Widok

Internet Limes - ma ktoś?

Jakiś czas temu firma Limes kładła kable u mnie na osiedlu. Czy ktoś z Was ma może internet od nich? Jeśli tak, to jak się sprawuje? Chwalą się, że to światłowód, więc teoretycznie łącze powinno ładnie śmigać (niskie pingi) ale jak to wygląda w praktyce? Cena też zachęcająca 39 zł za łącze 50/15 Mbit. Niebawem kończy mi się umowa w UPC gdzie za sam internet płacę 59 zł i szukam tańszej alternatywy, ale nie wiem jak z awaryjnością tego Limesa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Idź do UPC i powiedz, że rezygnujesz, bo tamci mają internet po 39 zł. I złóż wypowiedzenie. W ciągu kilku dni powinni zadzwonić do Ciebie z super ofertą internetu, tylko dla Ciebie za 39 zł.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dokładnie. Tak to właśnie działa
Nie sądzę, rok temu to przerabiałem i max co uzyskałem to oferta jak dla nowych klientów :) Poza tym UPC daje beznadziejny router, mają często problemy z serwerami DNS a Limes to światłowód i da na pewno niższe pingi. Nie wiem tylko jak z niezawodnością ich internetu, bo nie znam nikogo kto by miał od nich internet.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam i przez pierwsze dwa lata zgłaszałem chyba ze sto razy awarię. Zdażało się bardzo często, prawie codziennie 2 godziny dziennie bez internetu, czasem 5 ale to tak raz na miesiąc, ale zdażało się, że jak coś zerwało połączenie wieczorem to i tak naprawiali to na drugi dzień. Jeśli zdarzyło się to w sobotę, to netu nie było do poniedziałku :)
Po 2 latach złożyłem wypowiedzenie umowy, przysłali inną w tej samej cenie i od 3 miesięcy nie było prawie żadnej awarii.
Możesz się także spotkać z przycinaniem prędkości i w godzinach szczytu będzie nie 15MB/s a 7. W przypadku zerwania połączenia wymuszają każdorazowe wyłączanie i włączanie rutera.
Ja mam z nimi 2 umowy. Od 2ch lat bezawaryjnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Technologie

Ochrona telefonu (19 odpowiedzi)

Hej, Ostatnio kupiłam pancerne etui na telefon, widziałam też na stronie tej firmy, że mają tzw....

gry online (10 odpowiedzi)

Cześć wszystkim! Mam pytanie do hazardzistów. Powiedz mi Czy próbowałeś grać na polskich zasobach...

Jaki telefon warto kupić? (92 odpowiedzi)

Możecie polecić fajny model telefonu dla kobiety? Chcę zrobić żonie prezent ale kompletnie nie...

do góry