Widok

Harmonogram wywozu śmieci

Dzień Dobry
Ktoś coś wie w sprawie nowego harmonogramu wywozu śmieci ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może jeszcze nie wieszajmy psów
@Koti
Rzeczywiście, racja. Porównanie naszych władz - niezależnie od szczebla i etykietki partyjnej (włączając również rzekomą niezależność) - do burdelu, alfonsów i dziwek, było z mojej strony chamstwem wobec tych drugich. Oni przynajmniej nie udają kogoś, kim nie są.
Chamstwem i arogancją jest też na pewno to, że ani poprzednie, ani obecne władze gminy nie uznały za stosowne wcześniej łaskawie podzielić się ze swoimi uniżonymi poddanymi informacją o swoich planach (nie wspominając już o ich skonsultowaniu), stawiając nas przed faktem dokonanym dosłownie na kilka dni przed wejściem zmian w życie.
A efektem będą sterty papieru i szkła w lasach, wyrzucane tam przez tych, którzy nie mają ich już gdzie trzymać.

@Mieszkaniec
Ile, Twoim zdaniem, czasu należy im dać, skoro z 'wyjaśnienia' pana radnego jasno wynika, że obecne władze mają nas równie głęboko w poważaniu, jak szemrana klika Żurawicza? 100 dni? Pół roku? Rok? Czy może należy potulnie spuścić wzrok i czekać do kolejnych wyborów, kiedy przyjdzie nam wybierać... ok, nazwę to delikatnie, mniejsze zło, spośród tej samej zgrai cwaniaczków. A przyjdzie, bo ordynacja wyborcza + przepisy dot. finansowania działalności politycznej zostały tak skonstruowane, aby praktycznie nikt z zewnątrz - może z wyjątkiem Stokłosy i jemu podobnych - nie miał żadnych szans.

Oczywiście, Stokłosa i jemu podobni, nie będą tracić czasu na zabawę we władze gminne lub powiatowe, bo prościej im dać w łapę jednemu lub drugiemu karierowiczowi i mieć problem z głowy. Nie wierzysz? To popatrz sobie na skrzyżowanie przy Biedronce, albo prześledź przebieg konsultacji dot. usytuowania OMT.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
jest w tym trochę racji, ale razić niektórych faktycznie może język (mnie akurat nie). Sam jestem zwolennikiem sytuacji, kiedy władza, na jakimkolwiek szczeblu, pełni rolę służebną względem obywateli, a nie odwrotnie

mam nadzieję, oby, że obecna ekipa pod wodzą pana Kankowskiego, po pierwsze, konsultować będzie ze społeczeństwem planowane posunięcia, jak również będzie się z nim komunikować pod kątem dokonywanych decyzji - niby takie proste i oczywiste, ale jakże życzeniowe.....
trochę jak odkrywanie ameryki po latach...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dyrr: naiwniak ;]

Myśleliście, że coś się zmieni po wyborach. Co najwyżej będzie gorzej chyba, że się chce coś zrobić. A o to przykład.

http://polskiepiekielko.pl/nowe-porzadki-nowego-prezydenta-wiceprezes-zarobi-o-11-444-zl-mniej/

Dla Radnych:

http://polskiepiekielko.pl/debicki-radny-oddal-diete-na-cele-spoleczne/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mało znaczący gest. Osobiście nie jestem przeciwny wynagrodzeniom za
pracę. Szum medialny jaki został wywołany tą decyzją odwrócił uwagę
mieszkańców od cicho i szybko zatwierdzonej uchwały. Za pół roku
zobaczą jak np. w środku osiedla mieszkaniowego rozpocznie się budowa
spalarni śmieci. A w UG będzie informacja, że nikt z mieszkańców nie protestował jak był na to czas.
Stara dobra i skuteczna metoda zawsze działa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Włodarzy z Żukowa i okolic nawet na taki gest nie stać.
do góry