Widok

Hałasujący najemcy studenci w bloku - co robić?

Dom i mieszkanie Temat dostępny też na forum:
Za ścianą mamy nowych imprezowych lokatorów od nowego roku akademickiego. Co z nimi robić aby uciszyć?
popieram tę opinię 57 nie zgadzam się z tą opinią 19

tobie ss to pewnie trzeba spuścić tradycyjny polski wpitol...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

czyste s...o... w tym kraju tylko kwas ci na mordę wylać, dopiero wtedy coś dotrze do tego twojego cebulackiego pustego łba.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli to wynajęte mieszkanie to można zaproponować właścicielowi wygłuszenie od swojej strony. W takiej sytuacji najczęściej proszenie sąsiadów o cokolwiek mija się z celem. Płyta korkowa 40 mm powinna skutecznie wytłumić hałasy. To jest inwestycja na lata, która na pewno się zwróci w postaci spokojnego snu i ciszy w mieszkaniu.

Ja mam ten problem od wielu lat, policja, skargi do spółdzielni a właściciel nic z tego sobie nie roni. Nie ma na niego bata.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ty się wyprowadź dzikusie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja jako członek stowarzyszenia Mieszkanicznik, nie wyobrażam sobie nie wyciągnąć konsekwencji z takiego postępowania moich lokatorów. Przestrzegam Kodeksu Etyki Mieszkanicznika i wiem, ze moi najemcy mają wobec mnie szacunek. Po prostu współpracujemy, nie walczymy ze sobą. Dlatego rzadko zdarzają mi się większe problemy z lokatorami.

dobra perswazja nie jest zła :D
I tak się kończý najazd okolicznych wsi na Gdańsk! Skuteczne będzie parę mandagtów nałożonych przez wezwany patrol policyjny.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bo jesteś parol i wrzód na zdrowym spoleczenstwie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

My tez mamy ten problem, niestety ciezko jest cos zdzialac jak jestesmy osamotnieni w walce... od 4 mscy przeszkadzaja nam studenci na dole, zaczelo sie od glosnych imprez, na to pomogla policja, boja sie mandatow (jeden conajmniej dostali), ale na co dzien sa bardzo uciazliwi i zlosliwi - glosne rozmowy do pozna, smiechy, rzenie, wrzaski, trzaskanie drzwiami, szuranie wszystkim co sie da. we wlasnym domu nie da sie odpoczac. probowalismy rozmawiac z nimi, przez spoldzielnie z wlascicielem mieszkania, wszystko na nic. oni maja to gdzies, wlasciciel ma to gdzies, spoldzielnia twierdzi, ze tylko moze kontaktowac sie z wlascicielem. przyjazdy policji pomagaja na krotko - zazwyczaj wyczają ich wczesniej i uciszaja sie na chwile, policja twierdzi, ze nic nie slyszy. po odjezdzie nocne posiadowy trwaja dalej. i slyszymy jak wrzeszcza, ze nas za*ebią. strach z domu wyjsc czasem, boimy sie o auto. rozwazamy sprawe w sadzie, ale po rozmowie z prawnikiem wiemy, ze trzeba miec solidne dowody, a tych nam brakuje. pod nimi nikt nie mieszka (jest lokal uslugowy), z mieszkan obok nie slychac, wiemy to po swoich sasiadach. a nad nimi tylko my. bedziemy zbierac swiadkow, nagrania, poprosimy o notatki policyjne, chyba tylko tak mozna odzyskac spokoj w domu i nie zwariowac...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

powiem szczerze, tak robiłm ale po czasie przestaje skutkować ;) pozdro jakieś inne sposoby gdy sąd nie pomaga?
Ja bym im przystawił głośniki do ściany w ciągu dnia z jakąś ciężką muzyką na kilkadziesiąt godzin. Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A dlaczego to on ma się wyprowadzić? To nie on zakłóca spokój i odpoczynek innych sąsiadów. I to nie on jest dla nich uciążliwy. Więc dlaczego to on ma mieć kłopot z przeprowadzka? Chyba Ci się pojecia pomieszały paniusiu ( bardzo młoda najprawdopodobniej).
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Praca pracy nierówna, jak jesteś robolem to i pewnie Ci nie przeszkadza...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
korekta: w sądzie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Obyś się z tym skakaniem nie przejechał, zapraszam do mnie, tydzień i będziesz na bruku, sprawy w sąsie, itd...Ja się z podobnymi nie pie...krótko i na temat
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ciekawe, jak twój jest dumny z ciebie, .żałosne...
jestem tym wynajmującym i to od 4 lat. O tym , że była Policja dowiedziałam się po czasie . Proponowałam sąsiadom mój numer telefonu i zaznaczyła , że przyjadę w każdym momencie jak zgłoszą problem z lokatorami ku mojemu zdziwieniu nie wzięli go. Jako wynajmująca mieszkanie nie przebywam w wynajętym mieszkaniu i jeśli sąsiedzi nie o tym fakcie nie powiadomią to nie masz szans na jakąkolwiek interwencje. Tez mi zależy by w mieszkaniu była względna cisza , ale muszę mieć wiedzę i szanse by zająć stanowisko.
Zgłoszenie takiego faktu na uczelnie może poskutkować wywaleniem z uczelni.
Dajcie szansę właścicielom mieszkania i powiadomcie ich o takich zdarzeniach , nie wszyscy przejdą obok tego obojętnie
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0
miejsce imprez jest w klubach, a nie w mieszkaniach.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
albo zadzwonić do właścicieli mieszkania
do góry