Widok
Mam 4 osobowa rodzinę. Śmieci mam dużo. Zwłaszcza plastik i papier. Nie wyobrażam sobie aby wywozic papier raz na dwa miesiące. Juz teraz mam po świętach pełny pojemnik. A gdzie kolejne 2 miesiące. Żart z tymi terminami. To Jest UKRYTA PODWYŻKA. Jeżeli nie zostaną takie same terminy jak dotychczas to rezygnuje z segregowania śmieci. Nie będę robił z mojego garażu kolejnego śmietnika. Niech w każdej miejscowości powrócą smietniki i zbiorcze na papier i plastik oraz szkło. Wtedy mogą wywozic śmieci nawet raz w roku. Jestem tym wszystkim oburzony. I wybieram się do urzędu. Jeżeli nie zmienia harmonogramu to ja zmieniam deklaracje wywozu śmieci.
Zgadzam się ale niech zbiorcze pojemniki postawia na Twojej ulicy. Gdy takie pojemniki stały przy Źródlanej to jak się okazało część naszych mieszkańców ( zwykłe świnie i syfiarze ) zrobiła sobie wysypisko odpadów komunalnych. Sorki ale ja już nie chce sprzątac ze swojego ogrodu cudzych śmieci wwiewanych przez wiatr albo przechadzać się koło podpasek wypadających z rozerwanych przez zwierzęta worków.
Przepraszam, ale obszerne ankiety zawierające cenniki, terminy wywozu śmieci, ilości osób zamieszkałych na posesji, nie miały formy wiążącej dla gminy ? Dla mnie miały, gdyż to w tych dokumentach deklarowałem się i podejmowałem decyzję co do kosztów i sposobu wywozu śmieci - sądzę, że jak najbardziej można to traktować jako umowę z gminą - ja to tak traktuję. To że teraz jednostronnie próbuje zmienić się ustalenia, przerzucając koszty na mieszkańców, uważam, że jest mało eleganckie. Oczywiście jak twierdzisz jedną z opcji jest zmiana i niesegregowanie śmieci, ale czy o to chodziło ?