Widok

Inter-Komp- opinie

Szukam opinii o dostawcy http://inter-komp.net/
Podłączają światłowód a nic o nim na forum nie słychać co jest niesłychanie dziwne.

Mam aktualnie JMT, kiedyś było ok jakoś koło 10MB na speedteście wyciągał z małymi problemami, lecz ogólnie dawał radę, lecz ostatnio zaczął się dramat.
Ciągłe awarie i spadki do 1MB ...
Mam możliwość wpięcia kabla, lecz to trochę dziwne że tak mało osób się interesuje tym światłowodem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Właśnie dziś wracam z pracy a tu niemiła niespodzianka. Jakaś badziewiarska firma kładzie światłowód, podjazd rozryty że nie można wjechać a utwardzalismy go we własnym zakresie, dwa domy dalej uszkodzona rura gazowa. To właśnie interkomp - firma masakra.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niestety, ale takie są realia. Firmy działają na dziadowskim sprzęcie od sprzętu sieciowego po budowlany. Jak się uda to się uda. Jak usługa działa to działa, potem jednak zaczyna się wszystko sypać i firma nawet nie ma jak zareagować.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie ma "światełka-źle... jak już robią.... też źle....Wam ludzie nie dogodzi.... wróć do miasta, tam będziesz miał wszystko..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

w którym miejscu kopią?

Na Halnej

Zrob sobie projekt, zglos zajecie pasa ruchu drogowego, wynajmij firme ktora to wykopie. Pozyskaj plany do celow informacyjnych. Zaplac za to wszytko i ciesz sie ze klient wezmie najtansza usluge i nigdy sie nie zwroci. Ekonomia

Czy ktos z was ma "wejscie" z zewnatrz (z internetu) do routera? Ktos ma skonfigurowanego DNATA?
Probuje to skonfigurowac na huawei otn ale mam wrazenie ze przekierowanie portow i/lub DMZ nie dziala.

Żeby zadziałało, to musisz mieć wykupiony publiczny adres IP.

Juz podłączają na halnej.
Widziałem jak dokonywali do domów.

Druciarstwo

A druciarstwo to dlatego ze drut?? To moze włókniarstwo...

Mam publiczny IP od Interkomp. ONT Huawei chodzi u mnie w trybie bridge (WAN Mode = Bridge WAN). Na własnym routerze na interface WAN mam uzyskany od interkomp publiczny adres IP. Dostaję się do sieci domowej z zewnątrz po VPN L2TP + IPSEC.

Kłamstwo, autorski komentarze InterKomp - wiem bo tam pracowałam.

-
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Stefek Burczymucha?? To jest ten co dużo ruch... u ma??

To ciekawe i wręcz niemożliwe!! Sami musieliśmy kopać miejsce pod kabel, nawet nikt tego nie proponował! Podłączenie zajęło firmie 3 m-ce, ha,ha. Po tym jak minęły 2 miesiące i przypomnieliśmy się, że chyba o nas zapomnieli. Pan z firmy sam nie ukrywał zdziwienia, jak to możliwe, że jeszcze nie jesteśmy podłączeni. Zdecydowanie nie polecam.

Brawo

Mam pytanie o support Inter-Komp w czasie awarii np. w weekend.
Wczoraj np. nie było jakiś czas netu. Zgłosiłem SMSem. Czy Inter-Komp Wam cos odpisuje ze potwierdza itd itp. czy po prostu zglaszasz awarie i cisza?
Pytam poniewaz mam wrazenie ze obsługa klienta jest na poziomie bardzo slabym.
Do tej pory korzystajac z roznych ISP zawsze ktos sie odzywal, pytal czy dalej jest problem itd itp a tu nie ma niczego.

nie wiem, nie pamiętam na tyle długiej awarii, żebym sam zgłaszał... - może cierpliwy jestem

w sumie nic takiego

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (16 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry