Widok
Interaktywnie z Gwiezdnymi Wojnami
Zapraszamy do odwiedzenia największej w Polsce i jednej z największych w Europie wystawy poświęconej Gwiezdnym Wojnom.
Interaktywnie z Gwiezdnymi Wojnami będzie można spędzić czas w Pomorskim Parku Naukowo Technologicznym w Gdyni (dawna zajezdnia w Redłowie) Al. Zwycięstwa 96/98 od piątku do niedzieli (26-28 lutego) w godzinach od 10 do 18 tej
Obejrzeć można będzie m. in:
- Jedyny i największy ...
więcej
więcej
hmmmm
Szkoda tylko że organizatorzy imprezy nie postarali się do końca o prawdziwe informacje :/ Część z nich nie jest do końca prawdą .
Może kogoś zainteresuje małe sprostowanie :
cyt.(- Jedyny i największy na świecie model Niszczyciela Imperialnego (2m długości) )
W Niemczech jest model o długości około 4 metrów..
cyt.(- Jedyny i największy na świecie model Sokoła Millenium (1,5 m średnicy) )
Modelarz z Japonii ma model podobnych rozmiarów ...
cyt.(- Jedyny w Polsce Klon z ataku klonów (oryginalna zbroja ) )
Są w Polsce jeszcze dwie zbroje Klonów , więc ta nie jest jedyna . A tym bardziej nie jest to ORYGINAŁ Filmowy ! W filmie klony to zwykła animacja komputerowa. Więc żadne zbroje nie istnieją.
cyt.( - Jedyny w Polsce Klon Republic Commando )...(- Republic Commando Scorch )
To jest jedna i ta sama zbroja , a nie dwie , jak sugeruje news ...
cyt.( - Podczas imprezy jej uczestnicy będą mogli przymierzyć oryginalne hełmy postaci ze Star Wars )
No tutaj też mała zmyłka , w
Polsce nie ma żadnego Oryginalnego Hełmu z filmu ! Są repliki hełmów , które są w posiadaniu członków pewnej kostiumowej organizacji...
Pozdrawiam.
Może kogoś zainteresuje małe sprostowanie :
cyt.(- Jedyny i największy na świecie model Niszczyciela Imperialnego (2m długości) )
W Niemczech jest model o długości około 4 metrów..
cyt.(- Jedyny i największy na świecie model Sokoła Millenium (1,5 m średnicy) )
Modelarz z Japonii ma model podobnych rozmiarów ...
cyt.(- Jedyny w Polsce Klon z ataku klonów (oryginalna zbroja ) )
Są w Polsce jeszcze dwie zbroje Klonów , więc ta nie jest jedyna . A tym bardziej nie jest to ORYGINAŁ Filmowy ! W filmie klony to zwykła animacja komputerowa. Więc żadne zbroje nie istnieją.
cyt.( - Jedyny w Polsce Klon Republic Commando )...(- Republic Commando Scorch )
To jest jedna i ta sama zbroja , a nie dwie , jak sugeruje news ...
cyt.( - Podczas imprezy jej uczestnicy będą mogli przymierzyć oryginalne hełmy postaci ze Star Wars )
No tutaj też mała zmyłka , w
Polsce nie ma żadnego Oryginalnego Hełmu z filmu ! Są repliki hełmów , które są w posiadaniu członków pewnej kostiumowej organizacji...
Pozdrawiam.
Ja też nie czepiał bym się drobnostek , ale świadome wprowadzanie ludzi w błąd to drobnostka? EEEE , mam małego fiata , a napiszę że jeżdżę Ferrari ;)
Co do Harrisona Forda , też chciał bym aby się pojawił . Ale na to faktycznie nie ma szans :/
Życzę udanej imprezy , i zaszczepienia synowi fascynacji światem SW :)
Co do Harrisona Forda , też chciał bym aby się pojawił . Ale na to faktycznie nie ma szans :/
Życzę udanej imprezy , i zaszczepienia synowi fascynacji światem SW :)
hmmmm 2
Jedyny. Znajdź drugi taki sam (Niszczyciel). Wykonanego detal po detalu ręcznie przez Artystę.
2. Znajdź drugiego takiego samego Sokoła. Wykonego detal po detalu ręcznie przez Artystę.
A te klony z Ataku Klonów? Czy wszystkie sceny były renderami?
Zgadza się w Polsce nie ma ;)
i nie wszystkie Repliki hełmów są w posiadaniu członków "pewnej organizacji".
2. Znajdź drugiego takiego samego Sokoła. Wykonego detal po detalu ręcznie przez Artystę.
A te klony z Ataku Klonów? Czy wszystkie sceny były renderami?
Zgadza się w Polsce nie ma ;)
i nie wszystkie Repliki hełmów są w posiadaniu członków "pewnej organizacji".
Więc panie Danzyś ,( rozumiem Organizator imprezy ) poznałem Artystów nie artystę , którzy są właścicielami modeli . I mam dla ich pracy pełen szacunek , za to że potrafili zbudować tak imponujące modele.
Nie czepiał bym się tego w newsie , gdybyś napisał że to są jedyne takie modele w Polsce , nie na świecie.
Mam Ci poszukać innych modeli na świecie? Są , choćby w studiach ILM , te same które były w filmach :)
Co do reszty nie do końca prawdziwych informacji , jakoś nie bardzo dałeś odpowiedź . No ale nic dziwnego.
Pozdrawiam .
Nie czepiał bym się tego w newsie , gdybyś napisał że to są jedyne takie modele w Polsce , nie na świecie.
Mam Ci poszukać innych modeli na świecie? Są , choćby w studiach ILM , te same które były w filmach :)
Co do reszty nie do końca prawdziwych informacji , jakoś nie bardzo dałeś odpowiedź . No ale nic dziwnego.
Pozdrawiam .
ŚWIETNA IMPREZA DLA PRZYSTOJNIAKÓW Z PG!
Hejka!
Jestem laska nie z tej ziemi. Lubie kolesi z ustami przypruszonymi lekkim wąsem, z czarnymi włoskami (najlepiej na jeża), w okularkach i dość chudych. Fajnie jak lubicie ubierać się na ciemno i nosicie buty trekkingowe - mocno mnie to jara. Ale nie tylko wygląd się liczy - interesują mnie faceci lubiący gry RPG, klimaty Star Wars (nienawidzę Star Treka!), i ogólnie gry komputerowe. Mam nadzieję, że się spotkamy na wystawie! Będę miała czarną kurtkę, mam jasne włosy i niebieskie oczy.
Jestem laska nie z tej ziemi. Lubie kolesi z ustami przypruszonymi lekkim wąsem, z czarnymi włoskami (najlepiej na jeża), w okularkach i dość chudych. Fajnie jak lubicie ubierać się na ciemno i nosicie buty trekkingowe - mocno mnie to jara. Ale nie tylko wygląd się liczy - interesują mnie faceci lubiący gry RPG, klimaty Star Wars (nienawidzę Star Treka!), i ogólnie gry komputerowe. Mam nadzieję, że się spotkamy na wystawie! Będę miała czarną kurtkę, mam jasne włosy i niebieskie oczy.
eee
Byłam z synkiem 8 lat - nie podobało mu się, bo " za mało akcji" .Eksponatów nie można dotykać, facet łaził i coś opowiadał, ale kiepsko było słychać.Stanowiska do budowania z klocków stanowczo za małe. Dla dzieciaków najfajniejsze były dwie rzeczy - gry i mini sklepik z mega cenami...Ogólnie pomysł bardzo fajny, ale kiepsko zorganizowany.
SEBASTIAN GDAŃSK
POMYSŁ DOBRY ALE SAMA WYSTAWA NIESTETY TRĄCI TANDETĄ.STANOWISKA DLA DZIECI MOCNO PRZEREKLAMOWANE.EKSPONATY POROZKŁADANE BEZ ZABEZPIECZENIA NA ZWYKŁYCH STOŁACH TO PO PROSTU SKLEPOWE ZABAWKI A NIE SUPER CENNE ORYGINAŁY FILMOWE.R2 D2 W WERSJI DO REMONTU WOGÓLE NIEWYSTĘPUJE A MIAŁ BYC..DO TEGO CHODZACY I MARUDZACY FACET ZEBY NICZEGO NIE DOTYKAĆ.WEZ I WYTŁUMACZ TO DZIECIOM KTÓRE Z UTESKNIENIEM PATRZA TYLKO JAK SIE TU POBAWIC ,ZABAWKAMI KTÓRE SA OBECNIE DOSTĘPNE W HIPERMARKETACH.JEST OCZYWISCIE KILKA PEREŁEK I TO NI EPODLEGA WĄTPLIWOSCI.WIELKIE WRAŻENIE CZYNIA MODELE SOKOŁA I NISZCZYCIELA WYKONENE W DOMOWYCH WARUNKACH (NIE SA TO ŻADNE ORYGINAŁY!!!!)CHYLE CZOŁA. WIELKOSCI MODELI IMPONUJĄCE,ALE TO NIE SA WCALE NAJWIEKSZE MODELE.W CZASACH KIEDY KRĘCONO GWIEZDNE WOJNY CZ4 ZBUDOWANO PRZECIEZ MODEL SOKOŁA W SKALI 1:1 CZYZBY PANOWIE ORGANIZATORZY TEGO NIE WIEDZIELI.A JESLI CHODZI O STROJE Z WOJNY KLONÓW TO WYGLĄDAJĄ NA WŁASNEJ PRODUKCJI.
