Widok

Iwona Wieczorek: czy podczas śledztwa zignorowano ważny ślad?

Opinie do artykułu: Iwona Wieczorek: czy podczas śledztwa zignorowano ważny ślad?.

Ktoś pojawiał się w tych samych miejscach, w których kamery monitoringu rejestrowały Iwonę Wieczorek tuż przed jej zaginięciem. Co więcej, z tą osobą wielokrotnie kontaktował się telefonicznie znajomy Iwony. Czy policja i prokuratura nie popełniły błędu traktując ten wątek śledztwa po macoszemu?Nowe i zaskakujące informacje na temat śledztwa prowadzonego w sprawie zaginięcia Iwony Wieczorek ujawnił tygodnik "Polityka". Dziennikarze dotarli do akt umorzonej pod koniec 2011 sprawy.Wynika z ...
popieram tę opinię 61 nie zgadzam się z tą opinią 23

Komu zależy żeby ta telenowela dalej trwała?

ginie tylu ludzi ale o nich się jakoś nie pisze nie informuje... a w tym przypadku jest to zadziwjające jak media sie tego trzymają i jak to podłapały... od czego to zależy?
popieram tę opinię 247 nie zgadzam się z tą opinią 159

A co z małą Madzią ?
Bo cos nudno w TV
popieram tę opinię 61 nie zgadzam się z tą opinią 15

bo temat

już rozdmuchany
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 11

wszystkim

każdemu powinno zależec na wyjaśnieniu tej sprawy każdy albo był młody i chodził się bawic albo ma dzieci które od czasu do czasu się bawią i jak czytam mogła się nie szlajac to krew mnie zalewa ludzie czy trzeba wyroku za to, że ludzie się bawią
popieram tę opinię 82 nie zgadzam się z tą opinią 14

Jasne. Każda panienka mając 17 lub 19 lat prowadzała się

z 30-letnimi "biznesmenami" po nocnych klubach, a wcześniej obalała butelkę wódki na działce.
Puknij się w łeb, bo jak się czyta taki bełkot to śmiech człowieka ogarnia.
Jeśli tak wychowałeś córki i jeszcze to usprawiedliwiasz jako "zabawę", to powinieneś się zapaść ze wstydu pod ziemię.
popieram tę opinię 62 nie zgadzam się z tą opinią 45

ale moze takie sa wlasnie nastolatki XXI w. A ta gwiazda ze skutera, co to ja braciszek zagadnal na swiatlach, po czym ona ochoczo poszla z nim na piwo, a pozniej do hotelu biblie studiowac? No ja cie prosze. Wiec jesli takie modelki po 30 sekundowej rozmowie na swiatlach ida do hotelu z 2 x starszym kolesiem, to co sie dziwisz 19-tce, ktora na dzialkach obala wodeczke z biznesmenami?
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 10

Mam nadzieję, że się myylisz.

Jeśli jednak nie, to z pewnością spolegliwa akceptacja nie jest tutaj właściwym rozwiązaniem.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8

a ja mam nadzieje że on ma rację

dziewczyny koło dwudziestki są najbardziej atrakcyjne :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10

ty chyba szukasz ku...ewki, a nie dziewczyny :-)

Tyle, że na taką tlenioną lampucerę pewnie cię nie stać :-)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

o co kaman?

normalna dziewczyna wiekszosc pije na rozgrzewkę potem idzie sie bawić do klubu a to że wyszła wkurzona znaczy że miała charakter bo albo dowiedziała się że koleś nie tylko z nią kręcił albo jej zaproponował szybki sex... obawiam sie że ta druga koleżanka maczała w tym paluchy a moze nawet ten paweł... ja na miejscu matki bym wynajął kilku czarnuchów żeby wydusili z niego co wie... a do moralizatorów tutaj sami na dysce szukacie łatwej i szybkiej ale zony to chcecie mieć dziewice tylko że poźniej narzekacie na kiepski sex w małzenstwie... moralnośc kalego
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 3

Cepy

swieta racja,Ci co tak pisza pewnie ich dzieci nawet z domu nie wychodza,a co tu dopiero mowic isc gdzies sie pobawic
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pieniądze
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 2

a to jest bardzo dobre pytanie. I nie mam nic złego na myśli. Dlaczego o 1 się mówi np. o tej dziewczynce z Portugalii, o narodzinach brytyjskiego następcy tronu, o zamachu w Bostonie, a o innych nie. Rodzin królewskich, zamachów bombowych i porwań jest o wiele więcej.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

a to prawda, ze ona miala trudna sytuacje w domu? ze ojczym ja i matke nie raz wywalal z domu? czemu wmawia sie ludziom, ze to taka grzeczna, spokojna rodzina? problemy z ojczymem, balety coreczki, pewnie klamstwa, bo nie wierze, ze ze wszystkiego sie matce spowiadala, alkohol, relacje ze starszymi panami z roznych branz...nie mowi sie prawdy. Kreuje sie Iwone na grzeczna, przyszla studentke, co to sobie potanczyc wyszla i nie wrocila do domu. A cala otoczka?
popieram tę opinię 45 nie zgadzam się z tą opinią 19

Czy tylko ja mam wrażenie, że gdańska prokuratura słabo działa?
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 3

od czego ???

Łosiu zaginęła dziewczyna która miała całe życie przed sobą !!! Mam córkę i co mam ją trzymać szkłem ??? Wszczepić jej nadajnik ??? Ludzie nasza policja znajdzie co najwyżej kradzioną komórkę a wiecie dlaczego ??? Bo dostawca usługi ma z****ny obowiązek informować policję o id komórki która mu się zgłosi... A tak szczerze to Polska policja to w 95% kompletne matoły które mają wszystko w d... w dzisiejszych czasach kiedy nawet lodówka ma mac adres znajdziesz wszystko ... Jak chcesz... Ciekawe co by było jak to by była córka premiera??????
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 16

Nie. Wypuść ją na ulicę. Niech zarabia ;-/

Jesli wychowałeś panienkę na tlenioną tipsiarę, która szlaja się z dwa razy starszymi "tuningowcami" aut po podejrzanych spelunach, to wynajmij jej ochronę i odczep się od policji.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 20

Logowanie telefonu w Dream Clubie?

Jakim cudem logowanie do konkretnego BTS-a dało śledczym informację, że osoba przebywała w Dream Clubie? Mogła być w sąsiednich klubach, na schodach, na Monciaku czy jeszcze gdzie indziej. Do tej samej stacji BTS logują się przecież telefony znajdujące się w określonym promieniu od niej. Co więcej - najbliższy BTS znajduje się na sąsiednim budynku, nie zaś na Krzywym Domku.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 6

ale masz pojęcie o telekomunikacji i sieci , że aż nóż się w kieszeni otwiera... najpierw się doucz a potem wymądrzaj.. trochę Ci podpowiem, logowanie do najbliższego BTS'a a pozycja ustalona z 3 !!! BTS'ów to co innego chłopie.. resztę się doucz, żebyś nie palnął znowu jakiegoś żałosnego tekstu pod innym artykułem.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

O wow, widzę, że masz niesamowita wiedzę, bardzo Ci dziękuję za tą cenną podpowiedź. Szkoda, że okraszoną jakimiś zbędnymi wycieczkami osobistymi. Czyżby ktoś musiał się dowartościować?
Miszczu, to wyjaśnij jeszcze jakim cudem te 3 BTS-y wiedzą, czy jestem w Dream Clubie, Złej Kobiecie, na schodach czy też na monciaku przed Krzywym Domkiem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

To Rutkowski na konferencji prasowej wykazał niekompetencję policji i od tego się zaczęło i sprawa zrobiła się głośna.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 7

nie wiadomo

a jak nie wiadomo to znaczy że to wina Tuska
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 9

Mnie zastanawia, że powołano zespół ludzi

którzy się zajmowali tą sprawą i ten zespół ludzi tworzył np. przez pół roku raport z telefonii komórkowej. Jak oni w takim tempie pracują to nie wróżę im rozwiązania żadnej sprawy.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bo nie każdy ma na tyle odwagi i siły w sobie,

żeby poruszyć media...
Żyjesz w Polsce! W kraju szaraków, kłamców i zacofania. Trzeba nagłaśniać takie sprawy. Od kogoś zawsze się zaczyna. Może inne matki pójdą śladem mamy Iwony i będą miały odwagę pokazać się w telewizji, czy umieścić apel w internecie. Myślisz że to takie proste? Wyrzucić z siebie ten cały żal i smutek publicznie? Oprócz tego co się stało, jest jeszcze życie wokół, które nie stanęło w miejscu. Nie pojmujesz? Wstawać rano, przechodzić obok ludzi którzy pieprzą tak jak Ty farmazony z ucha do ucha. Nie obchodzi Cię? To po cholerę się wypowiadasz i czytasz artykuły tego typu? Znieczulica przesłania Ci wszystkie wartości, którymi jeszcze na szczęście nie każdy gardzi.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 1

Odp

Jest nagłośniona przez ludzi więc i nakręciła media. Nikt nikomu nie broni nagłaśniać innych zaginięć , bliskich, znajomych itp.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny , nie pijcie przed imprezami., nie dajcie sie upijac na dzialkach Badzcie czujne , nie musicie byc takie wesołe
Badzcie skromne , mniej wyzywajace .
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 11

Czy to jest jakiś żart?

Zapomniała, że ma taki telefon, ale później sobie przypomniała. Zaprzeczała, że zna Pawła, chociaż bilingi mówiły coś innego. Nie trzeba być Sherlokiem, żeby zapaliła się ostrzegawcza lampka. Żenujące działania policji. Żenujące.
popieram tę opinię 764 nie zgadzam się z tą opinią 7

też tego nie kumam

jak można uwierzyć w zeznanie że nie zna się kogoś z kim kontaktowało się telefonicznie kilkaset razy i jest na to dowód w postaci billingów
popieram tę opinię 184 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ha

Można uwierzyć! Ale trzeba być policjantem :P
popieram tę opinię 133 nie zgadzam się z tą opinią 7

im zapewne też zapaliła się lampka ostrzegawcza...

... ale jak jest napisane w artykule skoro brak jest ciała to nic nie mogą zrobić. W tej chwili sprawcy musieliby się sami przyznać.

Swoją drogą fakt, iż bilingi podejrzanych sprawdzono kilka miesięcy po zaginięciu to skandal.
popieram tę opinię 82 nie zgadzam się z tą opinią 1

hmm

bilingi są materiałami operacyjnymi, które nie mogą być dowodem w sprawie
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 19

Skąt ta teoria? Sądy wielokrotnie uwzględniały bilingi jako dowody, jest również przepis prawny.

Zresztą nie piszemy tu o sprawie sądowej, bo takowej jeszcze nie ma, tylko o rozwiązaniu zagadki przez policją, która nie zwróciła uwagi na tak ważną poszlakę.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

sprawa O to były porachunki, nikt się tym zapewne nie przejął specjalnie.

Tutaj zaginęła zwykła dziewczyna.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 7

3 rok, czwarte lato
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

4. rok i 4. lato

W sobotę minęły 3 lata od ogłoszenia o zaginionej na Wybrzeze24 20.07.2010, zatem leci już czwarty rok.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

to nie żart, tak działa policja w Polsce. Oni nie oglądają CSI ani Sherlocka Holmesa :) Oni tylko czekają na wczesną emeryturę...
popieram tę opinię 69 nie zgadzam się z tą opinią 4

Chyba nie jest tak trudno ustalić czy ktoś się zna z drugą osobą

Spotykali się potajemnie w piwnicy czy jak?
popieram tę opinię 54 nie zgadzam się z tą opinią 1

siadała na telefonie i telefon sam wybierał numer

numer był pierwszy w książce
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 2

najpewniej ten cały Paweł i jego dziewczyna wiedzą i widzieli więcej niż ktokolwiek inny.... :(
popieram tę opinię 75 nie zgadzam się z tą opinią 0

zapomniała, że ma taki telefon ale jak sobie przypomniała to nie zapomniała

przyprowadzić ze sobą adwokata.... dobre

Jak dotychczas wyłacznie matka Iwony Wieczorek angażuje się w sprawę zaginięcia córki. Ciekawi mnie dlaczego jej biologiczny ojciec ani razu się nie wypowiadał w sprawie ani też w dziennikarskich relacjach nie ma wzmianki choćby o tym czy został przesluchany na tę okoliczność. Wiemy co robił ojczym, znajomi z dyskoteki itp ale ani słowa o ojcu.
popieram tę opinię 63 nie zgadzam się z tą opinią 3

Może rozwieję te opary niewiedzy kilkuset tysięcy "ekspertów" zamieszkujących trójmiasto:

postępowanie przygotowawcze (śledztwo) nadzoruje i prowadzi prokuratura! Nie policja!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Obyś morderco cierpiał, jak Iwona i JEJ Mama

Ty parszywa kanalio...będziesz się smaż yla w piekle...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

to na bank córka jakiegoś celebryty albo polityka, którą zrobił na boku bo nie wierzę że taka ot sobie blondyna i tyle szumu, miliony ludzi giną... a o iwonce ciągle jest mowa
popieram tę opinię 148 nie zgadzam się z tą opinią 116

musi być o tym głośno

ludzie, zrozumcie w końcu, że o tej sprawie musi być głośno, żeby nasza z****na policja w końcu wzięła się do porządnej roboty, przecież nikt nie może zginąć bez śladu w środku miasta
popieram tę opinię 97 nie zgadzam się z tą opinią 5

w Polsce polityk i celebryta to synonim
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

matka to fryzjerka

jej matka jest fryzjerką, czesała pewnie baby z prokuratury.... swoją drogą wiadomo, że Iwonka była dziewczynką za pieniądze....
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 23

dajcie sobie spokój !!! NIema i nie będzie

Ciągle o tym piszą! trzeba ponosić konsekwencje swojej ignorancji i wyższości !!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

Zauważ, że głośno się robi o tym, gdzie Rutkowski macza paluchy

i chyba tu jest klucz zainteresowania mediów... Teraz to raczej inercja a na początku - Rutkowski

Browar Gdański poszeparajcie w necie, a znajdziecie skad tyle krzyku o nia. Liczy sie kasa, ten kto ma kase to ma media i rutkowskiego. A ten kto nie ma kasy jest szara myszka nikt sie nie dowie ze zginal ;)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jest głośno bo to słynna i piękna kobieta. Szacunek jej się nalezy a policja powinna mieć za punkt honoru rozwiązanie tej sprawy i powinni rzucić wszystkie środki i siły dla rozwikłania tej sprawy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Powinni.bo ludzie wysoko postawieni czują się bezkarnie.masz dziecko .następne może być twoje ...dlatego powinni to rozwiązać.i zamknąć tych ludzi.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gen.papa....tez skończył życie.tu to jeden z są się nawet z tym nie kryje...zna takie szczegóły że nikt oprócz mordercy ich nie znał. Chodzi bezkarnie i się smieje....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chwali się że jego zona go widziała.ale ma takie plecy że nic mu nikt nie zrobi...naprawdę facet zna takie szczegóły że morderca tylko mógł je znac
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chwali się że jego zona go widziała.ale ma takie plecy że nic mu nikt nie zrobi...

zwłoki Iwony rozpuszczono w sodzie kaustycznej

a skąd wiem to moja sprawa.
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 144

Jak takis madry to napisz mi czemu w ankiecie nie ma opcji
"G.... Mnie to obchodzi"
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 12

Bo ci, których "g... to obchodzi", nie wejdą na ten artykuł. To chyba logiczne (chyba, że ktoś jest trollem albo masochistą i czyta to, co go kompletnie nie interesuje, ale to już jest idiotyzm).
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 4

hahaha

Aleś mu zapie..olił Krzychu.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4

mamusia Iwonki lansuje się poprzez rutkowskiego

raptem w rocznice znów głośno. potem przez rok cisza i za rok znów głośno będzie. tak jest w polsce. robią z ludzi debili. moim zdaniem to zaginięcie to tylko wytwór mediów. ale po co to komu?!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 60

miesięcznica ...

można by pomyśleć o miesięcznicy tak jak religia pisowska czci kaczora co mu się skrzydło rozje.... o żelazna brzozę
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 37

dziwne

mama iwony jest bardzo podobna do córki, wręcz jak siostra bliźniaczka. czyżby to jakaś prowokacja to zaginięcie?! czemu nie ma zdjęcia mamy z córką?! photoshop ciągle żywy. poza tym jak ona się ubiera abercombie, ralph lauren, burberry. nie ma to jak lans przy rutkowskim :D
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 60

aleś bystry

oj nie z***** się, jest to możliwe ale o tym wiedzą wszyscy,że tak się pozbywa zwłok także nie zabłysnąłeś
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12

Opinia została zablokowana przez moderatora
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 16

Czy masz coś wspólnego z zaginięciem Iwony Wieczorek

Cześć twój komentarz daje nie co dużo do myślenia więc ciekawi mnie jedno skąd masz informację na temat jak Iwona zaginęła i w czym była rozpuszczoną
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

i co gdzie krzyki o inwigilacji ?

Nagle nie ma krzyku o inwigilację społeczeństwa ? jakim prawem bilingowano wszystkie nr telefonów w pobliżu zaginionej panienki ? Co z wolnością ludzką ? jakbym był w pobliżu akurat gdzie ta paniusia też byłbym podejrzany bo mój telefon się logował tam gdzie jej ? Gdzie krzykacze o wolności i inwigilowaniu ?
popieram tę opinię 48 nie zgadzam się z tą opinią 123

Bo to śmieszni pozerzy tak to krzyczą o wiecznym szpiegowaniu ale jak przychodzi co do czego to udają że nie wiedza jak się to robi. Wieczny biling wszystkiego.

I jakos g*no z tego wyniklo. Te wszechobecnie zbierane dane nie maja pomoc w takich sprawach, a w wzmocnieniu wladzy jako takiej. Ty, ta dziweczyna, ja jestesmy niczym jak widac na zalaczony obrazku, wiec nie pier*ol malujac trawe na zielono jak to jest super.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

?

