Widok

Harmonogram wywozu śmieci

Dzień Dobry
Ktoś coś wie w sprawie nowego harmonogramu wywozu śmieci ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kolejowa z samego rana ogarnięta :)
Będę dzwonić w poniedziałek do Urzędu Gminy. Jak odmówią przyjazdu to im je sama do Żukowa zawiozę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
wczoraj widzialem jak zabierali wszystkie rodzaje z segregowanych smieci a u nas wzieli tylko te co mieli, dziwne to troche
Księżycowa SANIPOR był w sobotę o około 14:00. Zabrali mieszane.
widziałem że mieli problem z wjechaniem w okolicę Kubusia i Jasia , na pewno przyjadą w poniedziałek. Do ogarnięcia mieli całe Banino a śmieci 3 razy tyle co normalnie.
Dzwoniłam do Urzędu, podobno nie byłam jedyna reklamująca usługę.
Mają jeździć dziś w godzinach popołudniowych - mam nadzieję, że to na 100% bo jestem wkurzona.
poczatek saniporu jak na razie słaby, albo nie znają topografii terenu albo specjalnie wszedzie nie dojezdzaja ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
na części Tuchomskiej też ich nie było w sobotę, dziś dzwoniłem, mieli wysłać auto, póki co, jeszcze śmieci są nieodebrane
Na Kubusia Puchatka dojechali - uffff.
Dziś był SANIPOR na Pszennej (w pobliżu Feniksa) i o dziwo po raz pierwszy odkąd jest segregacja moje kubły na śmiecie zostały odstawione na swoje miejsce (dokładnie tam gdzie je wystawiłem), bo czesto pozostawiali je na ulicy lub u sąsiada lub gdziekolwiek, tam gdzie było im wygodnie - a więc jedna zmiana pozytywna :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja w kwestii formalnej ;)
Czy nie sądzicie, że skoro odbiór szkła i papieru następuje co dwa miesiące, a nie co miesiąc jak do tej pory, to nie powinniśmy domagać się zmniejszenia opłaty za wywóz śmieci? Kwota była ustalana za odbiór dwukrotnie częstszy.
Nikt nie protestuje, że w gruncie rzeczy dostaliśmy podwyżkę?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jedno zastanawia niektórych ,śmieci segregowane i te nie segregowane biorą wszystko razem nie rozumie tego po .Co ta segregacja.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Deutz myśl dobra, tylko nikt nie ustalał częstotliwości odbioru śmieci. Opłata jest miesięczna i ustalona (zapewne) w oparciu o uchwałę gminy, ale nie jestem pewny. Obowiązuje w stosunku do każdego mieszkańca. Jeśli w moim mieszkaniu mieszka 7 osób i płacę za wszystkie to nie zabierają z mojego śmietnika częściej niż z Twojego, a przecież płacę więcej. Nie można zatem mówić o jakiejkolwiek podwyżce:(

Nie zmienia to jednak faktu, iż śmieci powinny być odbierane w porę - nie powinno dochodzić do braku możliwości zamknięcia pokrywy śmietnika:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
No jak to nie podwyżka? Za identyczną cenę dostajesz skromniejszą usługę. Skoro jakość spada to i cena powinna spaść. Za jakiś czas wpadną na pomysł, żeby jednak odbierać odpady co miesiąc i wtedy przyjdzie nam realnie dopłacić.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie podwyżka bo my nie podpisujemy żadnej umowy, zwłaszcza z wykonawcą. Płacimy gminie bo ustawodawca tak wymyślił. Płacimy stawkę daną dla regionu banina dla każdego mieszkańca. Jeśli płacisz gminie, a ona nie wywiązuje się z wymogów ustawy to można założyć sprawę w sądzie na drodze cywilnoprawnej.

Niestety, ale tak to jest. Dodam tylko, że gmina może w każdym czasie zmienić uchwałę i możemy płacić więcej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witajcie Sąsiedzi
dzisiaj, tj. 7 styczna, był termin wywozu śmieci "mokrych" dla Banina I. Na Źródlanej chyba nie byli, bo mój kosz jest pełny. A jak to wygląda u Was??
Na Rubinowej też nie byli.
Na Ogrodowej też nie byli. Czy ktos sie orientuje, czy choinke też powinni zabrać?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy może ktoś wie co z pojemnikami na śmieci, dotychczas dzierżawionymi od poprzedniej firmy wywożącej śmieci?Czy będą zabierane a firma SANIPOR dostarczy swoje ?
choinkę powinni zabrać, ale wzeszłym roku musiałem dzwonic, dopiero po telefonie zabrali
do góry