Widok

In vitro krok po kroku

Opinie do artykułu: In vitro krok po kroku.

Bywa tak, że ludzie latami bezskutecznie starają się o dziecko. W sytuacji, gdy starania te nie przynoszą efektu i nie dochodzi do zapłodnienia, należy udać się do specjalisty. Szansą na posiadanie potomstwa jest zapłodnienie pozaustrojowe metodą in vitro. W Trójmieście są dwie kliniki, w których się ją stosuje. - Jeżeli para ma problemy typu: nieregularne miesiączki, objawy zaburzeń hormonalnych, trudności we współżyciu (np. brak wzwodu) - powinna zgłosić się po poradę jak najszybciej. To ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przyjmuje na darmowe bo pewnie nikt do niego nie chce iść :p
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A gdzie na to dowody?

A gdzie są Panie doktorze dowody na większą liczbę wad rozwojowych u dzieci z in vitro?
A gdzie w Piśmie Świętym jest mowa o tym, że in vitro jest zabijaniem?
Kościół Katolicki głosił kiedyś, że Ziemia jest płaska. a teraz głosi o wyższości pedofilii kleru nad antykoncepcją. Kiedyś zmieni zdanie o in vitro...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
TO niech idzie i niech się przekona na własnej skórze...
a ludzie z anglii przyjeżdżają na in vitro i tak do Polski :P

Szymczyk

Faktycznie, to nowy lekarz. Moja znajoma chce się przepisać z pewnej kliniki w gdańsku do invi medu i rozmyśla, czy nie udać się właśnie do pana szymczyka. Póki co dr szymczyk przyjmuje na darmowe wizyty i zapewne ludzie się do niego przekonują ;)

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Też korzystałam z wizyt w Gamecie, ale przyznam szczerze, że jestem bardziej zadowolpona z InviMedu. Tak się składa, że Pan doktor Grzegorz Szymczyk jest moim lekarzem prowadzącym i mogę go polecić Klinika profesjonalna, a sam lekarz wydaje się być bardzo doświadczonym specjalistą, tym bardziej, że dużo czasu spędził w Anglii i tam ponoć prowadził jakieś badania. Na razie byłam u niego dwa razy, także zobaczymy, ale mam nadzieję, że mnie wyleczy....
ja też odradzam Gametę..dwóch lekarzy na krzyż..jak urlopy pobiorą to jest massakra...

moj mąz też może pomóc leczyc i wychodza śliczne dzieci

zazdrośc chwyta, hehe

pracowników gamety ;) i taniutki marketing robia...

Odradzam Gametę

a ja mam za sobą nieszczęście z ich powodu dlatego stanowczo odradzam gametę w Gdyni... dość jeśli powiem, że chcą tylko kasę wyciągnąć, gdzieś mając problemy pacjentów. i nie informują rzetelnie o tym, jakie są możliwości leczenia. nie dajcie się im nabrać.

Invicta

W Invicta za badanie pobierano ok 100, a rzeczywisty koszt badania, odczynniki, praca ludzi wynosił około 7 zł. Taka prawda. Również polecam klinikę Gameta w Gdyni.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dlatego bo media są opanowane przez lewicę.

Dlaczego

Czy ktoś mi powie dlaczego tyle mówi się i słyszy w mediach o in vitro a prawie nic z przeciętnych zainteresowanych posiadaniem dziecka, nie wie ( czy nie mówi) o naprotechnologii która leczy bezpłodność a nie "produkuje zarodki" ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

DLACZEGO nie walczycie o zmianę parawa adopcyjnego?

Odchodząc trochę do tematu: Czemu ludzie, którzy chcieliby adoptować dziecko i napotykają urzędnicze przeszkody (bardzo niedoskonałe prawo, które wielu dzieciom odbiera możliwość posiadania rodziny) nie założyli do tej pory stowarzyszenia działającego na rzecz zmiany prawa adopcyjnego?

Pani Redaktor

dzieci urodzone nie z in vitro też są traktowane jak prawdziwy skarb,
zapewniam panią.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdybym okazala sie bezplodna' najpierw rozwazylabym adopcje dziecka. Kiedy ktos o pogladach prawicowych wypowie sie negatywnie na tmat in-vitro, dostaje ogrom negatywnych opinii i zyczenia, aby jego rowniez dopadl ten zly los. Kiedy natomiast wypowie sie osoba z niepodlodnoscia, wszyscy maja wspolczuc i zrzucic sie na leczenie nieplodnosci. Tak tu wyglada tolerancja w tym kraju ludzie, dlatego dziwicie sie, ze wiekszosc jest przeciwko zwiazkom partnerskim albo przeiwko homosekualistom, ktorzy chca wyhowywac dzieko, a szacunku o drugiego czlowieka nie macie za grosz. Co ten egoizm z wmi robi....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Polecam film "eugenika" w ktorym przedstawiona jest proba stworzenia nadczlowieka. Oprocz smych pozytywnych komentarzy i rekomendacji tego zabiegu warto zobaczyc strone, o ktorym sie raczej nie wspomina...
Poiedziec musze tez tyle: nie potrafie ustosunkowac sie dosamej kwestii ale to glownie przez to, ze jeszczenie stanelam przed kwestia ciazy. I polecam to rowniez innym. Nikt' kogo sprawa nie dotyczy, nie powinien nikogo oceniac....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dzieci to nie towar, który się wszystkim należy, In vitro jest wyrazem egoizmu w czystej formie. "Ja chce" mieć dzidziusia, a że tym samym zginie kilkoro innych maluchów już mnie nie interesuje! I może jeszcze my, jako społeczeństwo mamy do tego ohydnego procederu dokładać?!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

to że ksiunc tak mówi to nie znaczy że tak jest...

mówią też że gumy są złe, a kiedyś mówili że słońce się obraca wokół ziemii. Więcej krytycyzmu rydzykowski lemingu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aborcja to morderstwo

Różnymi metodami są uśmiercane nienarodzone dzieci. W przypadku dylatacji i wyłyżeczkowania (D i W) długie narzędzie, którego koniec ma kształt wąskiej łyżeczki, wprowadzane jest do macicy w celu rozkawałkowania i wydobycia dziecka. Metoda dylatacji i wyłyżeczkowania, po której może być ewentualnie zastosowane odessanie, jest stosowana w celu chirurgicznego leczenia krwotoków u kobiet nie będących w ciąży. Musimy zatem zasygnalizować, że nie każda D i W jest używana do aborcji.
Obejrzałam film o aborcji jeden. I jak dotąd nie ruszyły mnie ani amputacje, ani operacja na otwartym sercu, cesarskie cięcie, wycięcie wyrostka... A tu... nawet nie było mi słabo, nic z tych rzeczy. Płakałam jak bóbr i tylko starałam się mieć cały czas szeroko otwarte oczy, aby nic z tego filmu nie uronić, bo wiedziałam, że drugi raz go nie włączę. Oto widziałam jak morduje się człowieka. Kawałek po kawałku. To trzeba obejrzeć i wytrwać do końca.

Co to znaczy "dzieci niechciane"?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry