Widok
A gdzie jest drugi koniec tego światłowodu? ;)
Korzystam z łącza symetrycznego tej firmy (radiolinia) jako zapasowego - kiedyś uratowało sytuację, jak główne padło. Ogólnie działa, ale szukam większego gdzieś bliżej (i w innym kierunku niż Chwaszczyno, by uniknąć powtórki z niedawnej akcji kiedy jedno drzewo zasłoniło widoczność obu radioliniom).
Korzystam z łącza symetrycznego tej firmy (radiolinia) jako zapasowego - kiedyś uratowało sytuację, jak główne padło. Ogólnie działa, ale szukam większego gdzieś bliżej (i w innym kierunku niż Chwaszczyno, by uniknąć powtórki z niedawnej akcji kiedy jedno drzewo zasłoniło widoczność obu radioliniom).
Lepsza antena nie jest dla jednego klienta, tylko dla większej grupy. U mnie też tak można i niekoniecznie trzeba sobie samemu montować. Rozsądne pieniądze to pojęcie względne, budżety i wymagania klientów oraz możliwości techniczne w różnych miejscach są różne, dla każdego staram się znaleźć najlepsze rozwiązanie.
Jakby było 100x lepiej to sam bym tam kupił gigabit i dosłał sobie własną radiolinią (z odległości 2km da się to zrobić dużo taniej w paśmie 38GHz niż z 8km w 23GHz - chodzi o coroczne opłaty do UKE za częstotliwości). Niestety się nie dało "bo by zabrakło pasma dla telewizji" właśnie z powodu dosyłu do osiedla ową radiolinią a nie światłowodem. No i choć stawiałem na lokalną współpracę (na jego teren do Chwaszczyna mu nie wchodziłem), chcąc nie chcąc musiałem dać zarobić molochowi T-Mobile (dawniej GTS). Też jestem klientem Netpol-u więc chyba wolno mi wyrazić swoją opinię? Powiedziałbym raczej neutralną, nie uszczypliwą - ot działa i tyle.
Pracownicy nie wiedzą co to drabina i jak sie ją obsługuje do kobiet pyskują i myślą że kobiety tylko do garów się nadają wymyślą wam wszystkie wymówki żeby wrócić na bazę i nic nie robić .Wymówki np. że niema miejsca żeby drabine rozłożyć i muszą podnośnikiem przyjechać. i dużo więcej
przeżyłem to już z 10razy i zawsze to zamo a najczęsta wymówka to że nie mają drabiny
przeżyłem to już z 10razy i zawsze to zamo a najczęsta wymówka to że nie mają drabiny