POZDRAWIAM I ZACHĘCAM DO WŁASNEJ OCENY A CO ZA TYM IDZIE ODWIEDZIN W GDYNI :o)
POZDRAWIAM I ZACHĘCAM DO WŁASNEJ OCENY A CO ZA TYM IDZIE ODWIEDZIN W GDYNI :o)
Robert Gdynia
faktycznie nie ma oryginałów z filmu ale jest ciekawie. Moim dzieciom się podobało i to najważniejsze. Ceny w sklepiku faktycznie nie najniższe ale koszulki kupiliśmy. Jak ktos nie chce może kupić w hipermarkecie;) ale jak na atrakcje na ferie to dobra propozycja. Jako dorosły odbiorca mogę mieć kilka zastrzeżeń ale idę tam dla dzieci a nie dla siebie.. a dzieci po wyjściu były zadowolone i tych niedociągnięć nie widziały. cieszy mnie że zagospodarowałem im 3 godziny ostatniego wolnego dnia;) Cena za wstęp przystępna a wrażenia dzieci bezzcenne;):) jednym słowem nie żałuję tych 24 zł. + koszulki
ps. wielu dorosłych przeżywało te makiety statków jak by byli w wieku 8 -10 lat;) to mnie bawi;)
ps. wielu dorosłych przeżywało te makiety statków jak by byli w wieku 8 -10 lat;) to mnie bawi;)
Ojciec Klona
Klon był po prostu obłędny nie mógł się opędzićk od fotografujacych od Dzieci. Ja na wystawie zauważyłem około 500 eksponatów, których nie kupisz już nigdzie. Zabawa po prostu obłedna. Tak zgadza się są hipoermatewowe rzyeczy SW, ale wysztko jest wyeksponowane. Natłok ludzi i mało miejscva. To jedyny problem. Dzieciaki bawiły sie świetnie Jutro też będę. POLECAM Gorąco
Porażka
Pomysł wystawy super ale na tym mozna chyba zakonczyc pochwały bo reszta do bani , organizacja ponizej krytyki , nagłosnienie - ciezko zrozumiec goscia który coś buczał przez mikrofon no chyba ze ten pan mówił w jakims galaktycznym dialekcie. "a dla nieco starszych warsztat w którym remontowany będzie R2D2" - przepraszam bardzo ale nie oslepłem jeszcze na tyle zeby pominąć cos takiego , około godziny 15 napewno go nie było , no chyba ze trzeba tam siedziec od 10 do godz 18 zeby sie załapac ale byc moze juz go naprawili i sobie pojechał akurat jak ja byłem. Eksponaty to poza modelami Sokoła i niszczyciela to naprawde lekka pomyłka wygladało to jakby ktos zebrał do kupy kolekcje gadzetów paru kumpli z podwórka i powykładał na stolikach . Naprawde po takich szumnych zapowiedziach na stronie http://star-wars.com.pl./ spodziewałem sie czegos na wyzszym poziomie , przykro mi ze względu na moje dzieci które są wielkimi fanami GWIEZDNYCH WOJEN .
wystawa gadzetow z wojen gwiezdnych
r2-d2 do remontu? Chodzi o ta fajna zabawke r2 co soe nia naprawia pensetka? Modele te duze robia wrazenie. Czytalem w ksiazce kiedys ze krazownik imperium mial 2m dlugosci a sokol byl najmniejszy jak 20 groszowka az do 1:1 ten co tam stoi chyba gdzies sie miesci bo nie wierze zeby zrobili do filmu tylko dwa modele. Tak czy siak te modele tych modelarzy z elblaga sa suuuuper. A ile ksiazek maja i komiksow! Podobno ktos ukradl cos z wystawy, czapke czy cos, mowil jeden gosc co tam w pomaranczowym kubraczku chodzil. Skandal, polacy musza sie jeszcze duuuuzo nauczyc! Wystawa swietny pomysl i zabawy fajne gra sw na konsoli czad chyba se kupie. Polecam warto...
ok
Moje dzieci zadowolone , ja też .
Jest dla nie jasne iż cała wystawa skierowana jest do najmłodszych i jak widziałem dzieciaki włącznie z moimi były bardzo zadowolone.
Przeczytałem wyżej komentarze i widzę iż jest ktoś bardzo niezadowolony ..???...
Cóż takie ma prawo ale powiem jedno --- nie jest to impreza podobna to tych jakie są w kraju i ma własny charakter .
Jak dla mnie pomysł trafiony i oby trwał nadal ,zresztą wedle tego co mówili będą następne .
Czy są to rzeczy z marketu co z tego -- widać że ktoś tu nie pojmuje zbieractwa
Jest dla nie jasne iż cała wystawa skierowana jest do najmłodszych i jak widziałem dzieciaki włącznie z moimi były bardzo zadowolone.
Przeczytałem wyżej komentarze i widzę iż jest ktoś bardzo niezadowolony ..???...
Cóż takie ma prawo ale powiem jedno --- nie jest to impreza podobna to tych jakie są w kraju i ma własny charakter .
Jak dla mnie pomysł trafiony i oby trwał nadal ,zresztą wedle tego co mówili będą następne .
Czy są to rzeczy z marketu co z tego -- widać że ktoś tu nie pojmuje zbieractwa
NIESTETY LIPA
BYLIŚMY DZISIAJ ,NIESTETY SALA JEST DUŻA ALE EKSPONATÓW NIEWIELE.
DZIECI MOGĄ OGLĄDAĆ KOMIKSY TYLKO OCZAMI (BEZ PRZEWRACANIA KARTEK)NIE WOLNO ICH DOTYKAĆ TAK JAK I Z INNYMI EKSPONATAMI. OGÓLNIE NUDA, SZKODA WYDANYCH PIENIĘDZY. CO INNEGO WYSTAWA W EXPERYMENCIE. TAM SIĘ ŚWIETNIE BAWILIŚMY OK 2 GODZ I NIE PRZEPŁACILIŚMY ZA BILET. ULGOWY 2 ZŁ ,NORMALNY 4ZŁ.
DZIECI MOGĄ OGLĄDAĆ KOMIKSY TYLKO OCZAMI (BEZ PRZEWRACANIA KARTEK)NIE WOLNO ICH DOTYKAĆ TAK JAK I Z INNYMI EKSPONATAMI. OGÓLNIE NUDA, SZKODA WYDANYCH PIENIĘDZY. CO INNEGO WYSTAWA W EXPERYMENCIE. TAM SIĘ ŚWIETNIE BAWILIŚMY OK 2 GODZ I NIE PRZEPŁACILIŚMY ZA BILET. ULGOWY 2 ZŁ ,NORMALNY 4ZŁ.
swietna Impreza
Od kiedy eksponaty się dotyka, powtarzasz się wyłącz Capsa to już nudne. Może masz za dużo lat i nie rozumiesz tych rzeczy. Albo nie dojrzałeś do zasad. Ja się bawiłem dobrze. Eksponatów niewiele? Nigdy w Polsce tylu nie widziałem. Jeżdzę na większość konwentów. Bylem nawet w ubiegłym roku w Toruniu. Widziałem już te modele. Ale tych było o wiele więcej. Tyle zdjęć ile dziś narobiłem w życiu nie zrobiłem. Zabrakło mi karty a mam miejsca na prawie 1600 zdjęć. Z Torunia przywiozłem tylko 400 to o czymś świadczy. Dzieci i tylu ludzi uśmiechnięchniętych w życiu nie widziałem. W Gdyni już pewnie się to nie powtórzy. Korzystajcie.
DO WOJTKA
Jak ci przeszkadza CAPS to trudno, jestem rodzicem nastolatków. Jednynie gry ich interesowały i to nie do końca . Zabawki które mają być eksponatami lub
zakup koszulek to atrakcja????Wyszliśmy po ok godzinie z sali. Ciekawe co za zasady obowiązują na takich wystawach ,szkoda z tobą dyskutować jeżeli ci się podobało to ok . Ja nie polecam . Świetnie i ciekawie było obok na wystawie naukowo-technicznej.POLECAM WIZYTĘ W EXPERYMENCIE
zakup koszulek to atrakcja????Wyszliśmy po ok godzinie z sali. Ciekawe co za zasady obowiązują na takich wystawach ,szkoda z tobą dyskutować jeżeli ci się podobało to ok . Ja nie polecam . Świetnie i ciekawie było obok na wystawie naukowo-technicznej.POLECAM WIZYTĘ W EXPERYMENCIE
Nie zapomnę
Star Wars To zabawa zabawkami i gadżetami. Nie dizwią mnie Pani odczucia, ale na tym to polega. Większość eksponatów które widziałem niestety możemy tylko oglądać na zdjęciach na stronach internetowych bo w Polsce nie są dostępne. A to wszystko bo kilku kolekcjonerom w Zbrojach zresztą szałowych chciało się do naszego miasta przyjechać. Komentarze tego typu lub innych niezadowolonych nierozumiejących idei star wars zabijają takie inicjatywy. Szkoda by było. Nastawiłem się na Gwiezdne Wojny i je dostałem. Zobaczyłem coś co do tej pory mogłem podziwiać na zdjęciach w internecie. Wróciłem do czasów kiedy byłem dzieckiem to było miłe oderwanie od tego co mam na co dzień. Mogłem znowu wrócić do szczęśliwych czasów Kiedy byłem dzieckiem. Brawo za świetny pomysł i iniacjatywe. Możemy narzekać, ale kogo byłoby stać na zorganizowanie to z takim rozmachem. Teoretycznie widzieliśmy wszystko o czym marzy mój synek, a co ja po cichu chciałbym by zdobiło moją półkę. Nie zapomniane i niepowtarzalne zdjęcia pamiątka na całe życie.
się nie znasz, nie komentuj bez sensu - nie dotykać - dobrze napisali, bo jedna figurka z licznych tam prezentowanych to koszt ponad 500 zł. Ja i tak podziwiam ich za odwagę pozostawienia takiej cennej kolekcji dla łap dzieciaków... jak popatrzałam na połamane ręce figury Imperatora z Kotobukiya to się załamałam...
byłem
byłem, widziałem, oceniam....
dla mnie całe te Star Wars to tandeta łącznie z filmem etc. poszedłem bo zona znalazła informacje i zabraliśmy dzieci. Dla mnie wystawa słaba, dla dzieci jak to mówią: CZAD. Czyli sie podobało a to najważniejsze.
Zdjęcia z chłopakami w kaskach zrobione, koszulki kupione jutro oglądamy film;)
Co do dotykania eksponatów - faktycznie szkoda ze nie mozna sie pobawić bo jak się patrzy to aż się chce:) ale wyobraźmy sobie jak by 2000 osób weszło do naszego samochodu i bawiło się kazdym przełącznikiem... ja bym tego nie chciał i też bym mówił: NIE DOTYKAĆ:):):)
Polecam dla rodzin z dziećmi... osobiście wolę premiership;)
dla mnie całe te Star Wars to tandeta łącznie z filmem etc. poszedłem bo zona znalazła informacje i zabraliśmy dzieci. Dla mnie wystawa słaba, dla dzieci jak to mówią: CZAD. Czyli sie podobało a to najważniejsze.
Zdjęcia z chłopakami w kaskach zrobione, koszulki kupione jutro oglądamy film;)
Co do dotykania eksponatów - faktycznie szkoda ze nie mozna sie pobawić bo jak się patrzy to aż się chce:) ale wyobraźmy sobie jak by 2000 osób weszło do naszego samochodu i bawiło się kazdym przełącznikiem... ja bym tego nie chciał i też bym mówił: NIE DOTYKAĆ:):):)
Polecam dla rodzin z dziećmi... osobiście wolę premiership;)
Troche kultury
Byłem , widziałem. Nie powala na kolona. I gdzie ta interaktywność? Kolorowanie obrazków to wszystko? To ma byc interaktywnosc.I słowo do organizatorów, wezcie powidzcie cos temu "łysemu" facetowi w zbroi, aby nie warczał na dzieci , bo to że mu "coś" nie wyszło to nie ich wina. Dostaje kase to ma byc miły.
ZDECYDOWANIE NIE WARTO
>> Czy jest fajnie bo ja jadę jutro
Generalnie KICHA. NIE WARTO.
Nawet gdyby był wstęp wolny, nie wiem czy chciałby mi się czekać jeszcze raz 1h w kolejce na zewnątrz, żeby tam wejść. Niestety, wstęp nie jest to za darmo... Okazało się, że STAR WARS to bardzo nośne hasło - gratuluję organizatorom, świetny pomysł jak ściągnąć frajerów którzy jeszcze potulnie czekają godzinkę przed wejściem, żeby zostać "zgolonym" jak baran. Trzeba ten numer jeszcze raz powtórzyć...
Czytając zapowiedzi (się okazuje nie tylko ja) odniosłem wrażenie, że jest impreza w jakiś sposób autoryzowana ze strony producenta, co zapewni dostępność ciekawych eksponatów i przede wszystkim rozmach. Prawa jest taka, że od środka to wszystko wygląda raczej jak giełda dla hobbystów.
Z faktów: wszystko zostało wystawione w JEDNEJ sali (EKSPERYMENT działa nadal) na jakichś 4-5 ławach / stołach, 90% eksponatów to jakieś plastikowe zabaweczki dla kolekcjonerów, trochę komiksów, znalazły się też obrazki do kolorowania, trochę klocków lego i obrazy - tak, gdzieniegdzie walają się obrazy - np. mistrz Joda w oleju albo Obi Wan pastelą. Pan klon buczy do mikrofonu i organizuje jakieś zabawy dla dzieci, z drugiej strony konsola do gier (chyba Wii). To wszystko.
Generalnie KICHA. NIE WARTO.
Nawet gdyby był wstęp wolny, nie wiem czy chciałby mi się czekać jeszcze raz 1h w kolejce na zewnątrz, żeby tam wejść. Niestety, wstęp nie jest to za darmo... Okazało się, że STAR WARS to bardzo nośne hasło - gratuluję organizatorom, świetny pomysł jak ściągnąć frajerów którzy jeszcze potulnie czekają godzinkę przed wejściem, żeby zostać "zgolonym" jak baran. Trzeba ten numer jeszcze raz powtórzyć...
Czytając zapowiedzi (się okazuje nie tylko ja) odniosłem wrażenie, że jest impreza w jakiś sposób autoryzowana ze strony producenta, co zapewni dostępność ciekawych eksponatów i przede wszystkim rozmach. Prawa jest taka, że od środka to wszystko wygląda raczej jak giełda dla hobbystów.
Z faktów: wszystko zostało wystawione w JEDNEJ sali (EKSPERYMENT działa nadal) na jakichś 4-5 ławach / stołach, 90% eksponatów to jakieś plastikowe zabaweczki dla kolekcjonerów, trochę komiksów, znalazły się też obrazki do kolorowania, trochę klocków lego i obrazy - tak, gdzieniegdzie walają się obrazy - np. mistrz Joda w oleju albo Obi Wan pastelą. Pan klon buczy do mikrofonu i organizuje jakieś zabawy dla dzieci, z drugiej strony konsola do gier (chyba Wii). To wszystko.
Do dupy,Bujdy co piszą w reklamie
0 konkórsów,0 oryginałów ,same zabawki które można zastać w hipermarketach!Ja myślałam że będzie fajnie myślałam,że to co piszą na forach to bujdy ale to prawda,Wrzystko do dupy.Jedna fajna rzecz to model Milenium Falcona ale to wrzystko.Tu co piszą w reklamie to nieprawada same zabawki z hipermarketów,niema żadnych konkórsów,nic!
Dałem się nabrać
Mój syn został okradziony przy zakupie biletu. Pani nie miała wydać reszty a potem się zmyła. Ta impreza Porażka. Wstyd dla takiego miejsca jak PARK NAUKOWO-TECHNOLOGICZNY. Organizator z takiego miejsca robi zwykły bazar. Czy ktoś w ogóle sprawdza poziom takich imprez??? Wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd.
Pomyłka?
Ktoś z Was pomylił imprezy ja byłem chyba gdzie indziej. Były konkursy, były postacie z Gwiezdnych Wojen, miecze swietlne, Jedi i Sth. Wszystko pięknie bzyczało i hasałasowało. O ile się nie myle jjesze czegoś takiego w Polsce nie było. A Państwo niestety nie odróżniają eksponatów od plastikowej tandety stad ten problem z odróznieniem od replik, których było mnóstwo. Widziałem wszystkie rodzaje mieczy świetlnych niebieskie i czerwone. Pani z blasterem pięknie się uśmiechała i pozwoliła sobie zrobć zdjęcie z mieczem świetlnym. Mój syn był szczęśliwy. I mam problem z zaśnięciem tak przeżywa i płacze bo jutro nie może iść jeszce raz zobaczyć swoje ukochane postaci z Wojen Klonów. Ludzie pstrykali mnóstwo zdjęć od flaszów było aż jasno. Gówna by nie pstrykali. Nie słuchajcie tych malkotentów. Im coś nie poszło i nie mają pojęcia o zabawie. Na 5000 ludzi, którzy dziś byli na wystawie, bo na moje oko tyle ludzi było i większość została do końca. Znajdzie się kilku, którzy będą nie zadowoleni. Ja byłem mój synek też. I planujemy pójść jeszcze raz jak będzie powrtórka.
Pomyłka
Czterech ludzi w kostiumach to dużo? Z reklamy wynika że miało byc ich dużo więcej. Ktos widział wszystkie miecze te niebieskie i czerwona, a przepraszam a gdzie zielony Luka i filoetowy Mace Windu. Niestety odróżniam eksponaty od plastikowych zabawek Hasbro. Dla mnie eksponatem był Sokół i Niszczyciel a nie klocki lego i figurki Hasbro ktore mogę obecnie kupić w sklepie. Gdyby to jeszcze były figurki Kennera z 1977 roku czy 1983 to, to były by eksponaty. 5000 ludzi uwierzyło w reklamę i dało sie nabrać. W zeszłym roku bylem z synem latem w Toruniu, tam przynajmniej osób w kostiumach było okolo 60. Był przemarsz na rynek i fajna zabawa. Zreszta model Sokoła i Niszczyciela tez tam był. Coz szkoda kasy.
Ludzie gdzie byliście?
4-5 ław? Tam było około 50 stołów! Na pewno kilka tysięcy różnych gadżetów. Na 5 lawach to były kolorowanki dla dzieci! Nie lubię gwiezdnych wojen i to był wymysł mojego syna bo się dowiedział od kolegów, którzy byli w piątek, ale było sympatycznie, choć za gorąco i za dużo ludzi. Jednak pomimo wszystko nawet ja sobie zrobiłem zdjęcia z szturmowcami. Podobali mi się. A syn miał ekstazę szczęścia.
Jak człowiek się nie zna to niech nikogo nie wprowadza w bląd, albo wogóle się nie wypowiada
Te plastikowe zabaweczki, proszę szanownego Pana to modele AMT i Revella. Gwoli ścisłości. Niektóre już pamiętające początki SW. A te figurki jakie tam było to całkiem niezłą kolekcja Unleashed. Już unikatowa i nie do zdobycia. Warto było tam pójść żeby to zobaczyć. Jak na warunki Polskiej rzeczywistości 6/5 !!
2010-02-27 22:12 2010-02-27 22:12 Jak człowiek się nie zna to niech nikogo nie wprowadza w bląd, albo wogóle się nie wypowiada
No wlasnie cytuje "A te figurki jakie tam było to całkiem niezłą kolekcja Unleashed. Już unikatowa i nie do zdobycia" . Klamstwo, mozna je kupic na ebayu , a i na Allegro tez mozna znalesc
Super
Tak,Polacy-moi rodacy-potrafią widzieć szklankę do połowy pustą,a nie widzą tej pelnej części! Nauczcie sie cieszyć życiem i tym co ktoś dla nas robi.Jestem zadowolona i wypowiedzialam sie do radia. Ta wystawa na mnie FANCE od 20 lat Duuuże wrażenie. Dużo książek,które przeglądałam,zawierały mnóstwo bardzo wartościowych informacji, prócz tego UNIKATOWE eksponaty- IMPONUJĄCE plus to co można dostać za granicą(Polska nie jest opłacalnym rynkiem dla tych firm). Owszem były rzeczy,które można dostać w naszym kraju,ale dzieki temu zobaczyłam model AT-AT i zakupię go jako dodatek do prezentu Komunijnego mojemu chrześniakowi. Warto bylo stać ponad godzinę w kolejce.
Taaaa to Polska
Było świetnie. Dzieci są szczęśliwie, a jak się facecikowi nie podoba. To zawsze może pójść na dancing GOGO. Jak Pani zakręci się dla niego wokół rury to będzie szczęśliwy. Ale tego badziewia jest pełno wszędzie i to dużo droższe. Pomyślcie zabiegani rodzice czasami nie tylko o sobie, ale i swoich dzieciach. Tak jak mówię impreza dla dzieci w pełni udana.
Ci faceci w hełmach to było coś
Siła reklamy ;). Zastanówmy się czy czy pijąc Pepsi zastanawiamy się czy w automacie do jej wydawania żyją naprawdę krasnoludki jak w reklamie ;) To świat reklamy marketingu i pieniędzy. Trzeba nauczyć się w nim pływać i to dobrze na poziomie olimpijskim. Impreza udana. Widać było gdy panowie w hełmach ściągnęli hełmy jak byli wypompowani. To się nazywa prawdziwa praca z potem na czole. Gratuluje i podziwiam. Zdaje sobie sprawę jak w takim przebraniu przy tylu marudzących dzieciakach jest ciężko, a było ich tysiące. To trzeba lubić, żeby to robić. Gratuluję świetnej imprezy i naprawdę dobrej roboty.
Stracony czas
jezeli ktos jeszcze nie byl to go przestrzegam,to jest wielka kpina. Czuje sie oszukana. Wchodzac na sale mialam wrazenie ze jest to pierwsza sala,ktora wygladala jak na bazarze ruskim i ze za chwile bedzie lepiej ale niestety nic wiecej nas nie spotkalo :(
Jestem rozczarowana i czuje sie bardzo zle z tym ze dalam sie nabrac.
Nigdy wiecej....... wszystko do dupy
Jestem rozczarowana i czuje sie bardzo zle z tym ze dalam sie nabrac.
Nigdy wiecej....... wszystko do dupy
Masakra!!!Jedna, wielka ściema...
Nie ja jedna dałam się nabrać zabiegom marketingowym owej wystawy. Trzeba było czekać godzinę żeby w ogóle wejść,sama wystawa to bazar z pamiątkami..... Oj Panowie, nie ładnie ludzi a przede wszystkim dzieci wprowadzać w błąd. Mój syn ma zepsutą końcówkę ferii, od tygodnia czekał na wystawę a tu totalny zawód!!!
jeden wielki tłum
Na pewno nie było tak 50 stołów, ale kilka zawalonych figurkami postaci z gwiezdnych wojen; żeby pomachać 1,5 minuty mieczem trzeba było czekać w kolejce pół godziny; gorąco, pełno ludzi i nawet szatni nie było. Wszyscy tłoczyli się trzymając oburacz kurtki, nikt nie panował nad tym, ile osób jest w stanie pomieścić taka mała salka. Pani kasowała i wpuszczała. Moje dzieci pytały gdzie te konkursy i nagrody?... Pan wybrał na początku kilkoro dzieciaczków z tłumu i tylko one brały udział w różnych konkursach. Generalnie przereklamowana impreza, żeby tłoczyć się tam w celu zrobienia sobie zdjęcia z klonem to przesada...jakiś czas temu można było pstryknąć taką fotkę w GALERII BAŁTYCKIEJ ZA DARMO... Totalna porażka i nabijanie ludzi w butelkę.
