Widok

Ile kosztuje nowy uśmiech?

Opinie do artykułu: Ile kosztuje nowy uśmiech?.

Do niedawna hollywoodzki uśmiech można było osiągnąć za pomocą aparatów ortodontycznych, które choć poprawiały zgryz, nie zmieniały kształtu zębów czy ich koloru. Teraz w tym celu stosuje się najczęściej licówki. U kogo sprawdzają się najlepiej i ile trzeba zainwestować w nowy uśmiech?Licówki to rodzaj płytek przyklejanych do zęba, wykonanych najczęściej z porcelany lub kompozytu. - Często tłumaczymy pacjentom, że nakłada się je na podobnej zasadzie jak tipsy na paznokcie - mówi lekarz ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam licowki ceramiczne od dwoch lat. Nic sie nie odbarwia i praktycznie ich nie czuje. Sa jak moje zeby ;) Mam nadzieję, ze beda mi służyły wiele lat. Zakładałam je w klinice w Gdańsku https://www.klinikastomatologiczna.com.pl/gdansk-browar-gdanski/ . Wczeniej zrobiłam sobie spore rozpoznanie i wiele osób poleca te klinikę. Może nie jest to najtańsze miejsce do założenia sobie licówek ale cena nie była dla mnie w tym temacie najwazniejsza. Chciałam założyc sobie licówki tam, gdzie mialabym pewnosć, ze zostaną założone porządnie.

W hurtowni zapłacisz za te licówki około 13tys.zł, a hurtownia ta, zwana jest laboratorium protetycznym. Póki oni nie obniżą cen, dentyści też dużo nie mogą

pomoc

prosze podan nazwe tego zakladu i miejscowowc interesuje mnie tak dobrze robione zabki.

polecam

Dla mnie ważne jest podejście do klienta jak i cały zabieg i jego profesjonalizm oczywiście. To też nie są małe pieniążki więc można tego wymagać .
@jowita, w warszawie polecam Dental Fraternity , wstawiałam tam właśnie implant po wypadku

ja ze swojej strony polecam dental care. Robiłem tam aparat co prawda, ale mają cały wachlarz usług

implant

@sabotaż Ja właśnie szukam miejsca, gdzie mogłabym wysłać mojego tatę na taki zabieg. Mogłabyś podać, proszę, namiary na klinikę, z której korzystałaś??

implanty zygomatyczne

Ja robiłam implanty zygomatyczne w Warszawie. Bardzo polecam! Kompetentny i bardzo sympatyczny personel. Grunt to trafić do dobrego gabinetu gdzie dobrze się czujesz i wiesz jak będzie to wszystko wyglądało. Dodatkowo bez żadnych ukrytych kosztów.

implanty

Ja też i to była moja najlepsza inwestycja na całe życie :) bardzo polecam, nic się nie rusza i nie denerwuje. Czuję jakby to były moje własne zęby!

licówki

dlatego przed nałożeniem licówek lekarz powinien wykonać u protetyka mockup. Pacjent chodzi z nim przez kilka dni po czym dzieli się uwagami z lekarzem co mu nie pasuje i co można jeszcze zmienić.

Licówki

Można nałożyć na swoje zęby licówki :) poprawią one wygląd i kolor własnych zębów. Z resztą gwiazdy też je nakładają. To też nie jest tania rzecz, ale na pewno tańsza od implantów. Po prostu zależy ile zębów chcesz "poprawić" ;)

zęby

Pytasz i odpowiadasz sobie od razu? Czy liczysz na odpowiedź?
Tak swoją drogą to moim zdaniem implanty używa się wtedy kiedy nie masz już zęba, a nie po to aby sprawić sobie lepszej jakości uśmiech

zęby

O zęby trzeba dbać od początku. Wydaje mi się, że w którymś momencie może być juz po prostu za późno.
@Alina dlaczego akurat zygomatyczne?

implanty

Jakie implanty? Zygomatyczne? Co to za jakieś nowe cudo ? To już klasyczna implanty odeszły do lamusa?

przykład

Na przykład co ? można dać licówki, implanty, wybielić i tyle chyba. ja to nawet nie wiem czy by mi taki prosty uśmiech z przodu pasował

na nowy uśmiech wcale nie trzeba wydać majątku, choć oczywiście nie będzie to tania "zabawa". Grunt to trafić po prostu do dobrego gabinetu/kliniki, która zna się na rzeczy i ma rozsądne ceny. Jeśli chodzi o Gdynię to mogę polecić Platinum Dent. Sama tam chodze regularnie, miałam robiony skaling i wybielanie i efekty są super, a przy tym mój portfel jakoś bardzo tego nie odczuł

usmiech

Czy nowy uśmiech musi wiązać się tylko z implantami? Nie można ze swoimi zębami czegoś zrobić w dobie nowoczesnej medycyny estetycznej żeby wyglądały jak z hollywood?

zygo co ?

Co to za jakiś nowy rodzaj implantu? Czemu na niego się zdecydowałaś ?

zygomatyczne

Zdecydowałam się na zygomatyczne implanty w miejsca zębów , które uległy wypadnięciu

mnie :)

Normalni, w sensie tacy, co pieniędzy nie potrafią zarobić? xD
do góry