Widok

II Festiwal Czekolady

II Festiwal Czekolady Temat dostępny też na forum:
Wszystkich łasuchów, miłośników sztuki oraz ciekawych historii najbardziej magicznego przysmaku na świecie zapraszamy na II Festiwal Czekolady w dniach 30.11 – 02.12. 2007 w Gdańsku. W pięknych salach Ratusza Głównomiejskiego, na ul. Długiej 47:W czasie trzech dni festiwalu przygotowano wiele atrakcji:- konkurs na najciekawszą rzeźbę z masy czekoladowej- konkursową degustacje czekolady ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie wiem

kiedy będzie następny taki festiwal? i czy niemorzecie tego przedłużyc do 6.12.2008?

wystawka

Jaki festiwal ? Kilka rzezb z czekolady i to wszystko. Mogli to nazwac wystawa rzeb z czekolady a nie szumnie festiwalem. Porazka. Zabralem rodzine, zaplacilem 10 zl. i .....wiecej nie dam sie nabrac na gdanskie pseudofestiwale. Gratulacje dla organizatorow przedewszystkim za reklame.

Porażka

"Festiwal czekolady"... śmiech na sali. Tak jak pozostali jestem strasznie rozczarowana tą imprezą. Tego nawet nie można nazwać festiwalem. Reklama zrobiła swoje ale niestety nie miało to pokrycia z rzeczywistością. Wraz ze znajomymi poszliśmy na ten pseudo festiwal i po 10 min wyszliśmy. Szkoda tylko zmarnowanych pieniędzy za wstęp. "... jedyny festiwal w Polsce..." i zapewne ostatni. Kto nie był niech sie cieszy, że nie wyrzucił kasy w błoto.

Rzeźby

Krytykwać to Polacy potrafią, i narzakać że za mało słodyczami się objedli, itp.
Szkoda tylko, że w tym masowy krytykowaniu darmowej mini wyżerki zaginęło sedno tej imprezy...
czyli godziny pracy artystów i pasja jaką włożyli w przygotowanie tych rzeźb.
No ale cóż, wniosek jeden - jesteśmy nader tylko i niemal wyłącznie konsumpcyjnym społeczestwem.
Mi się podobało i jestem pełna podziwu dla młodych artystów :)

FESTIWAL CZEKOLADY ?????!!!!!!

Totalna porażka,jechaliśmy z Gdyni - po co ???
No właśnie - po co ???
Rzeźby ładne, ale mało widoczne, dużo ludzi, tłok,
bilety płatne - porażka - totalna porażka.
Hostessy z tacami słodyczy - czuliśmy sie jak w supermarkecie, a nie w galerii.
Ale FESTIWAL !!!!!

TO RACZEJ KPINA...

NACZYTAŁAM SIĘ, NASTAWIŁAM NA FAJNĄ IMPREZĘ-PRZYGOTOWANĄ Z ROZMACHEM.. I JESZCZE SUGEROWANO BY ROBIĆ WCZEŚNIEJSZĄ REZERWACJĘ BILETÓW. I CO?? ZEBRAŁAM ZNAJOMYCH Z DZIECIAKAMI I GŁUPIO MI POZNIEJ BYŁO, WIELKIE ROZCZAROWANIE... I JESZCZE TRZEBA PŁACIĆ PIĘĆ ZŁOTYCH..NIE WIEM TYLKO ZA CO... POWINNI SIĘ WSTYDZIĆ!!!! NIGDY WIĘCEJ..NABIJANIE LUDZI W BUTELKĘ..

festiwal? phi...

rzeczywiście muszę się zgodzić - też byłam zawiedziona-dużo ludzi i moja córeczka nie mogła nawet obejrzeć rzeźb które nie były rewelacyjne. spodziewałam się gorącej czekolady (nawet do kupienia), fontanny czekolady itp atrakcji a tak? i jeszcze ZGUBIŁYŚMY pluszowego królika!! buuu

Festiwal Czekolady

Organizatorzy chyba nie wiedzą, co oznacza pojęcie "festiwal". Też się dałam nabrać. Dobrze, że moi bratankowie nie byli zainteresowani tą imprezą (a chciałam ich zabrać), wyśmialiby mnie ...!!!. Głupia, dałam się nabrać i specjalnie jechałam do Gdańska. Żenada !!!!!!!!!!!! Wstyd !!!!!!!!!!

zupełna porażka

Przykro na pewno jest organizoatorom i gdańszczanom jest przykro wobec turystów. szkoda było 5 zł, Zgadzam się ,że wiecej atrakcji związanych z czekoladą znajduje się w hipermarkecie.

pomyłka

Dlaczego festiwal, a nie wystawa.Są firmy, które na temat czekolady wiedzą naprawdę dużo. Firma Barry Callabaut, Unifine, Bakels, Puratos, Barbara&Luijckx.Firmy te zajmują się czekoladą w sposób profesjonalny. To co można zobaczyć na "Festiwalu" jast żenadą. Szkoda pieniędzy na taką organizację.

Jakie atrakcje i niespodzianki????

Gdzie ten chór, ciekawi goście i niespodzianki???
Zobaczyliśmy sobie rzeźby i podjedliśmy słodyczy. Nie było żadnego problemu z dokładkiami :) Poza tym nudaaaaaa!!!

Przereklamowane

Wybraliśmy się ze znajomymi wczoraj, żeby zobaczyć coś ciekawego. Rzeźby naprawdę ciekawe - szkoda, że nie było ich więcej. Dobrze było zobaczyć stare opakowania Bałtyku - zupełnie zapomniałam, że kiedyś coś takiego było.
Fatalnie za to z historią czekolady - mój syn w kilka chwil wyszukał w internecie więcej ciekawych informacji!
Myślę, że abcreklama, która jest chyba organizatorem tego "Festiwalu" próbuje podratować sobie budżet na koniec roku - wydaliśmy z rodziną 16 zł za wejście!!!

Dziekuje za komentarze :)

Też miałem się dziś tam wybrać. Jednak po tym, co przeczytałem w waszych komentarza wolę iść do pierwszego lepszego sklepu i kupić jakąś dobrą czekolade... Pozdrawiam :)

szkoda czasu

Zrobiliśmy rodzinną wyprawę aby obejrzeć cuda z czekolady - PORAżKA. 15 rzeźb ba krzyż i do tego długa kolejka aby je obejrzeć. 5 zł to źLE zainwestowana kasa!!!!!!!!! Firma BAłTYK chciała poprawić wynik finansowy kasując za bilety ?? NIE POLECAM !!!

kiepsko

oj dupa. To żaden festiwal!!!! Ludzie jak mogliscie taką szmire nazwac festiwalem. To co zobaczyłem to piec tabliczek czekolady i kilka tekstów o historii a wszystko to w 40 m2!!!! Gdzie ten festiwal??? jak to miał byc festiwal to trzeba było go zrobic w całym Ratuszu. Dziś słodycze Bałtyku zrobiły na mnie efekt wymiotny. Nie bede kupował tej czekoladowej "szmiry"

ps. zrobiłem sobie w domu lepszą i to gorącą czekolade.

jak dobrze że przed wyjazdem do Gdańska przeczytałam opinie o wystawie, lepiej odwiedzić wystawę dinazaurów

Też miałam iść

ale niestety sobota inaczej rozdała karty i postanowiłam iść jutro. Myslę sobie wejdę na stronę, poczytam komentarze i zobaczę jak to było dziś.......i co? Tyle rozczarowujących wpisów. Chyba pójde do Bomi, czy innych delikatesów popatrzeć na półki- rzeczywiście ściema a nie festiwal, widać z tego co ludzie piszą. Takie to polskie, podśmiardujące taniochą.

chciałam sie tam wybrać

po przeczytaniu infotmacji o festiwalu, wyobrażnia wyprodukowała obraz czekoladowego sklepiku z filmu"czekolada",dodała do tego czekoladowe cudeńka widziane w cukierniach w Amsterdamie wiec jako wielki smakosz przysmaku z kakao chciałam się tam wybrać . Ale po przeczytaniu poniższych wpisów pójdę raczej na zkupey do delokatesów tym bardziej ,że w Almie też trwa "festiwal czekolady"

OSZUSTWO I KŁAMSTWO ! SZKODA KASY !

JAKI Z TEGO FESTIWAL ! APEL W SZKOLE JEST WIĘKSZYM PRZEDSTAWIENIEM NIŻ TO COŚ ! TRAGEDIA ! TYLKO SZKODA 3 CZY 5 ZŁ. JESTEM ZDEGUSTOWANA PO TYM CO TAM ZOBACZYŁAM ! PANI KTÓRA ROZDAJE KOSTECZKI CZEKOLADY NAJCHĘTNIEJ SAMA CHCIAŁA BY ROZDAWAĆ JE Z RĘKI DLA KAŻDEGO PO JEDNYM ! A LIZAKA ZA 20 GR MOŻNA SOBIE SAMEMU W SKLEPIE KUPIĆ ! TEN FESTIWAL TO JEDNA WIELKA PORAŻKA ! SZKODA CZASU I PIENIĘDZY !

żenada

Nie opłaca się jechać żeby obejrzeć kilka figurek z czekolady w których i tak rewelacji nie ma.

Inne tematy z forum Rozrywka

V Marsz Pamięci Żołnierzy Wyklętych (3 odpowiedzi)

Zapraszamy na V edycję Marszu Pamięci Żołnierzy Wyklętych w Gdańsku.1 marca to Narodowy Dzień...

Mecz Gwiazd 3LK (3 odpowiedzi)

Koszykarskie emocje, ekstraklasowi trenerzy i prawdziwe widowisko - Mecz Gwiazd 3LK 2026 już w...

Polska - Holandia (21 odpowiedzi)

Po historycznym awansie na mistrzostwa Europy reprezentacja Polski kobiet obiera kolejny cel -...

do góry