Polak nie potrafi czytać...
Czytajcie ze zrozumieniem zapowiedź o imprezie a potem wieszajcie psy na organizatorach:) wiem że to nie FAKT i Taniec z Gwiazdami i Kinga nie rusiała tam pupką.
Wszystko co w zapowiedzi było:
- zabawki, komiksy postaci z filmu etc.. chyba że ja byłem gdzie inndziej:)
Wiem wiem... zamiast do Galerii Bałtyckiej dziecko zmusiło was do spędzenia z nim czasu a to boli bo.. nie było browara i ubrań DC..
na zakończenie dla mnie wystawa w skali 1-6 zasługuje na 3.
Wszystko co w zapowiedzi było:
- zabawki, komiksy postaci z filmu etc.. chyba że ja byłem gdzie inndziej:)
Wiem wiem... zamiast do Galerii Bałtyckiej dziecko zmusiło was do spędzenia z nim czasu a to boli bo.. nie było browara i ubrań DC..
na zakończenie dla mnie wystawa w skali 1-6 zasługuje na 3.
Litości... Wszystko było? Ciekawe gdzie... Nie chce mi się nawet wymianiać czego nie było z zapowiedzi, wystarczy że wspomnę o kolorowankach dla najmłodszych , a tak, były, stos podartych i juz pomalowanych kartek i sterta połamanych kredek. Tylko nie pisz usprawiedliwień typu : trzeba było przyjśc wcześniej.
opinia jest jak d**a
każdy ją ma i ma do niej prawo, ale niektóre negatywne komentarze napisane są tak, że mam wrażenie że tych osób wogóle tam nie było :). Mi sie podobało, moim synom też i to bardzo. Może dlatego że nie spodziewaliśmy się niewiadomo czego - fajna wystawa, dużo ciekawostem - to z punktu widzenia rodzica, a z punktu widzenia synów - zafascynowani postaciami, grami TV i wszystkimi gadżetami dookoła. Ja jestem bardzo zadowolony z wizyty.
TRAGEDIA
Z wielkim entuzjazmem i z radością stałam 40 min. w kolejce do kasy po to, żeby wejść na salę wielkości mojego mieszkania i obejrzeć wystawę figurek, komiksów, klocków lego i półki z zabawkami przeniesionej ze SMYKA. Widziałam jedną postać w przebraniu (sama uszyłabym lepsze), żadnego klona, żadnej fajnej postaci, żadnej fajnej atrakcji, nauka władania miczem - mój syn pasjonat SW znudził się po 1 minucie, warsztat R2D2 - tragedia robocik wielkości 30 cm, do którego można było przyczepić kilka części... Nic, nic, wyrzucone w błoto (na szczęście niewielkie) pieniądze i łzy rozczarowania w oczach dziecka...
Sam jesteś żenada jak nie potrafisz się bawić.
E tam pierdoły piszesz. Było super. Bawiliśmy się nieźle. Pewnie organizatorzy nie spodziewali się takiej frekfencji. Stąd te niedociągnięcia. Jak impreze organizowaną przez niszowy serwis informacyjny. to Pełen Sukces. Pozdrawiam Panią Szturmowiec :D. Albo Szturmówkę :D
Tak zgadzam się całkowicie. żenujące to było jak co drugi tatuś zioną taką wódą że nie można było oddychać. Chyba większość przyszła się dopić licząc na ogródek z piwem ;) A dzieciaki jak zwykle. Mogłyby zrobić sieczkę rodem z walki o ogień by tylko można było posiedzieć i wychaląc kolejne kilka browców. Zdecydowany minus dla organizatorów za brak budki z piwem.
Polsko odrobinę Kultury!!!!!!
Większość z ludzi przyszła jak na Jarmark dominikański. Brakuje nam kultury w takich sytuacjach, przy takich tłumach ciężko jest zapanować nad czym kolwiek. Wiem Coś o tym sama organizuje podobne widowiska. Nie dziwię się że były niedociągnięcia. Jednak uważam że pomysł bardzo fajny i po mimo wszystko wyszło całkiem nieźle. Współczuje organizatorom, a szczególnie kolekcjonerom. Widziałam niestety mnóstwo zmechaconych przez dzieciaki wystawionych rzeczy. Byłam w niedzielę i widziałam tą trzodę jak wszystko wywraca do góry nogami.