Widok

Inter-Komp- opinie

Szukam opinii o dostawcy http://inter-komp.net/
Podłączają światłowód a nic o nim na forum nie słychać co jest niesłychanie dziwne.

Mam aktualnie JMT, kiedyś było ok jakoś koło 10MB na speedteście wyciągał z małymi problemami, lecz ogólnie dawał radę, lecz ostatnio zaczął się dramat.
Ciągłe awarie i spadki do 1MB ...
Mam możliwość wpięcia kabla, lecz to trochę dziwne że tak mało osób się interesuje tym światłowodem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie tak. Nawet jak się uda dodzwonić, to pani nic nie wie i przekierowuje na numer, który nie odbiera. Na maile nie odpisują. Też chyba zgarnęli jakieś dofinansowanie i olewają klientów.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

to Trzeba było powiedzieć że też masz ferie ....od płacenia w tym miesiącu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja jakoś się dodzwoniłem, ofertę mi pani przekazała i umówiła na podłączenie w przyszłym tygodniu. Może masz jakiś zły nr? Sąsiad mówił mi że dziala ok.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Po podłączeniu nie mam żadnych problemów z Inter-Komp Banino. Jak jest przed podłączeniem, to nie wiem, bo od ponad roku nie wydzwaniam do nich, skoro wszystko mi działa. Numer telefonu warto sprawdzić np. na ich stronie:
http://inter-komp.net/kontakt-z-nami/

Dramat to mało powiedziane , nie interesują się kientem , dzwonisz się prosisz a oni mają cie gdzieś, radzę szukać innych rozwiązań jest tyle innych firm które mają świetne oferty
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mało się interesuje bo firma ignoruje klientów, u mnie kabel jest za płotem ale mnie nie podłączom bo nie, to jest ich odpowiedz , radze szukać innych firm które mają świetne oferty
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

lola_oo A przy której ulicy mieszkasz? Bo to trochę dziwne co piszesz. Kto by nie podłączał klienta gdy kabel ma u niego podplotem. Jak bym miał możliwość to bym się podłączyłem ale nie ma ich na mojej ulicy. A szkoda.

Sprawdź moje wyniki @Speedtest! Jak szybki jest Twój Internet? http://www.speedtest.net/my-result/a/3546502056
Okolice kp Internet wave

sdfghj
2017-09-10 20:07:07
Szukam opinii o dostawcy http://inter-komp.net/
Podłączają światłowód a nic o nim na forum nie słychać co jest niesłychanie dziwne.

Mam aktualnie JMT, kiedyś było ok jakoś koło 10MB na speedteście wyciągał z małymi problemami, lecz ogólnie dawał radę, lecz ostatnio zaczął się dramat.
Ciągłe awarie i spadki do 1MB ...
Mam możliwość wpięcia kabla, lecz to trochę dziwne że tak mało osób się interesuje tym światłowodem.
Mnie odstrasza opłata za przyłącze i umowa na czas określony. Nie lubię być ograniczany.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie kolego, nie jestem od nich.
Wcześniej miałem w JMT i ciągłe zwiechy, po rozwiązaniu umowy ciągle przesyłają FV a jak dzwonisz żeby to odkręcić to olewają totalnie i tak 4 miesiące ...

W domu korzystam z HBO GO, Netflix, 2 dzieci na ciągle gra on-line, na kompie pawie non-stop youtube i nie mam teraz żadnych problemów.

Jedyny MINUS i to spory to w weekend i wieczorami ZERO kontaktu na wypadek awarii, na szczęście te co się zdarzyły szybko naprawili.
Niby mają system, że jak wyślesz SMS pod nr xxxx to dostaniesz zwrotkę o awariach, lecz nie działa ...

Budowałem dom w Baninie i zatrudniałem wiele ekip i uwierz, że jak usłyszałem że ktoś ma mi wiercić przez elewację lub kostkę przekładać to się cały trząsłem i ROK podejmowałem decyzję o przejściu. Gdyby JMT tak nie dał ciała to pewnie bym nie przechodził, lecz sposób instalacji zaskoczył mnie w 100% pozytywnie. Naprawdę bardzo mili i skuteczni ludzie co w dzisiejszych czasach jest rzadkością, przecież JMT i Amekek to amatorka z łapanki przy tych instalatorach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mieszkasz NA WSI i ktoś ciągnie przez POLA światłowód bezpośrednio do CIEBIE do domu a ty chcesz za darmo podłączenie ??

Kurde, ludzie nie chcą płacić ale chcą jakość ...

Nie chcesz to zostań na radiu ..

To dostawca się bije o klienta A nie na odwrót. Tak zabudowana pszenna (feniks itp) A przyłączy nie opłaca się robić? Conajmniej dziwna sytuacja.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szanowny Mieszkańcu Banina, na jakiej podstawie twierdzisz, że Inter-Komp sam wystawia sobie opinie? Uważasz, że ta firma nie jest w stanie spełnić oczekiwań przeciętnego mieszkańca Banina? Nic bardziej mylnego...
Jestem mieszkańcem szeregowca przy ulicy Radosnej. Mój pierwszy kontakt z firmą nastąpił 14.11.2017r. i dotyczył ogólnie możliwości podłączenia światłowodu do mojego mieszkania. Od tego dnia wymieniałem się z Inter-Kompem wiadomościami e-mail oraz rozmawiałem kilka razy przez telefon i nigdy nie narzekałem na brak kontaktu czy rzetelnej informacji ze strony firmy. Warunkiem położenia światłowodu było zebranie odpowiedniej liczby chętnych na mojej ulicy i to zajęło najwięcej czasu. Samo położenie światłowodu - profesjonalnie i szybko. Od 08.12.2017r. jestem już ich klientem abonamentowym.
W chwili obecnej gdybym miał ocenić jakość świadczonych przez Inter-Komp usług, mogę tylko powiedzieć, że żałuję iż tak późno się o nich dowiedziałem. Serdecznie polecam i gdyby ktoś miał ochotę utwierdzić się w przekonaniu, że warto, zapraszam do kontaktu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

My generalnie wciąż walczymy o przyłączenie (już będzie ponad 2 lata). Obecnie jesteśmy na etapie posiadania kabla w garażu - jednak mimo tego stanu firma interkomp wciąż nie kończy instalacji i nie wie kiedy skończy. Na umowie mamy termin 30 dni na instalację - ten dawno miną i chyba nikt się tym nie przejmuje. Pan Handlowiec od ponad 2óch tygodni nie odbiera telefonu, nie reaguje na sms.

już dawno pisałam, że olewają klienta i zupełnie im nie zależy na nowych. Szkoda. Chętnie bym zapłaciła za światełko, ale jak się jaśniepaństwu nie chce podłączać, to co zrobić.

Może warto się skontaktować z innym dostawcą, choć zwykle kojarzonym z radiem i często tu opluwanym - a zobaczymy co się da zrobić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Badziewiarze jakich malo

Coś mi się wierzyć nie chce że czekasz 2 lata w Baninie. Ja czekałem 1 tydzień i podłączyli mnie bez problemu. Z tego co wiem to nie mają handlowca. Trzeba zadzwonić na ich nr i wszystko wyjaśnia. Coś czuję że konkurencja walczy...

mam od 2 miesięcy, jestem mega zadowolony, gdybym wcześniej wiedział, nie musiałbym pałować się przez pół roku z JMT...
mogę też potwierdzić naprawdę bardzo profesjonalny montaż (wejście kablem do budynku, przez kostkę)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może kontaktujesz się ze złym Inter-Kompem. Na pewno kontaktowałaś się z Inter-Komp Banino? Ich strona internetowa to: https://inter-komp.net/kontakt-z-nami/

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (16 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry