Widok

Harmonogram wywozu śmieci

Dzień Dobry
Ktoś coś wie w sprawie nowego harmonogramu wywozu śmieci ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My wystawiliśmy z mokrymi i nie zabrali..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do xyz

Jak to co ma piernik do wiatraka. Przetarg możesz sobie zorganizować po tym jak mieszkańcy Cię wybiorą na Burmistrza, albo chociaż zostaniesz wpływowym radnym. Twoje pisanie o tym jaki jesteś kozak na nic się zda, a skoro jesteś taki społeczny to czytaj zdanie wyżej, na pewno nam polepszysz.

Jakoś ja nie mam z niczym problemu, a jak mam to dzwonie i rozmawiam, jeszcze nie miałem sytuacji w której bym musiał się z kimś wykłócać w Baninie.

Proponuję się tak nie pieklić bo zakładam, że wszystko się szybko unormuje. Jedyne co można to grzecznie zgłaszać swoje uwagi - nie na forum tylko w urzędzie gminy!!!

Wiesz, a tak na marginesie to wydaje mi się że większość udzielających się na forum to zgorzkniali (sfrustrowani) ludzie, którzy co do zasady do wszystkich skaczą z łapami zamiast merytorycznie oraz z szacunkiem załatwiać swoje problemy.

Niestety taka rzeczywistość:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
te ustalenia dotyczące nowego harmonogramu miały miejsce za poprzednich władz

http://expresskaszubski.pl/aktualnosci/2015/01/zukowo-ukryta-podwyzka-stawek-za-smieci

ponieważ nie odebrano u mnie w sobotę suchych, obserwowałem poczynania dzisiejszego odbioru, panowie podjechali, odebrali od sąsiadów, popatrzyli na mój dom i odjechali...

na szczęście zaraz zadzwoniłem do Saniporu i śmieciarka wróciła, zabierając zarówno mokre, jak i zaległe suche zmieszane

w ferworze walki zapomniałem o choince, którą przecież też wystawiłem, ale wszyscy o niej zapomnieliśmy, dlatego mam pytanie, czy u Was zabierano choinki, jeśli były wystawiane?
Do mieszkaniec.
A co ma ma piernik do wiatraka ? Usługa jest gorsza, cena ta sama. Nie sztuka zrobić taki przetarg. Co więcej, zobowiązuje się zrobić taki w przyszłym roku ( oczywiście w czynie społecznym ). Zarobiona będzie gmina - zapłaci mniej i wykonawca usługi, bo będzie wywoził je raz na kwartał. Łatwizna. Wydymani będziecie Wy, no i ja w konsekwencji, bo będziemy płacić tyle samo za mniej.
Szkoda tylko, że nowa " władza " tak zaczyna i boje się myśleć jak może skończyć !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Raczej zostają, chyba że zdecydujesz się zmienić firmę.

odbiór to jedno, a dzierżawa śmietników to drugie. W tym roku Sanipor wygrał przetarg, a w przyszłym może wygrać firma poprzednia.
na Błekitnej też nie było nikogo
choinkę powinni zabrać, ale wzeszłym roku musiałem dzwonic, dopiero po telefonie zabrali
Czy może ktoś wie co z pojemnikami na śmieci, dotychczas dzierżawionymi od poprzedniej firmy wywożącej śmieci?Czy będą zabierane a firma SANIPOR dostarczy swoje ?
Na Ogrodowej też nie byli. Czy ktos sie orientuje, czy choinke też powinni zabrać?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na Rubinowej też nie byli.
Witajcie Sąsiedzi
dzisiaj, tj. 7 styczna, był termin wywozu śmieci "mokrych" dla Banina I. Na Źródlanej chyba nie byli, bo mój kosz jest pełny. A jak to wygląda u Was??
Nie podwyżka bo my nie podpisujemy żadnej umowy, zwłaszcza z wykonawcą. Płacimy gminie bo ustawodawca tak wymyślił. Płacimy stawkę daną dla regionu banina dla każdego mieszkańca. Jeśli płacisz gminie, a ona nie wywiązuje się z wymogów ustawy to można założyć sprawę w sądzie na drodze cywilnoprawnej.

Niestety, ale tak to jest. Dodam tylko, że gmina może w każdym czasie zmienić uchwałę i możemy płacić więcej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
No jak to nie podwyżka? Za identyczną cenę dostajesz skromniejszą usługę. Skoro jakość spada to i cena powinna spaść. Za jakiś czas wpadną na pomysł, żeby jednak odbierać odpady co miesiąc i wtedy przyjdzie nam realnie dopłacić.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Deutz myśl dobra, tylko nikt nie ustalał częstotliwości odbioru śmieci. Opłata jest miesięczna i ustalona (zapewne) w oparciu o uchwałę gminy, ale nie jestem pewny. Obowiązuje w stosunku do każdego mieszkańca. Jeśli w moim mieszkaniu mieszka 7 osób i płacę za wszystkie to nie zabierają z mojego śmietnika częściej niż z Twojego, a przecież płacę więcej. Nie można zatem mówić o jakiejkolwiek podwyżce:(

Nie zmienia to jednak faktu, iż śmieci powinny być odbierane w porę - nie powinno dochodzić do braku możliwości zamknięcia pokrywy śmietnika:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jedno zastanawia niektórych ,śmieci segregowane i te nie segregowane biorą wszystko razem nie rozumie tego po .Co ta segregacja.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja w kwestii formalnej ;)
Czy nie sądzicie, że skoro odbiór szkła i papieru następuje co dwa miesiące, a nie co miesiąc jak do tej pory, to nie powinniśmy domagać się zmniejszenia opłaty za wywóz śmieci? Kwota była ustalana za odbiór dwukrotnie częstszy.
Nikt nie protestuje, że w gruncie rzeczy dostaliśmy podwyżkę?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziś był SANIPOR na Pszennej (w pobliżu Feniksa) i o dziwo po raz pierwszy odkąd jest segregacja moje kubły na śmiecie zostały odstawione na swoje miejsce (dokładnie tam gdzie je wystawiłem), bo czesto pozostawiali je na ulicy lub u sąsiada lub gdziekolwiek, tam gdzie było im wygodnie - a więc jedna zmiana pozytywna :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na Kubusia Puchatka dojechali - uffff.
na części Tuchomskiej też ich nie było w sobotę, dziś dzwoniłem, mieli wysłać auto, póki co, jeszcze śmieci są nieodebrane
poczatek saniporu jak na razie słaby, albo nie znają topografii terenu albo specjalnie wszedzie nie dojezdzaja ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (17 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry