Widok

H&M rozmowa o pracę

Ogółem żal, cztery etapy
rozmowa telefoniczna
interview I
assessment
interview II (rozmowa z kierownikiem i jego przydupasem)

rozmowa telefoniczna - kilka prostych pytań, co kiedy się robiło, potem sposoby zarządzania i przykładowa sytuacja.

interview I - dwie nudziary tłuką przez 1,5h bez sensu pytania. na wstępie autoprezentacja a potem prawie to samo co przez telefon (ktoś ma problemy z komunikacją - przecież o to samo było już w rozmowie telefonicznej.

assessment - zostajemy znów zaproszeni wraz z 4 innymi kandydatami po czym razem otrzymujemy 3 zadania.

I obrazki z różnymi prezentacjami konfekcji z których trzeba ułożyć plan marketingowy. (praca zespołowa)

II 100 mali, które trzeba posegregować w czasie gdy pomiędzy kandydatami krąży kartka z pytaniami. poprzedni kandydat czyta pytanie ty segregując musisz odpowiedzieć.
po zakończeniu segregacji (pytań) rekruter zadaje dwa pytania dotyczące segregowanych mail, masz 2 min na odnalezienie maila (praca indywidualna)

III zadanie, firma (market) znajduje się w kiepskiej sytuacji (zmniejsza się liczba klientów i spada sprzedaż) oczywiście jest przedstawiona sytuacja firmy (dostajecie ją na kartce) po czym trzeba rozwiązać kilka problemów z którymi się boryka (mała sprzedaż, brak standardów obsługi, brak nowych produktów, brak nowych klientów, stary asortyment) - banał
(praca zespołowa)
po wszystkim mowa w stylu jak wam się podobało i czyż nie jesteśmy świetni, prawda że chcecie u nas pracować ? :-)

interview II i znów się spotykamy, tym razem z "kierownikiem sklepu" i jego przydupasem z którym prawdopodobnie spotkaliśmy się wcześniej już kilka razy z tym że znów leją wodę jak to pięknie jest w H&M, ich formą niespodzianki jest krótkie zadanie na sklepie.

Nie wiem kto ten plan ułożył ale rekrutacja trwa prawie 2 mc to jest jakiś żart, czy została mi zaoferowana praca - tak po pierwszym tygodniu zakończyliśmy współpracę ze względu iż wszystkie piękne obietnice to wielka bujda a atmosfera nie jest fantastyczna tylko okropna - praca jak niewolnik mnóstwo problemów związanych z centralą, a kierownicy poszczególnych działów skarżą na siebie jak w przedszkolu szkoda czasu na tą firmę.

życzę powodzenia w rekrutacji :-) pamiętajcie że H&M nie jest jedyną firmą na rynku
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z mojego doswiadczenia wynika ze wieloetapowe rekrutacje to nie jest dobry pomysł.

Musiało być c grubo skoro po tygodniu nowy pracownik decyduje się odejść

Ile kady firma traci każdy na takie puste rekrutacje. Szok.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
*Ile kasy*
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na te wszystkie kruczki rekrutacyjne jest metoda, żeby się dobrze przygotować do rozmowy. Poczytajcie sobie te wskazówki - http://www.postawnaswoim.pl/kariera/jak-przygotowac-sie-do-rozmowy-kwalifikacyjnej/. Grunt, to wiedzieć, co chcemy komu zaoferować i za ile.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Praca

prawnik/ radca prawny odnośnie ZUS - szukam (21 odpowiedzi)

nie wiem czy dobry temat; czy ktoś może polecić prawnika,radca prawnego lub kancelarię...

Stres w pracy (36 odpowiedzi)

Czy Wasza praca też jets tak stresująca jak moja? Ostatnio mam wrażenie, że kazdy zawód wiąże sie...

Praca K2 Dystrybucje (33 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co to jest warto tam iść na rozmowę ?

do góry