Widok

Internet amelek - prędkość dzisiaj

Dobry wieczór, chciałbym zapytać czy ktoś z forumowiczów podobnie jak ja ma problemy (mniej więcej od wczoraj) z prędkością internetu radiowego od pana Marka? Zastanawiam się czy zgłaszać? Infolinia niestety tylko do 18 dzisiaj, stąd moje pytanie.

Hejterom z góry dziękuję.
Uprzedzając niektóre komentarze, to pierwsze spowolnienie które odczuwam od pół roku i jestem zadowolony z usługi, bo w porównaniu z LTE to jest niebo a ziemia. Z wyjątkiem 2 osatanich dni...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale śnieg i błoto już konkurencja może wywołać? Hahahahha
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Śnieg już był, błoto jest teraz. Konkurencja raczej nie jest w stanie wywołać trzęsienia ziemi czy końca świata.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

W kółko tylko globalny problem hahaha a co będzie następne? Trzęsienie ziemi, błoto, śnieg a może koniec świata? Amelek zawsze znajdzie wymówkę :-D
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najpierw musieliśmy się uporać z globalnym problemem dotyczącym wszystkich klientów. Wreszcie jest większe wyjście w świat, przepraszamy że tak długo to trwało (za sprawą kompletnego braku współpracy ze strony 2 firm mających najbliższe światłowody - dojście do trzeciego kilometr dalej niestety trwało i kosztowało). Po nowym roku wracamy do lokalnych problemów w niektórych miejscach. Prosimy o bezpośrednie zgłoszenia, postaramy się poprawić. Wesołych Świąt!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

mi nic nie działa,nie mogę nawet wysłać zyczen

zadzwon do nich i powiedz, ze maja zwiekszyc predkosci na takie za jakie placisz :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wave nie jest taki super, zamówiłem 40mb, a głównie jest 10mb czasem w polotach jakieś 20mb.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

multi-wifi, jmt, wave

Sprawdź ofertę wave. Ja płaciłem 50PLN za aktywację. Umowa z miesięcznym okresem wypowiedzenia. Ja zmieniłem operatora i jestem zadowolony.

ludzie forum to nie miejsce na takie dyskusje. Masz problem z netem załatw to providerem tu najwyżej zostaw opinie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

A to sa moje z wczoraj.
http://www.speedtest.pl/wynik/195930891
Pingi prawie 300ms, download 0,14Mb. Jest to regularne, o czym jest Pan informowany.

Stan od ponad pol roku - nic sie nie dzieje jesli chodzi o poprawe.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Powtarzam się, ale proszę o aktualne zgłoszenia (bezpośrednio, nie na forum) gdzie konkretnie jest tak źle. Mając w końcu rozwiązany globalny problem z wyjściem w świat, wracamy do rozwiązywania lokalnych problemów w różnych miejscach sieci radiowej. O kilku już wiemy, ale czasem nie widać jakiejś oczywistej przyczyny i więcej zgłoszeń może pomóc dostrzec jakąś prawidłowość. Nie wszędzie jest źle, teraz z domu 3 km od firmy mam takie wyniki z zewnętrznych serwerów:
http://www.speedtest.net/result/7901844328
http://www.speedtest.pl/wynik/195959850
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Proponuję zmienić nazwę na zamulek!!! Masakra, nie da się filmu obejrzeć, strony się nie ładują... szkoda, ale my po kilku latach współpracy będziemy się ewakuować. Co weekend to samo :/
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dla jasności - nie o pomarańcze tu chodzi, oni akurat są chętni sprzedać tylko długo się czeka i trzeba było dojść ponad 1 km do ich infrastruktury co tez trwa i kosztuje. Prywatni operatorzy tez świadczą publicznie dostępne usługi telekomunikacyjne i przepisy dotyczą wszystkich. Chodzi o 2 takich w pszennej i księżycowej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak nadal coś wkurza, to proszę o bezpośrednie zgłoszenia gdzie konkretnie. Nawet jeśli kiedyś było już coś zgłaszane - sytuacja się stale zmienia, więc zgłoszenie np. sprzed roku niewiele daje. Jeden najpilniejszy globalny (dotyczący wszystkich) problem rozwiązany, teraz możemy wracać do lokalnych w różnych miejscach sieci. A co do tych co niby nic nie muszą - ustawa Prawo telekomunikacyjne, art. 26a i kolejne mówi coś innego. Bywa że jak się operatorzy nie mogą dogadać to UKE reguluje warunki współpracy, wydając decyzje zastępujące umowy o połączeniu sieci. Właśnie po to, by ukrócić podobne szkodliwe dla rynku praktyki, nadużywanie swojej pozycji - bo ten rynek jest specyficzny i poza Baninem to normalne że mniejsi kupują od większych którzy są jednocześnie konkurencją. Ale już pomijając to - jak się nie chce to można od razu powiedzieć że się nie chce, a nie zwlekać i zwodzić stwarzając pozory że niby się chce.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

U jakich innych operatorów?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

mam internet od amelka i coraz bardziej mnie wkurza jego jakosc, problem polega jednak na tym, ze bardziej mnie wkurzaja absurdalnie wysokie ceny aktywacji u innych operatorow i potrzeba podpisania cyrografu na 24-36 miesiecy, zeby miec jakas rozsadna kwote ...

Umiesz liczyć, licz na siebie - to stara dobra dewiza. Też nie rozumiem w jakim celu wspominasz, że są firmy, które nie chcą Twoich wielkich pieniędzy. Chyba mają prawo decydować z kim chcą współpracować a z kim nie chcą. Po Twoich postach można wywnioskować, że jesteś pieniaczem i dookoła wszyscy spiskują przeciwko Tobie. To może zniechęcać do współpracy. Ciesz się swoim nowym łączem i ciesz się z dobrych opinii, które teraz zaczną pojawiać się na temat Twoich usług. Powodzenia!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Internet tylko dla spokojnych
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Człowieku piszesz żeby jadem nie pluć to co Ty robisz ? nakręcasz się że jakaś firma nie chce Tobie czegoś uruchomić - bo nie musi. Z tego co sobie poczytałem to prywatna firma (nie jest operatorem publicznym lub dofinansowywanym ze środków np UE) i niczego Tobie sprzedawać nie muszą tylko mogą według swojego uznania. Ja osobiście czytając Twoje poprzednie wypowiedzi, przytaczanie niby rozmów i niby korespondencji mailowej z tą firmą na forum publicznym, nie podjąłbym z Twoją firmą żadnej współpracy.
Tak jestem klientem chyba tej firmy o której piszesz i może jestem stronniczy, ale osobiście jestem zadowolony (poza małymi problemami z TV w ostatnim czasie) , szybko się dogadałem co do podłączenia , cena tez ok jak dla mnie. Ja się dogadałem, sąsiad się dogadał, kilku znajomych też się dogadało - Ty nie możesz. Sam sobie oceń gdzie tkwi problem :) a nie zanudzaj tutaj EPIX-ami BGPami i innym technicznym bełkotem, bo to zwykłego użytkownika chyba mało interesuje i chyba się na tym nie zna - ma działać :)
Pozdrawiam
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry