Widok

Inter-Komp- opinie

Szukam opinii o dostawcy http://inter-komp.net/
Podłączają światłowód a nic o nim na forum nie słychać co jest niesłychanie dziwne.

Mam aktualnie JMT, kiedyś było ok jakoś koło 10MB na speedteście wyciągał z małymi problemami, lecz ogólnie dawał radę, lecz ostatnio zaczął się dramat.
Ciągłe awarie i spadki do 1MB ...
Mam możliwość wpięcia kabla, lecz to trochę dziwne że tak mało osób się interesuje tym światłowodem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No z powietrza niby ale radiolinia to inna bajka jak te nasze radia na 5ghz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

teoretycznie mogliby zacząć wchodzić w Pszenną, klientów byłoby zapewne wielu, już prawie przy rondzie są... Pytanie, gdzie zaczyna się ten ich światłowód? Bo jeśli i tak łapią gdzieś w okolicy z powietrza to kiepsko
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety, z tego co widać na stronie, to na razie są tylko po drugiej stronie ul. Lotniczej:
http://inter-komp.net/mapa-zasiegu-sieci/

Mają światłowód na Księżycowej?

A dogadanie się z nimi to dramat. Najpierw kazali czekać do wiosny, na wiosne się okazało, że nic nie wiedzą, odsyłali na jakieś numery telefonów, gdzie nikt nie odbierał, klienta mają w głębokim poważaniu. Nie polecam. Nie doczekałam się, zamówiłam gdzie indziej i jest ok.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nic o nich nie piszą bo mają bardzo ograniczony zasięg. Ledwo kilka ulic.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja korzystam i nie mogę na nic narzekać (a zwykle na forum ludzie piszą, gdy jest źle). Awarie praktycznie zerowe (jedna albo dwie od października 2016) i nie dłuższe niż 4h. Transfer stabilny i bez spowolnień a cena w moim przekonaniu jest rozsądna. Warto wspomnieć o tym, że łącze jest symetryczne i widać to np. przy wysyłaniu e-maili z dużymi załącznikami lub przy synchronizacji z Dropboxem itp.. Uważam, że jest to najlepsze rozwiązanie dostępne w Baninie.

Dodatkowo można skorzystać z telewizji cyfrowej i nie trzeba wtedy żadnych anten wieszać na elewacji. Jak jesteś w zasięgu ich światłowodu, to polecam skorzystać.

Przed chwilą zrobiłem speedtesta przez WiFi (mam łącze 10/10MBps):
image
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (16 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry