Widok

Ile kosztuje nowy uśmiech?

Opinie do artykułu: Ile kosztuje nowy uśmiech?.

Do niedawna hollywoodzki uśmiech można było osiągnąć za pomocą aparatów ortodontycznych, które choć poprawiały zgryz, nie zmieniały kształtu zębów czy ich koloru. Teraz w tym celu stosuje się najczęściej licówki. U kogo sprawdzają się najlepiej i ile trzeba zainwestować w nowy uśmiech?Licówki to rodzaj płytek przyklejanych do zęba, wykonanych najczęściej z porcelany lub kompozytu. - Często tłumaczymy pacjentom, że nakłada się je na podobnej zasadzie jak tipsy na paznokcie - mówi lekarz ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ten artykuł powinien być chyba w dziale Deluxe.

30 000 patyków za płytki na zębach, kogo na to stać?
popieram tę opinię 268 nie zgadzam się z tą opinią 9

Tych co pracują za granicą

Dla niektórych to "tylko" 2 wypłaty :)
W Polsce ostatni gasi światło ! W 2050 jeden pracujący będzie utrzymywał 10 emerytów którzy będą przymierać głodem. Żal będzie na to patrzeć
popieram tę opinię 51 nie zgadzam się z tą opinią 5

No,ale jak zauważyłeś stać go tu, tam jest zerem.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 8

Tam jest zerem?

Zarabiając 30tyś w 2 miechy czyli mw.4k euro/mc to jest faktycznie "zerem"...
Ale ci żal ściska, co?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

mylisz się

wiele Niemek i Brytyjek przyjeżdza do Polski na zabiegi bo u nich jest drożej.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie o cenę tu chodzi ale o jakość świadczonych usług...
wszyscy tak narzekają na Polskę ale jak się mają leczyć to szybciutko wracają do kraju potulni jak baranki...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

mit wysp

Zarabiasz 5x razy więcej jednak nie zapominaj, że utrzymanie na nich jest 5x droższe niż w polsce(przykładowo jedzenie). W szczególności Anglia, która jest 1sza na świecie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 15

Anglia jest tak droga że Polacy latają tam się ubierać. Co do jedzenia, pracując tam, jadłem w barach na co w Polsce mnie nie stać ! Nadmienię jeszcze że kilku znajomych ma samochody kupione na wyspach i opłacało im się jeszcze przekładkę robić.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 2

Napisz jeszcze jak mieszkacie...
A samochód - zwłaszcza w wydaniu polskim stary pasek TDI to nie wyczyn tam.
Większość z Was jak robaki.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Bo w Polsce mieszka się godniej ! 40m2 na kredycie dożywotnim w Wejherowie albo na Szadółkach to dopiero luksusy.
Co do starych pasków w TDI to akurat ściąga się je z Niemiec
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

I kolejny internetowy znawca... W "metropolii" Gdańsk to możesz sobie kupić wśród patoli te 40 metrów za 200 i więcej tysi... W Wejherowie dostaniesz ponad 60 metrów nie mówiąc już o tańszym życiu, braku korków, braku smrodu z szadółek. Tak więc żyjcie sobie w tej waszej "metrowsi" i dalej udawajcie miastowych a "biznesmeny" się ciesza jak golą frajerów za gdańsk w dowodzie ahahahaha :D
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

Samochody w anglii są tańsze niż w niemczech a paliwo taka sama cena jak w polsce. Buty - ceny takie same jak u nas albo taniej. Z ubraniami tak samo. Czasem za pół darmo można kupić w promocjach. Jedzenie nieco droższe. Najdrozej wychodzi mieszkanie. Za mieszkanie 3 pokojowe jakies 600 funtow czyli 3000zł. Ja za duży pokój płaciłem 7 lat temu 1500zł a wczesniej z maly 1000zł ale moznabylo taniej znależć. Paliwo taka sama cena jak w pl. Ogólnie wiadomo żę jest lepiej niz w pl. Ale jak nie masz dobrze platnej pracy to tez masz bide tylko ze po angielsku i trzeba zyć oszczednie zeby starczylo do pierwszego czy zeby odlozyc i kalkulowac zeby wszystko jak najtaniej kupic itd. bo jak nie i sie jeszcze wyda na to na tamto to moze zabraknac do wyplaty.:) Wiadomo jak chce sie miec więęększą kase to na byle posadce na etacie nie zarobisz. Ale to nigdzie tak nie ma i trzeba wlasna dzialanosc mieć albo jakies konkretne stanowisko w konkretnej firmie. Piwo w uk w barze 3 razy droższe i papieorsy też bardzo drogie. Tzn. jak na angielsk pensje to jeszcze w miare ale w przeliczeniu na zlotowki to drogo. Raz poszlem do baru wypilem 2 piwa i kupilem papierosy i zaplacil 75zł :D ale pozniej juz sie nie przelicza na zlotowki tylko kalkuluje w funtach i odnosi do zarobkow w funtach a nie do cen w polsce.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

czytając takie artykuły

przypominam sobie o naszych realiach, i smutno mi się robi... nie stać ludzi na standardowe zabiegi dentystyczne, co dopiero na robienie se w paszczy tiktaków
popieram tę opinię 52 nie zgadzam się z tą opinią 3

daj spokój na alkohol to jakoś nikomu nigdy nie brakuje dopiero dramat jak trzeba sobie żeby naprawić....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

a kto to widzial zeby wydać 30 000zł za jakiej naklejki na zeby??? To jest kuriozalne i absurdalne ceny. W d*pach sie tym dentystom poprzewracało??? Za jeden zabieg zalozy te licówki i zarobi za godzine czy kilka godzin pracy 30 000zł? No widział ktoś takie cuda?? To se można kupićgdzies takie licówki w churtowni i niech nam zręczny kolega za flaszke wódki przykleji:D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

W hurtowni zapłacisz za te licówki około 13tys.zł, a hurtownia ta, zwana jest laboratorium protetycznym. Póki oni nie obniżą cen, dentyści też dużo nie mogą

nikogo, dlatego kliniki dentystyczne upadają jedna po drugiej z braku klientów.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8

Co za bzdura . Mają się świetnie a nie upadają. Nie znam biednego dentysty ani jednego.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dla nich wszędzie w Europie jest taniej.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie o cenę tu chodzi ale o jakość oferowanych usług kto miał wątpliwą przyjemność korzystania z dentystami zza granicy ten wie...

stać nas

o matko! przeciętnego polaka na to stać! tylko żal wydać kasę na zęby, lepiej na nowe auto!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ty powinienes byc w dziale SŁOIKI

patyk to 1 tysiąc wiec nie bajeruj jak nie umiesz. 30 patyków synek

Ten komentarz powinien być chyba w dziale - biedacy

Jak to kogo... kogoś kto żyje na poziomie a nie bieduje...

ha ha ha na Kubie nie wymieniaja

mnie :)

Polacy mają czarne zęby lub ich brak, smród nie do wytrzymania, o niciowaniu starsze pokolenie nie słyszało, o paście tylko słyszeli.
popieram tę opinię 57 nie zgadzam się z tą opinią 54

O godnych zarobkach również
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 8

dla Polusa nie ma czegoś takiego jak godny zarobie zawsze będzie stękał że mało...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

to z kim ty się zadajesz skoro śmierdzi?

no chyba ,że stomatologiem jesteś
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 5

Prostatku to zobacz sobie jakie żęby mają zachodni milionerzy ludzie na wysokich stanowiskach

burak sie odezwał to niema znaczenia narodowość
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

nie wiem do kogo jest skierowana ta chamska wypowiedz powyżej

to już świadczy o poziomie kultury, nie znając człowieka nazywa go prostakiem i burakiem, hm..........
To prostak odpisze.
Mieszkałam w Californii i tam już dzieci mają zakładane licówki.
Anglicy niestety maja fatalne zęby , jeszcze gorsze niż Polacy bo tego typu usługi są drogie.
Kto ma dobre wykształcenie i dobrze zarabia ten sobie zmieni zęby ( np. implanty). Nie zauważyłam aby od moich polskich znajomych śmierdziało jak piszesz, nie wiem z kim się zadajesz skoro takie wnioski wysuwasz.
Co do tego wszystkiego maja milionerzy bo nie bardzo rozumiem. W tym kraju jesli jesteś artystą, śpiewasz czy grasz na scenie też oczekuje się aby uzębienie było białe. Czasem ludzie kredyt biorą by zmienić zęby. Po co te kocopoły piszesz i obrażasz.
Znam jedna kobitkę co pracuje jako prostytutka i ma podobne odczucia do Twoich może tez jestes z tej branzy skoro TAK UOGÓLNIASZ.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 11

pieniądze nie mają znaczenia, o zęby należy dbać od dziecka, zwykła profilaktyka wystarcza jeśli spożywasz 5 małych posiłków dziennie
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

"Mieszkałam w Californii i tam już dzieci mają zakładane licówki"

A w Brazylii dziewczynki implanty piersi i pup dostają na I komunię... Tylko, co z tego? Licówki nie mają żadnego znaczenia zdrowotnego, wręcz mogą osłabić zęby, zakładanie licówek dzieciom pachnie chorobą.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zadne"niciowanie",nie jest naszym zebom potrzebne.Wystarczy je dobrze myc.Tak ze lepiej sie dowiedz i doedukuj-mundralo z mlodego POkolenia.

A gdzie można najlepiej wyrwać dolną ósemkę?

I jaki to koszt?
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dominik Łos, ceny nie pamietam. GDANSK.
Szybko, milo i bez bolu.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Opinia została zablokowana przez moderatora
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

W straszynie u Pani Kasi :))

70zł ze znieczuleniem :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

70 zl za dolna osemke?

Powodzenia... i wspolczucia...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

NZOZ morena , jest tam taka doświadczona Pani chirurg , która wyrwała mi ósemkę tradycyjnymi metodami mimo tego, iż na początku twierdziła że będzie " dłutowanie", zabieg miałbyć trudny a trwał chyba z 15 minut ( włącznie z czekaniem aż zacznie działać znieczulenie) same majstrowanie przy zębie to jakieś 5 minut i dolnej ósemki nie było. Co najważniejsze to nic nie bolało, tylko potem przez 2 dni pobolewało. Cena 150 zł

najlepiej wyrwać w buzi

miladent vis a vis madisona w centrum Gd

Szybko, miło ( naprawdę!) bezboleśnie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wyrywanie ósemek

Dobry wieczór
Polecam wyrywanie ósemek tylko pod mikroskopem sama tego doświadczyłam
u najlepszego wg mnie stomatologa p. dr Sławomira Błażejewskiego w Gdąńsku
przy ul.Suwalskiej .
Polecam sama doświadczyłam.
Pozdrawiam
Aleksa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

bo bez mikroskopu

to już ten dr zębów nie widzi?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

wyrwać dolną ósemkę

najlepiej tutaj, bardzo fachowo i konkretnie super chirurg http://swedentpolska.com/stomatolog-gdynia-cennik/

Dlaczego to takie drogie i dostępne tylko dla cwaniaków i złodziei co maja kasę?

A normalni ludzie muszą mieć żółte zęby i braki w uzębieniu.
popieram tę opinię 102 nie zgadzam się z tą opinią 31

dlaczego redakcja sponsoruje artykulem prywatne gabinety?

przeciez to nas nie obchodzi kto co i jak!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie muszą

moga regularnie chodzic na kontrolę finansowana przez NFZ. Niestety wolą mieć czrne i dziurawe zęby niz chodzić do dentysty. Na szczęście jeśeli rodzice pilnują to mlodsze pokolenie ma do tego inne podejście. Chodzimy z dzieckiem do dentysty tylko na NFZ od 3 roku życia i jeszcze nie miał żadnego - żadnego ubytku. Profilaktyka to podstawa i nic nie kosztuje. A licówki to tylko upiększenie uśmiechu. Bez licówek też mozna mieć poiekny uśmiech.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 11

Profilaktyka nie zawsze wystarcza. Jak się ma słabe zęby, to ubytki robią się co chwile. Twoje dziecko nie ma ubytków od chodzenia do dentysty?
Wiem po moim bracie. Chodziliśmy całe życie razem do dentysty, jednak on w wieku 30 pary lat już prawie nie ma zęba bez plomby.
U moich dzieci to samo. Jedno bez jednej dziury, drugie cały czas u dentysty na wypełnieniu:(
Poza tym mówimy o kolorze zębów, a nie o dziurach. Przebarwienia na zębach robią się nie tylko od próchnicy i jako osoba dorosła powinnaś o tym wiedzieć.
Nie mówiąc już o tym, że rzadko kto ma białe naturalnie zęby. Większość z nas ma zęby w kolorze kości słoniowej w różnych odcieniach, a z wiekiem robią się coraz bardziej żółte lub ciemne.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja nie jestem cwaniakiem ani złodziejem

zamist na solary i tipsiory wole na zęby odłożyć i przynajmniej dbać - regularne wizyty, pląbowanie, częsta zmiana szczoteczek, piskowanie oraz pasda i płukanki.
Tak duzo trzeba?
A licówki cóż , drogo ale niektórych stać i nie sadze ,że to złodzieje tylko wykształceni ludzie, na dobrych stanowiskach i z sensowna pensją
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

Słusznie mówisz

tylko zadbaj jeszcze o słownik przy plOMbowaniu. :-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

ale sie durny osmieszył

dobrze jest napisane PLOMBA sam sprawdz w słowniku pląbo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wow!

Jestem w pozytywnym szoku, że Twoja wypowiedź nie reprezentuje tzw. psa ogrodnika, co jest typowe dla naszego kraju.
BArdzo się cieszę z Twej wypowiedzi, ponieważ jestem wykształconą i ciężko doświadczoną przez los, która po latach zaczęła normalnie zarabiać. Niczego nie ukradłem, zacząłem żyć na poziomie dzięki ciężkiej pracy i wykształceniu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Myj kły zatem!

Myj kły zatem!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dlaczego to takie drogie to nie drogie tylko TY nie potrafisz zarobić..

Nie.... dla ludzi, którzy szanują siebie i swoje życie. Dla ludzi, którzy nie chcą żyć biednie i egzystować... dla ludzi, którzy coś robią w życiu prócz narzekania jak to jest źle... dla ludzi, którzy nie oddają jakości swojego życia kasie chorych... dla ludzi, którzy się cenią a nie robią za 5 zł/h. tak... są tacy...

Normalni, w sensie tacy, co pieniędzy nie potrafią zarobić? xD

24 do 50 tysięcy złotych!

To wyjaśnia dlaczego przeciętny Polak posiada "stary uśmiech", o ile jeszcze mu do śmiechu...
Nie śmiem nawet wspomnieć o tych zarabiających 1200 zł, bo tych bidaków nie stać nawet na wizytę kontrolną u dobrego stomatologa.
popieram tę opinię 174 nie zgadzam się z tą opinią 4

kto ci broni zostać cwaniakiem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

i slusznie

Jak robi to dobrze i ma na to klientow to czemu nie?
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4

...... tylko dla wybranych klijentow
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

uczył sie to i zarabia

Spróbuj medycynę ukończyć
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6

...zdziera ,chciales napisac ???
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

ale maja płynność finansową zanim spłaca wyposażenie gabinetu

strata może być, jeśli jest płynność, czyli starcza na opłaty, życie, wakacje

to zes zaswiecil

prostacka odpowiedz, po najnizszej lini oporu, typowe buractwo...

W Stanach prawie każdy ma licówki tylko wszyscy równe te zęby mają

jak klawiatura fortepianu.
W Polsce widziałam fajne licówki u ludzi np. piosenkarze, aktorzy.
Jedna moja znajoma zrobiła sobie licówki ale wyszło fatalnie, zamiast ładnych białych zębów wyszły zębiska od razu widać było, że za grube.
Taki zabieg musi wykonać stomatolog, który się zna i potrafi tak założyć, że wyglądają naturalnie.
Niestety koszty są wysokie, podobnie jak implanty.
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 7

w USA wstawiają panele, w Polsce już zaczynają stosować

licówki

dlatego przed nałożeniem licówek lekarz powinien wykonać u protetyka mockup. Pacjent chodzi z nim przez kilka dni po czym dzieli się uwagami z lekarzem co mu nie pasuje i co można jeszcze zmienić.

Żałuję trochę, że

w liceum pochłaniały mnie inne priorytety niż nauka i nie poszłam na stomatologię... ech...
popieram tę opinię 58 nie zgadzam się z tą opinią 3

W okresie liceum priorytetem..

..jest nauka!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

no nie koniecznie :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Licówki najgorsze co możesz sobie zrobić!! Zęby przede wszystkim służą do gryzienia!! Pustaki osłabiają własne zęby by wyglądać modnie!! Ale poco licówki wyrwij sobie wszystkie zęby!!! I wstaw implanty, też będziesz mieć jak z fotografii i o wiele mocniejsze!! A że zapłacisz po 100-200tys zł :)
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 21

oj wiejski kmiotku

W Usa już dzieci maja zakładane licówki bo kult żółtego zęba przeminoł tam juz w latach 70-tych.
Jak kogos stać i chce mieć biały uśmiech to czemu nie.
Ni nazywaj kogos pustakiem . Jak pracujesz na scenie paszczą - śpiewasz, grasz to nikt na brzydkie zęby patrzeć nie chce.!
Kwestia to estetyki i zasobnego portfela.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ale pierdoły piszecie,masakra jak to czytam.mam licówki już 15 lat i jest wszystko OK. Podziwiam waszą głupotę

Moim zdaniem nie warto...

Żeby mieć taki piękny uśmiech trzeba niestety poświecić zdrowe zęby. Tak jak w przypadku koronek porcelanowych stomatolog musi zeszlifować zdrowe zęby. Koszt licówek niebagatelny bo do 2,5 tys a po 7-10 latach trzeba je wymienić na nowe. I tak do końca życia. Poza tym trzeba uważać to co się je, w szczególności na gorące płyny. Cienka porcelana lubi pękać wiec może nas czekać większy wydatek. Moim skromnym zdaniem nie warto sobie rujnować uzębienia dla takiego "pięknego" ( w szczególności dla przedsiębiorczych stomatologów) uśmiechu.
popieram tę opinię 81 nie zgadzam się z tą opinią 10

wielu ludzi stać i nie wymieniają bo tu chodzi o kase ale tylko stomatologów

co jak widać aktywność na forum jest obecna!

Gorzej jak wymieni, a po 10 latach jego sytuacja materialna nie pozwoli na wymianę. I co wtedy? Do końca życia z zeszlifowanym szkliwem na zębach?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

dokładnie, inwazyjność jest największą wadą licówek

Pomijając kasę, szlifowanie zdrowych zebów aby zdecydować sie na nietrwałe tozwiązanie to bezsens
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja zupełnie nie zgadzam sie z powyższa opinia.
10 lat temu miałam zakładane licówki porcelanowe i do tej pory dobrze mi sluza i do tej pory nie miałam żadnych problemów
osobiście polecam.

Macie państwo racje😊

jak ktoś pracuje tam gdzie powinien a nie bierze roboty jaka jest to go stać!

ja mam 23 lata, jestem pracownikiem technicznym w branzy metalowej i mam po 169 godzinach pracy 5700 netto.

a ludzi nie ma do pracy ....
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 13

Napisz co konkretnie robisz.
Bo albo jest to praca fizyczna np. spawacz choć i tak niezła pensja jak na twój wiek, zakładając, że pracujesz w Polsce , a nie w delegacji.
Jeśli chodzi o pracę umysłową to mając 23 lata jesteś na 5 roku lub tuż po studiach ewentualnie masz staż pracy z 4 lata po technikum - w każdym z tym przypadku to wielki wyczyn mieć prawie 6 koła na rękę.
Też jestem z branży "metalowej" i znam inne realia, nie narzekam jakby co, ale ja mam koło 40 lat jakieś studia, uprawnienia itd.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

a ja mam słonia w butli

wszystko ok, tylko, ze jestes zbyt zarozumiały

bo trafiło ci się i nie powinieneś tym się chwalić,
sytuacja zawsze może się odmienić o 180 st.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

z 5700 to akurat cię nie stać

Tak więc po co się wymądrzać. Jeszcze dużo, dużo ci brakuje żeby ciebie było stać.

Chyba.d*py.dajesz

O mój uśmiech dbał przez lata NFZ. Źle leczone zęby, plomby nie nadające się do niczego i efekty mam do dziś. Teraz omijam z daleka dentystów na NFZ.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

niskie ukłony dla Pani Doktor Ewy Wandy

która 18 lat dba o moje zęby :-)
zęby w komplecie i uśmiech ładny :-)
pozdrowienia dla Pani Doktor Ortodonty Anny Słomińskiej - jak zęby są ładne proste to nie trzeba żadnych licówek :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

to musisz na forum reklamę robić i dziękować

nie lepiej osobiście powiedzieć dziękuję

zawsze mówię :-)

jestem też przykładem, że w wieku 35 lat można bardzo ładnie wyprostować zęby...
Wszystkim radzę podjąć to wyzwanie ;-)

Ja mam krótkie ,czarne ,kręcone korzonki

bo nie jestem w stanie wydać nic na nie.

aby zęby mieć trzeba całe życie jeść, dobrze jeść.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

różnie, znajomy starszy pan z biednej rodziny jadł całe życie codziennie cebulę jak jabłko

ma 67 lat, i nie nosi protezy,
ma swoje zęby

ale nie jadł zupek z paczki i nie żył kredytowym stresem ?

Moja koleżanka w wieku 48 lat ma swoje 31 zębów

piękne, tylko dwójka górna prawa lekko krzywa, ale to są jej naturalne zęby,

zazdroszczę

dziura w zębie "zdarza " jej się raz na rok/dwa i to jest płytka, a pierwszy ubytek leczyła w wieku 26 lat.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

45 - cały komplet własny :-)

wyprostowane w wieku 35 lat :-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

weź przestań

ja mam żółte i idę pod poduchę
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kobieta bez zębów

w tych czasach to skarb!!!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mieszkam od 25 lat na tzw. Zachodzie

Bezblednie rozpoznaje rodaka po brudnych butach, w stanie wzkazujacym albo wlasnie po brakach w uzebieniu.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 23

tzn mieszkasz pod Szczecinkiem ?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

A zobacz jakie oburzenie rodaków

a ja ostatnio wybieliłem sobie zęby za 800 zł i jestem bardzo zadowolony!!

zrobiłam i byla to najlepsza inwestycja !!! uwielbiam swój piękny biały uśmiech z przyjemnością patrzę na każde swoje zdjęcie...ciagle się usmiecham i zauważyłam że ludzie też dzięki temu inaczej mnie postrzegają... żałuję ze nie wiedziałam o takiej metodzie w dniu ślubu gdzie każde zdjęcie z uśmiechem pochowałam głeboko do pudełek... nosiłam aparat i niestety na niewiele się to zdało...i jakoś moich prawdziwych brzydkich zębów wogóle nie było mi szkoda opiłować
bardzo dbam o licówki, chodze co pół roku na czyszczenie, nie palę, nie obgryzam nic.... mam nadzieje ze posłużą mi jak najdłużej :)
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 6

to teraz czas na mozg

jakis zabieg usprawniajacy :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

gdzi taki stomatolog dobry i ekonomiczny

poza tym nie trzeba robić aż 20 zębów!! ja mam tylko 8 licówek u góry nie mam tak szrokiego usmiechu jak Julia Roberts więc tych tylnych i tak nie widac poza tym akurat tylko przednie były nierówne
dolne mam wszystkie swoje bo są równe tylko zostały wybielone aby nie było różnicy kolorów...za licówke płaciłam 1tys zł czyli całośc 8 tys + jeszcze koszty wybielania... tyle to niektórzy wydaja na jakieś egzotyczne tygodniowe wczasy wyjazdy żeby sie potem pochwalić fotkami na FB
warto sie samemu zorientować i porozmawiać ze stomatologiem bo nie zawsze są to jakieś astronomiczne kwoty
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2

ale niestety ludzie z 8-ma licówkami na przodzie myślą, że nie widać rożnicy

między tymi zębami a tymi z tyłu,
widać różnicę, nawet podczas rozmowy,

trzeba by mieć wybitnie wykrzywiony łuk szczęki, by z przodu było widać tylko 8 zębów podczas uśmiechu ( bardzo zwężona szczęka)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Hej, zastanawiam się nad założeniem 8miu licowek. Mam oczywiście wątpliwości, boję się że coś nie wyjdzie lub ze będę żałować a zmian juz nie da się odwrócić. Czy jesteś zadowolona z efektu? Czy one wyglądają naturalnie? Czy gołym okiem da się zauważyć że to licowki? Ja chciałabym żałować te porcelanowe.

zobaczcie na necie jak wyglądają oskrobane zęby pod licówki

To wam się odechce licówek.
Wyobraźcie sobie że nakładka odpadnie np w drugim dniu 3 tygodniowych egxotycznych wakacji
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4

wolę zdrowe, zadbane, wyprostowane i nawet lekko żółte (bo mało kto ma naturalnie idealnie białe) niż licówki - trochę to chore i w większości wypadków wygląda nienaturalnie.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

żółte zęby są zdrowe
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

niezła reklama

Artykuł sponsorowany?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Miejsce na cygaro ...

A ja zaoszczędziłem bo moja górna prawa jedynka wypadła mi wczoraj sama.Bez bólu , krwi , leków i stresu. Traktuję to jako prezent imieninowy.

naciaganie

Mozna tez miec licowki kompozytowe za 200-400 zl sztuka, sa oa tyle lepsze ze jesli sie wykrusza mozna je dopelnic, ceramiczna niestety jest nienaprawialna i jesli trzasnie to cala do wymiany.

Ja mam 2 zeby odbudowane kompozytowo w zasadzie w calosci i nie dosc ze sie trzymaja ladnie to wygladaja normalnie, nie jak plomba.
Teraz wlasnie powoli planuje zrobic licowki z kompozytu.

pomoc

prosze podan nazwe tego zakladu i miejscowowc interesuje mnie tak dobrze robione zabki.

I jak pod prawie każdym artykułem i tu znów pojawia sie hejt....uważam że powinna byc wyłaczona możliwosc dodawania komentarzy w każdym temacie ...bo juz dawno nie przypomina to jakiejkolwiek dyskusji ... A tak naprawde wiekszosc licowki jakby miala finanse to by sobie zorbila ale przeciez trzeba jad wylac bo innej metody na żal ktory d..ę ściska - nie ma ! Pozdrawiam hejterow ze swoim naturalnym uśmiechem

taniej wybielić

pod warunkiem ,że masz wszystkie swoje zęby bo jak jest sztuczny wstawiony to się niestety nie wybieli

W imię zasad, skurwy_synu (cyt. z Psów)

a z ciebie anonimowy lamus

jak wyłączą ci możliwość dodawania komentarzy

to gdzie ty synku zaistniejesz?
powinni tego zabronić!

chyba nie rozumiesz przyczyn dla ktorych tak sie dzieje -anonimowa osobo .

to sprzeciw ze :
stomatolodzy obdzieraja klijentow .............
ze nie mozna w tym kraju normalnie zarobic pienedzy tak aby bylo stac na takie prozaiczne "licowki"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

cena 8( szok

Kurde a mój stomatolog założył mi licówki za 200zł za sztuke to z czego one były ? z plastiku ? dodam że ma je już z 10 lat i tylko troche sie poprzebarwiały.

1200 kto zarabia?:)

Sorry ale chyba trzeba być niespełna rozumu żeby pracować za 1200zł:)

...

Ten kto chce pracować to będzie pracował nawet za te marne 1200zł i nie będzie patrzył czy to dużo czy mało tylko będzie pracował się po prostu cieszył nawet z takich pieniędzy

Zęby zdrowe

Wszystko jest OK ale kto zaręczy że przez 7-10 lat nic złego nie zdarzy się zębom? Żadne zapalenie dziąsła, dziura w zębie wybicie zęba przez upadek itd.Wówczas okaże się koszty są znacznie wyższe a licówki zostaną uszkodzone podaczas leczenia zębów .

Tak zrobilabym sobie piekny usmiech tylko na obecna chwile jest to zbyt duzy wydatek dla mnie.

Cena koooooosmooooos.

Marzą mi się bielutkie zęby, ale w życiu nie zdecyduję się wydać tylu pieniędzy na wybielanie z jednego powodu, nic nie jest wieczne i tak jak w artykule jest napisane efekt to 7-10 max 15 lat (w to nie uwierzę akurat) a ilu rzeczy musimy sobie odmawiać... Wybielam zęby w domu, nakładkami iwhite - i oczywiście efekt nie będzie nigdy jak w przypadku licówek, ale nie oszukujmy się cena to 90 pln, więc uważam że i tak super daje rade. Przynajmniej mogę normalnie palić fajki i pić kolorowe napoje ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja się w końcu zdecydowałam na hollywoodzki usmiech :) Jest to wydatek, to fakt ale naprawdę żałuję, że nie zrobiłam tego wcześniej!!!! Ja robilam w Unidentunion i efekt piorunujący :D jestem po 40stce a faceci się za mną masowa oglądają :D haha
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

pis

gdzie robiłaś , ile zapłaciłas /???? poleć prosze mi tego stomatologa

Jaki koszt ?

re

Normalnie ajona i systematyczność. W kilka tygodni do uzyskania jest zdecydowana zmiana i zęby powinny być zdrowe, ale cudów od razu nie oczekujcie. Przy czym dobre szczotkowanie naprawdę odmienia totalnie sytuację...

Leczenie

No cóż, licówki to nie jest tania sprawa, podobnie jak implanty czy jakikolwiek sposób leczenia stomatologicznego. Nie mniej jednak lepiej już raz a porządnie zadbać o zęby, zamiast później skarżyć się na powracające dolegliwości czy częstsze wizyty dlatego, że wcześniej wybrało się tańszy zamiennik. :)
Polecam licówki katowice jeżeli ktoś jest ze Śląska - przyjaciółka, która tam mieszka, mówiła, że jej zrobili w dobry sposób i nie musi latać co chwilę na wymianę. :)

Nałożenie licówek nie jest tanim zabiegiem, ale czasami niezwykle potrzebnym. Nieestetyczny uśmiech potrafi wywołać kompleksy, a nikt z nas nie chciałby ich mieć. Mi nakładano je w Centrum Implantologii i Stomatologii Estetycznej "CICHOŃ" w Krakowie i lekarz, który wykonywał zabieg podszedł do sprawy niezwykle profesjonalnie, za co mu bardzo dziękuję :-).

przybij piątkę! też korzystałam z oferty tego gabinetu! :)

Lepiej trochę odżałować i zrobić porządnie w dobrym gabinecie. Polecam klinikę Impladent z Warszawy (http://impladent.pl/)

Kimill

Ja robiłam w Stomatologii Cichonia - dobre miesjce, miła atmosfera! ważne żeby znaleźć swojego dentystę i nie bać się !:)

zęby

ja robiłam sobie ostatnio kompleksowe czyszczenie zębów w profemedzie w promocji za 99 zł, w ramach pakiety masz kilka zabiegów na zęby więc się naprawdę bardzo opłacało, w tym m.in. piaskowanie, fluoryzacja, skaling, warto skorzystać z tej promocji.

profesjonalne wybielanie nie musi być kosztować 20 000

Profesjonalne wybielanie, skuteczne i nie bolesne(np metodą beyond może boleć ze wzgledu na bardzo wysokie stężenie substancji czynnej czyli wybielającej bo aż 36% gdzie normy dopuszczają tylko 6%!!!) nie musi być aż tak drogie jak piszą tutaj w opiniach. NA rynku jest dostępna nowoczesna metoda wybielania zoom white w dobrych gabinetach tzn w takich gdzie naprawdę troszczą się o pacjenta. Moja żona korzystała w tym gabinecie z usług w tym gabinecie http://swedentpolska.com/wybielanie-zebow/ i była bardziej niż zadowolona.

taka prawda

nie ma sensu bawic sie w polsrodki, tylko pakowac implanty, znajomek mial gruzy, teraz ma zabki jak marzenie. robi w uk, wzial kilka tysi funtow pozyczki, powstawial w polsce i ma z bani. ot i zwykly fizol bez bajonskich zarobkow. kazdy fizol w uk ma to w zasiegu reki, w polsce... znacie realia, strefa merzen.. sam sie zastanawiam, czy sobie nie powstawiac, niby zeby mam ok, ale jak zobaczylem u niego to mi szczena opadla. ma juz ze 4 lata. mowi patrz, myje raz na miesiac i zobacz jak wygladaja. bialutkie jak u jakiegos aktorka. splacil chyba w 3 lata i ma problem zebow rozwiazany, nie musi sobie nimi wiecej gitary zawracac do konca zycia. a te licowki to jakis glupi zart do wyciagniecia kasy...

wlasnie.

kazdy stomatolog mowi ze trzeba zatrzymac wlasne zeby jak najdluzej. To jakas zmowa. Chyba po to caly czas ladowac w nie kase.
Jak sa brzydkie i co jakis czas jeden trzeba usunac to po co je trzymac? implanty to jet to.

A ja koronę zrobiłem na jednej wizycie, w klinice galileodental.

Licówki

Licówki to dość duża inwestycja, więc polecałabym powierzyć się profesjonaliście. Ja też mam licówki na dwóch zębach i robiłam w Studio SE w Krakowie. Na stronie http://studiose.med.pl możecie sobie poczytać jak dokładnie wygląda zabieg.

wcale nie jest aż tak drogo. polecam sprawdzić ofertę stomatologii na podzamczu ze szczecina

akurat zęby to naprawdę wizytówka człowieka, wiem co mówię. od kiedy zrobiłem sobie licówki, czuję się zupełnie inaczej :) Polecam klinikę impladent w warszawie :)

zdrowe zęby to systematyka

Zgadzam się, żeby to wizytówka. Niestety sama kiedyś o własne nie zadbałam i czułam się bardzo niekomfortowo. Odkąd pod swoją opiekę wziął mnie dentysta z CMP dent mogę się w końcu uśmiechać od ucha do ucha.

O zęby trzeba dbać, niestety wiele osób "odkłada" je na potem. Sam chodzę co jakiś czas na kontrolę oraz wybielanie do CMPdent, bo dla mnie zęby to wizytówka. Piękny uśmiech potrafi naprawdę wiele zdziałać. Kiedyś wystarczyła mi tylko szczoteczka, pasta i wizyty kiedy coś mnie zaboli. Zmieniłem zdanie po tym jak musiałem jednego zęba wyrwać i jednego leczyć kanałowo.

licówki A martwy ząb

zgodnie z najnowszymi badaniami korona nie zwiększa wytrzymałości zęba (więc jest to błąd merytoryczny p. Dr.) licówka owszem. Proszę sięgnąć po najnowsze badania Pascala Magne

zygomatyczne

Zdecydowałam się na zygomatyczne implanty w miejsca zębów , które uległy wypadnięciu

zygo co ?

Co to za jakiś nowy rodzaj implantu? Czemu na niego się zdecydowałaś ?

implanty

Jakie implanty? Zygomatyczne? Co to za jakieś nowe cudo ? To już klasyczna implanty odeszły do lamusa?

zęby

Pytasz i odpowiadasz sobie od razu? Czy liczysz na odpowiedź?
Tak swoją drogą to moim zdaniem implanty używa się wtedy kiedy nie masz już zęba, a nie po to aby sprawić sobie lepszej jakości uśmiech

implanty

Ja też i to była moja najlepsza inwestycja na całe życie :) bardzo polecam, nic się nie rusza i nie denerwuje. Czuję jakby to były moje własne zęby!

usmiech

Czy nowy uśmiech musi wiązać się tylko z implantami? Nie można ze swoimi zębami czegoś zrobić w dobie nowoczesnej medycyny estetycznej żeby wyglądały jak z hollywood?

przykład

Na przykład co ? można dać licówki, implanty, wybielić i tyle chyba. ja to nawet nie wiem czy by mi taki prosty uśmiech z przodu pasował

zęby

O zęby trzeba dbać od początku. Wydaje mi się, że w którymś momencie może być juz po prostu za późno.
@Alina dlaczego akurat zygomatyczne?

Licówki

Można nałożyć na swoje zęby licówki :) poprawią one wygląd i kolor własnych zębów. Z resztą gwiazdy też je nakładają. To też nie jest tania rzecz, ale na pewno tańsza od implantów. Po prostu zależy ile zębów chcesz "poprawić" ;)

na nowy uśmiech wcale nie trzeba wydać majątku, choć oczywiście nie będzie to tania "zabawa". Grunt to trafić po prostu do dobrego gabinetu/kliniki, która zna się na rzeczy i ma rozsądne ceny. Jeśli chodzi o Gdynię to mogę polecić Platinum Dent. Sama tam chodze regularnie, miałam robiony skaling i wybielanie i efekty są super, a przy tym mój portfel jakoś bardzo tego nie odczuł

implanty zygomatyczne

Ja robiłam implanty zygomatyczne w Warszawie. Bardzo polecam! Kompetentny i bardzo sympatyczny personel. Grunt to trafić do dobrego gabinetu gdzie dobrze się czujesz i wiesz jak będzie to wszystko wyglądało. Dodatkowo bez żadnych ukrytych kosztów.

polecam

Dla mnie ważne jest podejście do klienta jak i cały zabieg i jego profesjonalizm oczywiście. To też nie są małe pieniążki więc można tego wymagać .
@jowita, w warszawie polecam Dental Fraternity , wstawiałam tam właśnie implant po wypadku

implant

@sabotaż Ja właśnie szukam miejsca, gdzie mogłabym wysłać mojego tatę na taki zabieg. Mogłabyś podać, proszę, namiary na klinikę, z której korzystałaś??

ja ze swojej strony polecam dental care. Robiłem tam aparat co prawda, ale mają cały wachlarz usług

Mam licowki ceramiczne od dwoch lat. Nic sie nie odbarwia i praktycznie ich nie czuje. Sa jak moje zeby ;) Mam nadzieję, ze beda mi służyły wiele lat. Zakładałam je w klinice w Gdańsku https://www.klinikastomatologiczna.com.pl/gdansk-browar-gdanski/ . Wczeniej zrobiłam sobie spore rozpoznanie i wiele osób poleca te klinikę. Może nie jest to najtańsze miejsce do założenia sobie licówek ale cena nie była dla mnie w tym temacie najwazniejsza. Chciałam założyc sobie licówki tam, gdzie mialabym pewnosć, ze zostaną założone porządnie.
do góry