Widok

Internet w Baninie

Jaki polecacie internet w Baninie?

Cena nie gra roli, najbardziej obchodzi mnie opóźnienie (ms - latency) żeby było na poziomie 20-30-40 max. Nawet na radiówkach jest to możliwe jeśli są położone na dobrym szkielecie.

Proszę podawać nazwę providera i argumenty za i przeciw.

Z góry dziękuje za pomoc.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
co musze kupic zeby odbierac aero 2
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
pół mega bita. Jednemu starcza, dla drugiego nie. przeglądanie stron wolne, ale działa
tzn da sie na tym cos zrobic na tym internecie czy mocno muli
Ja mam. na osiedlu rodzinnym działa
aero2 czy wogole odbiera w baninie czy ktos ma ten internet prosze jesli ktos z niego korzysta o jego opinie
Problem znany, wbrew pozorom wcale nie z powodu "radiówki" która wciąż daje radę, lecz nowego łącza w świat od dużego i drogiego ogólnopolskiego dostawcy - licencjonowana radiolinia z Chwaszczyna. Działa od grudnia, miało być dużo lepsze ale niestety ma usterkę - przy większym obciążeniu powoduje straty pakietów, podejrzewamy że ktoś nas nielegalnie zakłóca (nieoficjalnie się dowiedziałem że niektórym dużym operatorom zdarza się najpierw coś uruchamiać a dopiero potem załatwiać pozwolenia choć powinno być odwrotnie - to Polska właśnie...) i przy pomocy UKE szukamy winnego, niestety to trwa. Z powodu usterki płacę mniej ale co z tego, wolałbym płacić więcej i mieć działające jak należy. Ponieważ widzę ogólną bezradność i nie wiem jak długo to jeszcze potrwa, już negocjuję z innymi dostawcami. Niestety takich łącz (operatorskich, symetrycznych z BGP) nie kupuje się z dnia na dzień, trzeba znaleźć lokalizację gdzie ktoś ma infrastrukturę i sobie stamtąd odebrać, nie są też tanie i nie kupuje się ich też na krótko (trzeba podpisać umowę gwarantującą płacenie 4-cyfrowej ceny przez minimum 12 m-cy).

Podsumowując - robię co mogę, zawsze starałem się być jakościowo o krok przed lokalną konkurencją ale tym razem napotkałem przejściowe trudności wynikłe z przyczyn niezależnych ode mnie, bardzo przepraszam i proszę o cierpliwość. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
do przegladania internetu Aero2 wystarcza - choc czasem ma slabsze dni i nie da sie prawie w ogole z tego korzystac. Gorzej jak juz chcesz ogladac youtube. Wtedy to maks jakosc 480 i to tez czasami moze przyhaczyc.
W marcu beda kladzione swiatlowody przez firme Volta na osiedlu rodzinnym i chyba nie tylko. Nie wiem jaki zasieg beda mieli w Baninie.
Wiem tylko, ze w lato ma byc juz dostepne. Maja calkiem dobra promocje. Na przyklad internet 25MB downloadu / 2MB uploadu i tv z 7 chyba kanalami HD i cos kolo 100 normalnej jakosci za 99 zl. Tak przynajmniej jest w Gdansku. Jak bedzie u nas? zobaczymy.
ja też czekam na obniżkę amelka jako jego klientka :-)
ogólnie działa ok, ale w weekendy zdecydowanie gorzej,
tv to słabo na tym chodzi, ale pewnie na każdej radiówce tak będzie...
tak jak już pisałam zwróćcie uwagę czy i jaki jest koszt instalacji i wtedy zobaczycie jak to wychodzi miesięcznie

jeśli chodzi o aero 2 to sząłu nie ma, ale podstawowym plusem jest że w ogóle działa w baninie :-), a na przykład t-mobile u mnie działać nie chciał,
ale na pewno nie traktowałabym tego internetu poważnie jeśli ktoś potrzebuje coś więcej porobić,
ale jeśli chce tylko odebrać pocztę czy raz na tydzień sprawdzić coś w internecie, to na pewno wystarczy, a jest darmowy :-)

przy okazji mam pytanie, swego czasu chodzili z polsatu z LTT i twierdzili, że w baninie jest dobry zasięg i dziala rewelacyjnie :-)
czy ktoś może korzysta albo próbował?
bo ja miałam się umówić na próbę ale jakoś ciągle czasu brak...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Te dziwne przestoje to na pewno u mnie? Bo adresy IP 91.221.215.* należą do JMT. Powiadomię w swoim czasie, pewne sprawy są w trakcie załatwiania, czasem niestety się komplikują i przeciągają więc wolałbym za dużo nie obiecywać póki nie gotowe - będzie to będzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
aero 2 czy ktos korzysta z tego internetu w baninie i czy da sie cos na ty internecie robic postawowe rzeczy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja korzystam z Amelka. Mamy podłączone 4-5 komputerów i śmiało daje radę. Pozdrawiam. ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
Amelek jest ok, choć czasami ma takie dziwne przestoje, u sąsiada także, no i Pan Marek mógłby jakoś powiadamiać abonentów, co zamierza nowego i dlaczego tak drogo...:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
a to cytat ze strony aero : " maksymalna prędkość transmisji danych dla każdego Korzystającego pozostanie na poziomie do 512 kb/s., przy maksymalnej długość jednorazowego połączenia z siecią do 60 minut."
ma zasięg , jest darmowy ale baaaaaardzo wolny i trzeba dokupić urządzonko w które się wkłada kartę aero2
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
przepraszam co to jest areo2 i czy ma zasieg w baninie i co trzeba wykupic
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mam Amelkę może nie jest najtańsza ale śmiga ,a często wieczorami gram po sieci.Wszystko zależy do czego głownie chcemy używać netu :) mi tam w miarę odpowiada, oczywiście czekam żeby był tańszy :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
taaa ,aero2 ... po prostu szałł heheh
my mamy amelka i jesteśmy zadowoleni- przynajmniej narazie i oby tak dalej :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8
roznca kilu zl miesiecznie ok.... x12 x np 200 osob podpietych do Panskiej sieci robi juz pieniadz:)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja oczywiście podkreślam że mój jest lepszejszy... Czasami cena to nie wszystko, ale jeśli jest jedynym kryterium - najlepszejszy będzie Aero2 :)

A tak na poważnie - mówimy o różnicach rzędu kilku złotych miesięcznie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 14
tylko kiedy bedzie tanszy czy moze lepiej zalozyc internet multi-wifi ktory jest juz tanszy i jak tu podkreslaja to dobry internet
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry