Widok

Internet LTE - Cyfrowy Polsat - okolice ulicy Imbirowej, Goździkowa, Cynamonowa itp.

Banino Temat dostępny też na forum:
Witam,

Czy ktoś korzysta może w Baninie najlepiej w okolicach Imbirowej, Goździkowej lub Cynamonowej z osiedla familijnego z internetu LTE od Cyfrowego Polsatu?

Jak to u Was działa?

Jesteście w zasięgu LTE?

Pozdrawiam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak, ja korzystam i jest w miarę spoko, nie miewam przerw w dostawach, jestem w zasięgu LTE - mimmo wszystko nie jest to to samo co UPC do którego przywykłam. Obecnie nie posiadam zewnętrznej anteny, w którą zamierzam się niedługo zaopatrzyć, co mam nadzieję pozytywnie wpłynie na prędkość internetu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam na goździkowej antena zewnętrzna ale lte nie mogę nazwać. Maks 6MB do przeglądania stron ok. Ale tylko do tego. To już lepiej wziąść jmt bez limitów. Ale żałuję gdyby nie to że płacę 30 zł bo mam Smart dom to bym nie brał
U mnie jak u Kysio, słabiutko, tylko do przeglądania stron, pomimo anteny zewnętrznej. Dzieci do grania podłączają internet z telefonu...
Mam nadzieję że skończy mi się abonament i do tego czasu wejdzie kablówka. tak jak koleżanka ja mam szybszy transfer na tel. Pozdrawiam
http://www.speedtest.net/my-result/a/1756469181
Test z 4:30 raczej nie jest miarodajny. Prędkość LTE zależy od ilości użytkowników podpiętych pod nadajnik.
Wykonaj ten sam test o między 17 a 21 i wrzuć wyniki.
Wrzucę dzisiaj, ale zapewniam, że LTE nigdy nie zeszło mi poniżej 20MegaBit.

Dla graczy komputerowych równie ważny jest PING, a z tym czasem bywały problemy.
Wynik z godziny 16:30 (na stronie speedtest czas jest GMT, stąd różnica)

http://www.speedtest.net/my-result/a/1757374469

Wg mnie warto pójść w LTE - tanio i koszt infrastruktury niewielki.
Niestety ja nie moge uzyskac nawet zblizonych rezultatow do tutaj opisywanych. W dzien internet przy zasiegu LTE to jakies 2Mbit-y i do tego nie stabilne. W nocy internet juz dziala zdecydowanie lepiej i mozna uzyskac ok 6Mbitow
To jest mój wynik na Kardamonowej:

http://www.speedtest.pl/test/125589453
to może udostępnij proszę wynik z godziny 18-19? masz dodatkową antenę?
Daj sobie spokój z LTE -miałem z T-Mobile przez ok 3 miesięcy i co chwile się denerwowałem /zrywało/niestabilne 0,5-2 Mbitów .
Przeszedłem do multi-wfi i jestem bardzo zadowolony -stabilne połączenie z pingiem na poziomie 5-8 ms :)
POLECAM
Ja nie chwale żadnej sieci bo każda ma swoje wady. Co do radiówki to już przerabiałem to w przednim miejscu zamieszkania i tak samo jak satelita, sieci komórkowe, sieci radiowe, DVB-T czy DAB są zależne od wielu czynników a w szczególności od pogody. Najbardziej pewny jest przewód i to jest fakt. Co do reklamy internet bez limitu w sieciach komórkowych to jest to bzdura bo każda sieć ma zapis który pozwala im na ograniczenie prędkości.

Jak będę w domu to wrzucę testy z różnych godzin i dni tygodnia.
Co do modemu to nie mam zewnętrznej anteny tylko mam takie urządzenie: Huawei E5180
Teraz, ul. Kardamonowa, Cyfrowy Polsat:

ping: 41 ms
download: 0.30 Mbps
upload: 0.52 Mbps

dramat po prostu, internet nie istnieje w tym domu.

Swoją drogą czy ktoś mógłby mi wyjaśnić w jaki sposób wkleić grafikę w komentarz?

Inne tematy z forum Technologie

Marketing, reklama (59 odpowiedzi)

Witam, ostatnio zastanawiałam się nad metodami reklamy w internecie. Szukałam trochę i strasznie...

pozycjonowanie (66 odpowiedzi)

Dzień dobry. Posiadam własny sklep internetowy, w którym sprzedaje własnoręcznie robioną...

Jaki telefon warto kupić? (92 odpowiedzi)

Możecie polecić fajny model telefonu dla kobiety? Chcę zrobić żonie prezent ale kompletnie nie...

do góry