Ciebie to się powinno 24 h/dobe inwigilować, bo masz problem z logicznym myśleniem

Ile można?

ile można czytać i słuchać o tym. Bardzo mało się na świecie dzieje lub nawet w trójmieście, że co chwila od paru lat piszecie o zaginionej? żałosne!
popieram tę opinię 51 nie zgadzam się z tą opinią 98

to nie czytaj. proste.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 7

ile można ?

nie pwtrz i nie słuchaji nie rób wpisów skoro masz tego dość- nikt cię nie zmusza i ci nie każe tym problemem sięinteresować !!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 9

a co

wolisz Smolensk?? tez wychodzi czubkiem głowy
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ile jeszcze będziecie gadali o niej

wszyscy co wiedzą o co chodzi, wiedzą co ona mogła robić w Sopocie zazwyczaj
popieram tę opinię 64 nie zgadzam się z tą opinią 92

No jak to co

puszczała się za pieniądze, poczytajcie sobie wywiadzik z Pawłem P. że kupował jej ciuchy za seks i nie była grzeczną studentką jak ją media opisują
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 13

a czy jesli się puszczala to znaczy, ze nie warto jej szukac jak zaginęła?
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 9

nie rozumiesz, w mediach przedstawia sie ja jako zwykla laske, ktora poszla sobie potanczyc, a ona miala swoje za uszami, alkohol, ostre imprezy, jakies relacje ze starszymi facetami, gdzies na onecie pisali, ze ciezka sytuacje rodzinna, wiec tu nie chodzi o to czy warto pisac czy nie, ale tyle osob ginie, a ciagle piluje sie temat iwony. Nie dziwi cie to? Kazdego warto szukac, ale o innych osobach nie ma tyle szumu co o niej. Ewentualnie jakies plakaty i profile na fb. A o Iwonie coagle cos. Przeciez nie ona jedna zaginela. Jak dla mnie to dawno powinni te bilingi sprawdzic. Jak laska moze twierdzic, ze tego Pawla nie zna, skoro to byla jego dziewczyna podobno? Tyle niejasnosci, w mediach obrazek Iwony aniolka, a dziewczyna zginela w miejscu, gdzie chodzi mase osob. Przeciez nie mogla sie rozplynac w powietrzu. Nikt nie mogl jej na miejscu zabic i np. zakopac, bo przeciez ktos by to zauwazyl, czy nawet pozniej ktos by sie domyslil, ze ziemia jest ruszana. Jacys spacerowicze, turysci. Uwazam, ze ona musiala z kims wsiasc do auta. Przeciez nie rozplynela sie ot tak, na srodku ulicy, mimo, ze byla 3 czy 4 rano. To byl sezon, mase imprezowiczow sie kreci. Ktos musialby cos zauwazyc.
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 3

niekoniecznie

kolesia który zgwałcił i zabił nastolatkę z Gdyni też nie złapali
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oczywiście, że najbardziej prawdopodobne aby wsiadła do taxi. Sama popełniłam kiedyś ten błąd pod wpływem stresów, wsiadłam do auta kogoś komu od lat już nie ufam. No, ale w kłopotach poprzedniego dnia. Przejeżdżał akurat i pięknym aktorskich głosem powiedział "cześć a dokąd tak późno? Było po 21-szej. Później - wejdź będę tam przejeżdżał. Za chwilę wiedziałam już wszystko. Zamarłam gdyż zaczął jechać w inną stronę i nie reagował na moje oburzenie. Jak inny człowiek nagle. Do dziś pracuje na taxi i nie chcę wiedzieć, ile ma kobiet na sumieniu. Nie chcę myśleć co hy było gdybym się bardziej stawiała, bo miejsce było jak z filmu odludzie. Tym bardziej, że ok dwa lata później ok 2009-2010 napadł mnie prawie w biały deszczowy letni dzień gdy wracałam z apteki. Byłam po coś dla dziecka. Boli mnie do dziś myśl, czy jakaś gwałcona próbowała się stawiać. On nie po to chyba wywoził na odludzie, aby pozwolić uciec. Strasznie utrudnia zgłoszenie kogoś, kto mieszka kawałek dalej i wszystkich zna. Jest bandytą i za nic nie siedział chyba nigdy. Mam nadzieję, że nue zabił nigdy bo gwałci na bank od lat chyba nastolatka.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Idź na policję zgłosić fakt. Nie pierdół się z g*wnem
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

E to spoko daj namiar morze skorzystam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Oczywiście, że najbardziej prawdopodobne aby wsiadła do taxi. Sama popełniłam kiedyś ten błąd pod wpływem stresów, wsiadłam do auta kogoś komu od lat już nie ufam. No, ale w kłopotach poprzedniego dnia. Przejeżdżał akurat i pięknym aktorskim głosem powiedział "cześć a dokąd tak późno? Był luty po 21-szej. Później - wejdź podwiozę bo będę tam przejeżdżał. Za chwilę wiedziałam już wszystko. Zamarłam gdyż zaczął jechać w inną stronę i nie reagował na moje oburzenie. Jak inny człowiek nagle. Do dziś pracuje na taxi i nie chcę wiedzieć, ile ma kobiet na sumieniu. Nie chcę myśleć co h
by było gdybym się bardziej stawiała, bo miejsce było jak z filmu odludzie. On ja w omoku aż drżał i zaczął się rozbierać. Wkurzył się gdy usłyszał, że ja płaczę. Wtedy już byłam posłuszna aby tylko wrócić stąd żywa. Nie zapomnę tego smrodu jakby się nie mył pół życia. Za chwilę prawie normalny i mnie odwiózł pod dom skąd wsiadłam. Zresztą też udawałam później milą.i Musiałam aby wrócić do domu cało i "zdrowo". Kurcze gdyby nie problemy zdrowotne dziecka, nie umiałabym się pozbierać. Tym bardziej, że ok dwa lata później ok 2009-2010 napadł mnie prawie w biały deszczowy letni dzień gdy wracałam z apteki. Byłam po coś dla dziecka.
Boli mnie do dziś myśl, czy jakaś gwałcona próbowała się stawiać. On nie po to chyba wywoził na odludzie, aby pozwolić uciec. Strasznie utrudnia zgłoszenie kogoś, kto mieszka kawałek dalej i wszystkich zna. Jest bandytą i za nic nie siedział chyba nigdy. Mam nadzieję, że nie zabił nigdy bo gwałci od 30"tu lat. Znam inne fakry od wspólnych Znajomych. Nie potrafię zapomnieć tego w jakiego zamieniał się potwora. Silny agresywny jak czołg. Zero odczuć, że skrzywdził...
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 8

Dlaczego nie poszła Pani na policję? Obdukcje trzeba było zrobić i drabia podać.To nie jest normalne żeby kobiety ze strachu rozkładały nogi!!!!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

To fabuła książki? Jeśli nie, to nie wierzę że wiesz kto to jest i nie wsadzisz ch.ja do więzienia, może cię to spotkać jeszcze raz albo coś poważniejszego, nie rozumiem jeszcze jak możesz pisać o tym że gwałci inne kobiety 30 lat i nadal nie pomożesz wsadzić go tam gdzie naprawdę dostanie karę
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zgłoś na policję

Swoją drogą, tak z czystej ciekawości.. Co z Nią jest?

była w ciąży, bała się matki i uciekła do PAryża? porwano ją i zabito ? porwanie z gwałtem, potem panika i morderstwo, żeby się nie wydało ? A może właśnie to perfekcyjna ucieczka z domu, w obawie przed ujawnioną ciążą.
popieram tę opinię 58 nie zgadzam się z tą opinią 58

Nie znałam dziewczyny, ale w ogóle nie brałabym ukrywania ewentualnej ciąży pod uwagę. Smutna sprawa.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie znałaś jej ale nie brałabyś pod uwagę ukrywania ciąży bo po prostu tak myślisz? Jesteś idi..ką czy jak? Masz problemy z logiką?
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 31

Nie jestem idiotką inteligencie. Po prostu obserwując sprawę od początku (ja) jestem zdania, że z powodu niechcianej ciąży nie uciekłaby z domu. Uważam, że prędzej dopuściłaby się aborcji jeśli już... Poza tym szła drogą w stronę domu...
popieram tę opinię 50 nie zgadzam się z tą opinią 7

Od samego początku stawiałam na znajomych

i pewnie się potwierdzi. Panienka znika po kłótni, a teraz jeszcze ten telefon i zazdrosna baba w tle. Żenująca historia trójmiejskich galerianek i ich klubowych amantów.
popieram tę opinię 89 nie zgadzam się z tą opinią 3

też uważam, że to ktoś ze znajomych... być może ktoś z grupy, z którą była w knajpie.
popieram tę opinię 43 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wększość zabójstw wymaga motywu

by mieć motyw należy kogoś znać.

Jeśli by ją zabił jakiś przypadkowy zboczeniec, to zrobiłby to spontanicznie, popełniłby jakiś błąd i ktoś by znalazł ciało, zauważył coś podejrzanego itp.

Według mnie są dwa scenariusze zbrodni - prawdopodobny - zabił ją ktoś kto ją znał i jakimś cudem skutecznie zatarł ślady, co świadczy, że zamieszanych zapewne jest więcej osób, jednej osobie by było zapewne ciężko sobie z tym poradzić. Sprawcy ktoś pomógł i go kryje.

Druga opcja mniej prawdopodobna, wręcz filmowa że padła ofiarą seryjnego zabójcy, który nie robił tego po raz pierwszy i zatarł za sobą ślady. Druga opcja jest o tyle niepokojąca, że taki osobnik może gdzieś się czaić.

Jest też możliwość, ze sama chciała zniknąć, aczkolwiek fakt, iż przez niemal cztery lata żyje gdzieś poza Polską pod fałszywą tożsamością jest mało możliwy. Są urzędy imigracyjne, pracy, służba zdrowia; musiałaby mieć jakieś mistrzowsko podrobione dokumenty.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 4

po pierwsze to 3 lata i ok. tydzien, to nie niemal 4 lata. Po drugie nie wierze, ze ktos ja zaciukal kolo deptaka i co? slady zaczal zacierac? przeciez ktos by widzial, ze ja ukrywaja, pozniej znalezliby cialo, ktos by widzial jak ja zakopuja, pozniej widzieliby swieza ziemie. Obstawiam wersje, ze wsiadla z kims do auta i gdzies pojechala. Moze pozniej zrobilo sie intymniej, moze ona sie rozmyslila, ktos chcial ja zgwalcic i przez przypadek ja zabil, nie wiem, popchnal, uderzyl w glowe. Czytalam, ze ona zawsze wracala taksa, albo dzwonila po matke, tak jej matka podobno twierdzi. Wiec czemu tym razem wracala sama, skoro miala aktywny telefon? Widocznie nie mowila wszystkiego matce, jak tamta twierdzi, tylko miala swoje za uszami.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 4

galerianek?

bez przesady, chodziła na imprezy ze znajomymi w podobnym wieku, a nie do galerii naciagac starych frajerów
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 6

no i co z tego, ze mogla byc w ciazy? Mogla wyjechac na kilka miesiacy, oddac dziecko i wrocic, ze niby ze szkoly wraca, z jakiegos kursu. Sa rozne sytuacje. Na wsi nie mieszkamy, nikomu nic do cudzej ciazy. Nie sadze, zeby musiala sie ukrywac ze wzgledu na brzuch. Ale zgadzam sie, ze to co za perfekcyjnie wyglada. Idzie sobie deptakiem i co? nagle pod ziemie sie zapada? Jak dla mnie musiala z kims do auta wsiasc. Nie mogla sie rozplynac. Jesli ktos ja zaatakowal i zabil, to ktos cos musial widziec, slyszec, widziec jak ja zakopuja czy cokolwiek zeby ukryc zwloki. Moze ona spotkala kogos znajomego, albo skoro byla taka imprezowa, to z kims poszla, pojechala. Slabo widze wersje o ukryciu ciazy i dziecka. Nawet jesli to mialby byc mulatek, jak to opisuja w mediach. Dla mnie dziwne jest, ze ona sie po prostu w srodku miasta rozplynela, nikt jej nie widzial, nikt nic nie slyszal.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ciekawe jak ta cała sprawa się zakończy... tak naprawdę może stało się coś czego nikt się nie spodziewa.. hmm.. :(
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jaki...

Jaki waszym zdaniem ta sprawa będzie miała finał ?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Paryż

Okaże się że jednak jest w tym Paryżu z dzieciaczkiem jakiegoś murzyna.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 14

Po info z tego artykułu na 95% trup.

Ktoś postanowił dokończyć rozmówkę i wyjaśnić sprawy po alkoholu, ktoś się z kimś poprzepychał, ktoś pewnie trzepnął gdzieś łbem, nieszczęśliwy wypadek, panika, chowanie ciała, bo przecież żyć trzeba dalej a panience nic życia i tak nie zwróci....
To jest moja wizja jak powiedziałby Will Graham.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 5

tez stawiam na to, ze ktos niechcacy ja zabil, popchnal, ona uderzyla o rant czegos, kraweznik itd i pozniej goraczkowe ukrywanie. Nie mogla sie rozl=plynac ot tak sobie, na srodku ruchliwego deptaka.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ktoś specjalnie puszcza zmyły

żeby rozmydlić sprawę.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

po 2 tygodniach zwykle szuka sie ciala

tak mowia statystyki

Nie życzę żle, ale jedna z opcji ...

za jakiś czas się znajdzie w niewyjaśnionych okolicznościach, a potem ksiązka , wywiady, reportaże .. tak można zaplanować zarobienie sporej kasy. Tylko trzeba dbać przez jakiś czas o "pierwszy plan "
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10

Po prostu Paweł albo jego koleżanka od telefonu ma mocne plecy.

Może tata lub wujek z PO, albo jakaś szycha w prokuraturze, sądzie czy policji. Mają pewnie dojścia tam gdzie trzeba to nikt specjalnie nie drążył skoro taki przyszedł prikaz z góry. Ta zasłona milczenia jej znajomych i wzajemne krycie jeden drugiego od początku było podejrzane.

No, ale cóż teraz to juz i tak do niczego nie dojdą. Policjanci trochę poudawali, że starają się sprawę rozwiązać, każdy odegrał swoją rolę, a teraz pa pa. Szkoda dziewczyny, ale cóż w takim się obracała towarzystwie i to się na niej zemściło. Teraz szkoda tylko rodziny, bo nawet grobu nie mają jak jej wystawić, może ktoś kiedyś napisze anonim gdzie ją zakopali.
popieram tę opinię 126 nie zgadzam się z tą opinią 3

W dzisiejszym 4 stronicowym artykule na gazeta.pl było napisane że wszyscy z tej paczki znajomych, którzy wybrali się do Dream Clubu w Sopocie tamtej nocy, byli cytuję "dobrze sytuowani". Wieczorkowie też. Iwona mieszkała na Czarnym Dworze w jednym z nowych deweloperskich osiedli. A matka prowadzi salon fryzjerski, czy tam urody w centrum Sopotu. To może być jedna z przyczyn tak mocnego nagłośnienie tej sprawy w mediach.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 2

a ja slyszalam, ze mieli problemy rodzinne, mieszkanie wcale nie bylo luksusowe, tylko calkiem niewielkie, a ojczym podobno ja i matke nie raz doslownie z domu wyrzucal. Jakis taki komentarz na onecie. Wiec chyba nie wszystko jest takie lukrowane. Wlasnie dlatego, ze nie jest sprawa jest wybielana, ze niby ona spokojna studentka, a nie imprezowiczka ze starszymi facetami.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 6

Komentarz na onecie

Kurcze, Czester, poważna sprawa!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

komentarz jak komentarz, ale to prwda. Niejedna osoba mowila, ze w domu nie bylo kolorowo.

nie, l naglosnieniu sprzyja film , gdy ten recznik za nia idzie- jak lis , coraz szybciej i szybciej ..
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Maciarenko ich chroni na 100%
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

Może tata lub wujek z PiS, albo jakaś szycha w prokuraturze, sądzie czy policji. Mają pewnie dojścia tam gdzie trzeba to nikt specjalnie nie drążył skoro taki przyszedł prikaz z góry. Ta zasłona milczenia jej znajomych i wzajemne krycie jeden drugiego od początku było podejrzane.

No, ale cóż teraz to juz i tak do niczego nie dojdą. Policjanci trochę poudawali, że starają się sprawę rozwiązać, każdy odegrał swoją rolę, a teraz pa pa. Szkoda dziewczyny, ale cóż w takim się obracała towarzystwie i to się na niej zemściło. Teraz szkoda tylko rodziny, bo nawet grobu nie mają jak jej wystawić, może ktoś kiedyś napisze anonim gdzie ją zakopali.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 9

Może skończyła tak jak każdego roku kończy

20 tys Polek czyli w burdelu. Polki są naiwne a potem płacz, że muszą pracować w agencji a jechały do pracy do baru bez konieczności znajomości języka niemieckiego.
popieram tę opinię 50 nie zgadzam się z tą opinią 12

Ale za to przed wyjazdem zostały odpytane "Co znosi kura?"

Odp. Ja!Ja!

przecież ona nie jechała za pracą, nie musiała

wracała z imprezy, pewnie znajomi maczali palce w jej zniknięciu
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

każdy ma prawo robic co chce

czy to twoim zdaniem jest powod żeby krzywdzic walni się w łeb nie życzę ci abyś sam \ sama byłaś w takiej sytuacji
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 7

Wieczorek

Żadna szanująca się dziewczyna , nie szwęda się po nocy po Sopocie !!!! A jak wraca z dyskoteki , to zamawia taxi i podjeżdza pod sam dom !!! Chyba jasne jak słońce !!!!!
popieram tę opinię 70 nie zgadzam się z tą opinią 86

A jak nie ma kasy na taxi ?
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 11

To dzwoni po znajomych, rodzinę lub

zasuwa do komunikacji miejskiej. Romantyczne przechadzki po pijaku kończą się jak na załączonym obrazku.
Ku przestrodze dla kolejnych tlenionych imprezowiczek.
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 10

matka sie wypowiadala, ze ona zawsze wracala taksa, albo dzwonila po nia. Nietrafiony przytyk. Jan ma racje. Tym bardziej, ze z Sopotu do jej osiedla nie jest daleko.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

widocznie Iwona chcial po drodze kogos spotkac. Faktem jest, ze natarczywe telefony Pawla i Adrii, wyladowaly jej komórke.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak?

panienki, które puszczają się ze starymi facetami za kase mają pieniądze, poza tym mamusia biedulką też nie jest
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6

jakie masz przesłanki, że puszczała się ze starymi za kasę?

jakby tak było, to miałaby pieniądze na taxi

a szanujący się chłopak może się szwędać po nocy w Sopocie?
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jak nie boi się skończyć pod taksówką z obitym wcześniej ryjem,

to może :-)
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 4

jakos nie slychac u nas o gwaltach na facetach. Co za porownanie. Facet jest wiekszy, silniejszy i z reguly dostaje w dziub od grupki osilkow, albo szczeniakow mocnych w grupie. Jedna dziewczyne, potrafi obalic byle facet. Nie mowie tu o absolwentkach awf, albo innych kursantkach karate.

taaa bo przecież chłopak nie musi się szanować, tylko kobiety maja taki obowiązek...

i wszystkim udowadniać, że jest czystą dziewicą orleańską, no ręce opadają...
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6

Morał z tego prosty,choć nie wszystkim znany

Miast nocą pieszo przez odludzia - taksówką wracamy.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 4

gnida gruba pryszczata i zawistna..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Czytam te wypociny komentujących i żal mi was

Piszecie o prowokacjach, o szanowaniu się itp. o lansowaniu w mediach ??!!! Iloraz inteligencji meduzy, prezentuje idiota od sody kaustycznej. Proponuję wszystkim zastanowić się co byście czuli i ile byście zrobili dla sprawy, gdyby to wasza córka, matka, bliska osoba zaginęła bez wieści. Pewnie miło by się czytało komentarze prostaków siedzących za ekranem komputera, czujących się , bo myślą, że są anonimowi. Co w tym złego, że dziewczyna chciała się przejść - to jej wina ? To tak jak z gadkami typu zgwałcili ją bo miała krótką spódniczkę! W takim razie życzę każdemu ciulowi, który pisze te idiotyzmy, żeby następnym razem jak będzie wracał z imprezy zalany w krótkich spodenkach, jakiś rosły pedał (politycznie poprawnie gej ) zdymał go w krzakach, bo przecież to czysta prowokacja łazić pijanym w krótkich gaciach.
popieram tę opinię 153 nie zgadzam się z tą opinią 17

Kim jest (była) ta kobieta, że zrobiono z tej sprawy narodową epopeję?

Dlaczego ta sprawa powinna obchodzić kogokolwiek, poza jej bliskimi?

Krótko mówiąc, w czym ona jest lepsza od wszystkich innych zaginionych o których świat nigdy nie usłyszy?
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 43

Ale z ciebie prostak. Nie jest lepsza od innych zaginionych, ale po prostu sprawa została nagłośniona przez rodzinę z myślą o tym, że prędzej uda się ją znaleźć - tak uważam. Poza tym szum zrobiła obecność Rutkowskiego itp.

Dobrze, że sprawa jest nagłośniona, bo jeśli to wpłynie na bezpieczeństwo nastolatek to chyba dobrze. Uważajcie na siebie.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 7

Matka Iwony od początku wie co się stało z Iwona

Tylko prawda jest taka ze ukrywa prawdę
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 3

Panienka buja się dobrze za granicą

Podobnie jak ten co go porwali a potem zabili, tatuś z siostrzyczką pianę bili.
A Krzysio z kumplami za kasę tatusia gdzieś na kolorowych wyspach zimne drinki popija.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 47

Co za bzdury wypisujesz.

Przecież ustalili DNA ze zwłok, że to K. Olewnik :-O
Taką wersję mógłbyś lansować kilka lat temu, teraz to dowód na brak wiedzy w temacie.
Sprawy są jednak podobne. W obu przypadkach mamy bananową imprezową młodzież bawiącą się za kasiorę dobrze sytuowanych rodziców i w obu przypadkach coś poszło nie tak jak miało - prawdopodobnie z nadmiaru alkoholu i wymknięcia się sytuacji spod kontroli. Bywa.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4

Hi, hi, hi - takie to DNA Olewnika że je można olać

Tatuś "fioletowy nos" kombinował jak koń pod górę i nic nie wykombinował.
Próbował medialnie zaistnieć tylko cienko mu to wyszło.
Sostrunia poza pyskówką przed kamerami nic więcej nie potrafiła.
A Krzysio z policajami i panienkami balował, zabrał "okup" i chodu parochodu.
Podobnie Iwonka - może nieźle się w Paryżewie bawi.
Jakiś go-go klubik, tańce na rurce, jest w końcu młoda.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 18

Ty chyba masz interes żeby lansować tą wersję z Paryżem ;-/

Ciekawe jaki ;-/
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bo najlepsze kasztany są na Placu Pigalle

Iwonka lubi je tylko wieczorem.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 18

Zignonuj tego trolla

Prawdziwego Zenona Kocurmana ta sprawa tyle interesuje co Madzia z Sosnowca i śliski kocyk.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie dociera do ciebie trollu?

Skończ się podszywać pode mnie!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Spadaj na płot

Trollu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Sam spadaj na płot i wymyśl sobie własnego nicka

UPIERDLIWY TROLLU
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Te, Zenek - a może zaczniemy mecz w robieniu jaj?

I wyjdzie kto jest real, autentyk.
A kto troll.
Wchodzisz?
Z resztą moderator /ukłony/ widzi "who is who".
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Policja w Polsce jest bardzo profesjonalna

Sami profesjonaliści - szef tego jakże profesjonalnego zespołu z mediów dowiedział się że są jakieś billingi.
popieram tę opinię 49 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czas nie działa na korzyść śledczych

Zmarnowano mnóstwo czasu, im dalej tym przestępcy bardziej zuchwali. Gdyby ta lasencję przycisnęli na początku sprawa by się rypła. A tak laska przychodzi z adwokatem, wie co ma mówić. Trup rozpuszczony w kwasie, dziękujemy do widzenia.
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 2

Osoba, która zrobiła Iwonie krzywdę chodzi na wolności wśród nas, być może mijamy go na trójmiejskich ulicach.... ciekawe czy odwiedzał Analną Malinkę....???
popieram tę opinię 49 nie zgadzam się z tą opinią 1

ha ha ha ha dobre toto
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

stwierdził że raz I won
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

policja mataczy w tej sprawie
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 4

Policja

To nic nie może powiedzieć.Polska oligarchia .od rosyjskich i ukrainskich,niczym się nie różni.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mam w d** ie Iwone, mame Madzi i dzieciara Kate i Williama.

Czekam na istotne informacje naukowo-polityczno-gospodarcze.
popieram tę opinię 51 nie zgadzam się z tą opinią 36

Akurat informacji politycznych dla zdrowia psychicznego lepiej nie czytać....
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kaczor Donald się przyznał że razem Rasputinem przygotowali zamach na Kaczorowskiego.

Info 100% pewne!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ciekawe czy byłoby ci tak nudno, jakby sprawa dotyczyła bliskiej ci osoby
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bliskie mi osoby nie zajmują się ze starymi zgredami za kasę

nie chleją wódy na działce, nie łażą po nocnych klubach dla mafiozów i nie wracają po nocy półnagie i nachlane sądząc, że do nich świat należy i że są nieśmiertelne.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 14

jesteś pewien? to gratuluję.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

brawo

dokładnie.... Iwonka balansowała na cienkiej granicy... mała blerwa
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 17

Kim ona jest ?

Ktoz to taki że ciągle o niej mówią piszą i rozprawiaja ? to jest dopiero podejrzane...
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 21

A kim ty jesteś, aby to oceniać ?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

Córka

Towarzyszki polskich używaczy.Od l 18 do lat 90.Oby hajs siłę zgadzał.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

śmieszne są te wasze komentarze że żadna szanująca się dziewczyna nie chodzi po mieście w nocy... a jak facet się szlaja po nocy to już jest ok? zresztą jaki jest związek między szanowaniem się a chodzeniem na imprezy? czy to oznacza że każda dziewczyna chodząca na imprezy się szmaci? w takim razie 99,9% dziewczyn to szmaty idąc waszym tokiem rozumowania
popieram tę opinię 62 nie zgadzam się z tą opinią 14

są imprezy i imprezy

jest towarzystwo i towarzystwo, są knajpy i knajpy, są laski i laski. nie wiesz?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Była tuptą i tyle

Każda dziewczyna daje d*py na imprezach

Iwona miała nie za dobre towarzystwo otaczała się najgorszym sortem znajomych z kryminału z dawnym świadkiem koronnym tak jak jej mamusia która lansuje się przed kamerami a od początku ukrywa prawdę
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 7

żyje i używa życia !!!

------------- wierzę w to !!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 18

Ona nie żyje od pierwszego dnia zaginięcia

Nawet pan Szostak to powiedział ..

Ciekawe czy

Gdyby koleś (chłopak) wracał wieczorem z imprezy sam i zostałby zgwałcony czy w jakikolwiek sposób skrzywdzony przez innego faceta (facetów) to też ci wszyscy "mądrzy" internauci na tym portalu pisaliby, że się nie szanował, bo chodził sam podpity... Ludzie... zacznijcie myśleć zanim coś napiszecie. Nie widzę różnicy w tym przypadku między kobietami a mężczyznami.
popieram tę opinię 50 nie zgadzam się z tą opinią 8

A gdzie opcja w ankiecie

A gdzie opcja w ankiecie GÓ.WNO MNIE TO OBCHODZI??
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 19

a jednak pofatygowałeś się zajrzeć, a nawet napisać.. hmm
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

żenujący poziom komentatorów ! gdyby to spotkało was albo wasza rodzinę też takie pierdoły byście pisali ?! bo wydaje mi się że oficjalnie jesteście bardzo poprawni ! żal mi was bo jesteście puści ! jak będzie starzy może was spotkać przykrość oddadzą was do domu opieki i zapomną ! albo nie ! będą czekali na wasze pieniądze ! życie to nie bajka nikt nie powiedział ze będzie lekko !
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 12

pomimo wszystko, nie życzy się nikomu źle...

Pusta to była Iwonka i jej towarzystwo.

Tlenione i puste dziewoje jak flaszka po bimbrze. 19-latka i 17-letnia koleżaneczka udające się na imprezę z 30-latkami nuworyszami do klubu z półnagimi tancerkami z wstępem od 21 lat, a wcześniej obalanie wódki z Biedronki na działce? Ta cała historia i ci ludzie mnie brzydzą, a rodzice tych pannic powinni się wstydzić za to co wyhodowali. W ogóle mi ich nie żal. Po przeczytaniu artykułu na konkurencyjnym portaliku z Tkackiej, zemdliło mnie. Jeśli zawarty tam opis tego towarzystwa jest prawdziwy, to zajmowanie się mediów tą sprawą w takim stopniu, to po prostu żenada.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 18

proszę sprawdzić osobę, która umieściła ten wpis, bo na pewno ma jakiś związek ze sprawą i próbuje zamydlić oczy. Po prostu z opisu wynika, że bardzo dobrze zna osoby, które brały udział w ten imprezie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 16

Z opisu wynika, że czytała dzisiejszy artykuł GW.

Czytaj ze zrozumieniem, analfabeto wtórny ;-D
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

W11 się znalazło... widać z ryja, że panna lubiła na ostro
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12

Dlaczego były chłopak Iwony

odmówił badania wariografem, chociaż inni nie mieli nic przeciwko tego typu badaniu?
popieram tę opinię 80 nie zgadzam się z tą opinią 0

bo ma coś na sumieniu ?
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 0

z powodu wielkiego stresu to Barcelona nie zagrała z Lechią

jak stres minie to zagrają we wtorek.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

aaa

jak sie on nazywa? ktos zna jego nazwisko?

Piwowarczyk

psyt...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Aaa

Myślisz,że to Paweł za tym wszystkim stoi?? Ja go też podejrzewam i Adrie,bo jako ostatni widzieli Iwonę żywą
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 6

Paweł i Ania. Adria nie. Dlatego przeszukiwany byl pas nadmorski aby znalesc ślady i dowody, że tam było. Szukali ręcznika, który by potwierdził czy coś widział na plaży bo szedł za iwona a potem wracal

Jeżeli ręcznik to jest rzeczywiście ten od kart to spokojnie można było się obawiać. Jeśli Iwona była pyskata to wystarczyło że im utrudniła, odstraszyła klienta podczas gry...stracili przez to kasę...hmmm znam takich od 3 kart i oni się nie cofną by się odpłacić jeśli tylko nadarzy się okazja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Też tak myślę że ten z ręcznikiem to kryminalista stary który mógł pomagać w porwaniu bo za dużo zbiegu okoliczności .Kryminalista ze światka przestępczego powiązany z gangiem szedł za nią a właściwie biegł prawie bo Iwona wtedy po deptaku prawie biegła szła bardzo szybkim krokiem.Pozniej niby usiadła na ławce w parku Reagana .Tak mówią śmieciarze.Mogla usiąść na ławce bo po tamtym parku mógł kręcić się Patryk.Z tym że tez nie napewno usiadła tam i mogli ją wciągnąć do śmieciarki tez .

generalnie z buzi połykaczka ognia......

pewnie połyka ogień gdzieś w czasoprzestrzeni...
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 28

Gdanska prokuratura - banda niewykształconych nierobów !
wszystkich pod sciane i rozstrzelac ! Smieszna instytucja.. Gorsza niz niepotrzebna straz wiejska !
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 5

jn

a ten znajomy policjant?
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 0

No właśnie ?

O nim jakoś cicho, a przeciez znał sie ze znajomym Iwony z Dream Clubu ?

19 latka i dobrze sytuowania koledzy pod trzydziestkę? ( artykuł z GW)

plus znajomi ochroniarze i koleżanki w wieku 17 lat - chyba już wszystko jest jasne. wg mnie narko-seks biznes plus jakaś tajemnica, którą znała Iwona...
popieram tę opinię 64 nie zgadzam się z tą opinią 4

jeden z nich ponoć był właścicielem firmy wywożącej smieci (wg Gazety trojmiasto)

to teraz od 1 lipca jest bezrobotny :( bo przetarg wygrało PRSP.... ale pech
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2

i wlasnie to powinni sprawdzic. Jesli koles mial dirme wyworzaca smieci czy utylizujaca to przeciez latwo mogli sie pozbyc ciala Iwony. Z calej sprawy logiczne sie wydaje, ze ona musiala gdzies byc wywieziona, bo przeciez nie rozplynela sie na srodku deptaka. Mogli ja wywiezc na dzialke babci tego Pawla, albo gdzies w okolice, tam jej cos zrobic, a pozniej pozbyc sie ciala. Moze nawet babcia nie wie, ze gdzies pod jej altanka czy domkiem ta Iwona jest zakopana. Nie wiem co oni sprawdzali, ale przeciez jest tyle mozliwosci, ze az same scenariusze sie tworza. Albo ta Adria. Dzisiaj czytam, ze ojczym Iwony uslyszal o 4 w nocy jak Adria ze swojego mieszkania 100m dalej kloci sie czy glosno rozmawia z Iwona. No przeciez to smierdzi na odleglosc. Jak laska musiala drzec jape, zeby ojczym Iwony ja 100m dalej uslyszal. Przeciez to grubymi nicmi szyte.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 4

??

Ta cała agencja detektywistyczna Lampart wrzuciła na youtuba informacje, że Iwonie zrobili cos goście opróżniający śmieci ze śmeitników na trasie Iwony, gdzies czytałam nawet ze gość z ręcznikiem to ich znajomy, ale pewnie to plotki
Nie kompromituj sie

też mnie to zastanowiło

sam jestem "pod trzydziestkę" i jakoś nie mam nastoletnich koleżanek, a tym bardziej nie znam ochroniarzy w klubach. szemrane towarzystwo generalnie wyłania się z tego artykułu.
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 4

tylko, ze Pawel ma podobno 22 lata,a juz zrobili z niego "wszyscy pod 30".
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

t

Długo się tą ciągnie

Gdańska prokuratura. Ziobro wróć!!!!

24-letni Patryk Palczyński zaginął w czerwcu 2010 r. Półtora miesiąca później z Bałtyku wyłowiono jego ciało: ręce mężczyzny były związane liną, a do tułowia przytroczone były dwie płyty chodnikowe. Prokuratura Rejonowa Gdańsk-Oliwa uznała, że mężczyzna skrępował się sam i popełnił samobójstwo, topiąc się.
popieram tę opinię 107 nie zgadzam się z tą opinią 3

Chciał żyć

A utlenionej było obojętne,narkotyki cebulaki etc...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

taaa... to był w ogóle maks ich mądrości...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie trzeba wiazac wlasnych rąk

zeby sie utopic. cos pewnie mial dotransportowac komus.
ale wyobrazni to jednak sledczym nie brakuje.
i co bylo najpierw..zwiazal sobie rece..czy przytroczyl plyty?

hehe

Myślał,że mnie przekręci, ale mu nie wyszło.

napisze tylko co czuje,wiec potraktujcie to jak wroznie z fusow...

Mam 100 % pewnosc ze Iwona Wieczorek nie zyje.Rozmawialem z Iwona Wieczorek na 2 dni przed smiercia,metoda laczenia sie z mozgu do mozgu.Iwona byla ranna i cierpiala,przetrzymywal ja w piwnicy starszy mezczyna.Ona nie wiedzia gdzie jest,zmarla dwa dni pozniej od naszej rozmowy.Dzis nie potrafie powiedziec jak dawno to bylo,uplynelo za duzo czasu.W feralnym dniu Iwona Wieczorek zostala potracona przez samochod dostawczy,kierowca mial alkohol we krwi.Po wypadku zabral ja i uwiezil w piwnicy.W tej sprawie juz sie pewnie nic nie wydarzy... .Mozliwe ze na lozu smierci ow mezczyzna ktory spowdowal wypadek przyzna sie do winy i wyjasni pewne sprawy.Przykro mi ze nie daje zadnej nadzieji rodzinie.I nie mam zamiaru konkurowac z nikim o racje ,czy spekulowac od dosc nieodwraclanej sprawie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 68

o rany

a na pogaduchach na Srebrzysty już był?
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 4

a co w takim razie z ciałem obserwer?

nie trudno przewidziec ze cialo na wsi latwo ukryc gdziekolwiek

Jest to prawdopodobne, ale

ale są też inne wątki. Zaufałbym Jackowskiemu bez zbednych świadków.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

a co właściwie powiedział Jackowski, bo nie pamiętam... ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

no raz, ze jest gdzies na polwyspie w domku nr 15. Pozniej, ze cos czarnego widzi, pozniej, ze widzi jakas piwnice w niej wode, pozniej, ze ja w jakiejs przyczepie trzymaja, pozniej, ze jest 500 m od domu czy miejsca, gdzie zginela. I sobie wyobraz, ze chlop w nic nie trafil:) Nawet do kompostownika zajrzal na dzialce tego Pawelka podobno i nic. Kompostownik prawdy mu nie powiedzial.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wizja daleka od prawdy,odciągająca uwagę od odpowiedzialnych osób za zaginięcie Iwony. Celowo to napisano
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

Chyba nie tylko Sherlock wydedukuje, że to sama Iwona miała przy sobie ten telefon...
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

pewnie esbeckie porachunki

inaczej media nie podaly by tego do wiadomosci
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jestem

pewny że za komuny milicja by już dawno tą sprawę rozwikłała , wstyd policjanty wielki wstyd i żenada !!!!
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 5

ye ye

Borewicz z kapitanem Żbikiem już by oblewali sukces.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

poponuje

Zajac sie sprawa Olejnika,a jak to za malo...
Pan Macierewicz sluzy bardziej sesacyjnym watkiem.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 12

Przeciez to był drugi nr IWONY!!!!!!!!!!

Kobieta do której dzwonił Paweł to Iwona.To był jej drugi nr o kórym nikt nie wiedział.W momencie kiedy jej tel.przestał odpowiadac pozostał z nia w kontakcie na tym drugim numerze-Logowanie sie w dreamie,potem na trasie powrotnej temu dowodzi.Kobieta-ta niby laska pawla, mówiła prawde ze to nie był jej tel,ale potem ktos opłacil jej adwokata aby sie przyznała.wszystko było ukartowane jak z olewnikiem,i tez moglo wymknac sie spod kontroli.a policja umoczona w tym jak u olewnikow.
popieram tę opinię 58 nie zgadzam się z tą opinią 16

Mozesz mieć rację, ale to mógł być też telefon tej drugiej dziewczyny, bo za bardzo kręci.

Paweł wszystko wie...........

Ona własnie na poczatku mówiła ze to nie jej telefon,i na tym etapie nie kręciła,dopiero po namowie (moze za kase) i jak dostałą od niego adwokata przyznała sie ze to jej telefon. Jestem pewny ze to paweł zeznał ze kontaktowal sie ze swoja kobieta albo byłą zeby nikt nie myslal ze zna dalsze losy iwony gdy jej oficjalny telefon przestał sie logowac. Ten chlop wie wszystko i grubo kreci,nie sledziłem tematu,ale to jakis policjant czy jak?
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jeśli coś się stało to współczuję, ale jedna z opcji, może być ....

taka : za jakiś czas się znajdzie w niewyjaśnionych okolicznościach, a potem książka , wywiady, reportaże .. tak można zaplanować zarobienie sporej kasy. Tylko trzeba dbać przez jakiś czas o "pierwszy plan "

Od dawna zastanawiam się nad medialnym rozgłosem, sam nie powstał, o takie rzeczy trzeba dbać, wykładać kasę na artykuły, podpłacać osoby które coś mogą w mediach, etc.
pierwszy okres - spontan ok., ale to jest cały czas na tapecie
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 22

Nikt nikomu nie płaci

Temat wraca bo jest zainteresowanie, ludzie czytają te newsy niczym kolejny odcinek powieści kryminalnej. Jeśli redakcje publikują artykuł który ma kilkaset tysięcy odsłon to już myślą o kontynuacji tematu. I nikt nie musi nikomu płacić. A szum powstał od konferencji pewnego słynnego detektywa, ktory trafił na sezon ogórkowy.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

zgodna z rzemiosłem była budowa pasa startowego w Modlinie...

"Była kontrola z Komendy Głównej Policji. Wykazała ona, że pomorscy policjanci, badając sprawę Iwony Wieczorek, postępowali zgodnie z policyjnym rzemiosłem".
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 8

matka i córka mają cygańskie rysy, więc może z zaginięciem mają

coś wspólnego Cyganie? Powinno się zbadać ich romskie środowisko.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 47

co mi tu minusujesz jeden z drugim baranie bez wiedzy. Trzeba być ślepym.

Matka stara cyganka. Weź zdejmij jej makijaż to zobaczysz, Klasyczne cygańskie rysy. Córka jeszcze bardziej. Widocznie ojciec był Romem albo dziadkowie pochodzący od Romów w prostej linii. Ani słowa o nim nie ma. wiem co piszę, bo mam kolegów Romów i takie cechy rozpoznaje od razu. Jak tylko ją zobaczyłem to było moje pierwsze spostrzeżenie.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 16

Z taką jasną cerą? Jak masz kolegów Romów to podpytaj ich.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

:)

Jakis czas temu ktos prawdopodobnie widzial Iwone w Paryzu z dzieckiem okolo 3 lat. Ciekawe... czy to prawda?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 35

Prawda

Tylko nie Iwonę, a Jagnę, nie w Paryżu, tylko w Krzyżu, i nie z dzieckiem, tylko z pieskiem.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 6

W ukrycie prawdy o zniknięciu IW zaangażowana była i Policja i Prokuratura. Opcje są dwie. Albo są tak głupi albo przekupni. Co wybieracie? I nie wierzcie największemu wypuszczaczowi na GP 24 niejakiemu Januszowi. Czy Janusz to rodzony ojciec zaginionej? Oszust to i tyle. Sam wymyślił 'ślad' paryski a teraz problem. Policja odbija piłeczkę.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 2

Na pytanie o MONDROŚĆ PrOkuratury wybieram pierwszą opcję : GŁUPI !

PO tym co zafundowała normalnym ludziom prokuratura krakowska, puszczając wolno mordercę 69-cioletniego człowieka, zatłuczonego przez młodego wyznawcę Platformy Obywatelskiej właściwie na oczach całej POlski, mam POdstawy do określenia Ilorazu Inteligencji profesji PrOkuratorskiej na POniżej 40 punktów ! ! !
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

Spisali go w prokuraturze z legitymacji partyjnej, że jesteś pewien, że to "wyznawca PO"? A może był kibicem, "kwiatem narodu"?

Prokuratura postawi zarzuty po sekcji zwłok ofiary. Będzie albo pobicie, albo pobicie ze skutkiem śmiertelnym. Krzykaczu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

t(!)y prokuratorku, lub POlski prawniku jesteś rzeczywiście tak GUPI, czy tylko takiego udajesz ?

Jesteś REPREZENTANTEM POlskiej Republiki Bananowej

(należy natychmiast zmienić nazwę RzeczPOsPOlita POlska na POlska Republika Bananowa, godło Państwa POlskiego zmienić z : Orła w Koronie, na : banana w kondonie),

w której w zależności od KASTY, do której dany człowiek należy, stosowane są odPOwiednio surowe, lub łagodne paragrafy.

Jest rzeczą niesłychaną, aby człowiek, który ciężko PObił drugiego człowieka wyszedł sobie, jak gdyby nigdy nic, z aresztu bez zastosowania wobec bandyty jakichkolwiek sankcji.

POdobnego zdania - a zarazem oburzeni takim POstęPOwaniem PrOkuratorka krakowskiego - są pewnikiem nieznani c(!)i Brunon Hołyst, czy Krzysztof Kwiatkowski.

Nie ma się tutaj co zasłaniać przyszłymi rezultatami sekcji zwłok ofiary - za pobicie, lub za pobicie ze skutkiem śmiertelnym ten bandyta winien już w tej chwili siedzieć chociażby w areszcie, czekając na wyniki sekcji zwłok. Chyba że należy, tak jak w tym przypadku do uprzywilejowanej KASTY w POlskiej Republice Bananowej.

Jej po prostu juz nie ma.Jak to sie mowi wymknela im sie z rak.

Bo ktos z Policji byl w tym rozdaniu kart.Kiedys mielismy czerwona milicje teraz mamy mafijna policje.Zreszta to jakas smierdzaca sprawa.
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dream club hahaha

Dream club to sorry, same szmat... Np.syla
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 6

???

"Rozmawiałam dziś z szefem zespołu, przyznał, że po publikacjach w mediach bardzo dokładnie przyjrzą się tej sprawie - zapewnia Gładkowska."
Ah ta nasza policja, najpierw info maja media, pozniej dopiero policja,a byc moze policja dowiaduje sie o wszystkim z portalu trójmiasto.pl. hehe
Z drugiej strony na jakiej podstawi dziennikarze Polityki otrzymują informacje na temat bilingów prywatnej osoby? Czemu policja tego nie potrafi albo nie chce zrobic pierwsza???
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 2

może to telefon człowieka ze szmatą na ramieniu?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

Potrafisz czytać ?

To czytaj jeszcze raz, i jeszcze, aż zrozumiesz tekst.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wow!!!

Niezły hardcore tu mamy- mam wrażenie że trop dla POLICJI jest właśnie w tych głupich komentarzach. Włos się jeży jak się czyta te głupoty! Większość z was to umysłowe popaprańce które byłyby zabić za ... no właśnie, za co ?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 21

Za groźbę odcięcia od kompa

Dostęp do internetu powinien być od jakiegoś poziomu IQ.

myślisz że byś się załapał?

przecież to dalej gra operacyjna:

przecież może się zdarzyć, że w jakimś komentarzu ktoś się wysypie, pojawi się nowy świadek, etc, a wy jesteście święcie przekonani, że ktoś z dobrej woli opisuje po raz kolejny zdarzenie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Pewnie jest

w Gdyni na Abrahama
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 12

Jackowski wskazał przecież co i jak

Jackowski wskazał przecież co i jak. Jak ktos ma problem z rozumieniem po Polsku niech ściąga jasnowidza śledczego ze Stanów.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 7

A Donald wasz premier mowil kilka dni temu jak bylo swieto policji

ze pracuja super i w ogole sa super i zeby sie nie przejmowali jak sie inni z nich nabijaja, ale jak tu sie nie nabijac, jak oni dzialaja z takim 'impetem' ze ho ho!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

komentarze

Tak czytam te komentarze i stwierdzam że portal powinien się Trollmiasto.pl nazywać...
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 7

nasz narod jest tepy i slepy.

Uwielbiam wspanialych ludzi mowiacych ze to juz nie mozna sie normalnie ubrac bo pelno zboczencow dookola. Bo tak jest bo swiat leci na twarz i na szyje. Kiedys jakos nie trzeba bylo isc na impreze w spodenkach spod ktorych widac majtki i bluzce tak skrojonej ze w zasadzie widac wszystko. Na imprezach w klubach az kipi od seksownosci. Pomyslmy... czy to jest styl ubierania ktory jest seksowny? tak! czy kiedys kobiety ubieraly sie seksownie i wyzywajaco na codzien czy moze jak chcialy sie komus podobac i byc pociagajace? chyba raczej to drugie a teraz laski chodza na pol nagie non stop. Szkola, klub, spacer, festiwal. Ludziom poprzewaracalo sie w glowach i to grubo wiec moze tak troche rozwagi i ostroznosci?! Skoro wiadomo ze dookola pelno zbokow i ludzi czekajacych na prowokacje to moze by tak zastanowic sie przed wyjsciem z domu czy nie bede swoim wygladem prowokowala do niechcianych sytuacji? hmm... no nieeee najlepiej rozbierzmy sie do zupelnego naga i badzmy zdziwieni ze ktos sie nami interesuje.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 14

niby tak,ale z drugiej strony, skinhead ma inny problem związany z ubiorem, hiphopowiec inny, hipster inny... to kwestia emocji i edukacji ogólnonarodowej, wychowania... nie da się ukryć, że internet rozbudza wszystkie możliwe zmysły, bo łączy kulturowo i zaciera granice autonomii.
moje zdanie jest takie,że chciało by się na wieś, odpocząć... :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

pełno zboczeńców nasuwa się nie tylko na pół nagie kobiety . Nikt nikomu nie zabroni nosić sukienek czy czegoś podobnego .. Nie zupełnie strój świadczy o prowokacji ale i sposób w jaki się zachowujesz do tak zwanych zaczepiających przechodniów. Każdy z nas ma swój styl i po prostu będzie go nosić. Nie po to Kobiety pracują nad swoją figurą żeby ją chować w szerokich spodniach po pas i koszulce za tyłek i to w dodatku na imprezie ; ) . Myślę że troszkę bez zastanowienia był dodany komentarz ..

nasza wina, nasza wina, nasza b. wielka winna ..!

czytamy.., podgrzewamy.., podsuwamy.., klikamy, napędzamy.., dajemy zarobić, żywimy się tymi plotkami i informacjami, (czasem !) pomagamy !, to pytania rodzą odpowiedzi, a ile wyobrażeń na jakiś temat, tyle pomysłów na teorie i kolejne tematy... , aż by się chciało trochę na wieś pojechać, odpocząć, na szczęście zaraz weekend, żeby jeszcze tylko praca była...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

DZIWNY KOMENTARZ PO LATACH...

Zobaczcie na co niedawno natrafiłem przeglądając portal:

"witam wszystkich zainteresowanych zniknięciem iwony wieczorek.

otóż nie wiem czy te informacje coś wniosą do sprawy i czy pomogą w rozwiązaniu zagadki.

sam osobiście nigdy nie śledziłem sprawy Iwony wieczorek ,nawet nawet nie interesowałem się nią ,

o całym zaginięciu słyszałem tylko w telewizji ,

ale sprawą zainteresowałem się po dziwnym zdarzeniu ,tzn; rozmowie którą podsychałem w Męskiej toalecie

w jednej z trójmiejskich klubowych knajp. było to jakieś 2 lata temu .

otóż siedziałem sobie w kiblu i do ubikacji weszło 2 mężczyzn ,weszli po prostu się wysikać ,

byli pijani

podejrzewam że nie zorientowali się że siedzę na kiblu ale co najciekawsze rozmawiali właśnie o Iwonie wieczorek.

nie będę tu opisywał całej rozmowy słowo w słowo

ale z rozmowy morz-nabyło wywnioskować że jeden z nich doskonale orientował się w całej sprawie.

oto fragmenty dziwnej rozmowy;

sprawa śmierci iwony w nigdy nie wyjdzie na jaw

jest to sprawa polityczna.

całą sprawą zajął się osobiście , Donald Tusk i Krzysztof Rutkowski.

w śmierć Iwony wieczorek zamieszany jest Michał Tusk , premiera donalda tuska.

z rozmowy wynikało że to on zabił iw-one .a teraz jego ojciec próbuje zatuszować całą sprawę.

Donald Tusk zrobił wszystko by synek nie poszedł siedzieć .

często powtarzając że sprawa nigdy nie zostanie wyjaśniona .

mówił że Tusk sprowadził swojego człowieka który się wszystkim zajmie ten człowiek to

z rozmowy można było wywnioskować że Detektyw Krzysztof Rutkowski miał za zadanie zamazać wszystkie ślady i ukryć wszystkie dowody w sprawie śmierci Iwony.

i mataczyć i zwodzić rodzinę zaginionej i grać na zwłokę ,

tak by nie znaleziono winnego.

Donald T postarał się o to by sprawą zajęli się jego ludzie z policji .

jakaś tam wyznaczona specjalna grupa , ludzie od brudnej roboty.

do zamiatania politycznych brudnych spraw pod dywan.

dodawał również że sprawą zajęła się jak to nazwał Masoneria ,i że wszyscy zajmujący się sprawą są p******i.

do tego dodał że detektyw Krzysztof Rutkowski jest masonem i zna się na swojej robocie, więc cała sprawa będzie z pewnością pozytywnie rozwiązana.

dodał również że w prosty sposób pozbędą się wszystkich świadków.

wyznaczyli sporą nagrodę , więc jeśli ktoś coś widział to na pewno się pojawi.

z rozmowy wynikało że;

sama nagroda to była zwykłą pułapka , miała to być przynęta na świadków.

na miejscu rodziny poszukiwanej ,sprawiedliwości u Rutkowskiego czy też policji bym nie szukał.

fragment artykułu ;

Detektyw Krzysztof Rutkowski poinformował, że gdańscy biznesmeni zaoferowali milion złotych za informację o miejscu ukrycia Iwony Wieczorek.

mam nadzieje że choć troszkę pomogłem w rozwikłaniu zagadki .

pozdrawiam ANONIM>>>>>

PS

używam zmiennego ip i pirackiej Visty ,i fałszywego klucza jak reszta ,proszę mnie nie szukać.

na policję zeznawać za żadne pieniądze nie pójdę żeby to było jasne ,

więc proszę też nie zadawać pod postem żadnych dodatkowych pytań ,

wstawiam Text i już nie mam zamiaru więcej wchodzić na stroonę .

bogdan"

Wydaje mi się, że policja powinna mega zainteresować się kimś kto wypisuje takie rzeczy. Osobiście cała opowieść wydaje mi się bardzo prawdopodobna bo kto i po co miałby po 3 latach zmyślać coś takiego...
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 54

Masz racje

ale bardziej prawdopodobne że to jej kolega Paweł ją zgwałcił i zamordował, tak mi to wygląda
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 4

nie pij więcej.....
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

To jest bardzo możliwe...

tja, Michał Tusk i masoneria - a może Kaczyński i Ziobro maczali w tym palce, co?? Coś czuję, że w tym kiblu to za dużo gazów poszło Ci do głowy, stąd takie opowieści...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 9

no przeciez to nie on podsłuchał tą rozmowe tylko znalazł taki tekst na portalu i go tu przytoczył, a podsłuchał rozmowe ktos in

ddd
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

pustostan umysłowy

twoj pasożyt w mózgu głoduje
Jaki z**b

Iwona przebywa w mym królestwie wskrzesiłem ją i jest piękna
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 22

Wasze komentarze jak widać są niepotrzebne i w niczym nie pomagacie pisząc takie bzdury. Postawcie swojego bliskiego na jej miejscu i nie chcieli byście żeby się odnalazł? Jestem za tym żeby dalej jej szukali tak długo aż znajdą konkretny trop. I bez względu na to jaką kto ma o niej opinie nie powinien wypisywać takich obelg na forum.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 2

A mnie dziwi kilka spraw w tym zaginięciu.

Przeczytałem dziesiątki artykułów o tej sprawie i kilka rzeczy mnie zastanawia. Może ktoś pomoże rozwiać moje wątpliwości:

1. Co tak naprawdę było powodem kłótni w Dream Clubie? Przypomnijmy: Iwona wyzwała swoją koleżankę Adrie od szmat i wyrwała się z rąk Pawła. Podczas przesłuchania znajomi z którymi się bawiła, stwierdzili że powodem była zazdrość (o Pawła), ale to trochę dziwne, bo według ostatnich doniesień Iwona i Paweł nie byli parą. Paweł starał się o Iwonę, ale ta go ignorowała, więc wątpliwe żeby była o niego zazdrosna. Ale to niech wypowiedzą się kobiety.
Musiało się stać coś, co spowodowało, że miała dość tego towarzystwa - gdyby chciała spowodować zazdrość u facetów - zaczęłaby tańczyć z innymi facetami w klubie etc.

2. Adria wróciła taksówką do domu (Iwona i Adria były sąsiadkami, mieszkały w sąsiednich blokach na parterze). Podczas rozmowy telefonicznej przed blokiem, Iwona nadal była zła i wyzywała Adrię. Tę rozmowę słyszał śpiący w sypialni ojczym. Jeśli Iwona dowiedziała się czegoś, co wywołało u Niej oburzenie, to po tej impulsywnej reakcji (wyjście z klubu), reszta mogła się przestraszyć, że Iwona jest na tyle nieodpowiedzialna, że zacznie o CZYMŚ opowiadać (Paweł i reszta chłopaków znała Iwonę zaledwie od miesiąca).

3. Pomijając fakt, czy to znajomi skrzywdzili Iwonę, to całe te towarzystwo ma coś za uszami (może lewe interesiki i są "solidarni" wobec siebie) i dlatego nie mówią wszystkiego policji. Ale z drugiej strony zazwyczaj ktoś zaczyna sypać (ludzie się kłócą, mają rozbieżne interesy albo coś wypaplają po pijaku). A tu nic nie wyciekło.

4. Wygląda na to, że rano znajomi zaczęli dość panicznie szukać Iwony, jakby przeczuwali że mogło coś się stać. Świadczą o tym co najmniej 2 fakty:
Następnego dnia rano na domowy telefon matki Iwony dzwoni Kasia, która pyta o Iwonę, bo twierdzi że były umowione na 8:30 na siatkówkę. Kasia, to koleżanka która poznała Iwonę z Pawłem. Kasia chodziła do tej samej szkoły co Paweł. Czy faktycznie był umówione na siatkówę tak rano? Czy po prostu to był tylko pretekst, żeby zadzwonić rano. Nikt imprezowy nie umawia się tak rano na siatkówkę po całonocnej imprezie. Zakłada się, że imprezowicz będzie co najmniej 8-9 godzin spał...

Ponoć któryś ze znajomych specjalnie umówił się popołudniu na wizytę w salonie fryzjerskim Iwony, żeby podpytać co z Iwoną.

a) gdyby znajomi mieli czyste sumienie, to by otwarcie powiedzieli matce: "Pani córka, odłączyła się od nas i postanowiła sama wrócić, czy już wróciła? Martwimy się, bo nie daje znaku życia". Z drugiej strony Adria była na Nią zła, a chłopacy znali od niedawna.

5. Po zaginięciu znajomi byli mocno zaangażowani w poszukiwania. Wynajęli znanego detektywa i to jest dziwne, bo sprawcy raczej by tak nie zrobili, chyba że byli przekonani o tym, że mogą dokonać zbrodni doskonałej, ale taka pycha najczęściej gubi ludzi.

Może znajomi wiedzieli, że jeśli Iwona w porywie złości zrobi COŚ (zadzwoni, powiadomi, spotka się z kimś, rozpowie coś), to będzie zagrożona. Może przez całą noc obawiali się, czy zrobiła te "coś" i czy wróciła do domu cała.
popieram tę opinię 58 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jestem pewna, że znajomi mają coś za uszami. Prędzej czy później ktoś się wykruszy i zacznie sypać. Może nie ze względu na niszące wyrzuty sumienia, tylko po prostu z zemsty i będzie chciał wsypać inną osobę. Zobaczycie.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 2

Iwona mieszkała

na Jelitkowskim Dworze, a w którym bloku? Ktoś wie?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 9

Na jej profilu

jest napisane takie zdanie przez nią : życie jest jak gra w karty, trzeba mięć szczęście, by móc dalej grać"

To jest podpis pod jej zdjęciem, które zostało dodane 29 czerwca 2010 roku czyli krótko przed jej zaginięciem. Czy nie uważacie że ten opis daje do myślenia... ?
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 2

no a w znajomych, większość jej koleżanek to lachociągi
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

to przypadek z tym podpisem

Kamery

Na hugo wgl samo automatycznie obracane kamery, przez to zgubili trop i nie wiedza kto skad przyszedl i gdzie poszedl. Wystarczylo by pare zwyklych kamer w kazdym kierunku. Takie miasto jak Sopot i to w takim miejscu to nawet priorytet takich kamer zwyklych w kazdym kierunku. Co to za problem. Dla bezpieczenstwa zawsze kasa sie znajdzie. Maja nauczke a kamery dalej sa takie jakie byly
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 0

famab

Ta sprawa musi być wyjaśniona, Ci co piszą inaczej,chyba mają na sumieniu, to się należy opinii publicznej, aż dziw bierze ile błędów popełniła policja a może celowo mataczy? .to naprawdę woła o pomstę do nieba, a może to policjanci są zamieszani tak jak to było w przypadku porwania Krzysztofa Olejnika i tam też policja mataczyła mocno,
Powinni ci znajomi być aresztowani i mocno przyciśnięci, a zwłaszcza ten Paweł, podejrzany numer jeden ;e
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 2

Hmmm...

