Widok

Inteligenci....

Pomorskie jest jednym z najlepiej zaszczepionych regionów w kraju i jak widzę tych turystów w tramwajach czy skm bez maseczek to krew mnie zalewa ! Naniosą nam tu wszystkie g....łącznie z czwarta falą ! Przepis jest przepis i co tu z tym dyskutować ? !!!
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja

Ja jestem zaczepionym mieszkańcem gdańska i jeżdżę bez maski w komunikacji. Pozdrawiam Serdecznie
popieram tę opinię 133 nie zgadzam się z tą opinią 191

No właśnie!

Ja, ja i tylko ja....
Nie pozdrawiam.
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 22

No ale chwila - najpierw mówicie że ludzie mają się szczepić bo inaczej zarażają, a potem od zaszczepionych wymagacie masek? Dlaczego, skoro podobno nie zarażają? Przecież to się kupy nie trzyma.
popieram tę opinię 45 nie zgadzam się z tą opinią 26

No ale chwila. A kto powiedział, że nie zarażają? Zachorować można ale przechodzi się o wiele łagodniej niż ten bez szczepienia. Nie ma szczepień na świecie które chronią w 100%. Tutaj chodzi o ograniczenia możliwości zachorowania a jeśli już się zachoruje to zmniejszenia skutków zakażenia.
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 13

No ale chwila - skoro zarażają i zaszczepieni, i niezaszczepieni, to skąd pomysł obostrzeń dla tych drugich, skoro zarażają wszyscy?
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 17

kupy to się nie trzyma twoje zaufanie do systemu :)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 7

Systemowi nie ufam z definicji. Kiedyś na jednym murze przeczytałem napis: "wszyscy chcą naszego dobra - nie dajmy go sobie odebrać". Prawdziwe do bólu.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja i nie tylko ja, cała rodzina, wszyscy znajomi z pracy zaszczepieni.

Maski nosiłem jak większość przed szczepieniem. Teraz mój brak maseczki to problem niezaszczepionych.
Noszenie tych masek nawet jednorazowych też nie jest bez wpływu na zdrowie noszących.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 11

Niezaszczepieni też nie noszą, i nie przejmują się brakiem masek u innych.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 4

dla mnie to żaden problem bo te ściereczki od początku były g..wno wartym rekwizytem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja jestem zaszczepiona, ale w tramwaju czy sklepie mam maseczkę. Bo nie ufam innym.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 15

Hahahahahahahahaha

Tęce po prostu opadaja od waszej głupoty
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10

Tęca, tęca, ca, ca, ca, carodziejska...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

a jak mówię, że wśród zaszczepionych są tacy sami idioci co wśród niezaszczepionych to się śmieją ze mnie xD
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Że zaszczepiony nie znaczy...

Jeśli jesteś zaszczepiony nie zwalnia Cię z nie noszenia maseczki w sklepach , transporcie miejskim , galeriach itp
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

dorośnij

nie mają żadnego znaczenia te maseczki. w tamtym roku nie było sczepień, nie było maseczek, tłumy i wszyscy byli zdrowi do października
popieram tę opinię 167 nie zgadzam się z tą opinią 92

Tzn wladza tak mowila bo mialy byc wybory
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2

biedaku co niby jest bzdurą?

byłem w licheniu - nikt nie miał maseczki , byłem w toruniu u wielkieo ojca - nikt nie miał maseczki...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Masz sie czym chwalic..

Ale przecież podobno zaszczepieni nie mają się czego bać - taka jak rozumiem jest idea szczepionek. No to w czym problem?
popieram tę opinię 50 nie zgadzam się z tą opinią 31

Idea szczepionek to test medyczny

Kto mądry kto głupi i da sobie wstrzyknąć coś co nie było dobrze zbadane
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 10

No to nie rozumiesz

Szczepionka da ci łagodniejszy przebieg, JEŚLI zachorujesz. Złapać możesz jak każdy inny.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

daje nieśmiertelność
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Prawda
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 7

Niestety

tak to wyglada, gdy wierzy się w cudowną "moc" modlitwy a nie wierzy autorytetom naukowym.Ot takie średniowiecze w środku Europy !
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 28

Co tam słychać u autorytetów naukowych? Skończyły już testy szczepionek covidowych?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Skoro jesteście zaszczepieni

To czego się obawiacie?
popieram tę opinię 48 nie zgadzam się z tą opinią 26

Też nie noszę maseczki. Wczoraj w PKM nikt nie miał i wszyscy szczęśliwi.
popieram tę opinię 46 nie zgadzam się z tą opinią 31

Maseczki i tak nic nie dają Ludzie nie rozumieją
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 31

Robisz się nudny codziennie te same wypociny wrzucasz
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 13

Masz racje....

durnemu można 1000 x powtarzać a i tak nie zrozumie !
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

a co jest do zrozumiemia? prosze wytlumacz mi

Nie ma o czym dyskutować, jak chcesz zakładać ścierkę na twarz, to załóż nawet cała paczke.Od innych się odczep..
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie boje się !

Przestrzegam prawo po prostu, ale w tym kraju pełnym najmądrzejszych o to jest najtrudniej....
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 19

Głupie... a razej bezprawie.

Mądrych decyzji słucham, durnych nie - zresztą rząd z ich specjalistami został wybrany przez większość, niech się ta większość teraz stosuje lub pogoni swoich wybrańców od koryta w następnych wyborach.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przestań płakać i zachowywać się jak dziecko któremu mama nie dała zabawki

W tym kraju prawo bywa takie durne, że być mądrzejszym od niego to jest żadna sztuka. Przykład z dzisiaj - wstrzymano wydawanie dowodów z odciskami palców, ale wymogu osobistego stawiennictwa w urzędzie już nie wstrzymano. A to wszystko w czasie pandemii.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Troll rządowy

Nie zwracać uwagi. Robimy swoje!!! Brawo Rodacy
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 16

po to żebyś bił piane

Jak Ci każą wiadro na głowę zakładać to też będziesz nosić? Przepis dot. maseczek jest nielegalny i nieprecyzyjny, poniewaz nadal odsyła do rozporządzenia. W ustawie jest określone, że wobec osób chorych lub podejrzanych o zachorowanie mogą zostać nałożone jakieś ograniczenia itd. Poza tym nie potrzebuje ustawy aby móc swobodnie oddychać. Zatem uspokój się człowieku z tymi maskami. Pomijając aspekty prawne nie ma żadnych badań randomizowanych potwierdzających skuteczność tych ścierek. Nigdy nie założyłem i nie będę nosić tych szmatek śmiesznych.
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 38

Ano

Najmądrzejszy plebs nowoczesnej Polski. Hehe

Maseczkę zakładam

Tylko jak idę na włam
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 11

Znowu

Jakiś flustrat z tvpisiak, sieje tu propagandę, na temat kawałka bawełnianej szmatki na twarzy która ma chronić przed wirusami. Gdyby ta bariera była taka skuteczna na świecie nie było by 90% chorób i zaraz wszelkiego innego rodzaju
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 25

Ludzie ogarnijcie się nie ma żadnego przepisu. Pseudo przepis jest nielegalny i niezgodny z konstytucją, a czwarta fala i tak jest zaplanowana przez rząd.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 21

Jestem zaszczepiona i maskę ostatnio miałam na twarzy jak byłam u lekarza. W innych miejscach nie zamierzam jej nosić
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 21

Ano

Nie wpuszczać do sklepów i tramwajów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

To

Te maseczki nic nie dają jest to udowodnione Polecam kubeł na głowę nie długo będzie takie zalecenie moze ludzie zmądrzeją
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 13

wzrost zakażeń

Oczekuję podania do wiadomości publicznej informacji na temat: ile zachorowań nastąpiło w wyniku szczepień! Czwarta fala na pewno nastąpi, ale w wyniku zwiększonej ilości szczepień!
To wygląda tak, jak w przypadku szczepień przeciwko grypie. Ponad połowa zaszczepionych choruje od razu po podaniu szczepionki! Ludzie obudźcie się! Robią nam wodę z mózgu! Ta cała pandemia to program zmniejszenia populacji! Najpierw to badziewie pojawiło się w powietrzu (ciekawe skąd???Nietoperek???) i wykończyło najsłabszych ale nie w takiej ilości jak się spodziewano. Cóż więc zrobić? Wszczepić! Przetrwają najsilniejsi, ale pozostanie ich tak niewielu, że łatwo będzie nimi manipulować! Czy nie o to chodzi?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Badanie

Udowodnione przez kogo, chętnie zobaczę badanie. Czy jakiś dokument.

Gdy prawo jest absurdalne, opór staje się obowiązkiem
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 9

Hodziara rzeczywiście mądre rzeczy pisze ,za to ty jak wypalisz to nie wiadomo czy sie śmiać, czy załamać nad twoim losem

1.Hondziara ,nie Blachara
2.Chciałbym kiedyś przeczytać jakiekolwiek zdanie wielokrotnie złożone z twojej strony.
Znudziło Ci się Fapowanie w piwnicy?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie jestem zaszczepiony, ale identyfikuje się jako osoba zaszczepiona. prosze szanowac moje prawo mniejszości
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 10

szczepionka daje +6 do mocy oraz + 14 do lansu..
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wracaj do piwnicy bo mnie zaraz krew zaleje
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

szczepionka pełnej mocy! Porównajcie wartości siły, sprytu i mocy aby wygrać walkę z odwiecznym wrogiem! Niestety daje minus 7 do rozumu w skali 10
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Konstytucja!!! na fejsbukach pisali, że jaszczuroludzie czipy będo nam wszczypiac. Nikt mnie nie będzie szczepił bo mogę robić com chce, a jak nie mogę to ZOMO i komuna...nie o taką demokrację i sądy walczyłem! Nawet koszulkę mam ooo
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Maski

Tak przykre to że są osoby które lekceważy sobie jakieś wytyczne chyba musi ktoś z bliskich zachorować żeby zrozumieli tylko wtedy lecz się sam i tyle o więcej rozsądku proszę
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 7

Czwarta fala była zapowiadana już przed turystami, nie łódź się, że ma ona jakikolwiek związek z chorobą. Ja dostałam informację w szkole, że już teraz wiedzą o zamykaniu na jesień.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przepis

Pokaz mi ten przepis? Nie ma żadnego przepisy to że oni mówia ze jest taki przepisać to g*wno mogą zrobić nie ma tego w konstytucji
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

jak wszo jesteś zaszczepiony to czego się boisz?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wszystkim bez maseczek życzę

W takim razie wolnego respiratora i proszę nie beczeć w moim gabinecie, że ktoś bliski zmarł ! Taki Wasz wybór i ja to szanuję.....
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ulala

Ale ty masz gabinet pedicure.

Przecież IV fala jest już zapowiedziana od dawna przez polityków i "likorzy", a oni przecież zapowiadając ją, nie wiedzieli, czy w trójmiejskiej skm-ce noszą maski, czy nie noszą. Także IV fala będzie tak czy siak.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Gdynianin

Co trzeba mieć w głowie żeby po roku absurdów i wpadek nadal to łykać. masakra. Maseczki NIC nie dają !! A śmiertelność na covid wynosi 0.2% !!! To jest śmiech na sali!! Matematyki nie da się oszukać. 75tys z 38mln w ciągu półtora roku. Obudźcie się !!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

Sam się obudź

Sam się obudź

Skoro tylu ludzi sie na Pomorzu zaszczepilo to po co afera ze bez maseczek jezdza? Gdzie tu logika? To chronią te szczepienia czy nie? Pytanie retoryczne. Z drugiej strony tylu mamy zaszczepionych, a w maskach do końcs życia będziemy chodzić? Najwyraźniej autor by tego chciał. Pozdrowienia dla nyślących ludzi:)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Maseczki są g warte ale tępi niewolnicy noszą ,ostatnio facet do mnie w tramwaju czemu nie mam maseczki ,uśmiechnęłem się i poinformowałem go że jako niewolnik nie ma prawa mi zwracać uwagi ,mina bezcenna
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jak się cieszę,

że nie jeżdżę z takimi polglowkami w środkach transportu publicznego. Tylko jako niewolnik posiadam własne auto. Ale jeśli ktoś wchodzi do mnie do gabinetu to proszę o założenie maski. Jeśli się burzy to proszę wyjść i nie zostaje obsłużony.

Brawo

Ja jak widzę kogoś w sklepie /autobusie bez tej maseczki to cieszę się, ludzie mądrzeją
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Absurd

Nie wyobrażam sobie zakładać tej szmaty na twarz w takich upałach. Jeżdżę SKM codziennie. Większość składów przecież nie posiada klimatyzacji a w starszych składach ludzie jeżdżą z zamkniętymi oknami jak w środku zimy. Nie noszę maseczki. Nie widzę w tym sensu. Wystarczył jeden argument żeby nakazać noszenie maseczki a tysiące powodów, które przemawiają za tym, żeby jej nie nosić nie przemawiają..
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdansk

No jestem mieszkanką Gdańska całe życie i jestem szczepiona jak wsiadam do tramwaju i widzę tych Ukraińców i tych bulgaruw brudasuw śmierdzących bez masek to bym ich najlepiej pognała z tramwaju motorniczy wogle nie reagują na to ze ludzie są bez masek gdzie jest straż Miejska jak stoją na przystankach i palą papierochy i śmierdzi brudas gdzie te kontrole Policji ze Strażą Miejską i tak wszyscy przestrzegają obostrzeń.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja 87

Nie jestem zaszczepiona nie noszę maseczki . Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry