Widok

Help...

Witam!
Moze doradzilby mi ktos, co zrobic z oslonka (tym kawalkiem plastiku :) ) miedzy kolem a zebatkami tylnej przerzutki, bo jak jade haczy mi ona o szprychy. Help...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a wyrzuć...
Nic sie z wolnobiegiem (freehub to chyba wolnobieg, nie?) nie stanie, pisze freehub protector. A, i u mnie ten protector kreci sie razem ze wszystkimi zebatkami, a w rowerach rodzicow i rodzenstwa to jest razem z piasta...
Ja jeżdżę bez i żyje :P
Fakt jak mi łańcuch spadnie jest nieciekawie ale to się zdaża bardzo rzadko
wyrzuc to swinstwo i pamietaj, zeby dobrze wyregulowac tylna przerzutke, bo jak Ci lancuch spadnie z kasety to szprychy predzej czy pozniej do wymiany, albo same popekaja....
A jak ta kasete odkrecic, zeby wyjac ten plastik? Bo nie chcialbym nic spieprzyc.
BTW, zdjalem kolo, rozkrecilem te srubki po boku, pare kulek z lozyska mi wylecialo, ale wlozylem z powrotem i skrecilem kolo (bo sie balem ze cos spieprze...) i teraz kolo duzo gorzej sie kreci, duzo wolniej od przedniego. Czy cos za mocno dokrecilem (a mocno nie dokrecalem, bo palcami sie da odkrecic)? a tych zebatek nie zdjalem, bo to jakos do piasty przymocowane jest, jeszcze mi sie rozleci...
Weź do ręki kombinerki i po prostu wyrwij nimi ten plastik (połam go). Uważaj oczywiście na szprychy. Ja tak robiłem już chyba ze trzy razy i jak do tej pory nie miałem z tym problemów.

Inne tematy z forum Rowery

Z Kościerzyny do Kościerzyny (3 odpowiedzi)

W najbliższą niedzielę, tj. 9 czerwca wybieram się na spokojną wycieczkę szosówką na trasie jak w...

Jaki rower dla wysokiej kobiety? (129 odpowiedzi)

Przymierzam się do zakupu roweru, ale nie mam pojęcia jaki wybrać. Czy ktoś bardziej obeznany w...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (20 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

do góry