Tak więc dziewczyna Pawła coś kręci ..I Paweł też...W takim razie ludzie,którzy ten artykuł przeczytali , a znają to towarzystwo będą wiedzieli o kogo chodzi...Coś w końcu wypłynie...
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 1

telefoniczni prokuratorzy "digitalizuja" dokumenta

no to o wynik sledztwa mozemy byc spokojni
by zylo sie lepiej

WEJDŹ w skórę tej dziewczyny...

Jesteś zła, zmęczona, buty uwierają, niesiesz je w ręku , ogarnia cię wściekłość na wszystko, do tego
" pada " ci telefon...

Nocne wędrówki to dla ciebie nie nowość , podobnie jak i lokale, przechodzisz właśnie obok jednego z nich...

Ostani widok z kamery świetnie to ukazuje gdy skręcasz do niego...

Tak uczyniłaby Iwona W. Tak też było na 99%

Popatrz na ostatni kadr z ostaniej kamery ukazującej Iwonę. Ona skręca w lewo z chodnika po którym szła. DO LOKALU. Jak do oazy...

Prawie zawsze rozwiązanie nawet najtrudniejszych spraw okazuje się tą wersją , która była najbardziej oczywista.

Co było dalej ? Tego już nie napiszę...
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie tylko///

Nie tylko....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

?

Nigdzie nie widać żeby gdziekolwiek skręcała
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Skręciła na plaze i już z niej nie wyszła. Dlatego żadna kamera więcej jej nie pokazała a byly dlaje kamery tez

Co za czubyyyy.....Szok
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

Starasz się zdeawauzować pewne treści...

Mówisz czuby a czytasz...

Powinni cię sprawdzić.

Ja ją wskrzeszę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 14

Moje spostrzeżenia:

Ona nie skręciła w lewo. Spojrzała się tylko w stronę wyjścia na plażę odruchowo, 99% z nas by tam spojrzało idąc prosto. Kamera z mola kilkaset metrów dalej już nie odnotowała obecności Iwony. Coś się musiało wydarzyć na tym niedługim odcinku otoczonym parkiem... Albo ten kolo z ręcznikiem ją uprowadził (przystawił nóż do pleców, gardła itp) i zabił/zgwałcił (Iwona wyglądała prowokująco) ciało musiałby ukryć nieopodal miejsca zbrodni -Od razu by policja wpadłaby na trop. Mógł ją też uprowadzić autem ale tam było w miarę dużo ludzi i Iwona by hałasowała więc raczej nie dałoby się tego zrobić bez świadków. Więc te opcje raczej odpadają.
Moim zdaniem Iwona weszła do auta osoby którą znała i była umówiona (sprawdzić to w bilingach). Problemem jest brak dostępności dróg w tym rejonie, dookoła jest lasek przez który musiałaby przejść, tylko po co się tak czaić jak zaraz jest molo do którego można swobodnie podjechać... Coś tu jest grubymi nićmi szyte...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

mam wielka nadzieje ze zyje

witam wszystkich ludzie zastanowcie sie co wy wypisujecie zaginela dziewczyna bez sladu jej rodzina przezywa ogromna tragedie zyje w ciaglej niepewnosci jaka inf dostana dzis a jaka jutro. obojetnie jakie prowadzila zycie z kim sie zadawala nikt nie zasluguje na taki dramat.wy dla swojego dziecka poruszylibyscie niebo i ziemie.zyje ogromna nadzieja ze iwona sie odnajdzie cala i zdrowa tego zycze jej bliskim
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2

Scenariusz 16/17

Prawdopodobny scenariusz był taki. Iwona wracała do domu, osoby zainteresowane wiedziały którędy pójdzie. Pod domem czekał samochód z koleżanką Pana P., która niegdyś z nim sympatyzowała. Iwona za namową i słodkimi słówkami wsiada do samochodu. Samochód jedzie w miejsce gdzie już czeka Pan P., i robi wszystko by nikt się nie dowiedział o sex-biznesie, który dopiero zaczyna ze spółką"młodych, dobrze usytuowanych". Poszlaki są pomijane, BTS nie kłamie. Dowody mogą być tylko biurokracja jest ślepa...
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 4

zacznijcie myslec

Cokolwiek stalo sie z Iwona Wieczorek to napewno zostala uprowadzona z tego obszaru,ktory byl wielokrotnie przeszukiwany.Gdyby rozegrala sie jakas walka na miejscu pozostalby jakis slad, ktos by cos uslyszal.Wystarczylo kilkanascie sekund aby potracona samochodem dziewczyne wrzucic na skrzynie ladunkowa dostawczaka i nakryc workami.Po tym wypadku minelo jakies 3 tygodnie ,zanim pomyslano o takim tropie.Stad na jezdni nie bylo sladow,padalo potem kilka razy.Nikt tez nie badal kamer monitoringu miejskiego zeby spisac numery aut dostawczych jezdzacych tego dnia rano, z rejestracjami okolic Gdanska.W calej sprawie zbyt duzy udzial mediow,oraz malo pomyslowi i zbyt opieszali policjanci,mylne tropy znanego jasnowidza...oraz zrobienie z powaznej sprawy opery mydlanej przez powaznego detektywa-a tak z brzegu-slad szwedzki.Pikanterii dodaje tez fakt ze system Moniuszko nie dzialal oraz nie podjeto wielu watkow i tropow we wczesnym stadium sledztwa.

n
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 4
Gdyby policja od razu zareagowala z psami,wiedzieliby gdzie trop sie urywa i spekulacji byloby mniej...i sprawa bylaby zapewne zakonczona,a ,ze zyjemy w Pl to tak maja sie sprawy ...nikt nie podchodzi powaznie do powaznych rzeczy,
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

policja

zamiast nowych mercedesow sprinterow kupcie S-klasy to dopiero nic nie wyjasnią nigdy w zadnej sprawie bo wogole z auta im sie juz nie chce wysiadac

Sprawdzcie "ową" dziewczyne Pawła !!

Mam jedno ale . Mi sie bardziej wydaje ze osoba ktora mogla porwac Iwone moze byc ta dziewczyna ktora sie poruszla po po trasie torzsamej . Bardzo mozliwe ze " Pawlowi " Podobala sie Iwona i "Dziewczyna " mogla o tym wiedziec . Mamy takie czasy ze ludzie sa zdolni do wszystkiego . Po tym jak policja zaczela sie nia interesowac nagle wynajema prawnika . Nie dziwne ? Prawdopodobnie ma cos na sumieniu . Dziewczyna Pawla . Sprawdzcie ja jeszcze raz prosze .! i to doglebnie . Dziewczyna Pawla poruszala sie po tej samej trasie co Iwona by ją sledzic . Nie trzeba byc glupim . !
Tak to widze ! Nie koniecznie musiala porwac ja ona lecz mogla kogos miec blisko podeslac i bach .
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 6

dziewczyna Pawła fakty

Ta dziewczyna bawiła się tej samej nocy na imprezie co Iwona.
Później idzie trasa tożsamą Iwony.
Paweł wyłącza na godzinę telefon,zeznaje że nie zna tej kobiety a wykonują pomiędzy sobą tego dnia telefony.Swiadkowie z dream clubu potwierdzają że to dziewczyna Pawła i że była o Iwonę zazdrosna.
Po zaginięciu Iwony, Paweł znika na kilka dni- dokad , dlaczego?Dziewczyna sama by sobie nie poradziła ale już z czyjąś pomocą...
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 7

Wkoncu ktos cos mądrego napisał.

Patryk

To nie Paweł zniknął na kilka dni tylko Patryk G, Paweł dzwonił po Rutkowskiego i szukał Iwony
Wiecie, że ręcznik niebieski z dyskoteki ma na sobie bluzkę i tą samą bluzkę ma na sobie ręcznik który idzie za Iwoną tylko pod koszulą ( koszula chyba biała w kratę ).
Recznik nosi takie same koszule jak krystek ,a iwona wieczorek nosila taka sama bluzke jak hostessy krystka cos tu nie pasuje
Tak podobno recznik to krystian H ktòry juz nie zyje badz Waldemar G ktory tez juz nie zyje .załatwili Ich bo wiedzieli co wtalo sie z iwona ta sprawa smierdzi na odleglosc .
No ale iwona byla na dzialkach wiec tam byla iwona na konwaliowej podobno ja wiezili buty mieli w stawie wyrzucic

policja ma prawo sie bać

skoro nawet pruszków wypuszczają

policjanci się boją..wiec nie wchodza w skomplikowane sprawy
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ciekawe że kolo ma dwa identyczne telefony... Niby po co?

I akurat kiedy rozładował mu się pierwszy telefon to mógł przełożyć baterię jak sam powiedział z drugiego po powrocie do babci do Sopotu... Jakaś ściema.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 2
To akurat nie musi być ściema. Sama miałam dwa telefony. Prywatny i służbowy (kiedyś nie było telefonów na dwie karty SIM). Telefon służbowy na imprezy ze mną nie chodził. Proste

Około czwartej rano, czyli wówczas, gdy kamera po raz ostatni zarejestrowała Iwonę, telefon pozostaje wyłączony przez około godz

Przez godzinę to można daleko wywieźć osobę uprowadzoną,zamaskować ślady, itp. Wyłączyli telefon w trakcie akcji aby nie namierzyć miejsca Jej przebywania/zbrodni?
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niestety tak

Zignorowano ten b.ważny ślad.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czy ktoś zna?

Czy ktoś zna osobiście Pawła i tę dziewuchę?

Co obecnie porabia Paweł P, nadal mieszka w Gdańsku, prowadzi normalne życie?
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pora wyjaśnić sprawę

Czy policja przeszukała mieszkanie Pawła i tej jego drugiej panienki?
Gdyby policja mocno ich przycisnęła na pewno powiedzieliby prawdę, ale skoro obchodzą się z nimi delikatnie i wierzą w ich kłamstwa to ci przestępcy czuja się bezkarni.
Policja mogłaby przedstawić akt oskarżenia tej pannicy za mataczenie w śledztwie- złożyła fałszywe zeznania ,że nie był to jej telefon i nie jest znajomą Pawła P.
Aresztować ich i przesłuchiwać aż do skutku!!!!
popieram tę opinię 51 nie zgadzam się z tą opinią 1

a ja powiem tak...

ZMARLI...mówią

ch. mnie obchodzi kim była, jaka była, czy ma coś na sumieniu czy nie- miała prawo żyć i Cieszyć się młodością

ZA WSZYSTKO K...Y ZAPLACICIE
popieram tę opinię 43 nie zgadzam się z tą opinią 0

psy kombinują

bo im sie

mleko rozleje

i micha...

skonczy

JASNOWIDZ

Taa, a pan Jackowski nagle teraz ma wizje! Ciekawe...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mala podpowiedz

Do prowadzacych sledztwo bo wiem ze czytacie wszystkie opinie szukajac pkt. Zaczepinia na forach itp. Pawel ktory wchodzi do domu. Pawel wszedl do domu wydzedl przez okno, bardzo duzo wie o metodach jakimi sie poslugujecie tzn bilingi btsy czytanie smsow, ktore sa takze arwiwizowane przez operatorów kom. , gosc nie bez powodu pokazuje sie przed zaginieciem w oku kamery, gosc moze miec kogos kto mu duzo podpowiada na temat waszej pracy, nie jest on z pierwszej lapanki, trzeba go bardzo dobrze obserwowac chociaz po trzech latach tam gdzi ukryl cialo juz penie niezajdzie bo i po co skoro to dobre miejsce....Ale moze ktos z "firmy" moze sie z nim spotka....
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 3

Paranoja

XXI wiek,w kraju niby cywilizowanym, w biały dzień, w środku miasta nagle ginie bez śladu dziewczyna i nikt nie wie co się z nią stało.

Paweł maczał w tym łapy!

Przyznaj się Paweł że to Ty zrobiłeś, tylko zastanawiam się dlaczego jesteś takim ciulem że trzęsiesz teraz portkami! Pamiętaj nie ma zbrodni doskonałej, to że policja nie udowodniła Ci że to Ty stoisz za zniknięciem Iwony to nie oznacza że cię nie dopadną. Adria pewnie też coś wie ale zmowa milczenia wśród znajomych musi być bo bekną wszyscy! Nie wiem jak mozna dręczyć tak matkę Iwony , trzeba być porąbańcem psychicznym żeby coś takiego robić! Bierz się policjo do pracy przycisnąć tego fagasa Pawła!!!!!!!
popieram tę opinię 45 nie zgadzam się z tą opinią 5

Paweł n

Jest mężczyzną twardo stąpajacym po ziemi,wykształcony,bogaty,zasługującym na niebagatelne intigentną kobietę.Starszej brakuje miliona,że sensacja?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

dziwne to

ze sie wtedy nie logowala, ale pawel po spotkaniu z iwona odebral jej komorke myslac,ze jej sie nie przyda i wreczyl po czasie w prezencie tej kobiecie. byl juz przypadek faceta, ktory zamordowal dziewczyne, a jej komorke dal swojej zonie.
logowac sie mogla wtedy Iwona- tak jak pawel-jakas moda na 2 potajemna komorke.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

gość wiedział to co wyszło po 10 latach

Szacun stary, dzisiaj zatrzymania i trafiłeś, bo zatrzymali jego właśnie. Niesamowite że psy nie mogły z prokuraturą wpaść na to przez 11 lat
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

coś tu nie gra

Dziewczyna porządna- miala w podobnym odstepie czasowym znajomosc z chlopakiem jakims, policjantem, jeszcze o jakims kawalerze 30letnim opowiadala, ze jej sie podoba, znajomosc z internetu i jeszcze Pawel mowiacy,ze zmierzali w kierunku,,chodzenia ze soba? Nie za duzo tych męzczyzn w jednym czasie? Chyba jednak były 2 komorki, jedna oficjalna, a druga nieoficjalna.
Ta dziewczyna od braku telefonu i pojawienia sie dopiero z adwokatem,ze jednak ma taki- toż ona kpi w żywe oczy.
a ta dziewczyna podobno nie lubiła sie z Iwona.Moze ją śledziła? i w ogóle czemu bierze sie pod uwage tylko fakt,ze to mezczyzna moze zabic lub uprowadzic kobiete? Kobiety tez powinny byc w kręgu zainteresowań.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 4
Teraz jeszcze raz napisz,ale po polsku

WSTYD,WIELKI WSTYD.

Tu niektórzy piszący jakies swoje wywody i pouczenia to nawet nie potrafią policzyć; ile jest ; 2 x 2...ot takie pustoglowki z mysleniem i rozumieniem nawet krótkich treści maja wielkie problemy...lepiej by wrócili do podstawówki poprawić swój analfabetyzm bo reszcie społeczeństwa przynoszą wstyd przez Wielkie W.

aaa

kto to jest BOMIK?

dziwne to

naprawde ze nie moga jej odnaezc .....smutne wspolczuje mamie I wony naprawde ...;(((
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

aaa

;(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

bardzo ciekawe

Iwona poklucila sie ze znajomymi i wyszla z imprezy, kolezanka Adria u ktorej miala nocowac niby tam zostala. Iwona ostatni raz kontaktuje sie ze znajomymi w sopocie, to dlaczego jej ojczym obudzil sie miedzy 3-4 i slyszal jak Adria rozmawia z Iwona przez telefon? Czyzby ona szybciej dotarla do domu? Czy jednak wiecej razy Iwonka sie kontaktowala? Bo ostatni monitoring jest o 4:12. Nie wiem, dziwna sprawa. A ci znajomi kreca i to bardzo.

dlaczego tak dlugo.

Dlaczego policja tak beznadziejnie podeszla do sprawy od samego poczatku?
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nakaz od Sponsorów

Dostali.Nie tykać milioneròw,bo skończysz jak listonosz.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ciszej

Ciszej już nad tą trumną
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 13
Problem w tym że nie było jeszcze żadnej trumny ..
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tom

Kim jest rodzina tej Pawła dziewczyny? Każdy to wie !!!!

Kim jest rodzina Pawła dziewczyny?

Ja nie wiem, ale wiem, że Paweł jest winien ws. zaginięcia (i śmierci) Iwony. Policja musi tylko zgromadzić dowody, albo trzeba dać świadka koronnego Adrii i reszcie znajomych + jakąś porządną kasę.

https://www.youtube.com/watch?v=LSnY9Tj6f7w

rodzina

a kim jest ta rodzina,nie wszyscy wiedza?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

Holmes

Jest tylko jedna możliwość sprawdzenia co sie wydarzyło z IWONĄ po godz. 4.12 odpowiedz na te pytania ma FBI lub Pentagon które jak wiecie mają dzięki satelitom podgląd na cały świat przez 24h 365 dni w roku a uwierzcie są to takie teleskopy że można pryszcza na czole zobaczyć
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 4

To prawda

Czyli trzeba ich ruszyć

Gosc

Do dziwny komentarz z przed lat:
Gdybym ja to uslyszala to bym to nagrała na tel i puscila w świat w całym internecie.

Ja bym siedziała cicho jak mysz pod miotła żeby nie wyszło ze podsłuchiwałem i trzeba mnie sprzątnąć. Przeciez tel wydaje zawsze jakieś dźwięki przy odblokowywaniu klawiatury, przy klikaniu zdjęć, można nie pamiętać co jest wyciszone a co nie -wiec dla pewności siedziałabym cicho. Poza tym tel to nie profesjonalny sprzęt szpiegowski, takie nagranie miałoby denna jakość, chociaż pomysł sam w sobie bardzo dobry.

Iwona

Sprawa Iwony Wieczorek myśle że zaskoczy jeszcze wszystkich. Jestem po lekturze książki Pana Szostaka i otworzyłem oczy. Myśle że jej najbliższe osoby kryją potencjalnego sprawcę w obawie przed no właśnie przed czymś .. ??
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 5

Akurat tak się skłąda że pracuję w Policji i Policja nicz nie może zrobicz. Sugerowanie, że czasem nie przychodzą do nas osoby (przeważnie młode karyny z matką), mówiące że ktoś tam włamał się na komputer i maila/nk/fb i zamieścił rozebrane zdjęcie. Po pierwsze nikomu z nas nie chce się przyjmować takiego zgłoszenia bo dużo pracy papierkowej a koniec końców potem kij z tego, więc wszyscy parzą sage. Najpierw takiej osobie mówi się, że nic nie można zrobić, że nie warto, że nie ma szans. Potem jak jest głupią kurką i mówi, że ma prawo to się spisuje zeznania, po to żeby za 3 tyg umorzyć sprawę z powodu braku możliwości stwierdzenia znamion przestępstwa. Sugerowanie, że prokuratura, która co by nie mówić nam pomaga nie dostaje kurkicy jak jej przynosimy g*wnosprawy, bo mają dużo do roboty swoich własnych spraw, od razu idzie niska społeczność czynu, nawet jeśli u nas trafi się jakiś dzieciak któremu da się coś takiego na pierwszy raz do roboty w ramach ćwiczenia. Jak pytałem się starych to podobno tylko raz pamiętają, żeby doszło do sądu za coś takiego, a i tak skończyło się na jakiejś śmiesznej grzywni i bez wpisu do akt. generalnie nic nie mozemy zrobicz albo nie chcemy. no, chyba że to będzie córka komendanta, wtedy enjoy wjazd na chate i wszystkie możliwe ku *8estwa.

Also ciekawostka. Faktycznie istnieje specjalna komórka do walki z cyberprzestępczością ale jest ona w pod wojewódzką, co znaczy że aby oddać im sprawę muszę to zrobić z poleceniem starego. JUŻ TO kurka widzę jak ide do tego s*******a i mówię mu "ale panie komendancie niech pan wysyła g*wnianym jednostkom tom sprawe co ewelina wkladala sobie benis na zdjeciach i jakis 13latek się włamał i wysłał do jego rzony i odpalajmy bagietowóz twarde prawo ale prawo". No kurka xD Tak to mnie jeszcze nie porąbalo, dostalbym najgorsze patrole wieczorami w piątki i soboty na jakiś mordowniach, + over 9000 wniosków do wypełnienia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 15

Głupoty piszesz nie jesteś z Policji tylko bajeczke wymyśliłas.Ty nawet poprawnie zdania napisać nie umiesz to ciekawe jak wyglądają twoje notatki służbowe.Jesli tak faktycznie jest to odpowiednie organy wezmą was za d*pę
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
Myślę że to nie matka kogoś kryje ale ktoś Matke...
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 3
Przed czym możesz napisać?
Oczy na co? Na to że co chwilę jest"blisko prawdy" a g*wno z tego wychodzi
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Takie rzeczy

Blisko domu się dzieje takie coś jest blisko.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jasiu

Od początku twierdzę że znajomi wiedzą co się stało boją się Marcina T. , Krystka , Ochroniarza Bolo , wszystkich dobrze znał Paweł i tu nie ma inaczej to się wszystko składa, Paweł i znajomi pewnie namawiali aby naganiała malolaty a że i chęke ma na nią wlasciciel DM i wielu innych , pewnie obuzyla sie chciała zgłosić co się tam dzieje - Paweł dal cynka do BOLO ten do Krystka a ten do Marcina T , z góry zlecenie i ja załatwili a znajomi wiedzą a bali się powiedzieć bo byli zastraszani
popieram tę opinię 48 nie zgadzam się z tą opinią 3
Kim jest Marcin t

Jpk

A może ta Pawła dziewczyna była zazdrosna I coś się stało a Paweł do Bola dzwonil co zrobić i ta trójka może mieć wiedzę
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 4

Koniec gry..

Iwona była młodą, piękną dziewczynę i miała prawo do szczęścia i życia....gdy jakaś kanalia pozbawiła Ją tego i tak krótkiego życia odpowie za to...A Iwona zasługuje na godne pożegnanie i miejsce ciała jest na cmentarzu...gdzie będzie mogła Rodzina i Bliscy zapalić znicz Iwonie....Parszywa morderco, jak ja tobą gardzę!!! Będziesz się smażył w piekle!!!
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przesuchiwac tych gnoi powinni tacy ludzie którzy mieli do czynienia z narkotykami a nie zwykli śledczy czy jakieś archiwum x
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podstawić jakiegoś ćpuna abo narkomana przebrać go i niech on ich wszystkich podejrzanych przesłuchuje otrzywiscie przed kamera
Jedno jest pewne.Albo Paweł albo Patryk wiedzą.Czy to koledzy Pawła czy Patryka zrobili jej krzywdę lub gangsterzy na zlecenie o których boją się môwić bo każdy wie że może skończyć jak Iwona. Marzę o tym aby archiwum x dotarło do prawdy i winni ukarani lub winny.
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 2

Za ryj wszystkich

Matka milczy... a dużo wie.Ktoś tak napisał.Czyżby sugestia?hmm
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zwyczajna utleniona imprezowicza...

Syn Dewelopera lepszą partię winien mieć.Impreza i rozrywka to nie ślub i życie na koszt teścia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11

111

Co robi człowiek z ręcznikiem nad ranem w klubie nocnym, wraca z miasta z ręcznikiem... nie rozumiem... z plaży wieczorem może wracać ale z knajpy i idzie ewidentnie przyspiesza z nią... inny wątek... jeden z góry kalwarii też pomagał szukać morderców spalonej w mieszkaniu... okazało się że to on sam nim był, sprawy są proste tylko zagadką jest czemu ktoś i kto utrudniał... ? Polityka, pieniądze, władza, nieletnie dziewczyny, zboczenia, itp. Kto ma pieniądze ten ma władzę, g...no znajdziecie... bo nie chcecie, nie wolno wam, dobrze wiecie...
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 4
Wygląda to tak: Iwona bawi się w DC,jest podpita.Jest kłótnia ( zbiorowa amnezja znajomych o co,mimo że np dokładnie pamiętali kiedy wyszli z DC),ona wychodzi i idzie pieszo w stronę domu( albo Banana Beach,bo dostała info że bawi się tam jej ex Patryk).Pada jej tel. Znajomi też opuszczają DC,Adria jedzie taxi do domu,chłopaków rozwozi kolega. Iwona dochodzi najprawdopodobniej aż pod sam dom,wiele na to wskazuje. Kto tam był? Patrol Policji w parku Reagana,z logowań telefonów jej ex Patryk z kolegami...i zaczyna się robić dziwnie. Paweł,Adria i spółka z DC teoretycznie jak to młodzi ludzie po melanżu powinni iść spać i to aż do bólu . A oni od 8 rano już usilnie próbują ustalić czy Iwona wróciła do domu,robią nerwowe ruchy. Dlaczego? Bo po rozstaniu musiało stać się coś,że wiedzieli iż Iwonie może stać się krzywda podczas powrotu. Dwa- jej ex Patryk z kolegami byli na trasie przemarszu Iwony. Później wszyscy mataczą w zeznaniach. Najpierw że poszli spać o 1 w nocy. Później że jednak musiało być później. A po dowodach z logowań ich telefonów,że jeździli autem w tym czasie gdy Iwona zaginęła. Oni też mają zbiorową amnezję. Nie pamiętają gdzie i z kim byli,godzin,po co i z kim pojechał Patryk do Chałup po zaginięciu. Natomiast Paweł złomuje samochód i dostaje amnezji mówiąc że nie pamięta co to było za auto....Teraz nowe rewelacje że Paweł miał klucze Iwony od Adrii i był w jej mieszkaniu by usuwać dane z jej komputera. Bardzo zastanawiająca jest ich zmowa milczenia.Szostak pisał,że wiele wskazuje na to,że to była zbrodnia podwórkowa,Iwona znała sprawcę itp. Ja dalej myślę że ani Paweł,ani Adria fizycznie nic jej nie zrobili. Ale dokładnie wiedzą co się z nią stało,kiedy,jak i gdzie. I milczą przez 12 lat .. Adria miała 17,on chyba 21? I pomimo dziesiątek przesłuchań, przeszukań,hejtu żadne się nie rozsypało i nie powiedziało prawdy...oni muszą się bardzo kogoś bać. Jakiegoś "Tłuściocha" lub grupy. Paweł woli iść na rok,dwa do paki za mataczenie i trochę narkotyków które przy nim znaleźli,bo wie że inaczej może skończyć w worku jak Iwona. Lub ktoś z jego bliskich. Tam musi być coś jeszcze,co mogłoby wyjść gdy ta sprawa się rozwiąże.Co spowoduje wielkie BUM w Trójmieście.
popieram tę opinię 94 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ilu było jej chłopaków:
Pawel P
Patryk
Policjant
Marcin O
To w koncu, który to jej aktualny był ?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2
A kto
CI powiedział że ten Marcin O to jej facet był?
Siema co za pajace i d**ile prowadzą tezy na temat zaginięcia Pani Iwony Wieczorek ja się pytam dlaczego wariograf nie został użyty żeby przesłuchać znajomych i rodzinę tylko przewalono czas i setki tysięcy zł ludzie w tych organach państwowych to chyba są na sztukę??
Bo ktoś próbuje zatuszować wszystko i doprowadzić do tego, aby prawda nie wyszła na jaw. Nie użyli wariografu, bo najprawdopodobniej zostali przekupieni. A gacie pełne strachu, bo grube ryby wiedzą co zrobić z tymi, którzy pisną słówko. Wszyscy w tamtym towarzystwie podający się za stróżów prawa są w to zamieszani i mało tego, pewnie już od dawna, (ba! od samego początku) wiedzą kto jest winny.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0
Preferowała otwarty związek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Anna D jest kluczowa. Wiadomo kto był jej chłopakiem z półświatka w tamtym czasie? Ona i Paweł kłamią ze się nie maja swoich numerów, a potem się okazuje ze wypisywał do niej po nocach. Przychodzi zeznawać z adwokatem
No tylko on i tak skończy w worku jak trafi do pudła bo gangsterzy nie pozwolą sobie na to że może być jakaś osoba która wie o wszystkim jeszcze w więzieniu gdzie gangsterzy mogą zrobić co chcą właśnie tam.Moim zdaniem jak posądza Pawełka na parę miesięcy to już wyjdzie z więzienia ale w worku.Jezeli to było przez tego kryminalistę który odgraża się do reporterów.
Szostak w chwili śmierci mówił coś o butach...on bez reszty poświęcił się tej sprawie...u mnie brak jakiejkolwiek wiedzy ....nie czytałam o tym
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
,,wiodący motyw,,.ona miała wiedzę ,z która chciała iść na policje.tam są ludzie z wyższej półki zaplątani w pedofilię itp itd.inaczej ta sprawa dawno by była rozwiazana
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pedofilia,handel ludźmi.oni chcieli pokazać,co może się stać każdemu ,kto zechce coś powiedzieć.w ten sposób chcieli zastraszyć ludzi...co im się udało.bo na pewno jej znajomi mają dużą wiedze.tylko boją się zeznawać....co mają skończyć jak Iwona
Ktoś z tamtego wieczornego towarzystwa.musi zacząć coś mówić.oni mają jakąś wiedzę.napewno wiedzą z czym Iwona Wieczorek chciała iść na policje..z jaką wiedzą.jezeli nie oni to ten policjant...ja już nie mam pomysłu...nie wiem....
Owszem mają ale nie powiedzą bo wiedomosci dotyczą osób wysoko postawionych.
No przecież raczej nic nie powie pedofil z wyższej półki co gwałcił dzieci a potem sprzedawali je do burdeli....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Paweł i patryk wiedzą z czym Iwona chciała iść na policje.moze wiedziała i widziała kogoś kogo nie powinna....
Ale nawet sam Paweł mówi że chcą z niego zrobić drugiego Komendę...dlaczego jego wymienia....
Ludzie którzy zlecili jej uprowadzenie i sprzedanie do burdelu to pedofile...
Paweł wie to co wie.....Patryk umoczony po kolana.czy klucz? Nawet ...boi się zeznawać.pawel też się boi.maja skończyć jak Iwona.
Dlaczego wywieźli ja do Dubaju.juz piszę.po pierwsze prostytucja w Dubaju jest całkowicie zakazana.dziewczyna idąc na policje mówiąc że ja zmuszali do prostytucji idzie siedziec.ci co prowadzą ,,burdele,,opłacają policje.wszyscy.jezeli chcą na rynku prosperowac
Sprzedając ja blondynka.pewnie powiedzieli że trzeba ją pilnować.wiec była dla ludzi ,,wyjątkowa,,klientów.mogli z nią robić co chcieli za odpowiednią opłatą. Opłata.
Pewnie narkotyki.przemoc .sex różny...nawet jakby zdążył się cud i uciekła...to już napewno po śmierć.
Nadzieja umiera ostatnia.zawsze jest szansa że żyje.tak jak pisałam pół roku nad tym siedziałam.lubie rozwiązywać takie sprawy.to jest tylko i wyłącznie moje zdanie.dla mnie jest spójne i logiczne.
Niech ktoś to wszystko poukłada.to co pisałam na różnych stronach.pouklada.przeanalizuje.tak inaczej być nie mogło.jezeli się mylę niech ktoś napisze jak było.dla mnie wsiadła do radiowozu i sprzedana została do Dubaju.
Nawet jak ktoś usilnie chciałby to inaczej rozwiązać.nie da rady....sekunda po sekundzie.no chyba że czegoś nie doczytalam
A czytam szczegółowo.naprade.
Tam czyli w Dubaju nawet jak sprzedają innemu Alfonsowi alfons.to dziewczyna ma dług.to jest nie do opisania...tu nie pisze o Iwonie.to jest coś nieprawdopodobnego.dlatego Dubaj.
Tam pewnie dalej robią to co robili....od czasu do czasu pokażą sprawę Wieczorek żeby wszystkim pokazać ....jak skończą .i pedofilia trwa w najlepsze
Napewno ten kryminalista ja zabił który teraz odgraża się do reporterów jak ktoś prowadzi śledztwo na własną rękę.Osoba jest winna ta która wysyła te listy z pogróżkami żeby nie interesować się sprawą. Chyba dużo polityków i 'gwiazd'z tv wiedziało o tych dzieciach gwałconych i sami to robili dlatego teraz płacą temu Marcinowi właścicielowi galerii.
Piszą ,że wrzucono ciało do Bałtyku.moglo wypłynąć.pisza Rosja ,Łotwa.niech poszukają w NN.moze tam wypłynęło.ale zrobili to ludzie którzy zrobili.raczej nie wrzucili jej do Bałtyku.ale sprawdzić można.
Właśnie o to im chodziło.zeby podejrzenia rzucić na Pawła...i na to że nie żyje.i kopać.....o to dokładnie im chodzilo
Szukać ,kopać,.....
Jest jedna opcja.zeby dowiedzieć się całej prawdy.nie wykrywacz.bo to nic nie da.ja wiem ,że to co napisze jest....odbić piłeczkę.to jedyne wyjście.
Tak sprawdzic można, może jeszcze pływa
Zabetonować.to za dużo roboty na ,,bale rękawiczki,,
Ktoś naprawdę powinien tym ludzia ,,co wszystko mogą,,jednak pokazać,że nie moga.a są ludzie którzy nie mają nic do stracenia.najwyzej poważanie i szacunek w pewnych kręgach....karma zawsze wraca...
Więc myślę ,że do ludzi którzy brali udział w zaginięciu Iwony też.niebawem.....
Z tego co wiem, wszystko co odkryło w sprawie archiwum , ma zostać podane do publicznej wiadomości z końcem września, a wyniki będą nader szokujące.
Ja też wierzę .w archiwum x.skoro ja po pół roku weryfikacji tyle wiem .to i oni muszą ta rozwiązać.wiara to siła....
I dowody się znajdą...muszą się znaleźć..
Jeżeli radiowóz wjechał w park Reagana i nic nie widzieli....no jeżeli do nich nie wsiadła...to nie wiem...wyparowała....
Albo 2 panów w radiowozie było niewidomych......
Inaczej.jezeli do nich nie wsiadła.do radiowozu.to panowie kryją morderców.....
Wejść do parku Reagana to weszła.no ...tylko czy wyszła czy wyjechała.....to niech ktoś napisze jak szła......ona musiała wejść do parku Reagana.....
Dlaczego radiowóz nie jest brany pod uwagę....no dlaczego...nie
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jeżeli radiowóz wjechał w park Reagana i jeździł.dlaczego oni nic nie widzieli
Może znikła jak telefon jej się rozładował.ktos wiedział że się rozładuje...nie pisze o tej koleżance....
Może była na podsłuchu...musi być wytłumaczenie....
Na logikę.policja się kręci park Reagana.i co ktoś ją porywa....jak widzi radiowóz...no ludzie....
Są 2 opcje.albo wsiadła do radiowozu.albo ja porwali i policja wie kto...
Tu nie ma innych opcji
Jak są to niech ktoś napisze....
Mogłam czegoś nie doczytać...pół roku to czytałam....i nie tylko...
Niech ktoś napisze swoją wersję i mnie poprawi.
Jest w tym pewna logika ale nie do końca
To że panuje zmowa milczenia wśród najbliższego otoczenia może świadczyć że czegoś się obawiają
Ale nie tylko oni przeanalizuj zachowanie mamy Iwony
Nie twierdzę że ma coś wspólnego z zaginięciem ale tak jak mówił pan Szostak coś więcej wie ,nie zawsze to co mówi pokrywa się z tym co mówiła poprzednio
Jak masz czas przejrzyj jej wypowiedzi i zwróć uwagę na takie rzeczy
Raz mówi że dowiedziała się że zaginęła Iwona o 16 wtedy kiedy znajomi przyszli do jej zakładu a w ostatniej wypowiedzi mówi że o 12
Pokaż mi matkę która po takiej wiadomości czeka i pracuje jeszcze 4 godziny
Druga sprawa to Patryk ,mama Iwony przez 12 mówiła w wywiadach że Patryk pojawił się dopiero w środę lub w czwartek i opowiadała jak to razem się popłakali a w ostatnim wywiadzie mówi że Patryk uczestniczył od początku w poszukiwaniach podobnie wypowiada się ojczym Iwony mówiąc że Patryka nie pamięta żeby uczestniczył w spotkaniach w domu ale mówi że Patryk szukał w terenie
A co najdziwniejsze sam zainteresowany nie potwierdza tych wersji sam nie pamięta gdzie był i z kim
Jeżeli tak było jak twierdzi mama Iwony to dlaczego nie mówiła tego od początku skazując Patryka na wielką skalę hejtu przez 12 lat
I teraz najważniejsze słynna kopertą z pieniędzmi
Nagle po 12 latach mama Iwony stwierdza że to były jej pieniądze w tej kopercie a ona trzymała je tylko u Iwony ale to stwierdzenie nie pokrywa się z zeznaniami jakie złożyła wcześniej na policji
Pierwsze wypowiedzi ojczyma Iwona nie mogła dysponować taką suma pieniędzy
Pytanie jaką a ostatni wywiad tak to były pieniądze mamy Iwony
Dlaczegóż nie powiedzieli o tym od samego początku
Takich dziwnych wypowiedzi jest bardzo dużo
Mam wrażenie jakby chcieli wszystko odkręcić
Dlaczego Patryk miałby szukać w terenie co to oznaczało ,do kogo dzwonił Patryk w dzień zagranicznych niecoś Iwony i ta osoba oddzwoniła a nazwisko tej osoby takie samo jak Iwona
Że sprawą na pewno związana jest policja
Kiedyś ktoś napisa
Na samym początku kiedy zaginęła Iwona na jednym z forów ktoś napisał dopóki będzie żył ojciec Patryka sprawa nie będzie rozwiązana
Oczywiście ludzie piszą różne rzeczy które nie pokrywają się z prawdą ale fakt jest taki
Za dużo podstawowych błędów popełniła policja w tej sprawie ,co może nie być przypadkiem a celowym działaniem
Dlaczego policja uparła się na Pawła a Patryka sobie odpuściła
Patryk kręcił i mataczyl bardziej niż Paweł
Nigdy nie sprawdzono samochodu którym poruszał się Patryk z kolegami a wszyscy wiedzieli że był to forda mondeo koloru szarego
Kim był lojciec Patryka
Na spotkaniu pan Szostak na takie pytanie które padło z sali powiedział nie mogę powiedzieć proszę sobie sprawdzić
Do kogo dzwonił Patryk w dzień zaginięcia Iwony
Ktoś niechcący w wywiadzie powiedział że
Patryk dzwonił do osoby o tym samym nazwisku co Iwona i ta osoba oddzwoniła
Pytanie kto to był i o której godzinie to połączenie zostało wykonane
Pewien dziennikarz zapytał o te połączenie pana Rutkowskiego ten się zmieszał i powiedział
Tak było coś takiego ale to nie istotne nie ma związku ze sprawą
Dlaczego nie ma ?
To wiele może zmienić i rzucić inne światło na całą sprawę
Trzeba zacząć od analizy wszystkich wypowiedzi
Szczegółowa analiza to co było powiedziane w wywiadach daje dużo do myślenia
Pan ręcznik
Policja nie zrobiła na c żeby tego pana odnaleźć
Dlaczego ?
Już dawno pan Siewiert wskazał na charakterystyczny tatuaż u niego który mógłby być istotny do jego zalesienia
Dlaczego więc policja nigdy nie wydała takiego komunikatu
A przecież nie raz albo w 997 albo w komunikatach policyjnych czytamy lub słyszymy
Podejrzany posiada charakterystyczny tatuaż itd.
Dlaczego nigdy nie rozesłano takie informacji dalej po salonach tatuażu
Pamiętajmy że to są ludzie którzy do każdego tatuażu dodają coś swojego , charakterystycznego w związku z czym ten tatuaż dla wykonującego jest nie tylko charakterystyczny ale także rozpoznawalny
Z samego tatuażu możemy się bardzo wiele dowiedzieć np.sa rejony w których jest on modny ,można określić przybliżona datę jego wykonania śledząc trendy mody w jednych latach są małe dnę pająki w innych motylki itd.
Można też określić środowisko
Są bowiem pewne grupy społeczne gdzie tatuaż mówi o ich przynależności do grupy
A teraz sprawa monitoringu
Pan ręcznik jest uchwycony na trzech nagraniach
Jak wychodzi z klubu ,jak idzie za Iwona i jak wraca
Ale dlaczego policja nie przeanalizowala nagrań
Godziny wyjścia z klubu czas jego przejścia i analizy z jaką prędkością szedł że spotkał Iwonę na swojej drodze
Mając taką wiedzę możemy obliczyć gdzie doszedł po zarejestrowaniu go przez kamerę przy wejściu nr 63 i gdzie jest następne zejście na plażę
Teraz powrót pana ręcznika rejestruje go ta sama kamera ale już nie prześledzono gdzie doszedł i czy go zarejestrowały inne kamery
Dlaczego pan ręcznik szedł taki kawał drogi za Iwona skoro chciał się wykąpać wcześniej miał inne zejścia na plażę
Wszędzie takie same plażę i takie samo morze
Zawsze idzie się tam gdzie najbliżej
A co jak się stało tak jak z tym onkologiem z Gdańska ? Weszła do wody pijana i wyrzuciło ja gdzieś na Litwie , Rosji itp
Niedawno myśląc o sprawie Iwony Wieczorek przyszło mi na myśl na zdj jak ręcznik idzie za Iwona do wejścia 63 widzimy i ludzie pisali że na zdj on wygl na zbudowanego ,przysobie b. wysoki facet ( wydaje mi się chyba że tam jest zdj wklejone ?! ) Bo gdy widzimy już zdj z powrotu ręcznika po 6 od tyłu go widać ,to już nie jest taki barczysty zbudowany i wysoki ,raczej jest niski ,szczupły ,i nie jest przysobie, ( bardziej mi przypomina on tam że zdj z tej sylwetki podejrzanego Teodora!)
Ja nie wiem kim trzeba być.....brak slow
Może by chociaż ktoś napisał.lala nie masz racji.tkwisz w błędzie.....no cóż...
Jakby ktoś napisał ,że nie mam racji .to naprawdę bym miała nad czym myśleć....
Archiwum x i policja powinni.od chwili wyjścia Iwony z klubu.jakas statystka.policja jak przejeżdża przez park Reagana.sekunda po sekundzie....
Może tak się to da rozwiazac
Klucz jest na komendzie.
Sprawca sie boji sie i czeka jak policja jest blisko od ciala tylko niewie jednej zeczy a osoby ktore wiedza odpowiedza za utrudnianie sledctwa i wsol udzial a wielkanoc spędzą w arescie jusz ida po was powoli
Gdyby jakiś ,,Kowalski,,przypuśćmy ją zabił.to napewno wskazał by miejsce gdzie jest np.zakopana.oczywiscie odpłatnie.napisalby cenę.np.150.000.gdyby coś ,powiedziałby że chciał zarobić.nawet nie słyszał tego imienia
Trzeba mistrza w sieci pokazać.moze ktoś go pozna.policja ,dziewczyny....
Znajda może buty coś po iwonie.ciala napewno nie.sorzedali ja do Dubaju.
Żeby chociaż chciał napisać cokolwiek......nie wiem jak to zrobić....
Trzeba znaleźć haka.panowie odgórnie to specjaliści....mają takie haki....mistrz w sieci szukał....
Może mieli haka i wystawili im iwone
Czy haka mieli i kto miał to nie wiem ale wydaje mi się ze wystawić to ja wystawili.... szkoda jej... kurcze co ja tak wzielo na samotne pójście przez plaże...masakra . Ja bym nie poszła nawet 1km sama. Musiala ostro się wkurzyć i być odważna. Dla odważnych świąt nie należy
Na dzień dzisiejszy uważam że może za tym stać Eks Iwony (Patryk). Skoro wyszło, że tak z dwoma kolegami był w parku Regana. (A jego alibi jest karygodnie niespójne). Ona przecież wkurzona mogła tam iść do nich i się z nim kłócić. Ona była zabujana w odróżnieniu do niego. Wydaje mi się, że miał jej serdecznie dość. A ona życ mu nie dawała na każdym kroku... non stop pretensje nawet po tzw.zakonczonym związku. Może to był wypadek? Jeden z nich ją uderzył? Pamiętacie akcje z Ewą Tylman co kolega ją uderzył, bo ta się naśmiewała z niego? Stwierdził że nie żyje i nie udzielił jej pomocy... Potem przestraszony wyrzucił zwłoki do rzeki...
Żonie papa....trzeba 2 zdjęcia pokazać.tu jedno.
Jakby uciekała przed obcym mężczyzna to by krzyczała ,uciekała.radiowoz tamtędy przejeżdżał.panowie by chyba widzieli.
Mogła kogoś widzieć .kto uprawiał sex z nieletnimi.ona napewno coś wiedziała widziała.i była niewygodna.
Dobra.przyjmijmy znała zabójcę.ok.wsiadla o nie pamiętam o której godzinie do samochodu.zdenerwowana i co.....ona chciała wrócić do domu.byla zła ,zdenerwowana
Pojechała z zabójcą....zła ,zmęczona....
W takim stanie zła zmęczona chciała się bawić.gdzies ten zabójcą niby musiał ją zabić....
Ktoś ją wystawił kto jej nie lubil lub my podpadła swoimi fochami czy pyskatą gadką niemiłą. Paweł przekazal ją Joanne a Joanna podała dalej bo to bycmoze byla sutenerka ktora zalatwia klientom laski(klient się zaopiekawal I.W.). Wywiózł daleko na bezludzie. Albo odrazu zagranicę pojechali. Moja wersja.
No pojechała bo to moim zdanie bylo auto kolegów Patryka i razem z Patrykiem ją załatwili. Nie wiem czy to był wypadek czy nie ale tak czuje ze mieli jej dość ... Potem kilka dni Eks nie bylo w domu. Dlaczego? Może musiał ochłonąć po tym całym zajściu?
Ktos ją wystawil, to nie przypadek. Kilka telefonów i dziewczyna przekazana. Za kase wystawili ją bo znali łowcę kobiet. Dali cynk którędy bedzie szła. Paweł nie zabił ale ja przekazał ( to jest gosc ze świata przestępczego) tak jak i Joanna ( mogła znac klientów ). Jeżeli Artur jej ex jej nie ufal a dobrze ja znal bo wiedzial czym się zajmuje to jak myślicie kto jest głównym kto I.W. przekazał kokus bogatemu?
Na komendzie piszą że świadkowie tylko ,,kręcą,,.ciekawe co oni ,,kręcą,,
Myślę poprostu, że ją sprzedali bez żalu, skoro była niezbyt miłą osobą i obcą... Paweł i Joanna pierwsi podejrzani którzy znali świat przestępczy bardzo dobrze i musieli mieć różne kontakty... przez telefon można załatwić wiele... co to się dzieje... powinni ustawowo zakazać otwarciom dyskotek/clubów wtedy cala śmietanka i innych ludzi spotykaliby się w domówkach.
Myślę też, że Adria była na nią wkurzona, bo Iwona od szmat ja wyzwala, no i Adria napusciła chłopakow z zemsty, to ja załatwili!!!!

polowa wiadomości to tzw fake newsy , tu jest sprawa pomyłki i ścisłego związku z łódzką ośmiornica, była prezydent zgierza ma takie samo imię i nazwisko ,podejrzewam ze ktoś się pomylił i porwał nie ta osobę....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Doczytalam się się jeden policjant prowadzący sprawę Iwony znał dobrze Krystka
A Iwona chciała iść na policje.miala jakąś wiedzę.pisze policja i pedofilia w tle.przeczytam jeszcze te książki pana Szostaka
Do parku Reagana nic oprócz policji ,straży ,wywozu śmieci nic nie moglo wjeżdżać...ojczym Iwony słyszał ,jak ktoś wolał Iwona!przed domem.moze panowie z radiowozu ja zawołali.napewno się nie bała....a co dalej.trzeba spytać panów.tj.jedna z wersji
Gdyby nawet ktoś z nią rozmawiał,przed domem.doszlo by do szamotaniny.i nieszczęśliwie by poprostu straciła życie.to ten ktoś by w panice uciekł.....
Gdyby ktoś podjechał pod dom.zalozmy nieznajomy.napewno by nie wsiadła.albo narobiła krzyku.jezeli by było coś nie tak.jezeli by był ktoś znajomy .to by pogadała.i weszła do domu
Załóżmy że przestępców było 2albo 3.zwyklych kolesi.policja by już dawno wpadła na trop.niemozliwe żeby zrobić to przeciętny Kowalski....
Nawet ktoś podjechał.to nie pojechała by z nim .no po co? Zmęczona wkurzona itp itd.
Przed domem kogoś porywać.absurd dla przeciętnego kowalskiego
Zaczęłam czytać pana Szostaka ,,co się stało ....,,czyli tam gdzie miał jechać radiowóz nie jechał....przesłuchani w 2016 r!!!!poprostu
Spotykała się z policjantem z prewencji.czyli policjanci ja znali .i ona ich
Pan. Marek Siewert piszę,że radiowóz który miał jechać droga którą podaja nie był widoczny na kamerze.a gdyby jechał ,by był widoczny.
Mi chodziło o tego MarcinaO.tego policjanta prewencji
Zaczynam 6 rozdział.ale jeżeli wsiadła do radiowozu.to co? Zabawili się panowie i ja zamordowali...nie...tu kluczem musi być ten Marcin O.....może handlowali dziewczynami ,kobietami....to jest moje zdanie...zaznaczam..
Chociaż....cóż córka fryzjerki...może chcieli się zabawić...zabawili.zabili...ten scenariusz też trzeba brać pod uwagę....zaczynam 6 rozdział....
Paweł po koleżeńsku rozmawiał z policjantami.pana Rutkowskiego wypytywał co i jak.pewnie policjanci chcieli wiedzieć czy aby nie wpadł na trop radiowozu do którego wsiadła iwona
W sierpniu czytam ,że ktoś zawiadomił policję na portalu tuba pod hasłem,,wesoły Romek,,.skąd ja to znam....mi też puszczał ,,wesołego Romka,,.serio
Cdn.cos czuję że to jakiś handel kobietami dziewczynami.na dużą skalę....zobaczymy.czytam dalej...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Tu chyba policja ,i ktoś wysoko postawiony ....są powiązani....taki scenariusz napewno też jest możliwy....
Nareszcie mam jak pracować.mam materiał.,,lubię,,rozwiązywać takie zagadki.uwielbiam
Nie wiedzieli ,że w tym samochodzie jest dziecko.to można przeczytać.on opłacał się ludzia z miasta....nierealne...nie on
Pisałam o patyku.z tym samochodem i dzieckiem.ze jak zobaczył dziecko.zadzwonil na policje.i czekał .aż wezmą samochód z dzieckiem.on by nie zabił pa....
Nasz pan Romek też miał tatuować pająka na szyi.jak ten człowiek z rosyjskim akcentem który miał tatuaż pająka....ciekawie się robi....
Pan Romek tzn
Wesoły Romek
Może pan z rosyjskim akcentem pracował dla ,,wesołego Romka,,z kolegami
Wesoły Romek musiał znać tego faceta z tatuażem na szyi...i musi być to bardzo nieciekawy gość....
Czytam,że ktoś mógł zlecić jej uprowadzenie.zgadza się.pisza o Duninów pod ustka.tam były zwożone dziewczyny.i dalej pewnie pojechała do Dubaju.,..w transporcie z innymi dziewczynami...,też jest taki scenariusz
Moim zdaniem też gdzieś ja przetrzymywali.potem pojechała w transporcie z innymi dziewczynami do dubaju.nie wiem czemu akurat Dubaj.....
Nie wiem.skad pomysł z patykiem i PAP...,to naprawdę absurd.a koronny mówił to co mu kazali mówić.
Wiecie kogo trzeba spytać.wesolego Romka....
Pan Romek też wykrzykiwał.sprzedam cię.....
Dobrze by było ustalić tych kolesi.jeden z akcentem rosyjskim.drugi z tatuażem pająka na szyi.ich tam paru było.....może tu by się coś ruszylo
Pisałam ludzie którzy stają za zniknięciem Iwony Wieczorek to ludzie bezwzględni....nie zamordowali jej.oni ja sprzedali do burdelu.to jest moje zdanie....to są jakieś powiązania....nieciekawych ludzi....napewno na zlecenie...coś wiedziała widziała...
Z tym Marcinem O.tez by pogadać.przede wszystkim ustalić tych ludzi.tego z tatuażem na szyi...gdzieś jest rozwiązanie....
Sprawę PAPA...też by rozwiązali.tylko że za wysoka liga...bali się tego ruszyć....
Czytam..Iwona minęła parking.weszla na Osiedle Jelitkowski w od strony Czarny Dwór.Na parkingu czekały na nią osoby .być może ten ...z rosyjskim akcentem.i z tatuażem pająka na szyi.tez jest taka opcja.
Piszą o osobach....moje zdanie.ze mogły to byś ten człowiek z rosyjskim akcentem i z tatuażem na szyi...
Żonie papa....pokazać zdjęcie tego z tatuażem i wesołego romka.bo wątek Rosjan też tam był.napewno kogoś pozna
Żona PAP.widziala mordercę....
Nie daje mi spokoju .ten patyk i PAP.....to nawet policjant z drogówki by powiedział że bzdura.ciezko by było nawet kogoś za dużą kasę znaleźć....to gen...
Znalazł się ktoś.,.to wiem....ale wiemy kto.to nie człowiek ....
Czytam ,że w sprawę Iwony Wieczorek jest zamieszany ktoś wysoko postawiony.pewnie haki mieli....może chodzić o pedofilię czytam
Sens.ze haki mieli na kogoś wysoko postawionego i dlatego nie została rozwiazana
Piszą też ,że jeżeli chcą ,żeby sprawa nie była rozwiazana.rozwiazana.dawaja kogoś ,na kogo mają haki
Ten człowiek z pająkiem na szyi ,rosyjskim akcentem.tez pojawia się w Warszawie....
Jak chcą czytam.zaznaczam.zeby sprawa była niewyjaśniona kogoś na kogo mają haki.panu jackowskiemu nawet pies oślepł.i wyrzucił te 2 książki pana Szostaka o Iwonie wieczorek.serio.mozna w necie przeczytac
Postaram się znaleźć motywy...narazie.
Dla mnie zleceniodawca morderstwa jest na równi z morderca.niczym się dla mnie nie różni.zlecajac jest współwinny.jezeli ktoś czytał wcześniejsze komentarze .żeby dobrze zrozumiał.
Chodzi mi np.o wątek.ze morderca PAP...mógł bezkarnie dzieci gwalcic
Nie pisze zleceniodawca tylko ogólnie morderca
W sprawie PAP.chodzilo o szlaki przerzutowe.konkretnie narkotyki....duże ilości...SS robi to samo co ludzie z miasta tylko na dużą skale
Iwona motyw.byla niewygodna.duzo pisania.i zarobili na niej przy okazji.sprzedajac ja do burdelu.trzeba postacie przesłuchać.byc może jakiś szczegół przeoczyłam...nikt nie jest doskonały...
I da się rozwiązać.da.wiara to siła.
Dlaczego Iwony nie sprzedali do hamburga.w Hamburgu dziewczyny legalnie pracują...a Dubaju w klatkach a jakiś obskurnych norach.zabieraja im wszystko.ucieczka z tamtad jest nierealna
W Dubaju nie ma szans na ucieczkę.a tam gdzie są sprzedawane ,z usług korzystają ludzie którzy napewno jej nie rozpoznają.....jak ktoś ma pojęcie ,to będzie wiedział o co chodzi.....
Co innego pracować w Dubaju...co innego być sprzedanym do Dubaju....
Tam prostytucja oficjalnie jest zakazana....
Pan w kapeluszu.1.70.szczuply.nos średni.
Szczupła budowa ciała.nos sredni.typ ja bym powiedziała uklikance a nie wlocha
Moim zdaniem i tak mam przeczucie od samego początku, od 13 lat, że akcja roztrzygnela się bardzo szybko kiedy Iwona szła i typowałam Jantarowa 7 w Gdańsku, zaraz za płotem wejścia nr. 63.Tam jest urząd ochrony wybrzeża Jelitkowo. Kiedys nie było tak zarośnięte jak teraz, co zwiększa moje przeczucie, że chyba się nie mylę. Nikt na to by pewno nie wpadł, i każdy się kręci w kolko tej okolicy, a ja typuje, TAM. Skontrolujcie, przeszukajcie georadarkiem i wszystko jasne będzie..
Caly czas coś mi mówi ta ulica Jantarowa. Idąc nią nie od wejścia 63,tylko od końca Jantarowej można zobaczyć wiele,, ciekawych ujęć z 2019 roku, koparkę, iveco auta, i np facet w gąszczach lasu po prawej stronie przy czerwonym małym fiacie126.p.moze warto sprawdzić kto mał w 2019 małego fiata jeszcze? facet ciemniejszej karnacji w czapce w lesie jakby sie czaił. co on tam robi jak tam prywatne auta nie mogą wjeżdżać tylko państwowe????!!! . ja bym sie bardziej temu przyjrzała!!
Google Earth, to wszystko widać, i tego faceta z małym fiatem też
Jak widać
Napewno powinien ktoś taki być sprawdzony , parę lat temu 13-15 lat córka była mniejsza miałyśmy też jedno zdarzenie autem 126p .mały fiat , stałyśmy na przystanku i przyleciała kobieta , laczki miała w ręce , spocona , przestraszona wiek ok 30 zadbana ,opalona , w sukience, dekod duży, bransoletki i łańcuszki złote na szyi i ręce, i pytam się jej co się stało a ona zaczęła mi opowiadać , że do pracy się spóźniła i jechała na stopa , i gdy jechali zboczył ten pan z trasy do lasu , ona zapytała gdzie jadą , on że do leśniczówki , ona skapowala odpiela pasy , wyskoczyła z auta i całą drogę biegła i się chowała za choinki , i tak uciekła mu , zapytałam ja jaki koło był tego auta żeby pamiętać na przyszłość , i ona odp że czerwony maluch, może to ten sam facet polował na kobiety
Powinny być sprawdzone te maluch 126p z pomorskiego, ten rysopis tego pana kojarzy mi się z zeznaniami tej pani z balkonu , był śniady , w czapce
Na logikę...weźmy...sprzedał ja do burdelu Andriej.wiec wziol jakaś kasę.wiec ona musiała z parę lat popracować....żeby im się kasa zwróciła i jeszcze żeby dochód z niej mieli....
Ktoś kto wystawił Iwonę wiedział wszystko o niej.z kim rozmawia.kiedy jej się telefon rozładuje.to nie było przypadkowe uprowadzenie.nie Hamburg a Dubaj
Ten człowiek do tej pory wie kto z kim i o czym rozmawia.....
To nie było przypadkowe porwanie.bylo zaplanowane .
To nie było przypadkowe zniknięcie...To już chyba każdy wie
W zamian za ,,drobne,,zlecenia w Polsce.facet dostaje dziewczyny ,,na talerzu,,.potem je sprzedaje.pisze o Iwonie....ruskie mają układy w Dubaju...
Ja wiem ,żeby to rozwiązać ,to trzeba by było zacząć.od SS.a to raczej nierealne.....tak samo jak zabójstwo papa......i wiele innych spraw
Człowiek który porwał Iwonę ,czasami pojawia się w Polsce.pewnie jak trzeba coś zrobić.albo trochę grosza można zarobić.
W Polsce też pewnie ktoś go zna.kojarzy.ma obcy akcent.ja też tyle wiem o tym człowieku.170.szczuply.nos średni.sredni.braki w uzębieniu.3 i 4
Piszę co wiem.a za wiele też nie wiem.chcialam się dowiedzieć.ale już nie dało rady....
Od kogo nie dało rady już się więcej dowiedzieć?
Co to za pytanie???Więcej książek nie nadrukowali
Od kogo chciałaś sie dowiedzieć skoro już nie dało rady???
Do Marta
Jak to nie dało rady się już nic dowiedzieć, od kogo te informacje ???
Napewno nie mieszka w Polsce.moze Belgia.ale to tylko może...
Nos średni.szpiczasty.nie całkiem waski
Nie całkiem waski.
Oczy nie małe.proporcjonalne do twarzy.buzia ladna
Facet jak by się ubrał na jasno.opalil.to typ takiego południowca.jakby był mocno opalony Włocha.ale włosy proste.krotkie
Ale Włochem napewno nie jest.ani poludniowcem
Pisząc wcześniej uklikaniec.taki niepozorny facet miałam na mysli
Może chociaż ktoś pomoże tej matce,córkę pochować.!!!!!!!!!!!!
Jest 3 procent szans.ze żyje.
Trzeba być skończonym skur....synem.
Puki jej nie odnajdą,nie poznają motywu,sprawcy/ów,to możemy domniemać swoje przemyślenia.Mogła zostać porwana,mogła samowolnie gdzieś się udać,mogła zistać zabita lub chciała komuś zrobić krzywde i niefortunnie oberwała sama,może żyć lub nie żyć,ciało może być rozpuszczone lub pogrzebane,pływać gdzieś lub leżeć na dnie.Może nawet gdzieś żyć szczęśliwa lub nieszczęśliwa.Nic nie wiemy.Wszystko to spekulacje.Tropy o których nie wiemy nic.Opowieści prawdziwe lub nie.Sprawa baaaardzo trudna bo bez śladów.Wątpie że się dowiemy prawdy.Tak jak i w przypadku Żuk.Sprawa załatwiona precyzyjnie .Doskonale.To nie przypadek chyba że tyle lat nic nie udało się znaleźć by naprowadzić na właściwy trop.To doskonałe zaginięcie.Zresztą nie jedno na świecie.Ale życzę mamie Iwony aby uspokoił ktoś jej cierpienie i niepewność i rozwiązał tę zagadkę.Nic nie wiemy i to jest najgorsze bo człowiek wyobraża sobie najokrutniejszy scenariusz.Współczuję Pani kindzie.
