Widok

Inter-Komp- opinie

Szukam opinii o dostawcy http://inter-komp.net/
Podłączają światłowód a nic o nim na forum nie słychać co jest niesłychanie dziwne.

Mam aktualnie JMT, kiedyś było ok jakoś koło 10MB na speedteście wyciągał z małymi problemami, lecz ogólnie dawał radę, lecz ostatnio zaczął się dramat.
Ciągłe awarie i spadki do 1MB ...
Mam możliwość wpięcia kabla, lecz to trochę dziwne że tak mało osób się interesuje tym światłowodem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zalecam zajrzeć do wiarygodnych źródeł ;)
Z informacji jakie znalazłem wychodzi na to, że @mzka ma całkowitą rację i te dwie firmy nie mają ze sobą już nic wspólnego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Różne spółki ale są w nich te same osoby, z nie wymienionych jeszcze ALSAT, jak komuś się chce popatrzeć w CEIDG i KRS to znajdzie.

Tylko zastanów się czy mówisz teraz o odpowiedniej firmie. Często Inter-komp Banino https://inter-komp.net jest mylony z Inter-komp z Gdańska https://www.inter-komp.eu a to są różne firmy. Z tego co wiem, to z Inter-komp Banino problemów nie ma, więc może czekasz na tą drugą firmę? O jakiej ulicy piszesz? Inter Komp Banino udostępnia mapę z zasięgiem na swojej stronie: https://inter-komp.net/mapa-zasiegu-sieci/ - mieszkasz przy ich światłwodzie?

A ja myślałem ze kabel w ulicy to już prawie gotowe :) tez zaledwie dwa lata czekam :)

No to się kontaktuje - zrób żeby mnie podłączyli - stawiam flaszkę :) mnie maja w pompie od roku

Mam dokładnie tak samo, tylko nie mam niestety alternatyw - jadę na lte, ale to taka prowizorka w moim przypadku nie powiedzieli ze nie podłącza tylko od roku nie wiedza kiedy to zrobią
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

To nie firma krzak, to po prostu krzak i to skarlały. Staram się ich uprosić o podłączenie od 2 lat (! Serio dwa lata !) od roku mam podpisana umowę. Światłowód leci w ulicy (płyta) pod moim płotem - nie idzie tego załatwić - normalnie Proces Kawki. Piszpanna w biurze jedyne co ma do powiedzenia to ze porozmawia z technikiem, bo nie wie kiedy mnie podłączą. Technik nie odbiera. Dzwonię do nich raz na tydzień lub dwa, a ta w kółko ma do powiedzenia ze porozmawia z technikiem paranoja.

Czekam od miesiąca na podłączenie. Porażka. Mają klientów głęboko w czterech literach.

w sumie nic takiego

nie wiem, nie pamiętam na tyle długiej awarii, żebym sam zgłaszał... - może cierpliwy jestem

Mam pytanie o support Inter-Komp w czasie awarii np. w weekend.
Wczoraj np. nie było jakiś czas netu. Zgłosiłem SMSem. Czy Inter-Komp Wam cos odpisuje ze potwierdza itd itp. czy po prostu zglaszasz awarie i cisza?
Pytam poniewaz mam wrazenie ze obsługa klienta jest na poziomie bardzo slabym.
Do tej pory korzystajac z roznych ISP zawsze ktos sie odzywal, pytal czy dalej jest problem itd itp a tu nie ma niczego.

Brawo

To ciekawe i wręcz niemożliwe!! Sami musieliśmy kopać miejsce pod kabel, nawet nikt tego nie proponował! Podłączenie zajęło firmie 3 m-ce, ha,ha. Po tym jak minęły 2 miesiące i przypomnieliśmy się, że chyba o nas zapomnieli. Pan z firmy sam nie ukrywał zdziwienia, jak to możliwe, że jeszcze nie jesteśmy podłączeni. Zdecydowanie nie polecam.

Stefek Burczymucha?? To jest ten co dużo ruch... u ma??

-
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kłamstwo, autorski komentarze InterKomp - wiem bo tam pracowałam.

Mam publiczny IP od Interkomp. ONT Huawei chodzi u mnie w trybie bridge (WAN Mode = Bridge WAN). Na własnym routerze na interface WAN mam uzyskany od interkomp publiczny adres IP. Dostaję się do sieci domowej z zewnątrz po VPN L2TP + IPSEC.

A druciarstwo to dlatego ze drut?? To moze włókniarstwo...

Druciarstwo

Juz podłączają na halnej.
Widziałem jak dokonywali do domów.
do góry