Widok

Internet + tv ul. Saturna

Witajcie,

Niedługo zamieszkam przy ul. Saturna przy Tuchomskiej, jaki internet posiadacie w tej okolicy, ponoć Orange ma łącze neostrady na kablu ( tak pokazuje dostępność usług na stronie) ewentuqlnie Polsat cyfrowy? Play?
Co polecacie z doświadczenia w tej lokalizacji jeśli chodzi o internet i TV?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tylko skoro za 50-70zl mozna miec radiowki 20-40 Mb/s w Baninie,
czy normalnie w miescie za takie kwoty 100-150 Mb/s, to jest sens zbierac sie w pare osob i placic po 20-30zl i oszczedzac rocznie te 360zl, ale jak cos sie stanie to winic sasiada i gonic go ze 'panie znowu mi niedziala' ?
Moze i siedzisz od ZX Spectrum, ale troche szerszej perspektywy :) Na W98 też dzialal Internet, na XP wszystko smiga, ale to nie powod zeby zostawac w stanie sprzed 10-20 lat :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale to już było
Wracasz do starych czasów, sieci osiedlowych etc.
ale człowiek człowiekowi wilkiem... Kto ma za to być odpowiedzialny?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzień Dobry,

Powiem tak, popieram p.Amelka.
Ludzie siedzę w komputerach od zx spectrum i nie jedno widziałem i słyszałem. Mam do Was pytanie po grzyba Wam ten światłowód??? Czy wy go wykorzystacie czy chodzi o tzw. LANS!!!
Powiem Wam tak: mieszkacie w domkach i kupcie 1 talerz i 1 dobrą antenę do internetu dobre 2 lub 3 rutery (muszą być szybkie i żeby się nie zawieszały), jedna osoba bierze na siebie full pakiet i udostępnia pozostałym ludziom.
Z tego co widzę i zrobiłem wieczorny skan to co mieszkanie do oddzielny net. Masakra!
A do tego każdy oddzielony płotem hhmmm to mało powiedziane murem.
Koszt położenie światłowodu w żelu + urządzenia i itp to nie są małe koszta.
Ale widzę Polak to każdy musi mieć własny net, Tv, SAT. Zobaczcie jakie możecie zrobić oszczędności w roku a tą kasę zaoszczędzoną przeznaczyć np: piwo lub wyjścia do kina.
Tak samo może cie zrobić z telefonami komórkowymi: kupcie np: 30 numerów a już będą Wam oferować telefony z górnej półki i abonament za 1 numer 9,90zł i bez limitu gadania i smsy.
Powodzenia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jak autopromocja to autopromocja. Też mam zasięg Internetu radiowego na Saturna i nie tylko - i to od dawna, mieszkam w Baninie, działam od 12 lat. Nie musicie czekać na "czyste ftth" jak na zbawienie. Dogadajcie się większą grupą w szeregu, to zamiast kilkunastu tanich radyjek może będzie dosył jednym, ale za to dobrym. Pokażcie mi ofertę konkurencji, a postaram się zaproponować lepszą - bo trochę zapytań było, "po ile internet" i potem cisza. To powiedzcie po ile ma być :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Czyste FTTH to jak sama nazwa wskazuje światłowód bezpośrednio do domu. Brudne FTTH to pochodne typu RFoG/MoCA itd... I niech Pan nie narzeka na kruchość światłowodów itd. -bo oboje wiemy, że chodzi o koszty :)
Z tego co Pan napisał (mail 3 miesiące temu)to na saturna nie planujecie FTTH -dostęp tylko po radiu -więc słaba autopromocja...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W cenie instalacji masz modem FTTH rj45 1GiB.
Reszta to twoja sprawa.
Mam volte i jestem zadowolny - bardzo. Internet śmiga jak talala w porównaniu do radia.. hyh
Ping stały na poziomie 2ms
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A jak wygląda brudne ftth?
btw. mediakonwerter na scianie budynku i skrętka do samego mieszkania jest lepszym rozwiazaniem niz "czyste" FTTH.
światłowód jest kruchy, cieżko przeciągnąć do innego pomieszczenia, router drogi - same wady. a skrętką też leci gigabit bez problemu.

A w czasie oczekiwania na ftth znów autopromocja
http://www.wave.com.pl
nie musisz kupować anteny za 300 zł ani podpisywać umowy na 2 lata.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
To jaki to dostawca?
To będzie czyste FTTH?
Jak via ftth to jambox = drogo
A jaka to bedzie tv. Jaki dostawca?
Tych światłowodów nie uukładała volta. Rozmawiałem z wykonawcą i planują uruchomienie sygnału na Saturna za ookoło 4 miesiące. Powiedział ze będą się kontaktować. W pierwszej kolejności uruchomi ul. Wiśniowa.
Mamy antene zewnetrza na poddaszu i smiga jak mila.
Volta wykonała projekt , położyła światłowód , wzięli dopłaty unijne ... i na tym koniec - szkoda :( zawsze byłem przeciwnikiem "radiówek" ale multi-wifi mnie zaskoczyło , jest naprawdę bardzo dobry net
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Anteny macie na kominach? Jak prowadzone są przewody do routera? I czy kładł je deweloper na Wasze życzenie, czy monter już po odbiorze? Dzięki.
swiatlowody volta kladla
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Na ul. Saturna w szeregowcach sa polozone swiatlowody. Szkoda tylko ze skrzynki i kable mamy a nikt nie wie czyje one sa :p jak narazie mamy telewizje naziemna, antena zewnetrzna stoi w salonie i lapie. Net z tmobile i smiga dobrze.
Gdzieś mi się obiło o uszy że przy Tuchomskiej jakieś okablowanie jest/ma być kładzione, ale kto, jaka firma, kiedy itp. niestety nie wiem. Jeżeli ktoś ma jakieś informacje na ten temat to będę wdzięczny.
też jestem zainteresowany
A czy ktoś się orientuje czy w jakiejś niedalekiej przyszłości w okolicy ulicy Tuchomskiej (np. Saturna własnie) bedą (lub są) kładzione jakieś kable pod internet/tv, a jeżeli tak to jaka firma.
Jako że to radio ( różny zasięg w różnych lokalizacjach ) weź najpierw na miesiąc na próbę a jak będzie OK to zostawisz na stałe. Ja tak zrobiłem z multiwifi. Nie robili problemu.
do góry