Widok

Hałasujący najemcy studenci w bloku - co robić?

Chełm Dom i mieszkanie Temat dostępny też na forum:
Za ścianą mamy nowych imprezowych lokatorów od nowego roku akademickiego. Co z nimi robić aby uciszyć?
popieram tę opinię 57 nie zgadzam się z tą opinią 19
Chodzę na 7 do pracy(...)
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 188
(...) ciekawe jakbys chodził do pracy na 8.....
popieram tę opinię 187 nie zgadzam się z tą opinią 16
mialem ten sam problem. wzywanie policji nic nie dalo, bo studecni zrzucali sie na mandat i imreza trwala dalej.Z pomoce przyszedl mi dzielnicowy,ktory pouczyl mnie,ze moze skierowac wniosek dalej czyli do sadu grodzkiego, ale ja musze zeznac jako siwadek. Zgodzilem sie.
Na rozprawie opislaem wplyw halasu na zycie mojej rodziny. Studencji dostali niezla grzywne i od tego czasu jest spokj.
popieram tę opinię 188 nie zgadzam się z tą opinią 13
Można zgłosić problem do zarządcy bloku (spółdzielnia, wspólnota) oraz zgłosić problem do kolegium tj. na policję.
Jeśli studenciaki zostaną ukarani i sprawa pójdzie na uczelnię będą potulni jak baranki.
popieram tę opinię 65 nie zgadzam się z tą opinią 9
Twojemu ojcu drzyj ryja nad głową to na pewno go będzie duma rozpierać.
popieram tę opinię 242 nie zgadzam się z tą opinią 10
Ojciec (...) byłby z Ciebie dumny.
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 326
Też miałam taki problem..imprezy zaczynały się koło 18-19 i trwały to 13-14 dnia następnego i tak 5-6 dni w tyg.! Proszenie nic nie dawało, a łupanie i krzyki były nie do zniesienia :/ do tego stali pod drzwiami (mieszkaliśmy na przeciwko siebie)palili, krzyczeli, coś się szarpali...podziałała tylko rozmowa z właścicielem - po miesiącu musieli się wyprowadzić.
popieram tę opinię 227 nie zgadzam się z tą opinią 10