Widok
Igor Michajłowski: jestem lekarzem, a nie przedsiębiorcą
Opinie do artykułu: Igor Michajłowski: jestem lekarzem, a nie przedsiębiorcą.
Pochodzi z niewielkiego miasta na Białorusi, ale to w Polsce znalazł szczęście. 10 lat temu przyjechał do Gdańska i tu został, bo jak sam mówi, jest wiele pięknych miejsc na świecie, ale to Trójmiasto jest jego domem. Nam Igor Michajłowski, jeden z najlepszych dermatologów w Polsce, opowiedział o potrzebnie ciągłego doskonalenia się, budowaniu firmy oraz pasjach, na które nie zawsze ma czas.
Zacznijmy od początku. Jest rok 2005, do Polski przyjeżdża młody student z Mińska. Jak to ...
Pochodzi z niewielkiego miasta na Białorusi, ale to w Polsce znalazł szczęście. 10 lat temu przyjechał do Gdańska i tu został, bo jak sam mówi, jest wiele pięknych miejsc na świecie, ale to Trójmiasto jest jego domem. Nam Igor Michajłowski, jeden z najlepszych dermatologów w Polsce, opowiedział o potrzebnie ciągłego doskonalenia się, budowaniu firmy oraz pasjach, na które nie zawsze ma czas.
Zacznijmy od początku. Jest rok 2005, do Polski przyjeżdża młody student z Mińska. Jak to ...
Refleksja
A masz pojecie jakie są koszty prowadzenia działalności lekarza, nie wspominając już czasu jaki musiał poświęcić aby dojść do miejsca w którym się znalazł... Zawsze możesz skończyć medycynę i otworzyć konkurencyjną praktykę lekarską za 50zł/wizyta. Najłatwiej krytykować i widzieć tylko "120 zł za wizytę" ale proponuję spojrzeć na to z szerszej perspektywy. Nie zawsze "wierzchołek" wygląda jak reszta góry ukryta pod powierzchnią wody. Pozdrawiam życząc owocnych przemyśleń i miłego dnia :)
Akurat jestem w trakcie terapii u doktora Michajłowskiego. Na pierwszy rzut oka może się wydawać dużo te 120 za każdą wizytę. Biorąc pod uwagę tych niepełnosprytnych lekarzy NFZ przez których wtopiłem nie tylko wiele pieniędzy ale i zdrowia żałuję tylko, że od razu tych pieniędzy nie odżałowałem i do niego się nie wybrałem.
Od razu czuć ze człowiek z powołaniem i wie o co chodzi w tym zawodzie. Nie jak te baby jakby za karę, na karnym jeżyku siedziały w tych przychodniach.
Są rzeczy na których nie należy oszczędzać. Jedną z nich jest zdrowie.
Od razu czuć ze człowiek z powołaniem i wie o co chodzi w tym zawodzie. Nie jak te baby jakby za karę, na karnym jeżyku siedziały w tych przychodniach.
Są rzeczy na których nie należy oszczędzać. Jedną z nich jest zdrowie.
Chodzi o to że w takiej specjalizacji jaką jest dermatologia najlepsi lekarze to ci którzy widzieli w życiu najwięcej przypadków, bo choroby skóry mogą przebiegać bardzo różnie, niejednokrotnie nietypowo. Nie wierzę w młodego "najlepszego w Polsce" dermatologa to jest po prostu niemożliwe. Wierzę ze jest przystojny, że CD ma dużo kasy na reklamę, że ma podejście do ludzi, że umie w marketing ("wpychanie" na siłę między pacjentami - paradoksalnie wepchnięci czują się ważniejsi) ale nie jest najlepszym dermatologiem w Polsce :). Chociaż jest bardzo dobrym dermatologiem, ogólnie dobrym lekarzem którego polecam, na pewno zaangażowanym.
Nie oceniaj kogos jak go nie znasz
To starata tylko dla Ciebie. Moj maz leczyl się u lekarza, doskonały, profesjonalny i skuteczny. Zaledwie kilka wizyt na przestrzeni 2 lat i efekt znakomity. Jesli wolisz chodizc do Polskich konowałów - dermatlogów to Twoja sprawa. Ale nie obrażaj człowieka, ktory jest cenionym lekarzem!!!!!
Najlepszy!
Zanim trafiłam do Doktora, bywałam u różnych lekarzy - i prywatnie, i z NFZ i niestety, żaden nie potrafił mi pomóc. Dopiero Doktor, który potraktował mnie holistycznie, jak nikt inny, zlecił wszystkie możliwe badania i znalazł źródło problemu, który teraz jest już tylko niemiłym wspomnieniem. Doktor to niesamowita osobowość i właśnie o takich ludziach powinno się mówić i pisać w mediach! Gratuluję wywiadu i życzę kolejnych publikacji!
popieram NAJLEPSZY!
Po wielu miesiąch poszukiwań i bezskutecznego leczenia, jako jedyny lekarz sposród wszystkich tzw. "trójmiejskich sław", prawidłowo mnie zdiagnozował i włączył właściwe leki. Przy tym jest bardzo miłym, ZAINTERESOWANYM pacjentem lekarzem, który nie odmówi pomocy nawet jeżeli będzie musiał długie wieczory spędzać w pracy. Nie jest żadnym bufonem a pasjonatem pracy, widać że robi to co lubi. To co ma osiągnął swoją ciężką pracą. Życzyłabym nam wszystkim, aby takich Prawdziwych lekarzy było więcej.
Byłem pacjentem..
Czyżby doktor zatrudniał firmę która wystawiał te wszystkie pochlebne laurki?
Osobiście nie mogę się z nim zgodzić ,że jest najlepszy w Polsce...
W moim przypadku wydałem sporo pieniędzy na leczenie i badania
A tak na prawdę pomógł mi inny dermatolog,który na pierwszej wizycie sam powiedział ,że nie uważa się za mistrza świata mimo to jednak dał radę wyleczyć mnie z mojej przypadłości i co ciekawe za dużo mniejsze pieniądze
Osobiście nie mogę się z nim zgodzić ,że jest najlepszy w Polsce...
W moim przypadku wydałem sporo pieniędzy na leczenie i badania
A tak na prawdę pomógł mi inny dermatolog,który na pierwszej wizycie sam powiedział ,że nie uważa się za mistrza świata mimo to jednak dał radę wyleczyć mnie z mojej przypadłości i co ciekawe za dużo mniejsze pieniądze
Tylko że to, że Clinica Demratologica wykupiła sobie cykl artykułów sponsorowanych i że ma klientów w mieście w którym na wizytę u dermatologa na nfz czeka się pół roku to nie jest jakiś wyjątkowy sukces zawodowy i jestem w stanie od ręki wymienić prawdziwe znane nazwiska polskiej dermatologii które przyjmują w Trójmieście :)
Nie polecam
A ja nie polecam tego pana. Byłam u niego na wizycie parę lat temu, jeszcze jak przyjmował na Starym Mieście w Gdańsku i absolutnie nie zostawiłabym u niego już ani złotówki. Pomimo umówionej godziny musiałam czekać na moją kolej ok. 40 minut; doktorek przyjmuje pacjentów taśmowo - im więcej klientów tym większy zysk, a wiadomo jak pacjent już przyszedł to i tak poczeka. Sama wizyta przebiegła w bardzo nieprzyjemnej atmosferze, tylko dlatego, że odważyłam się zwrócić recepcjonistce (pyskatej g*wniarze) uwagę odnośnie długiego czekania w kolejce.
Rozmawiał ze mną nieuprzejmie, wręcz agresywnie; jeden z tych typów-lekarzy, którym się wydaje, że jak już ma dyplom medycyny to mu wszystko wolno.To jeszcze nie koniec...w trakcie wizyty obok niego siedziała mocno umalowana kobieta w białym fartuchu, z przyklejonym głupim uśmieszkiem na twarzy. Nie mam pojęcia kto to był bo nie raczyła się przedstawić.Przypominam, że zawsze wymagana jest zgoda pacjenta na obecność osoby trzeciej w trakcie wizyty, mnie o taką zgodę nikt nie pytał. To też wiele mówi o tym lekarzu. Niczym pozytywnym mnie ten pan nie zaskoczył w trakcie wizyty, wręcz przeciwnie, moje odczucia były bardzo negatywne. Czyżby ktoś tu uprawiał 'marketing szeptany' aby wykreować nieskazitelny, profesjonalny wizerunek doktora???
Rozmawiał ze mną nieuprzejmie, wręcz agresywnie; jeden z tych typów-lekarzy, którym się wydaje, że jak już ma dyplom medycyny to mu wszystko wolno.To jeszcze nie koniec...w trakcie wizyty obok niego siedziała mocno umalowana kobieta w białym fartuchu, z przyklejonym głupim uśmieszkiem na twarzy. Nie mam pojęcia kto to był bo nie raczyła się przedstawić.Przypominam, że zawsze wymagana jest zgoda pacjenta na obecność osoby trzeciej w trakcie wizyty, mnie o taką zgodę nikt nie pytał. To też wiele mówi o tym lekarzu. Niczym pozytywnym mnie ten pan nie zaskoczył w trakcie wizyty, wręcz przeciwnie, moje odczucia były bardzo negatywne. Czyżby ktoś tu uprawiał 'marketing szeptany' aby wykreować nieskazitelny, profesjonalny wizerunek doktora???
pacjent
Pan Doktor , który zajął się mną, po kilku nieudanych próbach diagnozy u innych dermatologów , okazał się nie tylko świetnym specjalistą ale także psychologiem. Nie spotkałem do tej pory lekarza , który z takim zaangażowaniem i cierpliwością podchodziłby do pacjenta. Problem, którego nie mogli zdiagnozować inni , wyleczył w miesiąc .
Wyjątkowy FaceT i LekarZ, który swoją przeogromną wiedzę wykorzystuje w najlepszy sposób, dając innym słuchającym jego rad i skrupulatnie stosującym się do jego wskazówek pacjentom, to co dla każdego z nas najważniejsze - zdrowie. Dla Niego nie ma tematów, których nie da się rozwiązać, zawsze tak długo drąży problem, aż znajdzie skuteczne rozwiązanie. Poznałam Doktora ponad 3 lata temu i nigdy się na Nim nie zawiodłam (4 problemy i wszystkie rozwiązane i zakończone). Mam nadzieję, że będzie to jedyny dermatolog w moim telefonie !!!
ja się bardzo zawiodłam
u mojego trzyletniego syna zdiagnozował świerzb, zalecił maść wilkinsona (śmierdząca i brudząca) oraz wyparzanie ubrań, codzienne pranie pościeli, koszmarnie drogi infectoscab dla reszty domowników itd., a potem hospitalizację, ponieważ nie było poprawy. Oczywiście nie dopuszczał myśli, że mógł się pomylić, ale brnął w swym zadufaniu i błędnej diagnozie.
Na szczęście przed zgłoszeniem się do szpitala poszliśmy do innego dermatologa, który od razu wykluczył świerzb, a po wywiadzie ocenił, że przyczyną zmian była prawdopodobnie kąpiel na basenie (pierwsza w życiu). Zapisał inne leki i w ciągu tygodnia była znaczna poprawa, a następnie zmiany ustąpiły.
Niestety pan najlepszy dermatolog spowodował tylko niepotrzebne cierpienie mojego dziecka. Nie mówiąc już o znacznych kosztach, codziennym wysiłku związanym z czyszczeniem wszystkich ubrań i pościeli itd.
Na szczęście przed zgłoszeniem się do szpitala poszliśmy do innego dermatologa, który od razu wykluczył świerzb, a po wywiadzie ocenił, że przyczyną zmian była prawdopodobnie kąpiel na basenie (pierwsza w życiu). Zapisał inne leki i w ciągu tygodnia była znaczna poprawa, a następnie zmiany ustąpiły.
Niestety pan najlepszy dermatolog spowodował tylko niepotrzebne cierpienie mojego dziecka. Nie mówiąc już o znacznych kosztach, codziennym wysiłku związanym z czyszczeniem wszystkich ubrań i pościeli itd.
Moze tak zdeczko z innej beczki :)
Moze tak zdeczko z innej beczki :)
Rodzina mojej mamy od strony ojca, a mego dziadka (jej panieńskie nazwisko Michałowska) pochodzila z Litwy :)
By sie powiedzialo prawie jaka bliska zbieznosc nazwisk hehe.. i nawet nie tak odlegle tereny od siebie :D
Ale tak ogolenie to ciekawy artykuł :D
Rodzina mojej mamy od strony ojca, a mego dziadka (jej panieńskie nazwisko Michałowska) pochodzila z Litwy :)
By sie powiedzialo prawie jaka bliska zbieznosc nazwisk hehe.. i nawet nie tak odlegle tereny od siebie :D
Ale tak ogolenie to ciekawy artykuł :D
Najlepszy Polski Dermatolog ...????
Osobiście unikam tych którzy uważają się za najlepszych
hydraulików
mechaników
lekarzy.....
Z mojego doświadczenia kontakt z takimi mistrzami wiąże się ze stratą czasu,pieniędzy a czasami nawet i zdrowia...
Młody człowiek któremu brak najwyraźniej skromności i samokrytyki,nie wspomnę też o jakiejś etyce zawodowej.....
hydraulików
mechaników
lekarzy.....
Z mojego doświadczenia kontakt z takimi mistrzami wiąże się ze stratą czasu,pieniędzy a czasami nawet i zdrowia...
Młody człowiek któremu brak najwyraźniej skromności i samokrytyki,nie wspomnę też o jakiejś etyce zawodowej.....
Hip - wiesz po czym poznać dobrego hydraulika, mechanika czy budowlańca? Po tym, że najbliższe terminy mają za kilka tygodni. To czy ktoś jest najlepszy, decyduje sam klient - czy to w przypadku lekarza czy fryzjera czy też budowlańca. Ten młody lekarz, przecież sam się nie określił w wywiadzie jako najlepszy, a dziennikarz go tak nazwał. Muszę stanąć w "obronie" bo to bardzo niesprawiedliwe tak kogos oceniać. I tak, jestem pacjentką tego Pana, i osobiście uważam że ma ogromną wiedzę i jest uroczym młodym i skromnym człowiekiem. Ps. A teraz zadzwoń do rejestracji do tego lekarza i sprawdź kiedy ma wolne terminy...
Byłoby cudownie mieć więcej takich lekarzy w Polsce
"Moją ambicją jest zmiana postrzegania lekarzy przez pacjentów. Nie chcemy nikogo odsyłać, mówić mu, że to nie nasza specjalizacja, a badania musi gdzieś zrobić i z nimi wrócić. Holistyczne podejście do pacjenta to przyszłość medycyny i profesjonalnej opieki medycznej."
Pan doktor jest jedynym przykładem takiego podejścia, jaki znam. To niesamowita osobowość i poprostu człowiek z sercem na dłoni, który bardzo pomógł mojemu 9-m synkowi. Jako jedyny (wśród wielu dermatologów i pediatrów z Trójmiasta) zajął się nim w pełni profesjonalnie..od podstaw...i nie potraktował mojego dziecka jak królika doświadczalnego:" a może mleko nie takie, a może proszek do prania a może to czy to?" bo tylko to słyszałam we wszystkich gabinetach, a moje dziecko cierpiało i to bardzo...a tu obszerny wywiad, konkretne badania! Jest to jedyny lekarz jakiego znam, który odbiera telefon ZAWSZE..i zawsze służy pomocą..lekarz z powołania! Niedobrze się robi jak się czyta tą całą polską zawiść w komentarzach, do roboty się weźcie dzieciaki!
Pan doktor jest jedynym przykładem takiego podejścia, jaki znam. To niesamowita osobowość i poprostu człowiek z sercem na dłoni, który bardzo pomógł mojemu 9-m synkowi. Jako jedyny (wśród wielu dermatologów i pediatrów z Trójmiasta) zajął się nim w pełni profesjonalnie..od podstaw...i nie potraktował mojego dziecka jak królika doświadczalnego:" a może mleko nie takie, a może proszek do prania a może to czy to?" bo tylko to słyszałam we wszystkich gabinetach, a moje dziecko cierpiało i to bardzo...a tu obszerny wywiad, konkretne badania! Jest to jedyny lekarz jakiego znam, który odbiera telefon ZAWSZE..i zawsze służy pomocą..lekarz z powołania! Niedobrze się robi jak się czyta tą całą polską zawiść w komentarzach, do roboty się weźcie dzieciaki!
Zarozumiały i arogancki typ! Jedyne co się dla gościa liczy to kasa! Być może jest dobrym lekarzem, ale dla mnie to za mało. Może warto Panie Doktorze w godzinach pracy przyjmować trochę mnie pacjentów tak żeby ci co przychodzą punktualnie na umówiona wizytę nie musieli czekać na swoja kolej ponad godzinę!?
Masz rację co do tych terminów - że łapie się opóźnienie czasami, też szczerze kiedyś się wkurzałam na 20 min opóźnienia! Przyjął mnie i troszkę nie był zadowolony że zwróciłam uwagę na opóźnienie - ale wyjaśnił że stara się pilne przypadki przyjmować "pomiędzy" bo niektóre tego wymagają. Po postawieniu diagnozy - zapytał mnie wprost - Pani powinna do za 5 dni przyjść się pokazać po tych lekach. Nie mam żadnego wolnego terminu przez 6 tygodni - i co teraz mam zrobić? No i zrozumiałam o co chodzi. Skonczylo sie tak, ze przyszłam za 5 dni, pacjenci wkurzeni że "pomiedzy" przyszłam, wygladało jakbym była po znajomości - a tak naprawdę musiał mnie skonsultować. Doceniam Pana Igora za to że jest świetnym fachowcem. Co do opóźnień się zgadzam, ale jest miły i naprawdę rozumie pacjenta.
Tłumaczenie dla naiwnych
No jasne, dodatkowo wciśnięty pacjent = dodatkowa kasa!! Jakbym chciała czekać 20-40 min w kolejce to poszłabym na nfz, a nie prywatnie, ....Płacę i wymagam! Przetrzymywanie mnie na siłę w kolejce to oznaka braku szacunku dla pacjenta. Przeczytaj sobie reniu w sjp.Pl co znaczy punktualność.
Typowy chwyt marketingowy z tym "wciskaniem". Inni lekarze po prostu zostawiają sobie w czasie pracy tzw "okienka" w których mogą przyjąć pilnych pacjentów. Ale o ileż pacjent poczuje się lepiej - tak pilny przypadek że trzeba za 5 dni konsultować oczywiście między pacjentami... tania socjomanipulacja :).
Typowy chwycik marketingowy...za 5 dni poproszę się pokazać + zostawić kolejną opłatę za wizytę i to wszystko między pacjentami...kosztem oczkujących na wizytę,
Ja swoich pacjentów proszę o telefon a w razie potrzeby znajduję dla ich normalny czas.
Lekarz uważający się za najlepszego w Polsce dermatologa budzi u mnie na twarzy uśmiech...w tak młodym wieku z takim przekonaniem łatwo wpaść w rutynę nawet tą " holistyczną" a to niedobre w naszym fachu panie doktorze...
Niemniej jednak życzę powodzenia.
Swoją drogą czytając te wszystkie opinie zauważyłem taką prawidłowość jeden krytyczny post równa się kilku pozytywnym i to wszystko prawie w tym samym czasie,ciekawi mnie czy to kilka osób opiekuje się tu wizerunkiem doktora czy to jedna tzw internetowa szeptucha jest tak wydolna?
Ja swoich pacjentów proszę o telefon a w razie potrzeby znajduję dla ich normalny czas.
Lekarz uważający się za najlepszego w Polsce dermatologa budzi u mnie na twarzy uśmiech...w tak młodym wieku z takim przekonaniem łatwo wpaść w rutynę nawet tą " holistyczną" a to niedobre w naszym fachu panie doktorze...
Niemniej jednak życzę powodzenia.
Swoją drogą czytając te wszystkie opinie zauważyłem taką prawidłowość jeden krytyczny post równa się kilku pozytywnym i to wszystko prawie w tym samym czasie,ciekawi mnie czy to kilka osób opiekuje się tu wizerunkiem doktora czy to jedna tzw internetowa szeptucha jest tak wydolna?
Hmmm, też chodze prywatnie do lekarzy różnych specjalności
i oni zostawiają sobie okienka na przypadki nagłe. Czasem jest tak, że przychodze 20 min wcześniej i wychodzę z gabinetu jeszcze przed wyznaczoną godziną.
W ogóle bardzo fajną praktyką niektórych lekarzy jest to, że nie zamykają się w gabinetach, a gdy są wolni to mają te drzwi do gabinetu otwarte na oścież i pacjent od razu wie i może wejść a nie czeka jak debil na zewnątrz przed pustym gaginetem aż pan doktor zrobi (wyobraźnia czytającego)
Ale są też sytuacje, zwłaszcza w niektórych bardzo deficytowych specjalnościach, że klinika wtrynia max ludzi w grafik lekarzowi i się biedak wyrobić nie może, a przecież nie wypuści pacjenta nierzetelnie zbadanego bo czuje się odpowiedzalny za jego zdrowie. Poświęca mu więc tyle czasu ile musi i trudno, nie wyrabia się w grafiku.
Z mojej strony szacun dla takiego lekarza, dla którego pacjent jest ważny a interes przychodni dopiero na drugim miejscu. Wchodząc do gabinetu wiem że mnie też nie wypuści bez dokładnego zbadania.
W ogóle bardzo fajną praktyką niektórych lekarzy jest to, że nie zamykają się w gabinetach, a gdy są wolni to mają te drzwi do gabinetu otwarte na oścież i pacjent od razu wie i może wejść a nie czeka jak debil na zewnątrz przed pustym gaginetem aż pan doktor zrobi (wyobraźnia czytającego)
Ale są też sytuacje, zwłaszcza w niektórych bardzo deficytowych specjalnościach, że klinika wtrynia max ludzi w grafik lekarzowi i się biedak wyrobić nie może, a przecież nie wypuści pacjenta nierzetelnie zbadanego bo czuje się odpowiedzalny za jego zdrowie. Poświęca mu więc tyle czasu ile musi i trudno, nie wyrabia się w grafiku.
Z mojej strony szacun dla takiego lekarza, dla którego pacjent jest ważny a interes przychodni dopiero na drugim miejscu. Wchodząc do gabinetu wiem że mnie też nie wypuści bez dokładnego zbadania.
Nachalny marketing Clinica Dermatologica
Byłam u niego parę lat temu jeden jedyny raz, jeszcze wtedy nie istniała Clinica Dermatologica. I tu uwaga, w żaden sposób NIE WYRAŻAŁAM ZGODY na wykorzystywanie moich danych osobowych do celów marketingowych. Jak widać ktoś tu ignoruje przepisy w tym zakresie bo ni stąd ni zowąd zaczęły napływać do mnie SMS-y zachęcające do skorzystania z usług Clinica Dermatologica. Placówki, w której nigdy nie byłam i z której usług z pewnością nie zamierzam korzystać.
"jestem lekarzem, a nie przedsiębiorcą" ot, dobre sobie;
Jeszcze jeden taki sms i zgłoszę to do GIODO.
"jestem lekarzem, a nie przedsiębiorcą" ot, dobre sobie;
Jeszcze jeden taki sms i zgłoszę to do GIODO.
Panie Michajłowski - jestem pod wrażeniem!
Panie Igorze, czytam sobie przed wieczorem te komentarze wszystkie - i pewnie tez Pan je czyta. Jestem pod wrażeniem Pana osoby! Nie Pana wiedzy - bo dzięki Bogu nie musiałem się u Pana leczyć - ale Pana osoby!
Zmotywować całe Lekarskie Środowisko by sobie ulżyli w komentarzach - to trzeba mieć jaja! No, ale jako również wenerolog, na tym Pan sie zna - już żartem mówiąc. Teraz siedzą na nocnych dyżurach albo obrabiają e-maile po nocach i piszą, aż im ta złość z ust kapie. To smutne, że nawet lekarze w swoim własnym środowisku się wzajemnie nie szanują.
Przykro tylko, że nie potrafią przeczytać nawet tego, że to nie Pana słowa o tym jednym z lepszych dermatologów, a dziennikarki która pewnie była pod wrażeniem Pana osoby.
Ja - jestem powiązany z tym światem polski medycznej, teraz na szczęście już na emeryturze. Należą się Panu brawa - że w takim wieku (no młody to Pan już aż tak nie jest!) rozwinął Pan dobrą praktykę a jednocześnie nie zapomniał Pan o swoich mentorach i osobach którzy Panu pomogli.
Proszę być dalej dobrym lekarzem i pamiętać że to zawsze Pacjent na końcu jest najważniejszy - a oni niech sobie dalej piszą, zamiast pouczyć się troszkę :-) A co do Pacjentów - również nie ma nikogo na świecie, kto dogodzi każdemu.
Zmotywować całe Lekarskie Środowisko by sobie ulżyli w komentarzach - to trzeba mieć jaja! No, ale jako również wenerolog, na tym Pan sie zna - już żartem mówiąc. Teraz siedzą na nocnych dyżurach albo obrabiają e-maile po nocach i piszą, aż im ta złość z ust kapie. To smutne, że nawet lekarze w swoim własnym środowisku się wzajemnie nie szanują.
Przykro tylko, że nie potrafią przeczytać nawet tego, że to nie Pana słowa o tym jednym z lepszych dermatologów, a dziennikarki która pewnie była pod wrażeniem Pana osoby.
Ja - jestem powiązany z tym światem polski medycznej, teraz na szczęście już na emeryturze. Należą się Panu brawa - że w takim wieku (no młody to Pan już aż tak nie jest!) rozwinął Pan dobrą praktykę a jednocześnie nie zapomniał Pan o swoich mentorach i osobach którzy Panu pomogli.
Proszę być dalej dobrym lekarzem i pamiętać że to zawsze Pacjent na końcu jest najważniejszy - a oni niech sobie dalej piszą, zamiast pouczyć się troszkę :-) A co do Pacjentów - również nie ma nikogo na świecie, kto dogodzi każdemu.
Starszy docencie ależ jestes niewiarygodny w swojej opinii
Pan doktor przed publikacja artykułu musiał go autoryzować wiec chyba potwierdził swoje " mistrzostwo"
Tu nie chodzi o to czy on dobry czy zły doktor, chodzi o to że publicznie sie reklamuje jako najlepszy dermatolog w Polsce a to jest sprzeczne nawet z kodeksem etyki lekarskiej
Stad myślę że znalazły sie tu te w/w wypowiedzi lekarzy
Pan doktor przed publikacja artykułu musiał go autoryzować wiec chyba potwierdził swoje " mistrzostwo"
Tu nie chodzi o to czy on dobry czy zły doktor, chodzi o to że publicznie sie reklamuje jako najlepszy dermatolog w Polsce a to jest sprzeczne nawet z kodeksem etyki lekarskiej
Stad myślę że znalazły sie tu te w/w wypowiedzi lekarzy
ja
To już nie tylko złość z ust kapie, tu już niektórym wątroba zaczęła gnić od tego jadu...ależ oburzenie, rzeczywiście chyba głównie środowiska lekarskiego:-) Panie Igorze jak Pan mógł! Tak przed szereg wyjść, osiągnąć tyle co mało któremu lekarzowi(i nie tylko) się udało, itp, itd......No jak Pan mógł :-)
jusia
Powiem szczeze. Przez pól roku nienwiedzialam co mi jest. Przeszłam przez wszystkie szpitale w trójmieście .kiedy trafiłam do szpitala akademii medycznej w 2010r. Dr.igor po dobie spędzonej .wiedzial co mi jest i zlecil konkretne badania ,gdyby nie on byc moze chodzila bym bez nogi.dziekuje zreszta powiem ze wspominam brdzo dobrze nie tylko pana Igora jak również wielu lekarzy znakademii medycznej .
Igor to nie lekarz, to karierowicz,
Jeszcze 3-4 latka temu pracował na ul. Szerokiej w gabinecie prof, Włodarkiewicza.
Pod jego kierunkiem zrobił w GUMed doktorat. Doktorat,który nic nie wniósł do polskiej nauki.
Ale ma tytuł doktora nauk medycznych.
IGORZE DLACZEGO NIE OPOWIESZ O TYM JAK PO PRZYJEŹDZIE DO POLSKI
ZMIENIŁEŚ SWOJE IMIĘ? Boisz się swoich korzeni?
Pod jego kierunkiem zrobił w GUMed doktorat. Doktorat,który nic nie wniósł do polskiej nauki.
Ale ma tytuł doktora nauk medycznych.
IGORZE DLACZEGO NIE OPOWIESZ O TYM JAK PO PRZYJEŹDZIE DO POLSKI
ZMIENIŁEŚ SWOJE IMIĘ? Boisz się swoich korzeni?
ZA DUZO- NIEZDROWO!
Tak jak i wszystkie dermatolożki zatrudnione w clinica dermatologica. "Wieloletnie doświadczenie" tuż po skończeniu specjalizacji... No rzeczywiście, wieloletnie. Szkoda, że naprawdę nigdzie nie mogę złożyć zastrzeżeń, a takowe MAM. Od razu są kasowane.
Pan Igor to świetny lekarz- to fakt, ale moim zdaniem, zbyt duzo postawił na marketing i przesadził w drugą stronę. To machina, która się bardzo szybko rozkręca.
Pan Igor to świetny lekarz- to fakt, ale moim zdaniem, zbyt duzo postawił na marketing i przesadził w drugą stronę. To machina, która się bardzo szybko rozkręca.
Ludzie ...
Co wy tutaj knujecie przeciwko temu lekarzowi ??!!!
Denne kometarze sfustrowanych, zawistynych i nieszczesliwych Polakow:((((
Czy któryś z Was co pisał te komentarze, studiowal medycyne i robil specjalizację z dermatologii ???
Jestem pacjentem doktora, ktory mi pomógł, fachowa wiedza, skuteczne leczenie w szybkim czasie. Czego chciec wiecej ???
Denne kometarze sfustrowanych, zawistynych i nieszczesliwych Polakow:((((
Czy któryś z Was co pisał te komentarze, studiowal medycyne i robil specjalizację z dermatologii ???
Jestem pacjentem doktora, ktory mi pomógł, fachowa wiedza, skuteczne leczenie w szybkim czasie. Czego chciec wiecej ???
Dokładny lekarz
Miałam sposobność być na wizycie u p. Doktora ze dwa, trzy razy z moimi dziećmi.
Miał bardzo dobre podejście do dzieci. Ciepły, miły... Poza tym przychylam się opiniom, że p. Igor podchodzi do pacjenta całościowo. Zrobił bardzo dokładny wywiad, zlecił badania. Nie zapisał nam drogich leków , nie wiedząc tak naprawdę czy pomogą. Zjednał mnie przede wszystkim tym, że w momencie kiedy nie był pewien czym jest bolesna wysypka u mego synka, poprosił o zrobienie zdjęć tego miejsca i wysłanie na prywatnego @ gdyby stan się pogorszył. Było bardzo źle, dziecko biegało z bólu po domu krzycząc. Po rozmowie telefonicznej Doktor powiedział, żeby następnego dnia rano stawić się w AM w Gdańsku na oddziale , gdzie pracował . Sam wyjeżdżał poza granice kraju, ale odesłał nas do pani ordynator . Wysypka była na tyle rozwinięta, że już pasowała do obrazu półpaśca, mimo tego, że pojawiła się w bardzo nietypowym miejscu. Za to dziękuję. Nie zostawił nas Pan Doktor w biedzie :-). Wydaje mi się , że każdy lekarz może się pomylić. Ale ten sprawdza dokładnie jakie może być podłoże choroby. A co do czekania przed wizytą ....cóż ...pewnie chodzi też o czas poświęcony pacjentowi. Nie czułam się w gabinecie poganiana. Myślę, że jednak warto . Pozdrawiamy Pana Doktora serdecznie
Miał bardzo dobre podejście do dzieci. Ciepły, miły... Poza tym przychylam się opiniom, że p. Igor podchodzi do pacjenta całościowo. Zrobił bardzo dokładny wywiad, zlecił badania. Nie zapisał nam drogich leków , nie wiedząc tak naprawdę czy pomogą. Zjednał mnie przede wszystkim tym, że w momencie kiedy nie był pewien czym jest bolesna wysypka u mego synka, poprosił o zrobienie zdjęć tego miejsca i wysłanie na prywatnego @ gdyby stan się pogorszył. Było bardzo źle, dziecko biegało z bólu po domu krzycząc. Po rozmowie telefonicznej Doktor powiedział, żeby następnego dnia rano stawić się w AM w Gdańsku na oddziale , gdzie pracował . Sam wyjeżdżał poza granice kraju, ale odesłał nas do pani ordynator . Wysypka była na tyle rozwinięta, że już pasowała do obrazu półpaśca, mimo tego, że pojawiła się w bardzo nietypowym miejscu. Za to dziękuję. Nie zostawił nas Pan Doktor w biedzie :-). Wydaje mi się , że każdy lekarz może się pomylić. Ale ten sprawdza dokładnie jakie może być podłoże choroby. A co do czekania przed wizytą ....cóż ...pewnie chodzi też o czas poświęcony pacjentowi. Nie czułam się w gabinecie poganiana. Myślę, że jednak warto . Pozdrawiamy Pana Doktora serdecznie
zycze Co aby sie udało ale na wszelki odłóż sobie pare złotych na wizyte w innym gabinecie
W moim przypadku to pomogło w pozbyciu sie problemu
W moim przypadku wizyta plus badania w jego laboratorium plus kolejna wizyta z wynikami badan plus leki -niesty nie udało sie ...
Zmuszony byłem odwiedzić inny ganinet tak kolejna opłata za wizyte plus kolejna terapia i udało sie :-)
Trzymam kciuki :-)
W moim przypadku to pomogło w pozbyciu sie problemu
W moim przypadku wizyta plus badania w jego laboratorium plus kolejna wizyta z wynikami badan plus leki -niesty nie udało sie ...
Zmuszony byłem odwiedzić inny ganinet tak kolejna opłata za wizyte plus kolejna terapia i udało sie :-)
Trzymam kciuki :-)
ad vocem
Drogi Kolego, jestem niestety rdzennym polakiem który wziął na bary solidarność stan wojenny i porąbane pomysły reformatorów po 89 roku, czasem brak mi już sił ciągnąć ten wózek głupców, szanowny doktorze więcej skromności a mniej bufonady, rozumiem kariera od pucybuta do prezydenta, american dream- to Pan chciał powiedzieć o Sobie? szanuję Pana i sukces który Pan osiągnął niestety american dream kojarzy się w RP nieco inaczej,więcej skromności i wyczucia społecznego tego na pewno musi się Pan nauczyć...Pozdrawiam.
Fachowiec:)
Przez przypadek trafilismy do dr Igora, i całe szczeście!:) Trafna diagnoza, zbadal każdy centymetr skory meża, zlecił badania, zapisal leki i pocieszył, ze ta choroba sie wygasza. Leki i wszelkei zalecenia pomogły:) Pełen profesjonalizm, fachowośc, skutecznośc i zyczliwosć:) Jedyny lekarz jakiego moglabym polecić w 100% każdemu:) Zyczę dalszych sukcesow p. doktorowi :)
OK:-)
Hmm pan doktor Igor sympatyczny, chociaż na początku odniosłam inne wrażenie...na szczęście to tylko wrażenie...ogólnie zna się na tym co robi.
Szkoda że jest tak bardzo mało takich lekarzy jak on...
Jedyny minus tego miejsca tak jak już wspomniała jedna z kobiet komentujących (Obecność kobiety przy wizycie. Mało profesjonalne, zero dyskrecji, niekomfortowe dla klienta)
Szkoda że jest tak bardzo mało takich lekarzy jak on...
Jedyny minus tego miejsca tak jak już wspomniała jedna z kobiet komentujących (Obecność kobiety przy wizycie. Mało profesjonalne, zero dyskrecji, niekomfortowe dla klienta)