Widok

Interaktywna wystawa robotów i nowoczesnych technologii RoboExpo

Rozrywka Temat dostępny też na forum:
[lead]W dniu 10 lipca w Krzywy Domek w Sopocie otworzy swoje drzwi niesamowita wystawa robotów i nowoczesnych technologii, która będzie trwała do 30 września. Na terenie 1000 m2 zobaczycie najnowocześniejsze roboty z całego świata, które wcześniej można było podziwiać jedynie w filmach na YouTube.[/lead]Wśród prezentowanych robotów znajduje się robot wyglądający jak prawdziwy Elvis Presley, ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie polecam

Za takie pieniądze nie polecam. Nie ma nic specjalnego. Wyszłam rozczarowana. Niektóre roboty niedziałające lub rozładowane. Do tego bardzo nieuprzejma Pani, która obsługiwała strefę VR. Pani ewidentnie nie panuje nad swoimi emocjami. Przy pracy z ludźmi radzę się tego nauczyć lub zmienić pracę. Nie potrafiła nawet ze mną porozmawiać, na końcu mnie ignorując. Pozostała załoga uprzejma :)
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 8

szkoda pieniędzy

Możesz tylko patrzeć jak obsługa je włącza. Nie można porozmawiać, przywitać się nic tylko patrzeć. Słabizna bo musisz łaskawie poczekac aż ktoś z obsługi podejdzie i zacznie je obsługiwać. Połowa rozładowana i nie działająca. nie warto
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 7

Bardzo mi się podobało!

Ostatnio całą rodziną wybraliśmy się na wystawę robotów w Sopocie. Bardzo fajne miejsce, które spodoba się nie tylko dzieciom, ale i dorosłym. Mili animatorzy pokazywali nam różne roboty, opowiadali o nich wiele ciekawych faktów, niektóre roboty nawet pozwolono nam trzymać i nimi kierować! Ponadto obejrzeliśmy teatr, w którym roboty tańczyły i był bardzo uroczy pies-robot. Dzieci były bardzo zadowolone. Chciałbym również zaznaczyć, że na wystawie znajduje się strefa warsztatów. Nasze dzieci wyszły z miłymi niespodziankami (zrobiliśmy świecący balon i slime), a potem na długo zapamiętały swojego ulubionego robota - peppera.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

Super!

Wielkie szczęście, że udało mi się trafić na wystawę! Przyjemna atmosfera, uprzejmy personel, szczegółowo opowiedzieli nam o każdym robocie. Byłem bardzo zdziwiony wielkim robotem, który chodził po sali i bawił się z dziećmi! Zdecydowanie polecam!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

Polecam :)

Zrobiłam zdjęcie przed Krzywym Domem i zobaczyłem znak informujący o wystawie. Zdecydowaliśmy się przyjść z dziećmi i nie żałowaliśmy ani trochę. Podczas gdy dzieci były zajęte, mój mąż i ja mogliśmy się zrelaksować. Są miejsca, które spodobają się tylko dzieciom, są też takie, które pokochają dorośli. Obejrzenie wszystkich robotów zajęło nam 2,5 godziny. Myślę, że ceny są całkiem normalne, cena odpowiada jakości. Tym bardziej, że po zakupie biletu można wyjść i wrócić ponownie w ciągu dnia!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

ok

fajna opcja na deszczowe dni, mało jest takich atrakcji w okolicy,
dzieci zachwycone,
mały minus za to, że niektóre były nienaladowane i musieliśmy chwilkę poczekać żeby zobaczyc je w akcji
ogólnie polecam jak najbardziej
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

fajnie

polecam przyjść :D, na początku fajnie pochodzić z animatorem, który opowie o robotach a potem ewentualnie samemu, dużo atrakcji chociażby chodzący robot po sali czy teatr robotów jako miła niespodzianka, czasami faktycznie niektóre roboty są rozładowane, ale wtedy polecam odejść i wrócić za jakiś czas, wygodną opcją jest wychodzenie i wchodzenie na opaskę do końca dnia, warsztaty również na plus
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bardzo dobra wystawa

Wystawa naprawdę dobra, podobało mi się, a moja dziewczyna była zachwycona takimi technologiami. Był jeden nie pracujący robot ( ladował się ). Wróciliśmy do niego za jakieś 10-15 min i było już naładowane. Bardzo spodobało nam się. Zachęcam do obejrzenia :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Polecam odwiedzić

Ja całkowicie szczerze mimo panującego chaosu polecam, widać było, że choć warunki były ciężkie ze względu na dużą ilość gości, animatorzy starali się porozmawiać i opowiedzieć na ile mogli. A sam zaobserwowałem, że nie każdy słuchać chciał. W trakcie oczekiwania na naładowanie symulatora latania udaliśmy się z rodziną porozglądać się po reszcie wystawy, więc dla nas nie było to problemem. Pamiętajmy, że pracownicy to też ludzie, a nie roboty które odwiedzamy. Miło spędziliśmy czas, syn był bardzo zadowolony. Śmiało mogę polecić odwiedzenie ;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mam mieszane uczucia.

Temat wystawy oraz prezenracja sama w sobie bez zarzutu.
Weszliśmy na 2,5 h przed zamknięciem. Pani przy kasie powiedziała, że śmiało wyrobimy się przed zamknięciem i zostanie nam jeszcze czas na warsztaty. Dokupiliśmy jeszcze po wejściówce na warsztaty (przy zakupie biletów wejściówki były tańsze). Finalnie nie obeszliśmy połowy wystawy, a i tak wyszliśmy kwadrans po zamknięciu. Widziałam, że młodsze dzieci wyrabiały się szybciej. Ja miałam czwórkę dzieci w wieku 10-13 lat i byli zainteresowani robotami, może dlatego tyle nam się zeszło. Niestety do strefy VR niedotarlismy, ale trafiliśmy na teatr robotów, podobał się dzieciom.
Obsługa pomocna, chetna do prezentacji.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie polecam, nagorzej wydane 145 zł

Stary, nie działający sprzęt.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie warto

Nastawieni na wyciskanie kasy z rodzicow. Wartosc merytoryczna bardzo niska. Zla organizacja, zdecydowanie za malo personelu, mozna sie tam bląkać i nie zobaczyc prezentacji żadnego robota.. Ddatkowo płatne warsztaty, i tam znów za mało animatorów. Warsztaty robienia balonow polegaja na tym,ze dziecko wklada do balona kilka piorek i nic więcej. Grubsza pani animatroka kompletnie olewa dziecko,nie rozmawia,nie uśmiecha sie, nie mówi,co robi. Sam lokal również niekorzystny, nie ma klimatyzacji, dużo schodów a iwaga winda dziś nie działała. Podczas teatru robotów dziecko również niczego sie nie dowie,chociaż jest pokazana np cewka newtona. Jestem bardzo rozczarowana tą wystawą
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Cewka Newtona?

Badania nad elektrycznością zaczęły raczkować za życia Newtona i były związane z elektrycznością statyczną. Sam Newton nie prowadził zbyt poważnych badań w tej dziedzinie i nie wniósł do niej jakichś znaczących odkryć. Myślę, że chodzi o cewkę Tesli, która jest chętnie wykorzystywana do pokazów efektownych wyładowań.

Wystawa robotów taka sobie

Ogolnie wystawa Ok, ale napewno nie jest warta swojej ceny. Teatr robotów Ok. Fajne dla dzieci.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Polecam!!!

Bardzo ciekawa wystawa, interesujące roboty i uprzejma obsługa. Teatr super! Dzieci zachwycone. Spodobała się strefa VR, również ciekawe warsztaty dla dzieci, synek rysował długopisem 3D, prosił późnej kupić go do domu. Polecam zwiedzanie wystawy!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nieporozumienie, nie polecam.

Ta wystawa to jedno wielkie nieporozumienie. Przyszliśmy z dziecmi, chcielismy sie czegos dowiedzieć, ale nie bylo zbytnio nikogo kto moglby przestawic dzialanie robotow. Dziwny to pomysl zeby animatorami była młodzież. Byli zupelnie niezainteresowani, kiedy podchodzilismy do nich zeby cos opowiedzieli nagle rzucali ze zaraz przyjdzie inna kolezanka i uciekali... Część robotów nie dzialala, wszedzie kartki zeby nie dotykać i nie obslugiwac bez animatora, a niemal wszystkie stanowiska puste. Stracone pieniądze i czas... Dodatkowo zeby sie tam dostac z wozkiem trzeba go sobie wniesc po wielu schodach.
Nie polecam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

a kto inny zgodzi sie pracowac za minimalna krajowa jak nie młodzież?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam

Byłam dzisiaj z wnukiem na wystawie. Oboje wyszliśmy bardzo zadowoleni. Przesympatyczna obsługa na wysokim poziomie. Pracownicy z ogromną cierpliwością odpowiadali na pytania, opowiadali też o robotach i prezentowali ich możliwości. Z przyjemnością zauważyłam, że zwiedzający nie musieli prosić o pomoc, bo pracownicy obsługi sami podchodzili i prezentowali roboty. Mój wnuk pierwszy raz miał okazję zobaczyć tyle robotów w jednym miejscu. Polecam też warsztaty dla dzieci.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Żart nie wystawa

Zwłaszcza za takie pieniądze. Tematyka fajna, eksponaty też byłyby fajne, gdyby można je było obejrzeć. Nic nie można dotykać samemu, a "animatorzy" zwyczajne nie są zainteresowani zwiedzajacymi. Albo, co jeszcze ciekawsze, wcale nie umieją obslużyć robotów. Część robotów nie działa, część się ładuje. Takie pieniądze za obejrzenie istawionych w rządku nie ruszających się maszyn? To chyba żart. Zwłaszcza, że byliśmy w czwartek o 13.00, więc to żadne godziny szczytu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Organizacja to porażka!

Wystawa z potencjałem. Dość sporo osób obsługujących ale organizacja to porażka. Powinny być zapisy np co 30min z limitem a nie kto i kiedy chce. Przyszliśmy jako jedni z pierwszych a przy wychodzeniu widziałem po 10os w kolejce do VR. Współczuję jak ktoś się natnie na tłumy. Cała wystawa dla dzieciaków ciekawa. Dla osoby, która ma nawet niewielkie pojęcie o obecnym poziomie robotyki będzie to oglądanie staroci. Ceny nie będę komentował. Skoro są chętni to nie jest za wysoka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

NUDY

Jak Ci się podobało synku? "Tato, same nudy" - Janek lat 5,5. Nie polecamy wystawy. Rozczarowanie dzieci i rodziców ogromne.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wybierałam sie

Ale jak nie można nic dotykać , uruchamiac td to bez sensu, popatrzeć to sobie nożna w internecie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bardo fajna!

Byliśmy razem z dziećmi i wszystkim się podobało bardzo. Mili i pomocni animatorzy, szczegółowe informacje. Na prawdę warto!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam!!

Dobre miejsce dla całej rodziny. Obsługa jest bardzo pomocna, opowiada o robotach i zaciekawia nawet najmłodsze dzieci. Mojemu synowi podobały się warsztaty, zrobiliśmy robota z długopisu 3d na pamiątkę. Na wystawie kilka robotów nie działało i początkowo nie mogliśmy zobaczyć pieska Aibo, ale po obejrzeniu całej wystawy wróciliśmy, a pani z obsługi chętnie nam o nim opowiedziała i mogliśmy go pogłaskać i zrobić zdjęcia. Warto przyjść, bo wystawa zainteresuje nie tylko dzieci, ale i dorosłych.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dobra zabawa dla dzieci

Byłam na wystawie z dwójką dzieci, bardzo spodobały się nam roboty i przedstawienie na teatrze z cewką Tesli. Mały minus że jeden robót który układa kostkę Rubika na początku nie działał, ale jak wróciliśmy za godzinkę to już było okej. W sumie dobra atrakcja, obsługa ok, w większości roboty są ciekawe dla dzieci, ale musicie się przygotować spędzić dużo czasu na strefie VR
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wow, super pomysł, świetna inicjatywa

Chciałam się wybrać, ale po przeczytaniu komentarzy mam wątpliwości. Opcja na pewno bardzo interesująca tylko nie wiem czy za te pieniądze nie lepiej pójść do teatru. Zwłaszcza jeśli obsługa wystawy pozostawia wiele do życzenia, a to przecież oni budują markę tego wydarzenia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Porazka

Byliśmy z rodziną w weekend.
To co pokazywane jest na stronie nie odzwierciedla zupełnie tego co zastaliśmy.
Większość robotów nie działała lub była rozładowana.obsluga mimo niewielu osób słabo zorganizowana. 200zl mogliśmy przeznaczyć na inny cel.
Nawet toaleta była nieczynna.
do góry