Widok

Internet w Baninie

Jaki polecacie internet w Baninie?

Cena nie gra roli, najbardziej obchodzi mnie opóźnienie (ms - latency) żeby było na poziomie 20-30-40 max. Nawet na radiówkach jest to możliwe jeśli są położone na dobrym szkielecie.

Proszę podawać nazwę providera i argumenty za i przeciw.

Z góry dziękuje za pomoc.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Z modemów testowałem np. Nokia 21M-02 i Huawei E353u2 (ten drugi był w zestawie Play Online na kartę, nie miał simlocka ale wymagał przeprowadzenia raz jakiegoś magicznego zabiegu po którym już potem działał również z Aero2). Zasięg Aero2 u mnie w domu taki sobie, czasem działa czasem nie, moim zdaniem do normalnego użytku raczej się to nie nadaje no ale można się cieszyć że jest za darmo - pomęczyć się trochę a potem z ulgą zapłacić i wziąć Internet stacjonarny najlepiej ode mnie :). A że instalacja kosztuje - cóż, niestety sprzęt kosztuje, najpierw muszę go kupić, czasem trzeba też zapłacić komuś za wejście na dach itp. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
korzystam z bezprzewodowego z ery i działa znakomicie , filmy moge ogladac
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
to ile kosztuje internet na dach moze sam wskocze i dalej pytam jak jest z zasiegiem aero w baninie na starym osiedlu
najlepszy internet u pana Marka pod numer;692905030 polecam i tani o karzdej porze działa bez problemu i dużo tanszy miałem kiedys od amelka to nie to samo...........................................
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
...u pana Marka pod numer;692905030 ha ha ;))
W JMT dopiero tragedia , stosują jeszcze starą technologie na 2,4GHz a przy tym PING ponad 200 ms a download poniżej 400 KHz a sąsiedzi masowo emigrują do innej sieci . Amelek chyba troszkę lepszy ale masakrycznie drogi :(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja mam neta z multi-wifi i też mam pięć komputerów - dwa PC i trzy lapki ... chodzi bardzo dobrze , nie przerywa , nie wiesza się PING około 12 ms do 16 ms i w każdej chwili można do nich zadzwonić z jakimiś pytaniami . Słyszałem że w JMT przez trzy dni nie odbierają fona ani nie oddzwonią .
no tak a ja ciagle pytam czy ktos odbiera aero2 w baninie
przecież już pisali ludzie że tak,
ja odbieram w okolicach Pszennej, jak również w przychodni i przy sklepach na Klonowej
dziwne masz problemy ale siedze cały dzien na internecie i niemam problemu masz chyba coc nietak z twoim łoczem a zresztą nie popieram internetu amelka zamula i zarąbiscie drogi mialem i sie pszekonalem
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
przychodni to mowisz o osrodku zdrowia w baninie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
tak, a jest jakaś różnica??
dziekuje za potwierdzenia pewnie ze nie ma najwazniejsze ze jest kolo remizy przychodzi i jak ja nazywam osrodka zdrowia dziekuje
Tak. Da się robić podstawowe rzeczy typu sprawdzenie poczty, przeglądanie internetu. Jest darmowy i to jest jego zaleta. Chwilowo korzystam z AERO2 i dla moich celów w tej chwili jest wystarczające. Zawsze można zmienić na płatny a darmowy zostawić na tablecie.
ja mam internet mobilny play na ul.Kubusia Puchatka, niestety zasięg bez szaleństw, ciągle jedna-dwie kreski, w weekendy i popołudniami nic nie idzie zrobić, nawet strony się nie ładują, a co tu myśleć o pracy na dwóch komputerach... tylko nad ranem (4-6) - 1giga ściąga się w 45min (to w tej sieci trudny do osiągnięcia, rewelacyjny wynik). sąsiadka też wzięła play ale razem z LTE, bo zapewniano ją, że jest zasięg, ale okazało się, że mimo dopłacania do abonamentu za LTE i mimo zakupu specjalnego modemu - tego zasięgu jednak nie ma i płaci bez sensu więcej. jeżeli ktoś rozważa play mobilny to uprzedzam, że nic szczególnego.zresztą w mieście też wcale szybciej nie chodził - po prostu taka sieć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
My korzystamy z volty na osiedlu rodzinnym i działa super. Mamy od około dwóch tygodni
Na wspólnej tez juz jest, w tym tyg podlaczamy sie do stalki.... W końcu....
internet plusa (3G) na kubusia puchatka działa bez zarzutu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jestem ciekawy kiedy na Goździkowej zawitają.
Jak do tej pory żadnego terminu nie dotrzymali.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam,

my także czekamy na Internet z Volty na Goździkowej. Po kontakcie z tą firmą otrzymaliśmy informację, że będą się podłączać późną wiosną.
Oby Oby dotarl internet na osiedle familijne

Inne tematy z forum Banino

fotowoltaika (188 odpowiedzi)

Czy opłaca się założyć panele fotowoltaiczne.Chodzą z firmy i zachęcają do zakładania.Co sądzicie...

do góry