Widok

Hotel Murat w Redzie, nie wypłacają kasy

czy ktos tam pracował i ma podobne doswiadczenia?
ja nie dostaje kasy a pani wlascicielka mająca ze 100lat uwaza ze praca tam jest mega zaszczytem samym w sobie i kasy za to nie trzeba, wypłata wynagrodzenia pracownikom to zbedna formalność.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1
Były umowy? Wysłać żądanie zapłaty na początek, rura zmięknie, a jak nie to Sądy. Napisz coś więcej.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
cwaniaki na umowie daja najniższą mozliwa stawkę a poza umową 3 razy tyle i wypłacoja te grosiki wynikajace z umowy a reszty nie. i oszusci są bezkarni
Jak rozumiem umowa o pracę? No cóż, w takim razie marne szanse na zdobycie wynagrodzenia dawanego pod stołem, bez odprowadzania podatku.

Przypominam, że umowa jest / była dobrowolna, inną sprawą by było jak by pracodawca nie chciał podpisać umowy pomimo nalegań pracownika, czym innym jest taka sytuacja, niestety nie wiele da się zrobić. O ile umowa ustna też jest umową, to w tym wypadku pracownik sam się zgodził na sprzeczny z prawem proceder.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
wszyscy w tym hotelu się godzą bo nie mają wyboru, nie ma innej pracy....
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5
Zobacz skutki prawne dla pracownika za podjęcie nielegalnego zatrudnienia. (google)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
a dla pracodawcy to niby co?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A dla pracodawcy też i to nawet poważniejsze, ale jest sprawa materiału dowodowego, zgodnie z prawem od razu trzeba było zgłosić ten fakt PIP i US.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
W Sheratonie beda zatrudniac w marcu, stanowisko p.pokojowa- stawka 2000 na miesiac na reke na zlecenie, posilki na kantynie i wyplata zawsze na czas, no zobaczymy ile sie zglosi narzekajacych na forum pracownikow Hotelu Murart
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9
"stawka 2000 na miesiac na reke na zlecenie"
nie ma takiej stawki - śiaraton płaci najniższa krajową i po sezonie zwalnia hurtowo. za jedzenie na kantynie pobierają podatek z pensji i nie ma możliwości aby z tego zrezygnować. śiaraton to franczyza, a pracodawcą jest sopot zdrój.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
stawka zalezy oo ilosci sprzatnietych pokoi przy umowie na zlecenie, jest juz po sezonie a ja nadal mam 1800 na reke,w maju, czerwcu, lipcu i sierpniu zarobilam od 2000-2800 miesiecznie, zwolnien nie bylo, podatek w kantynie to 1.80 za dzienne wyzywienie, czyli sniadanie obiad i kolacja plus kawa i herbata, mozna nie placic jeseli nie ma sie ochoty na posilki, nikt nie zmusza do jedzenia, hehe. To sa fakty, sheraton to franczyza a pracodawca jest Sopot zdroj,a ja zarabiam niezla kase sprzartajac pokoje, to sa fakty.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 10
przez 6 lat byłam kierownikiem recepcji w Muracie, nadal mam kontakt ze znajomymi ze starej pracy, to co ty tu piszesz to jakieś bajki! 2000-2800 n miesiąc?? za sprzątanie pokoi i jeszcze dwa posiłki plus kawunia? nie wiem gdzie ty pracujesz, ale na pewno nie w Muracie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
przeczytaj uważnie. napisane jest,że pracuje w Sopocie!!!!!
2000? Dobre sobie :D Prawda jest taka że będziesz traktowana jak szmata a dostniesz 1600.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
a skad ty wiesz ja jestem traktowana, tam gdzie pracuje jestem traktowana z szacunkiem i zarabiam od 2000-2800
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10
hmmm doskonale wiem :) może poprostu stanowiska się różnią i na Twoim jesteś traktowana " normalnie" :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://mkaczmarczyk.bblog.pl/wpis,sheraton;czyli;niewolnictwo;w;krakowie,4179.html#komentarze polecam przeczytać :) - tam bynajmniej nie wypowiadają się osoby na stołkach.
lysy jak byl swiadom jak cie pukal to zarabialas 2800zl teraz lysy jest roslina to mialas 2000zl tak to mam rozumiec ????
2000 na ręke -NIEPRAWDA!! 7 zł na ręke od posprzątanego pokoju! pokoje wielkości mieszkań w bloku, nawet 32m2! Kto ci sie zgłosi oszuście, to zwieje po jednym dniu! nie rób ludzi w konia!
Czumcia to Ty jeszcze żyjesz
Nie? ... Wystarczy wejść na ogłoszenia na trójmieście - z tego co widać, raczej nie ma pracowników... wszystkich pracodawców uważa się za oszustów, a pracownicy co? tacy uczciwi? Tak rzetelnie pracują, a ciągle są gnębieni? bzdura!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
doch murat jest bankrutem i bedzie wniosek o upadlosc
A kiedy? Zarezerwowałam w Muracie salę weselną, wpłaciłam zaliczkę i na razie tylko nas zbywają. Nie wiem co zrobić. Podobno jest już nowy właściciel i w styczniu podpiszemy aneks. Ale aneks mieliśmy podpisać już w grudniu, a ze strony hotelu cisza.
w Muracie NIC nie ma, nawet zastawę wywieziono do domu właścicielki, a ta wszystko przepisała na innych (sama już nic nie ma)...

niestety duża szansa że nic nie zobaczysz z tych pieniędzy....
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
piszecie wszyscy takie głupoty że się płakać chce to są takie bzdury że szok!!!!!!!!!!!!
Dziewczyno uciekaj stamtąd jesli nadal możesz bo zostaniesz oszukana. Stara włascicielka jest bankrutem i oszukuje ludzi jak tylko może.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja Tam pracowałam Dość długi czas :D i jest to istny dramat
Gorszej pracy nie można mieć. Jedno wielkie chamstwo, dyrektor hotelu to kłamczuch niesamowity. Ponoć ma upadłość ogłosić ale kto to wie...
Niby ma to przejąć ten dyrektor na spółkę z teraźniejszą właścicielką i ma to być Kaszubskie Centrum Biznesu Hahah.
i beda tam uczyć jak okradać rodzinę i robić wałki :)

a właścicielka jest &^%&^* :) potrafiła przyjść do hotelu, jak ktos ja wkurzył to wyrzucałą z dnia na dzień połowę pracowników:)

co do upadłości to więcej niż pewne... jezeli to prawda z tym KCB to pewnie kolejny wałek :D
A ty Tam też pracowałeś że tyle wiesz? :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kłamczuch - poziom mistrzowski.

Kaszubskiego Centrum Biznesu (jak by dumnie ta nazwa nie brzmiała) nie ma. Dyrektora również już nie ma. Jest tylko masa długów i zobowiązań.
Kłamstwa, oszustwa i okradanie (w tej chwili już byłych) pracowników.
stara jest twoja d*pa cepie jesteś taki mądry to ciekawe jak ty byś się zachował znam tych ludzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
no moj wczesniejszy post mowiacy o nowej rekrutacji w hotelu 5*, w,ktorym mozna niezle zarobic w godziwych warunkach nikt jeszcze nie zareagowal, ale gorzkich zali i narzekania cala moc! dokadnie tak jak przewidzialem, żal.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 17
to chyba dlatego, że nikt nie szuka tutaj pracy. Ja odwiedzam ten wątek, ponieważ bardzo interesuje mnie sytuacja Muratu - zarezerwowałam tam salę na wesele i czekam na jakieś konkrety, a na plotki właściwie też, ponieważ w hotelu niczego konkretnego się nie dowiedziałam.
dzwoń do wasko :]
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
może dla tego ze pieprzysz jak potargana?
co roku w marcu przyjmują, nikogo nie zwalniają po sezonie, to mają teraz pewnie z 500 pokojówek.
rozumiem, ze pani z HR'ow skoro się tak ciśnie na forum odnośnie tej rewelacyjnej pracy.
to może przy okazji napiszesz co robią supervisorzy hskp sprawdzając zwolnione pokoje? ;]
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
jak to co sprawdzaja je,supervisorzy po sprawdzonych pokojach prowadza zmiane wychodzac na przeciw wszelkim prosbom gosci oraz grup zorganizowanych
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Parawda jest Taka że płaca w tych wielkich sieciówkach nie różni się prawie w ogóle od tym prywatnych mniejszych hoteli przynajmniej mam takie informacje właśnie od ludzi którzy pracowali w sopockim sheratonie i grand hotelu. Murat w sumie aż tak źle nie płacił kiedyś teraz przez to że zajmuje się tym żonka i synalek jełop to się wszystko rypło.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0
za synalka jełopa daję łąpkę w górę :)
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja również. Miałam wątpliwą przyjemność poznać osobiście.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Właściciel dostał wylewu z 10 lat temu i leży jako warzywo. Żonka podobno go nawet nie odwiedza. Z resztą on tez był straszny. Znajoma była tam kierownikiem recepcji i pracowała przez kilka lat. Jak tylko nadarzyła się okazja, żeby zmienić pracę to zwiała gdzie pieprz rośnie.
pomijając już ten korpobełkot, to pracując w kadrach, wypadało by umieć zbudować poprawne zdanie w języku polskim.
jeśli już palisz głupa, to może cię nakieruję co robią. słowo klucz - "napiwki dla pań pokojowych".
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
pracuje w sluzbie pieter, jestem zwykla Pania pokojowa, a napiwkow nie ma
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
"jestem zwykla Pania pokojowa"
ta, jasne... i jak każdej "zwykłej Pani" na zlecenie, zależy ci na zwiększenu konkurencji w twoim dziale -.-
"a napiwkow nie ma"
no właśnie, ciekawe co się z nimi dzieje ;D
konkurencji? nie rozumiem skad te wnioski? co do napiwkow tez chcialabym wiedziec, hehe:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
Synalek nawet podpisac sie nie umie, spojrzcie na te twarz nieskalana mysleniem...........
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0
co za dno!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
zbankrutuje 2 stycznia
haha. i ośmiuset kelnerów - jeśli kolega/kolezanka nie ma pojęcia to dlaczego pisze takie głupoty?????

Właśnie tak się miło złożyło że 30 listopada WSZYSCY dostaliśmy wypowiedzenia umowy o pracę z powodu LIKWIDACJI PRACODAWCY
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
...bo brzmiało to jak śluz managera d/s zatrudnienia błagającego o nieSkillowany "ciemny lud"
______________________________dr Raf
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak tam sylwester w Muracie? Słyszałem że byłą szampańska atmosfera i super zabawa:) ludzi podobno tłum xD
zajefajny sylwester jedzenie troche gorsze niz w zeszłym roku ale ubawilam się za wszystkie czasy, orkiestra robiła bardzo krótkie przerwy , grali spoko,dj niestety się nie popisał serwował jakies stare hiciory
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
A czy ktoś może pamięta jak nazywała się orkiestra, która grała w Sylwestra? Wiem, że na bilecie było napisane, ale niestety ja swój wyrzuciłem. Z góry dziękuję za odpowiedź :)
Ludzi tłum bo ktoś musiał się jeszcze nachapać. Nie sądzę żeby zarobiona kasa na imprezie sylwestrowej została przeznaczona na uregulowanie zaległych wypłat pracownikom.

Trzeba odłożyć na nowy kurnik lub lumpeks ;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oczywiście że nie wypłacili pracownikom kasy. Ja od września nie dostałam ani grosza za pracę. W sumie mogłam przewidzieć taką sytuację biorąc pod uwagę że pracuję dla kogoś kto egzystuje w brodziku intelektualnym. To było do przewidzenia że taki ktoś rozłoży hotel na łopatki.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Weź Ty mi wytłumacz jak można pracować od 4 miesięcy bez wynagrodzenia?!
a no można. Nasz dyrektor zapewniał że to są przejściowe kłopoty i że 10 grudnia dostaniemy wyrównanie. A biorąc pod uwagę sytuację na rynku pracy każdy łudził się że będzie mimo wszystko ok. Gdybym miała jakąkolwiek inną możliwość - zmieniłabym pracodawcę od razu.
Szkoda że to wszystko upadło ,lubiłem chodzić tam z rodziną na niedzielne obiady Pan Waldek I Pani Basia byli zawsze uprzejmi
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
ja tam mam tą starą Kukowska w d*pie!!!! nie szanuje ludzi o nic się nie martwi los się wobec niej odwróci!!!!!nie popuszczę jej tego,a synek myśli że za nasze pienąadze będzie sobie lumpeksy otwierał??????paranoja!!!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dla mnie ci co tam zostali to idioci!!!!!!wierzą w jej obiecanki a guano mają!niby tygodniówki im płaci,a dla ludzi z zewenatrz którzy przychodzą na wypomuszki są pieniądze tylko dla nas nie ma!!!
I Pan Barman Bardzo był przystojny :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Widzę że Bozi wpadł ktoś w oko ;) zawsze jakiś plus. Kasy brak ale można popatrzeć na przystojnego barmana. ;)
Był... ale zachciało mu się urlopu... i wyleciał xD
hahaha
Tylko że od 10 grudnia minął prawie miesiąc! dostałaś to wyrównanie?
bo jeśli nie to paranoja jakaś! Już powinnaś tam nie pracowac a oni powinni mieć na karku PIP, US i do sądu z nimi. W tym czasie gdzieś byś popracowała w trojmiscie nie brak hoteli i knajp choćby za mniejsze pieniądze bo to Ci przecież bez rożnicy skoro i tak tyrasz za free... I między innymi pracodawcy tak walą w rogi przez ludzi... Mimo wszystko życzę odzyskania uczciwie zarobionej kasy choć będzie ciężko bo widzą że boicie się zrobić cokolwiek. Taki bląd zrobiła moja mama która do dzisiaj nie zobaczyła zaleglych 4 tyś a zakład nie istnieje już 2 lata.
Mam nadzieję,że odzyskam tą kasę nie dostałam grosza od września do listopada......teraz ide do sądu pracy.Pip i zus załatwiony,łatwo im to nie ujdzie
i bardzo dobrze - tak trzymać. W końcu nie możemy pozwolić na to żeby taki prymityw nas bezczelnie okradał
poza tym ( i tu się powtórzę) z dniem 30 listopada wszyscy dostaliśmy wypowiedzenia z powodu LIKWIDACJI PRACODAWCY
Teraz dopiero przeczytałem... hehe tym bardziej was nie rozumiem... i normalnie chodzicie do pracy? :O w Sylwka też robiliście? trzeba było brać zwolnienia, opiekę, urlopy na żądanie jeśli macie umowy itd. z czym wy kurde się cackacie? :O pewnie kasy już nie zobaczycie :(
W Sylwka my już nie byliśmy pracownikami. Zostałą może garstka osób ale oni dostali kase za obsługę imprezy. Dodatkowo przyszli ludzie z zewnątrz na wypomóżki po prostu tak jednorazowo do obsługi.

Mam nadzieję że mimo wszystko uda nam się odzyskać pieniądze. W końcu nie może to tak przejść bez echa.
Kasy nie dostałam. Bo i dlaczego niby Pani K. ma mi płacić? W końcu odmówiłam bycia wolontariuszką w Muracie i tym samym stałam się wrogiem publicznym nr 1.

Większość z nas zgłosiła skargi do PIPu w Wejherowie i... właściwie niczego to nie nie wniosło. Otrzymałam pisemko że wiedzą i że powinni wypłacić nam kasę i że w sumie to sami mamy sobie wystąpić do sądu i takie tam. Jednym słowem zwykły szary pracownik ma sobie radzić sam. Nie mam pojęcia po co są te instytucje skoro w takiej patowej sytuacji nie możemy liczyć na żadną pomoc.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dlatego np. w Sylwestra trzeba było zrobić strajk... Kurcze ja nie rozumiem przecież jako pracownicy widzieliście co się dzieje, że firma jest w coraz gorszej kondycji, że klientów mniej itd. Przecież powinniście złożyć pozew zbiorowy, nagłośnić w lokalnej prasie co by nie przeszło bez echa bo to jeden z bardziej znanych hoteli w okolicy i do tego normalnie zrobić strajk przecież i tak nie macie nic do stracenia chyba że godność ale tutaj też wątpię bo znając życie właściciele śmieją się że barany tyrają za free od kilku miechów.
nieeeee... No nie ma głupich. W Sylwestra właściwie zdecydowana większość z Nas nie pracowała, Pani K. wzięła sobie pracowników na wypomóżki. Takie niby - umowy zlecenie, które później lądują w koszu (chociaż być może teraz było to po legalu bo są na świeczniku) bo to zawsze mniejsze wydatki dla właścicielki. Zostało kilku starych wyjadaczy którym po prostu K. płaci, mają tam dobrze i nawijają kity Gościom że wszystko jest OK. Współczuje ludziom, którzy mają tam zakontarktowane imprezy na ten rok bo to wszystko naprawdę wisi na włosku.

Pozwu zbiorowego nie możemy zrobić według Pani Inspektor z PIPu. Ale lokalna prasa... hmmm może znajdę paru chętnych :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dlaczego nie staniemy pod jej domem z pochodniami?

