Widok

IV Festiwal Kultur Świata Okno na Świat

Rozrywka Temat dostępny też na forum:
IV Festiwal Kultur Świata "Okno na Świat"Jak połączyć makatkę z tańcem brzucha? W czym szukać powiązań między światową legendą reggae a orkiestrą punkujących mandolinistów? Czy można amerykańskiego pioniera ambientu i twórcę imponujących wizualizacji skojarzyć z awangardowymi artystami serbskimi, którzy składają swoją sztukę z "niepotrzebnych skrawków"? Jak ma się kabaretowy country-punk do ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

IV Festiwal Kultur Świata "Okno na Świat"Jak połączyć makatkę z tańcem brzucha? W czym szukać powiązań między światową legendą reggae a orkiestrą punkujących mandolinistów? Czy można amerykańskiego pioniera ambientu i twórcę imponujących wizualizacji skojarzyć z awangardowymi artystami serbskimi, którzy składają swoją sztukę z "niepotrzebnych skrawków"? Jak ma się kabaretowy country-punk do ...
więcej

od NCKU

hej hej, no coz-chcielismy zrobic jeden taki wieczr koncertowy w innym miejscu niz Parlament,bo wydawalo nam sie, ze Dead Combo po prostu do Parlamentu nie pasuja. Padlo na Szafe, bo rozwazalismy w zasadzie tylko Szafe i La Dolce Vita--chcelismy, zeby wszystko pozostalo w takim kwadracie miejsc w gdansku,zeby sie nie rozpierzchlo--ale Dolce jest jeszcze mniejsza choc tez cudowna. Szafa jest prowadzona przez strasznie fajnych chlopakow, ma klimacik i wydaje mi sie, ze koncerty wypadly w niej dosc niesamowicie--zrobila sie atmosfera takiej bohemy amerykanskiej z lat 50-tych :). Przykro mi, ze wiele osob sie nie dostalo do srodka :(. Tylko sluchajcie--wskazcie jakies inne miejsce w Gdansku, gdzie moglibysmy zrobic klub festiwalowy... naprawde jest z nimi bardzo slabo.... Tak czy owak--wielkie pozdrowienia!

do Szanownych Organizatorow

jak to sie stalo, ze na miejsce koncertow wybrano szafe?!?!?? klub klimatyczny, ale koncerty w nim to pomylka.

pogadanka Spookyego

Ciekawe projekty z jeszcze ciekawsza teza i człowiek, który potrafi o nich z pasją opowiadać! Szkoda tylko, że pani tłumacząca nie bardzo w temacie i czasami zwyczajnie nie rozumiała, co tłumaczy, co nie miało związku ze znajomością języka ;)

papieroszka

przestan palic albo zacznij myslec ,co robi Zbyszek Wodecki ,moze dredy co ,kicz w TV pozwolil mu sie wyluzowac ,wiec to to chodzilo ,o kase Zbyniu ,wstyd.Czy i w serialu dla Polakow zagrasz

kapaikos 5+,M&M 5+

mitche byli the best!!skąd oni się zerwali??nie są z texasu tylko z innej planety!!:)Oh Yeah!! szkoda tylko,że niektórzy nie wytrwali do kapaikos.ludzie!! to było dopiero nietypowe zjawisko!!mandolina w wersji rockowej?!oczywiście z elementami folku:)dla mnie strzał w dziesiątkę!!:)ludzie się świetnie bawili,były tańce i swawole!!do tej pory moje struny głosowe odmawiają mi posłuszeństwa!!ale warto było pokrzyczeć!!:D
jesteśmy i na długo pozostaniemy pod wrażeniem!!:)oby więcej takich inicjatyw w naszym pięknym Gdańsku!!:)najwyższe noty dla obu zespołów!!przednio było!!

free mitch

dziwi, że ta wymuszona aranżacja, chaotyczna i konwencjonalna robi na kimkolwiek wrażenie, - rozumiemy że jak jest break to potem jest hey - i tak do nieskonczonosci ku tym ktorych to bawi - niemniej jednak biorac pod uwage ze i tak placa podatnicy, pomysl by dostep do festiwali byl wolny uwazam za JEDYNY SLUSZNY, hey, break, brawo, dalej, !!!

radio

hania za darmo rozdaje kwiaty i zaproszenia

Mitch

Mitch & Mitch reeeewelacja!!!Piorunująca mieszanka jazzu,rocka,punk,country i poczucia humoru;] Scenka Parlamentu niestety za mała dla takiego składu.Chłopaki nie do końca mogli rozwinąć skrzydła.Mimo to zabawa była przednia;]Mam wrażenie że to ja jestem jednym z onegdaj porwanych przez tornado MItchów.Tak że wszystko w rodzinie;]Tak jak w PSL;] Pozdr NCK;]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

MITCH&MITCH + BIG BAND

Kapela mnie powaliła na łopatki. Coś niebywałego. Czułem się jakby Frank Zappa zmartwychwstał.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

???

a do jakiego Radia? Bo nie rozdawialiśmy żadnych zaproszeń...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

wstęp wolny

no fajnie fajnie, tylko po co latałem do radia po ZAPROSZENIE DLA DWÓCH OSÓB ;/

Tylko czemu do filmu BARAKA muzyka na żywo przecież ten film ma juz wspaniałą ścieżkę dźwiękową:) Czy trzeba było to zepsuć:(

żadna uwaga-wszystko za free

Yohoł, tu organizator-koordynator Natalia Cyrzan NCK. Dementuje :). Moze zobaczyłes/aś jakis stary afisz, na ktorym niechcacy nie zakleilismy cen. Owszem, bilety symboliczne mialy byc--tak jak w latach poprzednich, ale jednak ich nie bedzie - WSTEP NA WSZYSTKO I WSZEDZIE JEST WOLNY. Powod jest prosty - projekt jest dofinansowany przez Unię (ach ta Unia :). Wiec wpadajcie jesli macie ochote. A jesli to nie wasza bajka to rozumiemy i - see you somewhere else :)

Uwaga!!!

Wczoraj w Gdańsku pojawiły sie plakaty z informacja, ze np. w Cafe Szafa wstęp jest płatny 5-10zł. Symboliczna opłata, ale skandalem jest wprowadzanie w błąd ze na wszystko jest wstęp wolny.

wymienic

dyrektora na aktora
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

:D

To wszystko dzięki Kochanemu Larry'emu :)

:)))))

pięknie cuudnie pozytywnie 13.09.2008 !!!!!!!!!!
fajny ten gdańsk macie niema co..:)

więcej
do góry