Widok

Internauci typują niebezpieczne dzielnice

Opinie do artykułu: Internauci typują niebezpieczne dzielnice.

Furorę robią w ostatnich dniach profile na Facebooku, wskazujące najbardziej niebezpieczne dzielnice Gdyni i Gdańska. I choć ich twórcy podkreślają, że inicjatywa ma służyć rozrywce, wielu zaczyna traktować ją jako wiarygodne źródło informacji.Profile, które powstały pod koniec grudnia, polubiło już 10 tys. osób. W postach można znaleźć opisy miejsc i dzielnic, których lepiej unikać. W Gdańsku przoduje Orunia przed Nowym Portem, natomiast w Gdyni zdaniem twórców rankingu lepiej unikać ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Internauci typują

A wychodzą z domu,że oceniają? Hejt polega głównie na tym,że się leje pomyjami gdzie popadnie,nie mając pojęcia o faktach.
Mój typ- okolice Urzędu Miejskiego ;-)

p.s gdzie artykuł o zaspach na drogach?
popieram tę opinię 246 nie zgadzam się z tą opinią 11

Cisowa, Chylonia, Orlowo

Tu sie dzieje. Po 17 lepiej bez psa z domu nie wychodzic. W ogóle cala gdynia jest bardzo niebezpieczna. Nawet w lato na plazy nie mozna bylo spokojnie polezec!Powinno sie ja wcielic do Gdanska to p.Adamowicz zaraz by tam zrobil porządek. Szczurek musi odejsc.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 38

kiego ch....a mącisz wodę w stawie? artykuł o utrudnieniach jest napisany. nie widzisz pieniaczu?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 17

Spójrz na godzinę tego artykułu,potem o utrudnieniach

Potem dwa wydechy i będziesz już wiedział czemu nie widać
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

redaktorku wez jakies leki na wscieklizne

ślinę wytrzyj
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

true true

internauci typują niebezpieczne dzielnice - buhahaha, patrzą na webcam'ach gdzie jest niebezpiecznie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Statystyki policyjne ile sa warte kazdy wie.Tyle samo co rządowe!!!

Policja nielubi przyjmowac zgłoszeń bo psuje im to statystyki wiec jak tylko moga zniechecaja do ich przyjecia!przekonałem sie na sobie!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Czułbym się bezpiecznie

gdyby państwo nie łupiło mnie z ciężko zarobionej kasy. Bez względu jaki rząd największy haracz ściąga skarbówka.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 2

gdzie ta zima

Może Filit z konopi??Jakie zaspy gdzie ty mieszkasz?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Boje się uzbrojonych funkcjonariuszy

w pałki, pistolety, ale na szczęście na naszych dzielnicach ich nie ma.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Klukowo

jak komuś jest u siebie niebezpiecznie, zapraszam do najbardziej ekskluzywnej dzielnicy Gdańska - Klukowa. Tu lista zagrożeń kończy się na tabace od częstującego cię Kaszuba. ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

ulica Długa w Gdańsku !!
popieram tę opinię 115 nie zgadzam się z tą opinią 14

UWAGA PIRAT

boje się iść na spacer
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Trójmiasto jest spokojne

wystarczy popatrzeć w statystyki ile razy w Warszawie policja musiała interweniować. Ciągle jakieś zadymy jak nie na 11 listopada, to pielęgniarki, górnicy, stoczniowcy, nauczyciele
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

chciał opisać skale problemu...

EW. Mmógł też mapisać PIS... albo Sekta Pana K.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

SKM

Pociągi SKM-ki, tam jest najbardziej niebezpiecznie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niebezpieczne jest postępowanie urzędu który dopuszcza do istnienia niebezpiecznych dzielnic lub miejsc.

Ale władza ma wszystko w nosie, byle własne spokojne bytowanie było bezpieczne i luksusowe.
popieram tę opinię 124 nie zgadzam się z tą opinią 11

Nie policja i patrole.

A lotnictwo i bombowce.
Zrównać z ziemią patologię.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 12

patologie powinno sie wysiedlac do barakow pod kartuzami, a nie pijaki i inne szumowiny zajmuja najbardziej atrakcyjne lokale w centrach wrzeszcza i gdanska glownego
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 7

ta wiekszosc to dzieciaczki zyjacy opowiesciami o nikosiu tygrysie zacharze porwania narkotyki prostytucja kradzieze samochodow
dzisiaj trzeba isc do pracy i uczciwie zyc a gnojkow fascynuje swiat i wymyslaja jaka to ich dzielnica jest niebezpieczna a sami siedza schowani w domu przy laptopie
na szczescie teraz jest bezpiecznie i zeby tamte czasy juz nigdy nie wrocily
popieram tę opinię 110 nie zgadzam się z tą opinią 6

Pozdrowienia z nowych bespiecznych gdańskich Stogów :)
popieram tę opinię 79 nie zgadzam się z tą opinią 21

bespiecznych?

nie kompromituj sie, prosze...
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ty się kompromitujesz nie wiesz jak jest żyć na drogach to się nie wypowiadaj , cwaniaki któremu rodzice kupią własne mieszkanko na nowym osiedlu gdzie wcześniej lisy s****y ,

#stogach

wieśniackich?

A skąd to wiesz? Czy też z opowieści letniej treści? Wieśniackie są właśnie takie wpisy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wiesniacki masz ryj

Stogi... nieraz uciekałem przed stadem dzików... rozpędzona locha potrafi być wyjątkowo groźna...
popieram tę opinię 204 nie zgadzam się z tą opinią 3

Gdańsk Tysiąclecia pozdrawia trzęsących tyłkami !
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na stogach jechałem na rowerze i wyszła na mnie locha z małymi :-)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Locha..

Na mnie też raz wyszła taka locha z małymi............tylko w wózku.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zalicie się to do pana Adamowicza idźcie niech po wywożą dziki , mieszkańcy nie są temu winni i łapać ich nie będą

oj to miałeś szczęście bo mógł wyskoczyć na ciebie tygrys

locha z małymi to żadne zagrożenie
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na witominie rok temu było tak samo już po 21 można było się na dziki nadziac
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

jo

W tym roku to samo. Łażą gdzie chcą.

Wielka w tym zasługa Portowca, sukcesy sportowe lokalnej drużyny integrują społeczeństwo i wyciszają spory.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 2

być może że i bezpiecznie,

jednak nigdy w życiu nie chciałabym tam mieszkać...
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 39

Pewnie lepiej mieszkać gdzieś na zadupiu gdzie są tansze mieszkania wiatr hula i dzikie zwierzaki się ganiaja po tej sypialni.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 8

Dokładnie tak jak napisałeś. Właśnie w tym cały urok.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

Akurat w nowym porcie są najtańsze mieszkania w Gdańsku
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

To pi...py

Z kowal i innych dzielnic w których nie mieszka plebs. Psychika ludzi z "lepszych" dzielnic na sama myśl o przyjechaniu do N.Portu czy Brzeźna, wysyła mu maila do jego kupy - że spotkanie jest w gaciach :) Kupił jeden z drugim po kawalerce na przedmieściach gdzie bloki wybudowane są od siebie w odległości kilkunastu metrów i czują się lepsi od innych. A i mają jeszcze do dyspozycji zabłocone pola, na których też zaraz będą stały bloki. Ja, całe życie mieszkam w Brzeźnie i nigdy bym się stamtad nie wyprowadził. Kto mieszkał/bywał w takich dzielnicach jak Wrzeszcz, N.Port czy Brzeźno potrafi docenic urok tych miejsc. Inni niech podglądają sasiadów.
popieram tę opinię 64 nie zgadzam się z tą opinią 12

O Dolnym Wrzeszczu też mówi się że patologia i że niebezpiecznie itd...
A dzielnica pięknieje z dnia na dzień, myślę że niedługo będzie porównywana do dolnego Sopotu.
Niektórzy znani mieszkańcy Gdańska tacy jak Marszałek Województwa Pomorskiego Mieczysław Struk, Rzecznik Prezydenta Adamawicza Antoni Pawlak, Iwona Guzowska, Dyrektor Oliwskiego Zoo Michał Targowski, autor książek i wykładowca Andrzej Perepeczko, już o tym wiedzą i tu mieszkają bez obaw.

okej tak

Nowy Port, od zawsze określany mianem niebezpiecznego

jest w istocie jedną ze spokojniejszych dzielnic. A przed 1980 rokiem był w ogóle oazą spokoju, dopóki nie zbudowano blokowiska za torami.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja jestem z Oruni dziewczynę mam z Nowego Portu

spokojny żuczek jestem i dziewczyna tez spokojna żabka;) W ogóle nie wiemy o co wam chodzi z tymi dzielnicami bo chodzimy wszędzie spokojnie, nie ważnie o której godzinie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

fejsbuczki robią furorę he he

wirtualne życie wiedzie prym. a oni na mieście byli?:D czy używali gógle strit maps?:D
popieram tę opinię 101 nie zgadzam się z tą opinią 6

Coś mi się zdaje że na głównym zdjęciu to nie Orunia.

A z podpisu tak by wynikało.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 73

To jest fragment ul Malomiejskiej, wiec Ounia
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak

Małomiejska
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

malomiejska jak byk :)

jw.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

A jednak Orunia i to glowna ulica-Małomiejska.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Widzę że odpowiedzi brak

Więc napiszę pierwszy raz i zupełnie nie powtarzając po poprzednikach - na zdjęciu jest jak najbardziej orunia, ulica małomiejska
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

Glowna to Trakt św. Wojciecha
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Po co się wypowiada osoba, która nigdy chyba nie była na Oruni . To jest Orunia ul Małomiejska . Pozdrawiam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

To jest orunia! Małomiejska
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Orunia

to Orunia, na ch... drążyć temat...

Małomiejska

Wynajmowałem na Ptasiej (200m od Leona i małomiejskiej), 6 lat od czasów studenckich, nigdy nic mi się tam nie stało, nie było problemu, przeprowadziłem się na Karczemki, to mi CB ukradli to mi służbówkę wyczyścili a to włamanie do piwnicy w ciągu 2 lat. Ja chce na Orunię tam było bezpieczniej kto by pomyślał.

A ja mieszkałam właśnie na tej ulicy od 1951 roku mam miłe wspomienia ....Och było bardzo bezpiecznie tam mieszkac

Tak to górna orunia ul.Małomiejska

Jola

Widac ze slabo znasz Wlasnie to jest Orunia niedaleko gdzie mieszkam Nie jest tu NIEBEZPIECZNIE Mieszka się tak jak wszędzie Mieszkalam kiedyś w Nowym Porcie bardzo miałam milych i dobrych sasiadow Stachowiakow Musielakow a potem mieszkałam w samym Centrum Wrzeszcze Tam dopiero mieszka cholota Teraz mieszkam na Oruni wlasnie niedaleko tego miejsca na fotce i powiem ze bardzo mili i inteligentni ludzie tam mieszkają Pozdrawiam

to sie nie znasz

na zdjeciach to jest orunia bo sam tam mieszkalem, wiec madroscia i znajomoscia topografii to ty nie grzeszysz

Wrzeszcz, Śrómieście, Orunia, Przymorze

Głownie patolnia z komunalek, falowców itp barachła
popieram tę opinię 99 nie zgadzam się z tą opinią 113

Legenda głosi, że monumentalne falowce zostały wzniesione ku czci Neptuna - boga mórz i oceanów.
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wzorując sięn a Egipskich Piramidach ;)

.....

Ty pewnie mieszkasz na księżycu,tam przestępczość jest zerowa....
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 3

Przymorze zgadza się wylęgarnia patologii, pełno

pijaków stojących na skwerkach, chodnikach. Najogrzej jest w okolicach falowca na jagiellońskiej i obrońców wybrzeża. Młodzi bez pracy i zajęć wystają na klatkach.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 15

i tak masz myśleć :D

tak cię wytresowano że się ludzi boisz i po wyglądzie oceniasz...
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 9

własnie udowodniłes ze do patologi należysz !!

i naturalnie niechciałes sie pochwalic gdzie mieszkasz!! To teraz dzieciaku widocznie zazdroscisz bo kazdy chce mieszkac w dzielnicy przymorze bo obecnie to najlepsza dzielnica jest!!Jest najlepiej skomunikowana dzieki temu jest wszedzie blisko ma 3 cetra chandlowe w dzielnicy masz szkoły przedszkola szpital wszystko jest namiejscu!!deweloperzy sie biją o miejsca i powstały juz 4 nowe osiedla wierzowców gdzie trzeba płacic po 8 tys zł za metr i niemaja problemów ze sprzedaniem mieszkań Bo kazdy chce mieszkac w miejscu gdzie ma widok z balkonu na morze i gdzie w 145 minut nad morze moze dosc piechota!!Gdzie do parkruna i krainy zabawy jest kilka minut gdzie jest mnustwo placów zabaw dla dzieci.mozna tak długo dzieicku wymieniac alety zapewnie mieszkasz na jakims zadupiu za Gdańskiem i zazdrościsz bo jak widac na Przymorzu to nigdy nie byłes!!
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 19

ale chyba słowników tam nie macie, z przecinkami widać zresztą też słabo.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 5

No widać autor był ostatnim z tych wsioków, bo dla niego słownika zabrakło. Ze swojej strony mogę zaproponować akcję "Trójmiasto dla przymorza", której celem będzie zakup i przekazanie wam słowników ortograficznych, zawierający w sobie opisanie zasad interpunkcyjnych. Może jeszcze dorzucimy klawisze "shift", żebyście nauczyli się używać wielkich liter.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wniosek zatem taki,

że Wasza elita osiedlowa pojechała te słowniki odzyskać i do dziś nie powróciła, bowiem póki co, to na Przymorzu patologia, sodomia i co tylko.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

czym sie rózni chołota mieszkajaca na zadupiu miasta zazdrosników od ludzi mieszkajacych

na przymorzu a no właśnie tym ze nie potrafiliście ciemniaki podac ani jednego argumentu przeciwko tylko czepialiście sie słówek to właśnie wyróznia typowego buraka!!A dla takich jak wy nie warto nawet poprawnie pisac bo nie zasługujecie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

"...i gdzie w 145 minut nad morze moze dosc piechota"

no to super, bo ja musze iśc 155minut

Popieram wpis

szkoda, że tyle błędów, ale generalnie myśl popieram
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Z Przymorza na Zaspę

Jeżeli chodziłeś do szkoły na Przymorzu, to się tym nie chwal. Ilość błędów w Twoim wpisie poraża - w ten sposób nie uda Ci się zareklamować Twojej dzielnicy. Prawdę powiedziawszy, mieszkałem kilka lat na Jagiellońskiej. Ilość meneli była powyżej średniej krajowej. Teraz mieszkam na Zaspie, mam balkon z pieknym widokiem na lasy, windę, większe mieszkanie i kilka razy mniej meneli.. Nie tęsknię za 4piętrowym barakiem bez windy - mieszkałem na 4 piętrze. Wniesienie mojej biblioteki (wtedy było tego około 700 książek) było koszmarem.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

a oczom ich ukazał sie las....

przewróć durniu strone ..... las ......krzyży ...................................
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

na pasje nie marnujemy sił ani środków

1578 sztuk na 12 piętro. Winda była ale co tam.

zazdroscisz ty i tobie podobni

mądrze prawisz dobry człowieku.wódki mu dajcie!!!

niech taki autor spróbuje kupic mieszkanie tutaj.
jak kupiłes mieszkanie na przymorzu to znaczy ze jest Cie stac wszedzie kupic.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

jak to, nie mają problemów ze sprzedażą?

to dlaczego dopiero teraz budują drugi z 4 zaplanowanych wieżowców Cztery Oceany, a Robyg też chyba dopiero drugi budynek buduje - każdy po długiej przerwie! tyle z szumnie zapowiadanych inwestycji... prawda jest taka, że oprócz względnej bliskości morza, to macie tylko... patologię :P

totalne bzdury

Jak nie mają pracy?? Mało śniegu i sprzątania??A oni ze swoim wykształceniem nie mogą znaleść, ROZUMIEM.

to wracaj Rafałku do swoich skoro tak sie boisz patologii na Przymorzu

ja sie nie boje "patologii" na Przymorzu, moze dlatego, ze jestem rdzennym "SWOJAKIEM". Tu sie wychowałem i wszystkich znam. I wszyscy mnie znają. Jesli mnie którys zaczepi to tylko dlatego, ze za duzo sie nachlał i mózg mu sie wyłaczył. Dostanie po ryju, ale jutro znowu jestemy kumple. Tak działa bycie swoim.

Natomiast najbardziej nie lubimy, gdy jakis zasr.aniec w białym kołnierzyku, który przyjechał z jakiejs zakichanej dziury na kaszubach mówi nam jak zyc. Wiec nie dziw się, ze łatwo dostac tu po głowie za "madrzenie sie" i wyzywanie nas od patoli.
Skoro chcesz byc szanowany i omijany to sproboj sie zaasymilowac (trudne słowo - znasz takie?) a nie mądrzysz się, a potem beczysz, ze dostałes po głowie, bo chciałes błysnac inteligencją.
Nie podoba sie to won z naszej pieknej dzielnicy. Jest tyle innych dzielnic, gdzie mozesz sie pomądrzyc i moze nawet cie za to pochwalą.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10

I utrzymują za swojąemeryturę bezrobotnych synów,córki ,i wnuków .....co to będzie jak zejdą na tamten światdopiero będzie pełno patologi

Dolne Miasto

mieszkałem na Łąkowej 2010-2012. Nie jestem więc "miejscowym", a mimo wszystko problemów nigdy nie było. Mordy okolicznych żurów rzeczywiście z początku krzywo patrzą, ale nigdy nic się nie stało jak nie miałem "50gr na piwo". Dzielnica jak każda inna. Może trochę większy odsetek wykolejeńców, ale takich nie brakuje nigdzie i nie procent tu decyduje. Do tego fantastyczna architektura, 10 minut piechotą na starówkę i coraz więcej wydarzeń kulturalnych. polecam!
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dzieki za negatywna reklame na przymorzu niepotrzebujemy zageszczenia

Przymorze zrobiło sie popularne wybudowali juz ponad 10 nowych bloków i wiecerj niepotrzebujemy.Mam nadzieje ze ci uwierzą i niebedzie wiecej chetnych na przeprowadzke na Przymorze.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4

A Ty mieszkasz

w domku z basenem i kortami gamoniu??
czy w mieszkaniu ,które rodzice kupili??

Chylonia, Obłuże, Oksywie

Jak tylko tu wjezdzasz to już wiesz że będzie ciężko bo właśnie wjechałeś do Bronxu.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 37

zmniejsz dawki o połowę

...a potem skonsultuj się z lekarzem
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Na słynnej Zamenhoffa ciszaaaaaaaa jak w świątyni ,bieda z nędzą nie ma za co pić i się bawić
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Stogi?

Kiedyś będąc pięknym i młodym pamiętam, że Stogi były również średnio bezpieczne. Jak to wygląda teraz?
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 6

bez zmian :)
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

Najbardziej niebezpieczna jest osowa!

Włamania, kradzieże samochodów a nawet porwania dla okupu oraz dewastacje o dużych rozmiarach. Kolejna pozycja to centrum i Wrzeszcz drobne rozboje kieszonkowcy parkingowi. Kolejne miejsce to zdecydowanie Orunia Górna Ujeścisko i tanie dzielnice w kierunku wysypiska śmieci w Szadółkach tu najczęściej występują uszkodzenia aut drobne kradzieże i dewastacje nie ma ich w statystykach policyjnych bo ludzie nie zgłaszają takich drobnostek często sami załatwiając wyrównanie strat.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 10

No nie wiem, czy te nowe dzielnice są takie tanie.

Trzeba mieć zdolność kredytową.

No ok,

ale, jak sam piszesz, na Chełmie są starsze, 30 letnie lub więcej, mieszkania. A "przy wysypisku", ja k to malowniczo opisujesz, jest nowe budownictwo, nowa substancja, lepsze materiały budowlane zamiast wielkiej płyty, nie ma gazu, nowe instalacje elektryczne itp. A 88 m to ogromne mieszkanie, jeśli ktoś ma większą rodzinę, to wybierze nowe duże, a nie mniejsze stare. Nie każdy ma codzienne sprawy w tzw centrum i naprawdę nie każdemu zależy na bliskości śródmieścia. Więc nowe osiedla, wcale nie tak blisko wysypiska, są dla wielu atrakcyjne. i nawet na 250 tys kredytu trzeba mieć zdolność i to niemałą.

Chylonia niebezpieczna ??? ;-)

Lepiej już o nic nie pytać internautów po ich odpowiedziach widać że stracli kontakt z bazą.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 7

Obecnie średnia wieku mieszkańców Chyloni na oko wynosi 60 lat :) jest bezpiecznie.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie ma niebezpiecznych dzielnic

są niebezpieczni ludzie! na"niebezpiecznej" możesz całe życie chodzic bez strat a na"bezpiecznej" możesz dostac w głowę
popieram tę opinię 45 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jest to przypadłość tzw. młodych osiedli.

Stare np. Zaspa gdzie mieszka większość dziadków to oazy spokoju.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 4

A skąd mam wiedzieć, mieszkając na ponoć niebezpiecznej Zaspie,

jak jest z bezpieczeństwem w ponoć niebezpiecznym Nowym Porcie czy na Stogach?

Zamykajcie się w tych osiedlach strzeżonych, spędzajcie czas wolny przed komputerem a niedzielę spędzajcie w centrach handlowych (bezpiecznych!!!).
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 7

To tylko dowód na to, jak długo żyją stereotypy i miejskie legendy. Stara patologia na Oruni dawno już straciła zęby, werwę i wszelkie chęci. Z kolei na nowych osiedlach nie mieszkają już "młode malzenstwa", bo te sie wyniosły do slonecznych domkow pod fosfogipsy. W blokach polowa mieszkan jest obecnie wynajmowana roznym dziwnym ludziom, itp.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 3

Statystyka kłamie

Mało kto wie, że na statystyki "Oruni" składa się obszar ograniczony Motławą - Armii Krajowej - Obwodnicą Trójmiasta - granicą z Pruszczem Gdańskim, a więc składa się z dzielnic takich jak: Orunia, Chełm, Ujeścisko, Łostowice, czy różnorakich osiedli: Kolorowe, 4 pory roku, Moje Marzenie, Nad Jarem, 5 Wzgórz itd.
Nic więc dziwnego, że najwięcej włamań jest na obszarze na którym mieszka blisko 1/5 populacji całego Gdańska...
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 6

"policyjne statystyki wcale na to nie wskazują"

bo w takich dzielnicach dla konfidentów jest śmierć
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 17

A świstak siedzi i zwija sreberko...

Jak słyszę słowo konfident lub czytam to wiem

że gimbaza albo już patologia.
Kolejne słówko do zapamiętania to społeczniak którym określani są kuratorzy sądowi oraz pracownicy ośrodków pomocy społecznej i to słowo występuje tylko u patologii.
jechać patologię na 100%
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najczęściej jest to 16 letni szczyl - bluza z kapturem na zakutym łbie, spodnie dresowe, puszka piwa, oczy spuchnięte od zielska, co drugie słowo na K i Ch wypływające z tej tępej pryszczatej gęby. I stoi taki cymbał pod klatką z telefonem i puszcza jakieś Pejo Slums Attackowe ścierwo....
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wrzeszcz

w ostatnich latach
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

STATYSTYKI POLICJI

Drodzy Mieszkańcy Gdańska -> Policyjne Statystyki są nieprecyzyjne!!!
Nazwy Komisariatów tj.: Komisariat Policji I Gdańsk-Orunia który de fakto znajduje się w Dzielnicy Chełm i na podstawie którego tworzone są statystyki zawiera w sobie dane również z poza Oruni między innymi z Chełmu; dawnej Dzielnicy Południe; Ujeściska etc. gdyż Rejonizacja Policji nie pokrywa się z podziałem Administracyjnym Miasta Gdańsk. Krzywdzące jest zatem w artykule upowszechnianie takich informacje o Dzielnicy Orunia !!!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Twoje bezpieczeństo zależy od ciebie!!!!!!

Moim zdaniem nie ma w gdańsku obszarów o jakimś nadzwyczajnym zagrożeniu.
gdy idziemy spokojnie ulicą, nie zachowujemy się wyzywająco i nie drzemy gęby to mamy nikłe szanse dostać w dziób. Gdy będziemy darli ryjka i rozrabiali to nawet w dzielnicy uważanej za spokojną możemy dostać po głowie.
uważam, że większe niebezpieczeństwo czai się w miejscach gdzie leje się alkohol i jest dużo testosteronu, np. W okolicach klubów nocnych, sporadycznie na niektórych ulicach. Na przykład przymorze uważam za bezpieczną dzielnicę, ale jak będę chciał dostać guza to pójdę pod atrium i będę się chwalił plikiem banknotów w kieszeni.
nawet w dolnym wrzeszczu (kochanowskiego, reja) można po zmroku chodzić. A jak będziemy rozrabiać, to można w pukiel wyłapać.
widziałem natomiast jak - na uważanym za bezpieczny - jelitkowskim dworze dwóch gości obrabiało samochód.
na pewno w dużych skupiskach bloków (przymorze, zaspa, żabianka, orunia górna, ujeścisko) jest większe prawdopodobieństwo zetknięcia się z rozwydrzoną młodzieżą.
konkluzja: są w gdańsku dzielnice bardziej lub mniej niebezpieczne, ale różnice nie są tak duże jakby się niektórym wydawało. Jako stosunkowo niebezpieczne wyjątki uważam:
- łąkowa i okolice (alkohol i ćpanko)
- dolna orunia np. Przy torze ( alkohol, ćpanko, młodzież bez perspektyw)
- tysiąclecia na przymorzu (alkohol, agresywne żurki)
- śródmieście po zmroku
stare miasto od czasu założenia monitoringu uważam za bezpieczne pod względem rozbojów, natomiast pod dyskotekami jak sobie popiją to i tak się czasem naparzają, a przy okazji ktoś z boku może dostać jak się zainteresują.
a gdynia......Toż to jedna wielka patologia, poza kondominium w orłowie
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 18

Są niebiezpieczne miejsca, może nie całe dzielnice, ale miejsca bankowo.

Gdańsk: Brzeźno, okolice bloczków komunalnych i te niskie domki niemal nad samym morzem. Wysepka we Wrzeszczu + Klonowa i Jesioniowa. Bloki Leningradzkie na Przymorzu.... Okolice Stadionu, parę lat temu też nie były zbyt bezpieczne.

Śliski temat

Jak dla mnie,to spawa jest kontrowersyjna.W każdej dzielnicy coś się dzieje.A gdzie jest Sopot,czy to oaza spokoju i wiecznej szczęśliwości?Sianie nienawiści,ot,co.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak komus

Pisane sa becki , to i tak je dostanie.

Obluże

Wedlug mnie najniebezpieczniejsza dzielnica w Gdyni to Obluże, pisze z wlasnego doswiadczenia, a nie plotek. Tyle pobic to jeszcze nie widzialem na ulicach w bialy dzien
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Chylonia

mieszkam tam dość długo, zdarza się chodzić wieczorami, czy wracać nocnymi skmkami po imprezach. jest dość spokojnie. czasem tylko kibice krzyczą i ludki z Zamenhofa, aktów agresji jeszcze nie doświadczyłem (ani nie zaobserwowałem)
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2

Od 3 lat mieszkam w Cisowej i często chodzę po Chylonii.

Nie zauważyłam żeby działo się tu coś niepokojącego. W dni meczowe faktycznie słychać śpiewy kibiców ale większość mieszkańców to obecnie emeryci i młode małżeństwa z małymi dziećmi (bo tu mieszkania są najtańsze w Gdyni). Wcześniej mieszkałam na Przymorzu (m.in. w falowcu na Obrońców) i na Zaspie i szczerze mówiąc czułam się tam mniej bezpiecznie. Pod klatkami pełno meneli i wieczorami bywało nie za ciekawie ale nigdy nikt mnie nie zaczepił. Raz tylko grupka zainteresowała się moim cieniasem stojącym pod falowcem (którym nie jeździłam przez dłuższy czas bo się zepsuł) to podziękowałam im z uśmiechem, że mi tak bezinteresownie auta pilnują. Panowie uśmiechem odpowiedzieli i więcej się autem nie zainteresowali. Tak więc, nie ma co demonizować poszczególnych dzielnic. CO do policyjnych statystyk to porównując Chylonię z Przymorzem to na tym drugim w ostatnich latach było więcej wybuchających bankomatów, zabójstw i podobnych sytuacji. Sytuacja chyba jednak trochę się poprawiła po wybudowaniu 4 oceanów i L'Eclerca bo zaczęło się tam kręcić więcej ludzi.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wyłączą nam Fejsbunia od 29 do 31 lutego - przerwa technologiczna !

Są dzielnice, w których całą dobę (nie tylko po zmierzchu) obowiązuje strój sportowy...
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ratusz miasta Gdańsk

jak w temacie

Śródmieście

Bardzo niebezpiecznie w okolicach urzędu miasta.... Walą solidne podatki no i areszt.... na Kursowe tu można zawinąć na całe lata....

...

Areszt na Kurkowej gdzie można zaginąć na całe lata.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

masło maślane

Na zdjęciu fragment zaniedbanej Oruni, a artykuł dotyczy niebezpiecznych dzielnic. Masło maślane.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zgadzam się...
To wygląda jak manipulacja.

Do es

Musisz być TĄ patologią skoro jesteś tak dobrze zorientowany!!

Zaspa

Osowa najgorsza

Osowa to najgorsza dzielnica, blokowisko , ciasnota dlatego tyle patologii, włamań i na dodatek daleko do dobr kultury

Niebezpiecznie

Zapomniano o Stogach-szczegolnie o ulicy,na ktorej miesci sie komisariat.Chodzi tam po nocy watacha rodzinna,ktora na skutek nierobstwa spac nie moze i zakloca spokoj innym.Puszczaja psy bez smyczy,ktore atakuja ludzi i udaja,ze to nie sa ich pieski.Stara baba z ogromna coreczka,oraz wnuki -kryminalisci.

hm? a na Oruni jeszcze jest co kraść?

Myślałem że tam już wszystko zostało rozkradzione ;-)
(...)chyba że teraz to już tylko złodziej złodzieja okrada...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bedzie sie zla slawa ciagnac za Orunia

Pamietajmy,ze towarzystwo ,ktore lobuzowalo pare lat temu troche podroslo i teraz moze poprzenosilo sie na inne dzielnice. Mieszkalam tam 25 lat i nie wspominam tej dzielnicy zle....no ale wypowiadaja sie ludzie,ktorzy pewnie nigdy tam nie byli,albo oceniaja po wygladzie budynkow,ktore rzeczywiscie strasza....
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

Eh...

Zagłębiając się bardziej w tematykę zagrożeń i bycia okradanym, to większego złodzieja niż fiskus nie ma - do tego wszystko legalnie i bezkarnie...
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ptasia

Co za baran ten artykuł pisał z tych osiedli już 1/2 jest wysiedlona do Sandomierskiej szykuje się budowa ronda itd. nowej drogi

Na profilu opisującym najbardziej niebezpieczne miejsca w Gdańsku prym wiedzie Orunia, choć policyjne statystyki wcale na to nie wskazują.

Bo może tam nie jeżdżą?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wiczlino

I Fikakowo.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

fikakowo???...lol od kiedy??

Od zawsze

tam patola nawzajem sobie spuszcza paliwo ze zbiorników

powinniście świę wstydzić

Robicie nagonkę na ludzi; taka licytacja kto gorszy kto lepszy ; prawie jak naziście zaraz wprowadzicie segregację ludzi ze względu na dzielnice w której żyją; Leczycie tym własne braki, kompleksy; Takie sianie nienawiści , apotem się dziwicie że sa kibole itp; zastanówcie się zanim coś napiszecie, pomyślcie od tego głowa nie boli !
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdynia

Ogolnie powinno sie zakazac rozbudowy tej miejscowosci. Najbardziej niebezpieczna miejscowosc w Polsce.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 29

Jak

Sie wieziesz - tak dojedziesz .

idiota

nie wiem skad jestes i skad masz te wiadomosci ale uwazam ze piszesz bzdury gdansk jest bardziej niebezpieczny od gdyni lub warszawa badz katowice wiec jak nie wiesz co masz pisac to zamilcz !

Piszcie cos pozytywnego - np. bezpieczne dzielnice

Oceny o bezpieczeństwie - bardziej przekładaja się na zaniedbane części miasta- zdewastowane obskurne rudery ,nie odnawiane od wielu lat.. Dlatego takie złe oceny dotyczą dzielnic starych zapomnianych - gdzie dziś mieszkają juz starsi spokojni ludzie.

Nowy Port - spokojnie

Uważam, że Nowy Port jest wręcz bardzo spokojną dzielnicą. Mieszkam tu od 14 lat, mam trójkę dzieci w różnym wieku i nigdy nie zdarzyło mi się żeby komuś z mojej rodziny coś złego się stało.Jeżdżę do pracy tramwajem o różnych godzinach i na terenie Nowego Portu nigdy nic mi się nie stało. Bajdurzenie że jest to niebezpieczna dzielnica to duża przesada. Biedna i zaniedbana to tak, ale to problem miasta, bo łoży się ciągle kasę na te same dzielnice, a stare są mało ważne, bo mało turystów tu przyjeżdża.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2

Majtki

Taki artykuł to tak jakby porównywać które matki są lepsze....... W każdej dzielnicy mieszkają ludzie o różnych charakterach. Obraz zniszczonych dzielnic nie przekłada się ni jak na bezpieczeństwo w nich. Ja zadałbym pytanie jak rozkłada się patologia za zamkniętymi drzwiami. Np. ile facetów leje swoje żony w tzw. " dobrych domach ", ile dzieci jest poniżanych za "zamkniętymi drzwiami" itd. Wówczas mielibyśmy odpowiedni obraz dzielnic. Śmiem twierdzić, że tzw. biedne dzielnice wcale nie górowałby w rankingach.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

facebut

facebut każdemu kto takie stolec czyta i komentuje. H... w to. Zajmijcie się czyms pożytecznym a nie d*py tylko tyja od tego ynternetu.... Odsniezcie pod tym falowcem to będzie mniej wypadkow dzisiaj. Co ma do rzeczy dzielnica i bloki. Czyli rzeczy martwe. Problemem sa ludzie którzy w większości wynajmują mieszkania. jeden miesiąc tu a drugi na innej dzielnicy.. Dzieci sieci :-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

grałem w mortal kombat

nie boję się oglądałem karate kit i bruca lee...

Chełm,stogi,nowy port,orunia,zakamarki głównego gdańska.

W gdyni głównie zamenhofa przy chyloni. Ale to nic nowego od 30 lat tak jest.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10

dlaczego

Dlaczego nikt nie mowi o patologicznym Dolnym Miescie?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Napady, zniszczenia samochodow, podpalenia-zwlaszacza za sklepem abc, zule

xxx

Chylonia to była niebezpieczna 20-30 lat temu.Dzisiaj jedynie rejon Starej Chyloni(okolice Zamenhofa,Opata Hackiego,Lubawskiej)można uznać za niebezpieczny chociaż na pewno nie tak jak kiedyś
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

a gzie jest Nowa Chylonia??

skoro większość bloków mieszkalnych pochodzi z tego samego okresu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Patologia

Na pewno nie jest bezpiecznie na STOGACH największa PATOLOGIA!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Brzeźno - Korzeniowskiego

Niestety potwierdzam...

Autobusy nocne

Wolę mieszkać na Zatybrzu Gdańska w okolicach Łąkowej, niż wracać nocnym autobusem z pracy na nowe osiedla na krańcach Gdańska przy obwodnicy. Łatwiej obronić się nocą na ,,Zamotławowych" ulicach niż użerać się z pijanymi studentami i uczniami tudzież z ogólnie pojętą młodzieżą z zaburzeniami. Kierowcy nie reagują, ale gdy ktoś położy się na tyle autobusu- to oczywiście taki podejdzie i obudzi trzeźwego i zmęczonego po kilkunastu godzinach pracy człowieka. Wszędzie ma prawo być niebezpiecznie, wystarczy niekiedy trochę inteligencji i empatii przy regule nie wchodzenia w dysputy z ludźmi o innych poziomach zasobów intelektualnych. No cóż, problemów nigdy nie unikniemy, a chowanie się na pseudobezpiecznych osiedlach to wcale nie zabezpieczy nas od jakichkolwiek wypadków losowych. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

...czego się nie robi dla zbicia cen nieruchomości w kontraście dla "osiedli zadupia" ?

...mit z kitem z satylity i legendą z filmu "Bednarski na kłopoty w tle"
...Od trzydziestu lat mieszkam na Oruni Nigdy nikt mnie nie zaczepił.
Proponuję napisać o dzielnicach zamieszkałych przez pseudo gdańszczan napływajacych do Nas z "Koziej Trąbki", "Bąbelkowa mniejszego" czy innych przedziwnych miejscowości czujacych się jak w Ameryce z lat 80...
...jak dla mnie śMIECHOWISKO.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

po 45 roku w Gdańsku prawie wszyscy są z " Bąbelkowa " , sięgnij do korzeni
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Głupota

Te miejsca i tak są w oczach wielu straszne, po co to pogłebiac ? Ja chodze czesto po Oruni (przez kilka lat do szkoly codziennie), Nowym Porcie, Dolnym Miescie czy Stogach. Oczywiscie nie polecam wędrówki po zmroku w piatek czy sobote, ale za dnia to normalne okolice, nic mi sie tam nie stało. Zamiast nakłaniac ludzi do odwiedzania to sie ich odstrasza... Głupota, straszna glupota.

:-/

"Jednak podczas analizy statystyk okazuje się, że do końca listopada nie zgłoszono na komisariat obsługujący dzielnicę żadnej kradzieży samochodu".
Bo nie wystarczy ukraść, trzeba tym autem jeszcze jakoś odjechać, a w tej dzielnicy gigantyczne korki to codzienność. Złodziejów aut diabli biorą i pewnie kradną w innych dzielnicach, lepiej skomunikowanych.

Zatroskanych młodzieńców, pytających każdego czy 'ma jakiś problem?' spotkać można wszędzie. Przed ich palącą potrzebą noszenia pomocy musiałem zwiewać i spod polibudy, i pod dworcem na Wrzeszczu, dworcem głównym, Morenie, Suchaninie...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

"na Wrzeszczu"... no się nie dziwię, że musiałeś zwiewać

od razu widać, że nietutejszy i to mocno.

takie czsy

ludzie nie mają kasy to się wszędzie niebezpiecznie robi..jakoś na życie zarabiać muszą...a będzie jeszcze gorzej...

Najgorsze dzielnice w Gdyni to nie Chylonia czy Oksywie ale Fikakowo,Karwiny i Dąbrowa oraz Kacki

to widać najwięcej meneli oraz naćpanych i napitych malolatów oraz dresów wystających pod klatkami i na przystankach
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

fifakowo i karwioska??...hehe....tam nawet jak zaśniesz na ławce to nikt cie nie ukradnie chłopcze

tak mówisz, bo tam mieszkasz i chcesz, by uważano, że Twoja dzielnica to nie patologia?

na zdjęciu -Letniewo

bezpieczeństwo trzeba podzielić na kategorie , według mnie to pobicia uliczne,kradzieże aut, włamy do sklepów i mieszkań. Np na Łąkowej , gdy zamkną sklepy żywej duszy nie ma. Tam tez dobrych aut nie uświadczysz na ulicy, bo albo garażują albo są na parkingu strzeżonym . Częściej zaczepki możesz spotkać w tramwaju i kolejce. Ale napady na przechodniów o rożnej porze to domena ul Stolarskiej, Olejarnej , Heweliusza. W dzień okradani są turyści maszerujący z hotelu na strarówke , a wieczorem , niszczone jest mienie przez bywalców knajpy na Olejarnej, bo i z galerii sztuki chamstwo się wylewa po wernisażach
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Stare Miasto i napady ? Oprócz meneli żebrajacych pod dworcem to jest bezpiecznie. Sami emeryci polscy i niemieccy.

Nie ma tego profilu na fejsie

szukam, szukam i nic...

Chylonia - Królowa Dzielnic

Zostałem tam napadnięty i zgwałcony przez dwóch przedszkolaków. Ostrzegam!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Stogi - bezpieczne

Jako mieszkaniec Stogów przyznać muszę iż to bardzo spokojna dzielnica. Przyznam, iż na Stogach panuje "stogowskie prawo szariatu", jeśli ktoś podpadnie lub zasłuży nie uniknie kary. Jest to duży plus, gdyż sami pilnujemy porządku i działamy znacznie szybciej jak polskie sądownictwo.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Żabianka...

żur za żurem żura pogania.......
Nic tu więcej komentować nie trzeba... Nawet Pani Ekspedientka z monopolowego reaguje nieodpowiednio podając takiemu kubek z kawką z rana zeby śmierdział jej pod sklepem czyli na mojej drodze do pracy zamiast udostępnić mu łazienkę skoro ma aż tak dobre serce i wcale jej to nie przeszkadza albo chociaż rzucić mu mydło i baniak wody... WSTYD.

piszesz o tych menelach co na rogu Wejchera siedza ?

oni tam w smietniku pod dachem imprezuja - mówia na to pub - heeeeee

Tiaa... wiem w pierwszej klatce bloku obok... na szczęście często tam policja zagląda

Teraz śmietniki zrobili zamykane na klucze, które posiadają tylko mieszkańcy a nie na kłódki ale co z tego skoro wystarczy zeby jakiś mieszkaniec zapomniał za sobą przekręcić kluczyk i miejscówa gotowa... :/
Powinno być w pobliżu jakieś miejsce dla tych brudasów w którym mogliby legalnie sobie przesiadywac czy nawet pomieszkiwac a nie, że zatrzymasz się na moment na chodniku a już podlatuje do Ciebie pięciu po kolei i pyta albo czy dasz zeta albo czy może mieć do Ciebie prośbę albo czy może Cię o coś zapytac...
Na Żabiance roi się od zórów i nikt nic z tym nie robi!!! Wielokrotnie było tak, że wracając wieczorem z pracy na schodach potykałam się o jakiegoś śpiącego, zakrwawionego i obszczanego śmierdziela, który albo gdy będę przez niego przeskakiwać złapie mnie za nogę albo nie... Po prostu tragedia... Mieszkam tu od roku a już myślę o zmianie miejsca zamieszkania....

Smutne to

Czy portal trojmiasto.pl mógłby zacząć trzymać fason i pisać o istotnych sprawach dla miasta, a nie zajmować się tym, co jakieś dzieciaki wrzuciły na facebooka.

chylonia

W gdyni chylonia bo tam najwieksze złodzieje -Zus

Nowy Port ;))

Witam, po raz pierwszy zdecydowałem sie napisać opinię o artykule. A więc, piszą o Nowym Porcie !! Mieszkam tutaj od 40 lat i tak naprawdę uważam ze jest to jedna z najbezpieczniejszych dzielnic Gdańska. Ktoś, kto tutaj nie mieszka nie powinien wypowiadać sie na temat bezpieczeństwa. Tu jest naprawdę spokojnie. Zachęcam rownież do odwiedzania Nowego Portu jako jednej z najstarszych dzielnic Gdańska z fajną historią i zabytkami .
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 3

mam podobne zdanie...

mieszkałem w tej dzielnicy przez wiele lat i często spotykałem się z opiniami ludzi: "Przecież to najgorsza dzielnica..." a opinie były od ludzi/znajomych, którzy gdzieś, coś słyszeli i ślepo w to wierzyli.
Nowy Port w swojej historii miał okresy kiedy rzeczywiście był niebezpiecznym miejscem, jednak te czasy minęły wiele lat temu.
Myślę, że w dzisiejszych czasach w żadnym wypadku nie jest tu niebezpieczniej niż na Przymorzu, Żabiance, Oliwie...

Też się zgadzam w N.Porcie jest bezpieczniej niż we wielkich sypialniach typu Chełm Morena Żabianka i tp czasy cinkciarzy prostytutek i okrętowych majtków dawno mineły.

Nowy Port

potwierdzam wypowiedz Arczi - za "Portem" ciagnie sie zla opinia sprzed wielu wielu lat - lata 50-te i moze jeszcze 60-te, wiadomo - dzielnica portowa. pamietam tez jeszcze co nieco z tamtych czasow. jakos nigdy nie balam sie tam i tak jest do dzis. Lubie te dzielnice - gdyby tylko nie zatruwal jej Port-Service...

Biegańskiego na Chełmie

Tej ulicy lepiej unikać. Tam mieszkają głównie k.....y i złodzieje

Najbardziej niebezpieczne miesjca ??

Komisariaty policji
Pozdro od Oruniaka
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

e tam na Zamena jest spoko :)

nie mieszkam tam ale mam sporo znajomych z tych okolic, piwko lubią wypić pod sklepem, pogadać, poprostu luzik. pozdro z Obłuża

tak, tak - Orłowo ,Kack ,Fikakowo same nowobogackie ! Tatunio i Mamunia łoją szmal od rana do wieczora ! ,

a latorośl piwko prochy i szukanie atrakcji po zakamarkach .
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

zdjecia orunia malomiejska

Przeciez zdjecie to orunia ul malomiejska jakie letniewo co wy piszecie Gdanska nie znacie ??

Siedlce

A co powiecie o Siedlcach ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

w

na siedlacach w miarę bezpiecznie, zależy oczywiście gdzie, na górze sami bobacze mieskzają,domki jednorodzinne, gorzej wzdłuż Kartuskiej

Ty buraku pier.....y!

Na Grabówku nigdy nie byłeś ,bo takich zasr*ńców jak ty tam nie ma!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

ORUNIA I STOGI

Od zawsze te dzielnice przodowały w przestępczym półświadku i dlatego niechętnie ludzie się w te miejsca zapuszczali. Tylko że na Stogach sami swoi utrzymują porządek, a na Oruni jest wręcz odwrotnie "pełen chaos".
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

najniebezpieczniejsze są okolice TOXSIC Szadół..
Centrum to centrum.....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Po prostu większość chyba marzy o takich lokalizacjach jak: Wrzeszcz, Zaspa, Przymorze, Oliwa.... CENY NIERUCHOMOŚCI MÓWIĄ SAME ZA SIEBIE -
POZDRAWIAM
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

tak zczególnie zaspa i przymorze...

... marzenie ściętej głowy - z windą i zsypem i walniętym sąsiadem za ścianą. Wiem bo tam mieszkałam i uciekłam do śródmieścia z tego betonu.

Przeróbka,Siennicka

Recydywa,huligaństwo,alkoholicy,pomimo skarg,policja czy Bom 1 nic nie robią,powinni wysiedlić na peryferia zeby porządni lokatorzy mogli życ spokojnie
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Gdynia Śródmieście.

3 razy mnie tam pobito.

najbardziej niebezpieczni i szkodliwi dla otoczenia to:

PO ,donald Tusk i ich wyborcy
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

Kaczyński i świta też. Wszyscy do wora i Radunia lub Motława.

Południe niegorsze

Nowy Horyzont!!!

Sopot jest mały, ale też ma swoje gorsze, czyli mniej bezpieczne rejony: Kamionka, ul.Malczewskiego ( duży odsetek meneli), bloki na Armii Krajowej przy pętli trolejbusowej, niektóre ulice w Dolnym Sopocie. Kiedyś takie ulice jak Helska, Winieckiego zamieszkiwali sami patole, od kilku lat jest spokojniej.

Nowy Port.....

miał dawniej zaszarganą opinię, a w tej chwili jest bardzo spokojną dzielnicą nie odbiegającą bezpieczeństwem od innych części miasta.Bużkę mojej dzielnicy doprawiają ludzie którzy nigdy tu nie byli ,nie mieszkają ,a słyszeli ,że ktoś,że coś.

Tereny LWSM Morena.

Tam o zmroku czy nocą lepiej nie poruszać się, szczególnie w rejonie ul.Zw.Jaszczurczego o Postania Styczniowego.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

2 lata mieszkania w Brzeźnie

trzeba w morde łysym d... lizać, żeby beret nie spadł albo auto w 1 kawałku zostało
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

pozdrowienia z dolnego miasta OLSZYNKI

Do mieszkańców najczęściej typowanych dzielnic:

Chyba bez powodu się złe opinie nie pojawiły? Mieszkacie tam od urodzenia czy cholera wie ile, to się nie obawiacie o własne życie. Ale taki Kowalski ze Śląska by się pojawił nagle na waszej dzielni, to zaraz byłby wp... "Bo obcy".
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja mieszkam juz dlugo na oksywiu i czuje sie bezpieczny ale czasem trzeba cos ciezkiego zabrac zeby nikt krzywdy zrobil

w ryj to teraz można dostać wszędzie, zwrócisz uwagę gnojkom, albo się niespodobasz

to dostaniesz kosę pod żebra albo w plecy. chamstwo nawet honoru już nie ma. Kiedyś każda dzielnica miała swój rewir, broniło się swoich, każdy wiedział gdzie jego miejsce, teraz nikt tego nie pilnuje. Stara gwardia lat 90 już dawno w gajerach z dzieciakami albo gryzie kwiatki od spodu. Jedyne co krąży dalej o dzielnicach to nieśmiertelna FAMA i różne legendy...Całe szczęście jest już o niebo lepiej. A kto się postara zawsze znajdzie guza i wszędzie. Nie ma niebezpiecznych dzielnic są tylko pewne niebezpieczne miejsca, w których można się znaleźć w nieodpowiednim czasie.

A Sopot?

Gdzie wg Was powinno się uważać będąc w Sopocie?

Na monciaku w "weekendowe wieczory"

Bo zarobić można wtedy na każdym rogu ;).

W centrum sopotu

Mozna wylapac w weekendy wieczorem a w sezonie przez 24h .Od przyjezdnych raczej .

Państwo TUSKA wskazuje patologię

wszędzie, byle nie na siebie.

Dolny Wrzeszcz to patologia

Wieczny syf, nowo odremontowane kamienice wysprayowane na drugi dzien, wszedzie potluczone butelki i psie kupy, w bramach blizej linii skm wiecznie pijane i agresywne typy, a w lecie wszystkie menty chodza po ulicy pijane z browarami w lapach, w nocy wieczne wrzaski, a do tego plaga wlaman do mieszkan. Kto tam mieszka, chyba sama patologia

Zgadza się

znajomi tam mieszkają - żadna patologia, ale takich tam jak na lekarstwo, zamierzają sprzedać tam mieszkanie i kupić domek na zadupiu (bo i praca na zadupiu, to chociaż dojazdów nie będzie) - twierdzą, że cała ta żulmeńska śmietanka od Wrzeszcza przez Brzeźno do morza rządzi

Mieszkam w dolnym wrzeszczu 22lata. Od urodzenia. Zgadza sie. Jest patola, ale da sie ja omijac i unikac problemow. Wystarczy nie mieszac sie w to towazystwo, bo oni takie sprawy zalatwiaja mieszy sb, wiec o pobicia nie trzeba sie martwic. Jedynie co to nalezy pilnowac piwinic i nic cennego w nich nie trzymac.
Ja od dziecka slyszalam ze najgorsza dzielnica jest nowy port i balam sie tam chodzic. Natomiast osoby mieszkajace wnowym p mowia ze dolny wrzeszcz to postrach dla nich. Mlyniska ktore przylegaja do np i dw bardziej boja sie np. Teraz najwiekszym postrachem jest brzezno. Wiec punkt widzenia zalezy od punktu polozenia.

KArwiny

Niebezpiecznie jest na Karwinach, można zostać pobitym przez Policjantów.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Fikakowo

Typuję Fikakowo

Według mnie -mniejwięcej w kolejności w każdym z miast.

Gdynia - Pogórze, Obłuże, Witomino, Chylonia, Oksywie, Redłowo-Płyta Redłowska, Grabówek, Cisowa, Dąbrowa-Dąbrówka, Leszczynki.
Sopot - Kamienny Potok, Sopot-centrum, Wyścigi.
Gdańsk - Przymorze, Wrzeszcz, Orunia, Stogi, Przeróbka, Morena, Chełm, Brzeźno, Nowy Port, Siedlce, Osowa, Dolne Miasto, Zaspa, Rudniki, Żabianka. Piecki-Migowo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9

Trochę Ci się Dolne Miasto i Rudniki obsunęły w tym Twoim pseudo rankingu...

kolejność w Gdańsku to ja bym inną zrobił 1.Orunia, 2.Dolne Miasto, 3.Stogi, 4.Przeróbka, 5.Przymorze.

dzielnice ogólnie dobry wybór. ja bym dodał Strzyżę w nocy. Sopot okolice dworca w nocy. Gdynia nie wiem, ale na pewno Chylonia w dzień i w nocy i sąsiednie dzielnie.

głupi nie ,,obiektywny ''

:)

Płyta Redłowska

HAHA

POLECAM wszystkim ulice ROBOTNICZĄ. Gorzej niz Orunia

Nowy Port

Ja jestem szczęśliwa że 39 lat mieszkam w Nowym Porcie.Urodziłam się i wychowałam się w tej dzielnicy.Kocham swoją dzielnicę i nie zamieniłabym się na żadną inną.Mam nadzieję że starość też spędzę tam.Przykro mi tylko patrzeć że ta dzielnica popada w ruinę..oj szkoda:(

:)

nie wiem o co chodzi z tą Chylonia... ja tu mieszkam od 7 lat i uważam ją za bezpieczną dzielnicę:)

Moja lista to:

Gdańsk: Hucisko i Błędnik
Gdynia: Kacze Buki
Sopot: molo.

Urodzony oruniak

Urodziłem sie na oruni,potem 30 lat na morenie-bez szwanku. Od 3 miesięcy wróciłem na "stare śmieci" na orunię i co......
- mi nic ale wokół mnie....Napad z nożem w ręku (nożami) pod sklepem w piatek o godz 10 rano....... Następnie w nocy przed wigilią ograbili sąsiadce balkon na 1 piętrze z ...............................Jedzenia!!! 3 włamy do mieszkań i napad na kobietę
przechodząca nowym tunelem pod torami. 90 dni a "tylko" tyle wokół mnie.
święto 3 króli,godz 11 rano a od gocinnej do sandomierskiej minąłem podczas 20 min spaceru 2 napitych i 3 złomiarzy.Tyle.Pozdrawiam.

Orunia Małomiejska

Mieszkała tam moja babcia i ciocia. Oboje św pamięci MASAKRA!!!!
Wujowi z poldka spuścili paliwo, a nissana micrę cegłami rozwalili.
Nikt nic nie słyszał, nikt nic nie widział...
Może nie wszyscy mieszkańcy tej ulicy to typy z pod ciemnej gwiazdy, ale duża cześć do odstrzału.

Orunia

Orunia gostku Orunia

Nowy Port

Jestem mieszkanką Nowego Portu od nieco ponad 10 lat, wcześniej miałam pecha mieszkać na Orunii kolejno na Stogach, więc co nieco wiem.
Orunia (jako dziecko mieszkałam w możliwie najgorszym rejonie i w najgorszych czasach) fakt było koszmarnie, ale już dziś porównania nie ma natura tzn. powódź zrobiła swoje, wiele osób przesiedlono i rozdzielono co pomogło oczyścić atmosferę. Stogi - rewelacja mieszkałam tam w końcówce ,,złotych czasów mimo to normalna ładna i zadbana dzielnica tyle, że wszędzie daleko. Zła sława obu dzielnic mocno przesadzona.
Jeżeli chodzi o Nowy Port to od początku, kiedy tam mieszkam same pochwały. Dzielnica spokojna, nawet ,,żurków'' coraz mniej, ostatnio wprawdzie jakiś kiepski miot młodzieży się pojawił, ale mam nadzieję że szybko wyrosną.
Dzielnica rozwija się w bardzo dobrym kierunku, myślę tu o inicjatywie ,,Łaźnia'', coraz więcej kulturalnych imprez, ludzie jeszcze trochę onieśmieleni i często na imprezach więcej jest towarzystwa z dzielni aniżeli zwykłych mieszkańców ale na takie ośmielenie trzeba kilku imprez. Fajne szkoły, świetne boisko, gdzie dzieciaki spędzają całe wakacje uprawiając różne sporty, przedszkola dwa - rewelacyjne, już maluchy chodzą do kina, biblioteki, na wystawy. W miarę odnawiania przez Wspólnoty budynków mieszkalnych widoczny staje się urok zabytkowej architektury, doskonała komunikacja w każde miejsce miasta super - oby tak dalej a jeszcze będziecie zazdrościć niedowiarki :)

jaka Orunia

Orunia? Bo co ? Bo jest zaniedbana?Spokojniej tu niż w Brzeźnie np. A fakt Śródmieście -taak.

były oruniak

mieszkałem 34 lata (1970-2004) na Oruni tzw. dolnej ul.Grabowa i jakoś przeżyłem wiec niech te Kołki nie przesadzają że na Oruni jest nie bezpiecznie.

Niebezpieczni to są ludzie a nie dzielnice!!??

Rosnące bezrobocie , brak zajęć pozalekcyjnych dla młodzieży oraz brak środków finansowych an kulturę powoduje to , że młodzież im bezrobotni poszukują łatwego łupu i kradną !!Dochodzi też do rozbojów z powodu braku właściwego zajęcie i zagospodarowania wlanego czasu przez młodzież!!
do tego rękę też dokładają media, które, to z przestępcy robią idola i bohatera epatując szczegółami i to czasami odwrotnymi od prawdziwych faktów , które zna policja!!Media przed rozprawą sądową wydają wyroki i linczują już potencjalnych sprawców , którym jeszcze nie udowodniono winy!!!
przoduje w tym działanie .......Trojmiasto.Pl

Policyjne statystyki

nie wskazują na Orunię, bo się tam nie zaouszczają

Niebezpieczne dzielnice to te, które są zaniedbane przez włodarzy miasta i tam, gdzie działają (a raczej nie działają) spółdzielnie mieszkaniowe.

Kiedyś to nawet taksówkarze nie chcieli jeżdzić na Olszynkę.Dziś najprędzej można dostać po głowie... na,lub w okolicach stadionu piłkarskiego,podczas meczu o wysokim stopniu ryzyka.

**@gmail.com

Wow, fastidious Internauci typują niebezpieczne dzielnice; policja facebook, profile facebooka, niebezpieczne miejsca na facebooku Gdańsk, Gdynia, Sopot Thanks keep it up.

Zeglarzy w Gdyni i ogolnie cale oksywie

Niewielkie osiedle zeglarxy w Gdyni jest najgorsze w calym trojmiescie, widzieliscie klatke schodowa w zeglarzy 5/7? To wszystko zrobily nastolatkowie i 6letnie dzieci z piwem i woda w rekach, nie radze sie tam zapuszczac podobnie jest z calym oksywiem
do góry