Widok

Internet na baninie co polecacie?

Hej
Od grudnia bedziemy mieszkać na Baninie Ul. pszenna (tak wiemy, jest zalewana,drogi sie rozpadają i to najgorsza decyzja w naszym życiu) wracając do wątku jaki internet i tv polecacie!? Czytałam o Amelku i szczerze mówiąc nie przekonuje mnie. Z drugiej strony nie ma chyba tutaj za wielkiego wyboru. Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Amelek Amelek co za brzydka autoreklama! Od Amelka jak najdalej nie polecam nikomu chyba że chcesz się użerać z brakiem neta i z właścicielem xD
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10

Działa zawsze tak samo od roku.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Amelek jest ok , sporadycznie zdarza się jakaś usterka, a tak to jest ok , najlepsza jest umowa na czas nieokreślony, jak się komuś nie podoba może zrezygnować bez problemu
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 9

Jaki internet obecnie na Familijnym polecacie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jakiś skuteczny kontakt do nich? Od czerwca usiłuję kupić 1 Gb/s po dedykowanym włóknie (bynajmniej nie za 69 zł), odbiór w miejscu gdzie mają już światłowody (bez kopania, tylko pospawać i podłączyć) - i na razie cisza, kilka telefonów, ktoś miał oddzwonić i nie oddzwonił.

Mam po światłowodzie Volta Communication. Jest rewelacja. Po 3 latach ani jednej awarii a prędkość stabilna. Od 100Mb/s za 69zł. Polecam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Winą jest zbyt dużo klientów u konkurencji, co powoduje śmietnik w eterze - kiedyś byłem tylko ja oraz JMT, w Żukowie działał Glob a w Chwaszczynie Netpol i nie wchodziliśmy sobie w drogę, dało się nawet przestrzegać dozwolonych mocy i kanałów. Dużo zainwestowałem w nieodpowiednich ludzi, gdyby to były środki z kredytu a nie własne to byłby teraz większy problem. Prowadząc jednoosobową działalność odpowiadam całym majątkiem - w tym również dachem nad głową, nie tylko moją. Branie kredytu na tak ryzykowne inwestycje byłoby po prostu nieodpowiedzialne. Nie mam i nie chcę mieć nic wspólnego z polityką. Oczywiście są na forum znawcy którzy wiedzą lepiej jak rozwijać firmę, ile powinna kosztować instalacja (nawet jak klient zażyczy sobie całą sieć LAN w domu i 3 routery wifi), jak wygląda infrastruktura i finanse firmy. Bardzo możliwe że wśród pracowników był szpieg na usługach konkurencji (obaj od początku chcieli mieć dostęp do wszystkiego i zarządzać całą siecią, jak tłumaczyli bym mógł sobie spokojnie pojechać na urlop - i nawet do tego urlopu nie dotrwali), ale skąd taka wiedza u Klienta - nie mam pojęcia, do finansów nie mieli dostępu nawet pracownicy.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

Podaj mail to się odezwę.

Da sie zrobic.
Musimy sie jakos zlapac na priv.

Mieszkam z rodziną na tym osiedlu, działa dobrze. Zapraszam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Racja 100%. Chałupniczy internet. Poczekam na coś profesjonalnego,po kabelku albo lepszy sygnał LTE. Nie ma sie co wpieniać na takie amatorstwo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ul.Kryształowa osiedle Królewskie. Co tam działa? I ile to kosztuje.proszę o porade. Przechodze tam z kablowki tk chopin. Duza to roznica w jakosci od proponowanych w Baninie?

Czyli: na wsi... słoik jesteś?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja chce, jak mi dasz lepszy i taniej i 24h prędkość ma mi nie spadać poniżej 10% od deklarowanych 40mbit to będę pisał z imienia i nazwiska.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

@Amelek
Błagam. Niech Pan zatrudni proszę kogoś od PR'u. Emotikon na końcu pierwszego zdania świadczy o tym, że miał być to żart ale mnie on jakoś nie śmieszy. Kogo to obchodzi czy musi Pan brać kredyt czy nie. Pana biznes i Pana strategia. Usługi w dużej części Banina nie działają zgodnie z umową. Winą jest zbyt dużo Klientów w stosunku do możliwości łączy. Dziwię się, że mając takie problemy które wynikają z niedoinwestowania, informuje nas Pan publicznie o tym że nie chce /czyt. BOI/ się Pan kredytu, z politycznych przekonań nie chce Pan pieniędzy unijnych, a firemka zamiast do przodu idzie w przeciwnym kierunku rozwoju...

Czas na przygotowanie strategii rozwoju. Brak inwestycji i dodatkowego zastrzyku gotówki sprawi, że kasa w kieszeni się skończy, Klienci odejdą i co wtedy?

Szanowny Panie. Ustal Pan cennik instalacji na 60 PLN. U jednego to stopień trudności 1/6 a u innego to 6/6, nie ma rabatów - chcesz to bierz a jak nie to idź do konkurencji. Per saldo wyjdzie Pan na zero albo do przodu. Przy tej infrastrukturze nie ma co rabatować. Każdy nowy Klient to spadek jakości dla istniejących i ryzyko odejścia. Tak przynajmniej 60 PLN będzie w portfelu na rozwój interesu albo na dobry obiad. Wracając do początku - czy może ktoś moderować Pana wypowiedzi na forum? Mnie uzewnętrznianie Pana problemów lekko irytuje...
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 6

To ja mam propozycję.
Damy Ci super internet po radiu gdzie nie bedziecie narzekać, w lepszej cenie niż u Amelka, w zamian za komentarz tutaj podpisany imieniem i nazwiskiem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A klient jest klient i chce gotową usługę, dlatego instalacja zawsze kosztuje u nas 50 zł.
Nie zależnie od wykorzystanego sprzętu i poświęconego czasu, liczy się sprzedana usługa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Owszem, dajemy rade.
Codziennie podłączenia w baninie, i kolejni zadowoleni klienci.
Pzdr.
Wave.com.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Proszę się tak nie chwalić, bo zaraz wszyscy będą chcieli za darmo i będę musiał wziąć kredyt :)
Instalacje są wyceniane indywidualnie, bo ich stopień trudności jest zróżnicowany.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ja nie płaciłem za montaż, umowę mam bezterminową, wave też się tu chwalił, że miesiąc za darmo dają.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry