Widok

Inteligenci....

Pomorskie jest jednym z najlepiej zaszczepionych regionów w kraju i jak widzę tych turystów w tramwajach czy skm bez maseczek to krew mnie zalewa ! Naniosą nam tu wszystkie g....łącznie z czwarta falą ! Przepis jest przepis i co tu z tym dyskutować ? !!!
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W tym kraju prawo bywa takie durne, że być mądrzejszym od niego to jest żadna sztuka. Przykład z dzisiaj - wstrzymano wydawanie dowodów z odciskami palców, ale wymogu osobistego stawiennictwa w urzędzie już nie wstrzymano. A to wszystko w czasie pandemii.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niezaszczepieni też nie noszą, i nie przejmują się brakiem masek u innych.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 4

Troll rządowy

Nie zwracać uwagi. Robimy swoje!!! Brawo Rodacy
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 16

No ale chwila. A kto powiedział, że nie zarażają? Zachorować można ale przechodzi się o wiele łagodniej niż ten bez szczepienia. Nie ma szczepień na świecie które chronią w 100%. Tutaj chodzi o ograniczenia możliwości zachorowania a jeśli już się zachoruje to zmniejszenia skutków zakażenia.
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 13

kupy to się nie trzyma twoje zaufanie do systemu :)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 7

Głupie... a razej bezprawie.

Mądrych decyzji słucham, durnych nie - zresztą rząd z ich specjalistami został wybrany przez większość, niech się ta większość teraz stosuje lub pogoni swoich wybrańców od koryta w następnych wyborach.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

po to żebyś bił piane

Jak Ci każą wiadro na głowę zakładać to też będziesz nosić? Przepis dot. maseczek jest nielegalny i nieprecyzyjny, poniewaz nadal odsyła do rozporządzenia. W ustawie jest określone, że wobec osób chorych lub podejrzanych o zachorowanie mogą zostać nałożone jakieś ograniczenia itd. Poza tym nie potrzebuje ustawy aby móc swobodnie oddychać. Zatem uspokój się człowieku z tymi maskami. Pomijając aspekty prawne nie ma żadnych badań randomizowanych potwierdzających skuteczność tych ścierek. Nigdy nie założyłem i nie będę nosić tych szmatek śmiesznych.
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 38

No ale chwila - skoro zarażają i zaszczepieni, i niezaszczepieni, to skąd pomysł obostrzeń dla tych drugich, skoro zarażają wszyscy?
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 17

Systemowi nie ufam z definicji. Kiedyś na jednym murze przeczytałem napis: "wszyscy chcą naszego dobra - nie dajmy go sobie odebrać". Prawdziwe do bólu.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 3

Przestań płakać i zachowywać się jak dziecko któremu mama nie dała zabawki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Maseczkę zakładam

Tylko jak idę na włam
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 11

Znowu

Jakiś flustrat z tvpisiak, sieje tu propagandę, na temat kawałka bawełnianej szmatki na twarzy która ma chronić przed wirusami. Gdyby ta bariera była taka skuteczna na świecie nie było by 90% chorób i zaraz wszelkiego innego rodzaju
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 25

a co jest do zrozumiemia? prosze wytlumacz mi

Nie ma o czym dyskutować, jak chcesz zakładać ścierkę na twarz, to załóż nawet cała paczke.Od innych się odczep..
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Co tam słychać u autorytetów naukowych? Skończyły już testy szczepionek covidowych?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ludzie ogarnijcie się nie ma żadnego przepisu. Pseudo przepis jest nielegalny i niezgodny z konstytucją, a czwarta fala i tak jest zaplanowana przez rząd.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 21

Hahahahahahahahaha

Tęce po prostu opadaja od waszej głupoty
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10
do góry