Widok

Internet na baninie co polecacie?

Hej
Od grudnia bedziemy mieszkać na Baninie Ul. pszenna (tak wiemy, jest zalewana,drogi sie rozpadają i to najgorsza decyzja w naszym życiu) wracając do wątku jaki internet i tv polecacie!? Czytałam o Amelku i szczerze mówiąc nie przekonuje mnie. Z drugiej strony nie ma chyba tutaj za wielkiego wyboru. Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mam interkomp po kabel i śmiga bez problemu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

To w czym jest problem ? W baninie są że 3 firmy oferujące kabel światłowodowy. Czego oczekujesz ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

interesuje mnie wyłącznie łącze światłowodowe, nie ADSL i nie radio!!! Tyle czasu już czekam i morduję się z mobilnym internetem, że mogę poczekać jeszcze trochę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Niby dlaczego oprócz - bo w święta pracujemy wolniej? Odpowiedź została udzielona w ciągu 24h - by sprawdzić widoczność kamerą na maszcie trzeba było poczekać do następnego dnia, bo 25 grudnia o 16:20 było już ciemno.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Każdy oprócz Amelka xD
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tak przy okazji sie zapytam jakiś internet na Kwiatowej w Baninie polecacie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Odkopię temat ale nie polecam. 2 lata było bez zastrzeżeń od 1.5 miesiąca ledwo działa. 10 maili brak odpowiedzi SMS brak odpowiedzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Proszę o SMS 793263535 z dokładnym adresem, zobaczymy co się da zrobić.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

o ile dobrze zrozumiałam, Orange wzięło dofinansowanie (c.a. 56 mln PLN) na położenie światła (Trójmiasto i okolice) z POPC2. Termin realizacji projektu to lipiec 2020. Lista punktów objętych projektem znajduje się tutaj: https://orange.binaries.pl/binaries/o/map/ak/html/hybris/inne/POPC/pdf/Wykaz_planowanych%20_POPC2_Gdanski%20_Trojmiejski.pdf
Mieszkam przy ulicy bocznej od Tuchomskiej, praktycznie przy samej szkole. Studzienka Orange znajduje się u wylotu ulicy. Co z tego, skoro żaden operator nie był zainteresowany położeniem światłowodu. Niektórzy (intercomp) nie byli zainteresowani nawet tym, żeby odpisać na jedną z pierdyliona wysłanych przeze mnie wiadomości z zapytaniem o możliwość podłączenia do sieci. Niby żyjemy w XXI wieku, niby to "prawie" Trójmiasto, a jednak "prawie" robi wielką różnicę...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wczoraj dzwoniłem do interkomp i mówili ze podłączaja na bieżąco jeżeli jesteś w zasięgu sieci. Umówiłem się na przyszły tydzień. Dam znać czy podłączyli.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Standardowa praktyka wielu dostawców światłowodowych - zawsze jest "tuż tuż", by klient czekał na światło jak na zbawienie i już nie szukał czegoś innego. W 3 kwartale 2020 może się okazać że jednak dopiero 2021. Okolica o którą było pytanie (Tuchomska/Polna) jest trochę nisko w dołku, ale proszę o SMS 793263535 z dokładnym adresem to zobaczymy co się da zrobić. Są już rozwiązania radiowe o prędkościach podobnych do światłowodu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

W zeszłym tygodniu dzwoniłam do Orange. Dokumentacja projektowa w trakcie, termin realizacji światłowodu 3 kwartał 2020. Na wiosnę mówili: przełom 2019-2020...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Osobiście korzystam z Inter-Komp Banino i nie mogę narzekać. Net jest szybki i zasadniczo bezawaryjny.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mam pytanie do lokalnych dostawcow neta. Okolice ul. Tuchmskiej i polnej kto ma najlepsze lacze?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Takich planów raczej nie ujawnia się publicznie, bo konkurencja też czyta. O konkretne miejsca warto pytać dostawców, nie sugerując się zbytnio powtarzanymi opiniami z przeszłości - tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi. Nie jest to offtop - dobre pytanie ale bardzo ogólne, a dużo zależy właśnie od konkretnego miejsca. Banino jest specyficznym miejscem, np. transmisja stąd do Gdańska bywa znacznie droższa niż z Gdańska do Warszawy - to trochę tak, jakby przejazd PKM kosztował drożej niż Intercity.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sorry za offtop ale czy ktoś zna plany,harmonogramy rozbudowy infrastruktury internetowej w Baninie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie znamy lokalizacji ale kto wie, może akurat w tym konkretnym miejscu Amelek byłby najlepszym wyborem? Było już tak, że ktoś brał od konkurencji radio z umową na 2 lata, bo tyle się naczytał wcześniejszych negatywnych komentarzy że nawet nie chciał sprawdzić jak to wygląda obecnie - a mógł mieć 100 Mb/s po kablu w podobnej cenie bez lojalki, bo był akurat w odpowiednim miejscu gdzie są warunki techniczne. Aktywność na forum (często sami wywołujecie do tablicy) nie jest zamiast i nie ma wpływu na prace nad poprawą Internetu.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jak ktoś napisze coś pozytywnego to od razu jest posądzany o autoreklamę - więc zdecydowana większość zadowolonych klientów po prostu już tu nie zagląda. Niezadowoleni ale normalni zgłaszają problemy i mają je na bieżąco rozwiązywane, po czym stają się zadowolonymi (i już tu nie zaglądają). Ale są też normalni inaczej - biją pianę na forum a nie powiedzą gdzie konkretnie jest problem, bo może jeszcze udałoby się go rozwiązać i już nie byłoby o czym pisać negatywnych komentarzy. W każdej sieci działającej od wielu lat są miejsca gdzie trzeba coś poprawić, nawet jeśli większość dostawców o tym nie powie.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie jestem klientem Amelka ale sądząc że większość czasu Amelek spędza na forum zamiast nad poprawą internetu (ilość negatywnych komentarzy o tym świadczy) dobrze że się na jego usługi nie zdecydowałem :D
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 11

Mam dobre powody by sądzić że to konkurencja a nie zwykły łobuz. Nie chce mi się już rozpisywać ale to wcale nie jest śmieszne, czegoś podobnego nie życzę nawet konkurencji. To nie jakiejś tam firmie spalono auto, tylko rodzinie z dwójką małych dzieci. Opamiętajcie się w tej nienawiści "bo Internet za kilkadziesiąt złotych nie spełnił oczekiwań". A klientów nie mam gdzieś, jeśli jakiś temat umknął to zwyczajnie proszę się przypomnieć, w obecnych warunkach pogodowych pracujemy wolniej co nie znaczy że nic się nie dzieje. Klient który pisał że miał download 1 upload 0 nadal się nie odezwał. I ktoś (kilku ktosiów) uparcie minusuje moje wypowiedzi, nawet takie gdzie nie ma za bardzo z czym się nie zgadzać bo to nie opinia tylko obiektywne fakty (np. wynik testu).
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5