Zróbmy sobie imprezę w jej ogródku o zmierzchu, taki karnawał :)

Albo w lobby hotelowym, bo w sumie zima i najcieplej nie jest na dworze. Do walki z muracicą!!! :D
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0
WidaĆ że starsza pani ma klase. może nieradzi sobie z sytułacja co można także wziażć pod wzgląd,
Gdy ktoś sobie nie radzi, to jasno o tym informuje, a nie zmienia zdania co średnio 2 tygodnie. Gdyby większość wiedziała w październiku to co dziś, prysła by stamtąd bez zastanowienia, ale zwodzono ich etapami.

Po drugie ustala jakąś realną możliwość spłaty zadłużenia wobec pracowników choćby w ratach, a nie się wypina i wysyła ich do FŚG (co z resztą śmieszne jest).

Przez 3 miesiące nie wypłacania ludziom wynagrodzeń, chyba trochę uzbierano, skoro teraz w bardziej "martwych" miesiącach jest z czego płacić nowym za wypomóżki. Z resztą... najwięcej na ten temat do powiedzenia ma dyrektor, który sam z torbami poszedł przez owe nie radzenie sobie ;)
O sytuacji Muratu wiadomo już od dawna, nikt o zdrowych zmysłach niczego już tam nie zorganizuje. Właścicielka to typowa ignorantka o zawyżonym mniemaniu o sobie, nie mająca pojęcia o prowadzeniu biznesu. Przy wsparciu wspomnianego synalka, który wygląda jak upośledzony brat Shreka, nie mogło to się dobrze skończyć.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2
Musicie oddać sprawy do Sądu pracy indywidualnie o wypłatę zaległych wynagrodzeń.
no shit!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Starsza Pani nie ma pojęcia co to znaczy mieć klasę i co to znaczy szacunek dla pracownika.
A mówiłem że to kłamczuchy :-[
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
No niestety i nasza firma przekonała się o nieuczciwości właścicieli hotelu MURAT. Dziś po 4 tygodniowych rozmowach i prośbach z zapłatę zaległej faktury za fajerwerki na sylwestra zostaliśmy poinformowani o tym i hotel ogłasza UPADŁOŚĆ, po tylu latach współpracy zostaliśmy również oszukani.
Tak bo wielka pani Agnieszka wie co to jest szacunek do pracownika. To, że była pani kierownikiem gastronomi nie uprawnia do traktowania ludzi jak stolec, bo tak było. Teraz wiadomo jak to jest gdy ktoś ma Cię w d*pie, bo ma nad Tobą władze. Radzę to przemyśleć i zająć się pracą nad sobą, a nie oceniać innych.
Opinia została zablokowana przez moderatora
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja jednemu pracodawcy dałem w ryj i jak mnie straszył policja i sądem to mu powiedziałem że niech powie za co dostał , kto kogo okradł . zabrałem tylko to co mi się należało resztę zostawiłem nawet ten ryj rozwalony . Tak się robi ale zaznaczam na osobności :))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
ale jak tak? kobietę pobić?
Pracowałam w muracie parę lat temu . To był koszmar najgorsza praca jaką w życiu miałam . Ludzie którzy tam pracowali byli okropni jeden drugiego w łyżce wody by utopił . Miałam wrażenie że poniżanie pracowników było tam czymś normalnym nie przez właściciela lecz kierowników ... Pokojówki były gnębione przez kierowniczkę recepcji i poniżane .. Pokojówki miały jeszcze swoja kierowniczkę niby dziewczynę po podstawówce która uwielbiała poniżanie innych .. Kelnerzy mieli kilku kierowników i każdy rządził po swojemu ... Szkoda słów ktoś kto tam pracował wie o czym piszę ..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ale burak jesteś i jeszcze się tym chwalisz żenada
Hotel zamknięty
Jedna melina mniej :)
Ciekawe co teraz będzie robiła 100-letnia "dama" i niedorozwiniety synalek Shrek :)))
wymyślą nowy "biznes" ... gmina (żydowska) nie pozwoli im żyć w biedzie :P
Już wiem na kim wzoruje się Hotel Królewski. To samo stolec
stare babsko ijej synalek niech nam tylko oddadza kase bo atwo im było dorabiać sie czyims kosztem a nakoniec umyć raczki ipozamiatane . Ale tacy ludzie jak oni to nie mają za grosz honoru żeby za tyle lat pracy nie rozliczyć sie jak człowieki odejśc zhonorem a nie kryć sie po kątach żeby tylko nikt zpracownikow nie pytal o kase .
a
le mamy nadzieje że komornik ją rozliczy równo i dokladnie. A wtedy niech zobaczy jak to jest nie mieć za co żyć. Bogaty biednego nigdy nie zrozumie.
Tego było można sie spodziewać .Ta kobieta nie ma pojęcia o prowadzeniu hotelu , a z tego co wiem jej synalek ma dwie lewe rece do roboty ale za to potrafi trwonić kase na prawo i lewo .Nie wiem co teraz zrobi jak nie ma już hotelu .Kaszka manna z nieba nie spada trzeba sobie pobrudzić troche rączki uczciwa pracą a nie tylko brać ha ha .Nie żal mi wlaścicieli tylko tych biednych pracownikow bo to oni ten hotel utrzymywali na poziomie . A teraz kraża pogloski że to pracownicy sie przyczynili do upadlości. Co za babsko wredne , jak można winić pracownikow w takiej sprawie . To raczej niech ma pretensje do samej siebie i do syneczka bo oboje sa siebie warci .
Ale myślę że wy uczciwi pracownicy jeszcze zostaniecie docenieni.
Witam poszukuję osób które chciały zrobić imprezę, wesele w hotelu Murat, i nie mogą otrzymać zwrotu wpłaconego zadatku. Proszę o kontakt na maila mini.1@o2.pl to jest dosyć pilne. odpiszę najszybciej jak będzie można i wytłumaczę o co chodzi.
witam jestem byłym pracownikiem hotelu murat . O wypłatę zaległych nam pensji zglosilismy sie do FGsp i kase nam wypłaca ale jest mały minus a potracają az19 procent podatku .Moim zdaniem powinni sciagnac to z wlasciciela hotelu wkoncu to sa nasze zarobione ciężką praca pieniadze ktore nam nie wyplacila szanowna wlascicielka. No ale coz dobrze że coś odzyskamy . Ale bedziemy walczyć dalej o wypłacenie nam odszkodowania bo niestety jest to jak dla niektórych moich kolegow i koleżanek za wysola kwota aby ją ot tak sobie podarować . I wlasnie wtej sprawie będziemy wnosic ponownie sprawę do sadu lecz juz prywatnie.nie pozwolimy na to by ominęlla ta wielka ; dame;najmniejsza kara za swoje postępowanie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja bym nie winiła właścicielki o upadek hotelu to nie ona wzięła ogromny kredyt na rozbudowę hotelu. syn właścicieli prowadzi ciucholandy ma dużą sieć . Tak słyszałam ....
a kogo byś winiła??!! jak jej mąż prowadził hotel super prosperował dopiero jak wariatka dostała go w swoje łapska to sie stało co się stało.
Mocno jej pewnie pomógł debilny synalek ( i proszę nie obrażać Szreka to
przy Marcinku Einstein)
Odzyskaliscie ten zadatek?
przećpany przez Szreka - nic nie odzyskacie...
ja zamawiałam u nich sale weselna na lipca wpłaciłam 2000 zł zaliczki , do tej pory nie odzyskałam kasy bo nie ma z nimi kontaktu, więc podałam ich do sądu , mój adwokat mówi że sprawa jest do wygrania a sumę muszą oddać podwójnie, na razie rozprawa trwa, zobaczymy jak będzie.
no niestety nie ma co liczyć na żadna kase bo tezdostałam pismo z sadu ze sprawa została umozona tak że nie ma co sie ludzić na byle jaki grosz.
Tak samo jest w byłym Dzikim Winie obecnie po Kuchennych Rewolucjach Świnka i Rybka ! włascicielka Joanna Kołata jest zwykłą oszustka niby nie ma kasy ale botoksu pełna gębę ...a to kosztuje ! OSZUSTKA i tyle !
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
czyli bez zmian? a w TV Janusz Biznesu mówił że się zmieni....

Inne tematy z forum Praca

prawnik/ radca prawny odnośnie ZUS - szukam (20 odpowiedzi)

nie wiem czy dobry temat; czy ktoś może polecić prawnika,radca prawnego lub kancelarię...

Czy znacie firmę Nuga Best? (11 odpowiedzi)

Jak wyglądają zarobki i godziny pracy? Czy wypłaty są na czas, czy trzeba walczyć o własne...

Życie za granicą to też nie bajka... (49 odpowiedzi)

Obserwowałam to forum jeszcze w momencie, kiedy byłam w Polsce i tak jak większość z Was...

do góry