Widok

Internet w Baninie

Jaki polecacie internet w Baninie?

Cena nie gra roli, najbardziej obchodzi mnie opóźnienie (ms - latency) żeby było na poziomie 20-30-40 max. Nawet na radiówkach jest to możliwe jeśli są położone na dobrym szkielecie.

Proszę podawać nazwę providera i argumenty za i przeciw.

Z góry dziękuje za pomoc.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Absolutnie nie masz racji, to jak porównanie solidnego samochodu codziennego typu premium, jak dobre Volvo, Audi, Volkswagen, do ich wersji sportowych, jak Audi S, Jaguary XKR, Porsche 911.
Jeśli jezdzisz miedzy 50 a 80 w miescie i nawet 140-200 na autostradach (niekoniecznie krajowych), to fakt, ze Twoje Porsche cisnie 280 i do 'setki' idzie szybciej niz byly prezes PZPN nic nie zmienia.

Jeżeli masz solidne 6Mb/s w radiowce, to lacze 50 Mb/s po prostu nic Ci nie zmieni w codziennym uzytkowaniu, strony nie beda sie szybciej wczytywac, w grach online nie bedzie roznicy, jedynie aktualizacja Ci sie szybciej sciagnie.
Chyba ze cisniesz filmy/gry po torrentach, to zauwazysz roznice :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Amelek ma swoje ograniczenia wszak radiówka ale pykam po sieci w BF3 i rzadko mam pingi więc nie jest tak źle.Zresztą volta okablowuje tylko osiedla i dostępna jest jeszcze dla tych co przy Pszennej w małe uliczki nie chcą wchodzić, a ludzie za 500zł nie chcą się podłączyć więc kółko się zamyka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wziąłeś tv też? Ile płacisz miesięcznie jeśli można wiedzieć?
no i mam swiatlowod na wspolnej
coz mam powiedziec to tak jakby do mojego domu zawitalo troche cywilizacji
transferek miodzio 50mb ,wow:)
co do podlaczenia sa mozliwosci :)
dobre porownanie co do radiowek? hm to jak modem 33kb/s do obecnego wifi 6mb heh:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
amelek, Zamówione 2mb faktycznie max to 1,2/ Bardzo wąskie gardło 2 urządzenia i drastycznie spada transfer yt zacina, a o HD (zapomnij) Co do ping 72 - 120 gry mulą. Niestety mam wrażenie że transfer jest sztucznie ograniczany,. W momencie instalacji śmigało aż miło pong 12, do momentu aż gość dojechał do domu- z ktorego zmienił ustawienia, i szlag czar trafił. Jestem pewien co zrobił...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
mamy Amelka i na razie nie narzekamy, czasami byly problemy i awarie, ale od jakiegos czasu wszystko dziala poprawnie
na pewno odradzamy multi wifi - smieszna firma u ktorej mozna tylko przegladac strony www i odczytywac poczte, a niby internet bez limitow...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
z radiówek którego dostawcę polecacie? może Amelek?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Porownywanie radiowki do swiatlowodu to troche jak Daewoo do Mercedesa. Oba jezdza, ale zupelnie z innym komfortem, szybkoscia. Cena tez inna oczywiscie.
Co kto woli. Jeden sie zadowoli wolnym Internetem do 10MB, a innemu i 50 MB na swiatlowodzie bedzie malo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Generalnie nie ma co krytykować Volty czy też dostawców internetu radiowego. Fajnie, że robi się coraz większy wybór różnego rodzaju usług w naszym Baninie i o to w tym wszystkim chodzi. Oby tak dalej i jeszcze szybciej :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam radiowke za instalacje 1 zl zaplacilem a nie bede placil 500 . Troszke kogos fantazja poniosla .
Ale przypadkiem antena do radiowki nie jest wypozyczana za kaucja ?
Ja akurat mialem antene, wiec nie wiem jak to normalnie dziala.
Niemniej jednak koszt 500 zl - bo mozna tyle zawolac, to slaba rekomendacja wspolpracy z firma :)
tia dalej pincet ale co z tego jak sie nie chce mozna wziasc wifi zaplacic trzysta i miec magiczne 6mb za 50zl zamiast 50mb za 70zl
wybor zawsze jest.......
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Niestety tak
a jak z kwotą aktywacji Volty? dalej 500zł ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pewnie Listopad 2016 ;)
Uwierzę jak zobaczę. Jak do tej pory kontaktowałem się z nimi kilkukrotnie i za każdym razem podwali inny termin podłączania. Najpierw sierpień tego roku potem październik, a ostatnio jak dzwoniłem właśnie późna wiosna - cokolwiek to oznacza.
Oby Oby dotarl internet na osiedle familijne
Witam,

my także czekamy na Internet z Volty na Goździkowej. Po kontakcie z tą firmą otrzymaliśmy informację, że będą się podłączać późną wiosną.
Jestem ciekawy kiedy na Goździkowej zawitają.
Jak do tej pory żadnego terminu nie dotrzymali.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
internet plusa (3G) na kubusia puchatka działa bez zarzutu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry