Widok

Inwestowanie w nieruchomości.

Cześć wszystkim! Mam odłożoną pewną sumę pieniędzy i zastanawiam się nad inwestycją w nieruchomości. Waham się tylko, czy lepiej inwestować tutaj, w Polsce, czy może za granicą. Macie jakieś doświadczenia lub rady w tym temacie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześć! Też miałem podobny dylemat. Z jednej strony Polska wydaje się bezpieczniejsza, bo rynek znany i łatwiej coś ogarnąć, ale z drugiej np. nieruchomości w Hiszpanii czy Portugalii kuszą cenami i klimatem. A myślałeś bardziej o wynajmie czy raczej o lokacie kapitału

Ja też kiedyś myślałem o inwestycjach i natknąłem się na temat nieruchomości za granicą, zwłaszcza w Turcji. Domy na sprzedaż w Turcji są nadal niedrogie, a wynajem w sezonie może przynieść dobry dochód. Do tego chłodny klimat i niskie koszty życia. W razie czego tutaj jest więcej informacji: https://tekce.com/pl/nieruchomosc-turcja

Coraz więcej osób inwestuje za granicą i nie jest to zły pomysł. Jednak warto się zabezpieczyć na wypadek różnych sytacji geopolitycznych, a do tego na pewno będzie to bardziej opłacalne niż nieruchomości w Polsce.

Warto zacząć od inwestycji w Polsce, gdzie znasz rynek i przepisy, a potem ewentualnie myśleć o zagranicy.

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Podkarpackie sady opinie (3 odpowiedzi)

Witam Chce kupić drzewka owocowe i wiśnie ozdobne z podkarpackie sądy Jakie macie opinie ??

gdzie jupujecie materiały budowlane? (10 odpowiedzi)

Hej, gdzie kupujecie materiały budowlane? Interesuje mnie YTONG 24, stal, gdzie mają interesujące...

Dom modułowy (12 odpowiedzi)

Ostatnio zainteresował mnie temat domów modułowych. Podobno domek ok 60-70m można mieć już za 250...

do góry