Widok

Hałas od Trasy Kaszubskiej

Dzień Dobry,

Czy znane są plany na budowę ekranów akustycznych wzdłuż Trasy Kaszubskiej? Kupiliśmy 3 lata temu działkę w dość sporej odległości od Trasy (3 km) okolice Mewiego Jeziorka, aby uniknąć nadmiernych hałasów. Przymierzamy się do budowy domu, ale szczerze mówiąc hałas od trasy jest ogromny. Nieustający szum rano, wieczorem i wc ciągu dnia. Natomiast w weekend słychać każdy przejazd motorem. Zastanawiamy się nad sprzedażą działki ponieważ tego nie da się wytrzymać. Pomiar z głupiej apki dawał 60 decybeli.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rok temu wiele działo się w tym temacie ale w zasadzie nie wiem na czym staneło. Hałas z trasy jest ogromny i słychać go z zakątków Bojana. Nie wiem jak żyją ludzie koło trasy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Walka o ekrany była dobra przed wyborami..
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niestety. Jest już po wyborach. Więc, kapitał polityczny został zebrany. Teraz indywidualnie można podziałać. Uważam, że jedyną szansą jest zbiórka środków, wynajęcie kancelarii, która będzie nas reprezentować. Na lokalne władze bym nie liczył. Faktem jest, że graniczne wartości w większości punktów pomiarowych nie zostały przekroczone, nawet w bezpośrednim sąsiedztwie S6.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie no serio to są jakieś jaja. Bojano to nie jest jakiś matecznik albo uroczysko aby tłuc się z sądami i pozwami. Wolę sprzedać tą działkę i poszukać czegoś dalej. Bojano oferuje w tej chwili hałas z S6 w zamian za zero udogodnień i infrastrukturę i drogi na poziomie Bangladeszu.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jest to jakieś rozwiązanie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobra decyzja, pewnie jeszcze trochę na niej zarobisz . Kupi jakiś deweloperzyna i postawi tam czworaka . Jego mieszkańcom nie będzie przeszkadzał hałas , oni biorą wszystko jak leci . A... i jak w tym rejonie to będzie z tyłu kolejka miejska, w planach , kiedyś , może ;-) . Wiec jeszcze dołoży . ;-)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ta miejscowość i tak jest spisana na straty. Gmina musi sporządzić plan ogólny do końca 2025 roku. I zobaczycie jakie jaja tam będą. Jak macie za płotem pole orne to tam na 100% będzie dopuszczona zabudowa familioków. A jak widać po Wójcie to bez wazeliny dopuszcza zabudowe takim syfem tej miejscowości.

Ja tu mieszkam od 10 lat i właśnie szukam miejsca do życia gdzie indziej. Człowiek spodziewał się, że Bojano będzie się rozbudowywać, ale nie rzędami bliźniaków a przy tym zero nakładów na jakiekolwiek udogodnienia w stylu drogi. Tu koszy na śmieci nawet nie ma! Naprawdę ze świecą szukać tak zapyziałej gminy jak Szemud.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tak, zapyziała, to najodpowiedniejsze określenie. o tego dochodzą drogi z płyt - drogi przemysłowe. DNO!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Za to mamy wypasiony urząd gminy

Sami się nie wybrali. jaki lud, taka władza.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mieszkam daleko od trasy i rano mocno ją słychać. Wydaje mi się że mieszkańcy trochę za szybko się poddali i trzeba dalej głośno walczyć o ekrany bo w innych miejscach przy jednym domu one są a tutaj przy całym osiedlu ekranów brak.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
A gdzie się podziała szanowna pani soltys i jej haslo damy rade? Teraz ma w głębokim powazaniu problemy mieszkańców, za to bez wazeliny wchodzi w d... wójtowi. Naprawde ta kobieta strasznie działa mi na nerwy, powinna na taczce zostać wywieziona razem z wojtem.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1
W Szemudzie. Tam już nie słychać S6. ;).

Oj coś czuje, że Pani Sołtys to kolejną kadecję ma pozamiataną za to co zrobiła. Proszę tylko pamiętajmy o tym za te niecałe 5 lat.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Widać gdzie ma wyborców Po trupach do celu Jednak daleko na tym nie zajedzie Wpierw konfa a teraz rysiu
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Myślę, że jej autorytetem jest poseł kowalski, podobna lojalność, mentalność i nastawienie na kariere bez kręgosłupa moralnego.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Bojano

Wybory na sołtysa (20 odpowiedzi)

Niedługo zebranie wiejskie na którym będziemy wybierać sołtysa. Czy są jacyś chętni oprócz...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (693 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Nowy Sołtys (76 odpowiedzi)

Czytam i nie wierzę. Nowy Sołtys to zrobił nowy Sołtys tamto wsparł. Można można. A stary sołtys....

do góry