Widok

Harmonogram wywozu śmieci

Dzień Dobry
Ktoś coś wie w sprawie nowego harmonogramu wywozu śmieci ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
uff to dobrze, że dodatkowy termin. Cud, że zabierali 2 dni przed świętami bo się namnożyło śmieci od przygotowań. A teraz sylwester. Do tego 14 to qpa worków by się uzbierała :(
Dzwoniłam do firmy Stach
Umowy o dzierżawę pojemników zostają bez zmian, na tych samych warunkach
Mam 4 osobowa rodzinę. Śmieci mam dużo. Zwłaszcza plastik i papier. Nie wyobrażam sobie aby wywozic papier raz na dwa miesiące. Juz teraz mam po świętach pełny pojemnik. A gdzie kolejne 2 miesiące. Żart z tymi terminami. To Jest UKRYTA PODWYŻKA. Jeżeli nie zostaną takie same terminy jak dotychczas to rezygnuje z segregowania śmieci. Nie będę robił z mojego garażu kolejnego śmietnika. Niech w każdej miejscowości powrócą smietniki i zbiorcze na papier i plastik oraz szkło. Wtedy mogą wywozic śmieci nawet raz w roku. Jestem tym wszystkim oburzony. I wybieram się do urzędu. Jeżeli nie zmienia harmonogramu to ja zmieniam deklaracje wywozu śmieci.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zgadzam się ale niech zbiorcze pojemniki postawia na Twojej ulicy. Gdy takie pojemniki stały przy Źródlanej to jak się okazało część naszych mieszkańców ( zwykłe świnie i syfiarze ) zrobiła sobie wysypisko odpadów komunalnych. Sorki ale ja już nie chce sprzątac ze swojego ogrodu cudzych śmieci wwiewanych przez wiatr albo przechadzać się koło podpasek wypadających z rozerwanych przez zwierzęta worków.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jest szansa by nowy Burmistrz się wykazał. Z mojego punktu widzenia jest to zakamuflowana podwyżka opłat za wywóz śmieci. Do tego uważam, że zmiana częstotliwości wywozu śmieci wymaga zmian warunków umów i bez ich akceptacji możemy rościć sobie rekompensatę za niedotrzymanie warunków.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
~koti wszytko pięknie tylko nie podpisywaliśmy żadnych umów także nie da się złamać ich warunków jedyne co możesz zrobić to zmienić deklarację na niesegregowanie i mieć wszytko wywożone co tydzień
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zlikwidować burmistrza to wszystko jego wina
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
To ma być jakaś zmiana ? Nie robię segregacji i śmieci są wywożone 2 razy w miesiącu
przeprasza co 2 tyg. oczywiście
Przepraszam, ale obszerne ankiety zawierające cenniki, terminy wywozu śmieci, ilości osób zamieszkałych na posesji, nie miały formy wiążącej dla gminy ? Dla mnie miały, gdyż to w tych dokumentach deklarowałem się i podejmowałem decyzję co do kosztów i sposobu wywozu śmieci - sądzę, że jak najbardziej można to traktować jako umowę z gminą - ja to tak traktuję. To że teraz jednostronnie próbuje zmienić się ustalenia, przerzucając koszty na mieszkańców, uważam, że jest mało eleganckie. Oczywiście jak twierdzisz jedną z opcji jest zmiana i niesegregowanie śmieci, ale czy o to chodziło ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy ktoś widział dziś śmieciarkę?
ja:) zabrała nam dziś śmieci:) ufff... bo już kubeł był cały pełen!
Mam nadzieję, ze całe Banino objadą, bo u mnie nie tylko kubeł pełniutki, ale i dwa worki extra.
Na ogrodowej też juz była:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
To czekamy :). Jeszcze nigdy z takim napięciem nie wypatrywałam śmieciarki ;)
I d*pa śmieciarki nie ma...
Mnie dzis zaskoczyli i wzieli smieci nawet sami z podworka pojemnik wzieli :) a ja ich spodziewalem sie 15 stycznia wg rozkladu
Na Kubusia Puchatka nie dotarli...
Na Jasia i Małgosi też nie dotarli. Wiecie może gdzie składać reklamację?
chwilę po ósmej widziałam ich na Rolniczej
do góry