Tam gdzie próbujecie szukać nie znajdziecie ciała Iwony Wieczorek .nie wiem czy żyje.3 procent szans.Bo jej nie ma w Polsce
Dlaczego nie ma jej w polsce? Moze byc pogrzebana gdzieś w lesie gdzie nawet nikt by nie przypuszczał.Mogła dać się zagadać nawet 2 chlopakom obcym,zaproponowali podwózke,wsiadła,pojechali w las,zabawili sie i zabili.Tropów brak.Nikt ich nie znał,nikt nic nie widzisł.Mogli to byc nawet policjanci którym probowała uciec w lesie i oberwała za mocno.Kazda wersja jest możliwa.Tylko która prawdziwa otóż jest pytanie..Bardzo żal mi mamy i tego co stało się z jej córką.Mam nadzieje ze Pan Bóg pomoże w śledztwie.
Ona by nigdzie nie wsiadła.pewna grupą,,ludzi,,gwałci dzieci ,morduje ,sprzedaje do burdeli i są bezkarni.jak to mi ,,ktoś,, powiedział.maja dużo większe możliwości niż policja.....
Mi również ta wersja najbardziej odpowiada.Poprostu Iwona wracała wkurzona z DC, miała dość tak długiej i męczącej ,, podróży,,do domu.Mysle, że na drodze pojawił się ktoś zupełnie obcy,w sensie dalszy znajomy, być może ktoś z jej osiedla, którego Iwona kojarzyła.Zagadal ją, wsiadła z nim do samochodu aby ,, pogadać,, wygadać się mu.I niestety mógł ją zabrać w całkiem inne miejsce niekoniecznie daleko i tam doszło do tragedii Dlatego nie ma świadków bo mogło dziać się to bardzo szybko i nikt nie zauważył to najbardziej wiarygodne moim zdaniem Dlatego Może policja nic niema bo cały czas wałkują temat Pawła,Patryka,Adrii,matki,,,zatoki sztuki,, śmieciarzy, policjantów no i pana ręcznika
Dlaczego nie Paweł?Moim zdaniem ma alibi, nagranie że znajduje się na swoim osiedlu, wyjście Pawła drugą stroną mieszkania Naciągane . Dlaczego nie Patryk,? Myślę że gdyby to był on, coś by znaleźli, owszem było go wtedy pełno,Ale myślę że kręcił się za interesami ,,narkotyki,, myślę że nie miał powodów do zabicia Iwony jeżeli byłby to wypadek myślę że by się przyznał bo wypadek to nie morderstwo i jak niektórzy piszą o współpracy Patryka z kolegami ....no cóż nie wierzę że któryś nie sypnął by pary z gęby.Smieciarze ? Również nie ryzykowali by wiezienia Iwony przez pół miasta poza tym również było ich kilku ktoś by sypnął.Policja?? Niby czemu mieli by ją zabijać,też któryś by sypnął.Pozatym Policja nie kryła by morderców dwóch zwykłych policjantów narażając się.Pan ręcznik no gdzie by ukrył Iwonę?miał mało czasu, był sam bez butów po dwóch godzinach wracał.Pozatym moim zdaniem był to podchmielony gość nie wiedzący o ,, świecie,, tacy zazwyczaj nie gryzą
Matka..mimo że są przypadki na świecie że matki odpowiadają za zabójstwa dzieci to jednak jest to rzadkość. Myślę że mama Iwony nie ma nic wspólnego z jej zaginięciem.Malo kto byłby zdolny tak udawać tak szukać udzielać się i to przez tyle lat.Niby dlaczego miałaby robić krzywdę córce? Niektórzy twierdzą że mógłby to Być wypadek..Ale jeżeli byłby to wypadek to matka zareagowała by całkiem inaczej nawet jeżeli początkowo wystraszyła by się odpowiedzialności to napewno długo by nie umiała udawać.Najczesciej takie zbrodnie robią socjopaci bądź psychopaci,a z tego co wiem jej matka jest ,,normalna,,.
IWONA miała przysłowiowego ,,pecha,,
CDN
To są ludzie bezwzględni...człowiek który porwał Iwonę nie gwałci ,nie zakopuje ....itp itd.to profesjonalista.zimny ,bezwzględny i ,,cyniczny,,
Przyjechał do Polski żeby zarobić....
On pracuje dla,,ludzi,,.więc przyjeżdża jak mu coś wystawia.zeby zarobił.wzamian robi drobne ,,zlecenia,,.on się pojawia w Polsce.
Zaraz ktoś spyta ,skąd ktoś mógł wiedzieć że Iwona Wyjdzie....no ktoś wiedział....i poprostu trafił się moment....
Andriej zdajesz sobie sprawę,że tam gdzie były kamery cię nie ma.ale tam gdzie jest kamera.widac cię....ty nie jesteś głupi.ty jesteś bardzo głupi.
I wiesz o tym,że wystawili cię jak ostatniego frajera,i się śmieją z Ciebie.zdajesz sobie sprawę ,że to co pisze,jest prawda.
Andriej ,to nie jest facet ,który ma nawet coś do powiedzenia.robi to co jest do roboty.z tego żyje....inaczej .to co mu każą.
On nic nie może...nawet posexowac.serio.jak mu nie pozwolą.
Andriej zdajesz sobie sprawę że twoja ,,kariera,,dobiegła końca.
Andriej napisze tak....może oni cię nie ,,wystawili,,.może ty poprostu jesteś frajer...a wiesz ,że nie wzięłam tego pod uwagę.serio
nie mogłam pytać....musiał się sam rozje....bać.....
CDN
Andriej,a że poznałam jego bardzo mroczny sekret,stwierdził że nie ma już nic do stracenia.sypal jak z rękawa.koronni mogliby od niego się ,,uczyć,,
Był moment ,że ja poprostu bałam się go słuchać.....
Pisałam
Iwona Wieczorek została sprzedana do Burdelu.
Nie wiem ,czy żyje.nie mam takiej wiedzy.
Nie rozwiążecie tej sprawy nawet za 100 lat.sa ludzie nietykalni....którzy mogą wszystko
CDN
Macie rysopis faceta w kapeluszu.napewno mieszka za granicą.gdzie? Nie wiem.moze w Belgii....
Pan który prowadził sprawę ,wiedział dokładnie nie zrobili tego jej rówieśnicy.....że sprawa ma jakieś drugie dno....poprostu nie było motywu i chciał spokojnie doczekać emerytury
Niestety taknu nas działa system .są ludzie którzy gwałcą dzieci,porywają ludzi.i są bezkarni .bo są nietykalni.
Chodzi o to ,że jeszcze niejedna córka fryzjerki zniknie i policja będzie w bezradna.zycie.i ludzie którzy mogą wszystko
CDN
Pan w kapeluszu.ma 1.79.jest szczupły.ale nie jest młody....
Nie 1.79 a 1.70.zle napisalam
Pan w kapeluszu.nie ma 4 i 5 w górnym uzebieniu
Ja wiem ,że to brzmi jak historia z tysiąca i jednej nocy....ale takich historii jest baardzo dużo.
Dlaczego Dubaj...bo z tamtad nie uciekniesz.....to pisania by na tydzień było...
Pisałam.jezeli by ja mieli np.zgwalcic ,zabić.to ciało by już dawno znaleźli...
To jest sprawa,bez rozwiązania.
Pisałam.gdyby to była ,,normalna sprawa,, dawno by ją rozwiązali.,,
Ruskie jak by miały takie SS jak Polska.to bez sądu kula w łeb.to jest parodia ......
Matkę Iwony nękają telef,groźbami.bo chcą żeby dała spokój...sprawa jest nie do rozwiązania.za wysokie progi.....
Może i policja coś wie....domyśla się.ale tak jak pisze....za wysokie progi...nikt się nie chce w tym paprac.dlatego sprawa pójdzie znowu do archiwum.
Andriej jest wszechstronny.teraz może jakiś jubiler....może nie tylko w Polsce działa....więcej pytań jak odpowiedzi.tego też nie wiem.jaka ,,branża,,jeszcze się zajmuje.
Andriej ,robi to co mu każą...
Inaczej.to co mu wystawia...
CDN
Ludzie odpowiedzialni za uprowadzenie Iwony chodzą ,się śmieją.sa nie do ruszenia.Andriej pewnie następnej córki fryzjerki szuka ,żeby ją sprzedać.policja napewno wie albo się domyśla...ale nie mogą nic zrobić
To jest szok a zarazem parodia....
Nawet mając dowody,znając imiona i nazwiska sprawy są umarzane.albo policja ma ręce związane albo mają haki na prokuratorów sędziów, kasę.i znają trochę ,,ludzi,,
CDN
Pisałam już ,,ludzie którzy mogą wszystko,,i ludzie którzy dla nich pracują są bezkarni.i właśnie sprawa Iwony jest tego przykładem.
Pisałam ,nie ma szans ,żeby tego rozwiązać ...
Wykupuja grunty,nieruchomości ,mieszkania.zatrudniaja dziewczyny ,oraz dzieci poniżej 15 roku życia.....Ktoś zaczyna węszyć ,szukają haków.to nie pomoże,pokazują co może się stać...przykład Iwony.i interes się kreci.dlatego jest taka zmowa milczenia
CDN
Niewygodnych ludzi uciszają....
Sami siedzą za granicą.,,ludzie,,się tym zajmują.i interes kwitnie.
Z usług tych dzieci zatrudnianych jako prostytutki korzystają ludzie wysoko postawieni,politycy.wiem każdemu zależy ,żeby interes kwitł.....
No i ogromną kasa.robi też robotę....
Takich dziewczyn jak Iwona może zginąć z 10 .to jest taka kasa ,że Andriej robotę będzie miał do smierci .i jemu podobni
,,Ludzie którzy wszystko mogą,,wiedzą kogo jak i kiedy odpowiednio uciszyc
CDN
Iwona Wieczorek jest pod jednym z garaży na działkach ,w takiej jakby małej piwnicy ,ostrożnie podczas zrywania podłóg ,
ul. Konwalii w Gdańsku Jest pod jednym z domków/garaży na czyli pod podłogą kości należały do I. Wieczorek
Żeby kogoś skazać trzeba mieć dowody.sprawcy siedzą za granicą...
Nikt nie wyjaśni tej sprawy.bo ludzie z SS są nie do ruszenia .oraz ludzie którzy dla nich pracują też są nie do ruszenia.
Jeśli chodzi o Iwonę.Andriej ja sprzedał.co potem się stało.on pewnie też nie wie.po tylu latach pewnie umarła na AIDS.....nie wiem....nie mam wiedzy
Jakby ktoś miał dobre układy z policją w Dubaju,bo oni tam łapę trzymają ....każdy alfons im się opłaca.to by może się i dowiedział co i jak,i czy jeszcze żyje Iwona.
Bardzo bym chciała pomóc,ale nie mam jak....
Pisałam już.jest pewna grupa ludzi która może wszystko....sprzedają kobiety,gwałcą dzieci.sa bezkarni,i będą bezkarni.
Sprawa Iwony jest nie do wyjaśnienia.na 100.nawet jak ktoś ma wiedzą.nikt nie ruszy tych ludzi.
Tak jak pisałam.nikt nie chce skończyć jak Papała...więc Andriej czeka na następne zlecenie...to się może tylko w Polsce dziać.....
Sprawa jest odgórna.ludzie są nie do ruszenia....
Tu między innymi chodzi też o wątek pedofilski...
Andriej czeka na zlecenie....pedofil gwałci dzieci i mówi że je gwałci bo chce żeby ktoś go kochał....coś bez nazwy....policja nie ma dowodów...albo nie chce ich znaleźć....
CDN
Pisałam ,że nie rozwiążecie tej sprawy.tu jest SS.i człowiek który dla nich pracuje.ludzie mieszkają za granicą Polski.prawie wszyscy.....
Są ludzie...i jest motyw....tylko nie ma dowodów.wiem....
Ten KTos jest właśnie kluczem do całej zagadki.
Jak zweryfikuje cię tego,,kogoś,,.będziecie mieli odpowiedź na wszystkie pytania.i ludzi....z tym powiazanych
Trzeba tego kogoś bardzoooo dokładnie zweryfikować.bardzo.wtedy znajdziecie odpowiedź.
Jak się szczegółów doszukacie to parę spraw rozwiążecie..
CDN
Te błędne tropy itp itd.w sprawie Iwony jak i PaP....to trzeba spytać ,,mistrza sieci,,.Tak się facet ,,określa,,.
CDN
Najgorsze w tym wszystkim jest to,że ludzie którzy stoją za zniknięciem Iwony są nie do ,,ruszenia,,.Nigdy nie poniosą odpowiedzialności ,za jej zniknięcie....
CDN
Nikt ze znajomych Iwony nie ma nic wspólnego z jej zaginięciem.naprawde
Skąd ta pewnosć?? I dlaczego maglowany jest paweł? A dlaczego patryk nie jest maglowany skoro najbardziej kręcil??.
Nowe metody....ok.i kogo zamknięcie? Człowieka który pracuje dla SS?Gdzie go będziecie szukać? Za granicą?To trzeba najpierw ,,Inkę,, albo,,EMI,,zlokalizować...Może Belgia....Tego nie wiem....
Kto emi i inka?
Kim jest Inka i Emilia?
Prawdopodobnie Patryk poszedł na tkz współpracę albo ma kogoś kto wpłynął na śledczych i dali mu spokój albo on może wskazal i obciążył swoimi zeznaniami Pawła .
Ktoś Pawła musiał obciążyć skoro policja nie daje mu spokoju
Co do Patryka ma takie samo alibi co Paweł czyli poświadczył rodzina .Paweł jest w lepszej sytuacji bo
Zarejestrował go monitoring jak wraca do domu
Takiego monitoringu nie ma Patryk
Bilingi Pawła są natomiast część bilingów Patryka zaginęła jakby ktoś chciał go chronić
Samochód Pawła został sprawdzony był czysty
Natomiast samochód którym przemieszczał się Patryk nigdy nie został sprawdzony przez policję
Sam Patryk istnienie samochodu wraz z kolegami próbował ukryć twierdząc ,że odprowadzali się na piechotę
Na koncie Patryka jest więcej niejasności i kłamstw niż na koncie Pawła
Do kogo dzwonił Patryk w noc zaginięcia Iwony
Była to osoba o tym samym nazwisku co Iwona
Czyli do osoby o nazwisku Wieczorek
Patryk nie potrafi udokumentować gdzie przebywał często zmienia zeznania
Dlaczego Patryk podczas przesłuchania mówi ,, byłem przygotowany na takie pytanie ,,
Wszyscy wiedzą że Patryk nie jest gejzerem inteligencji
Zachodzi pytanie kto go przygotował do pytań
Pawłowi zarzuca się posiadanie małej ilości narkotyków a wszyscy dobrze wiedzą że Patryk zajmował się taka dilerka może nie był hurtownikiem ale takim laskowymi detalistą
Zachodzi pytanie dlaczego pomimo tylu niejasności Patrykowi dano spokój a czepili się Pawła
Jeżeli to Patryk dzwonił do mamy Iwony Wieczorek w noc zaginięcia Iwony to jasno wynika z tego że był w posiadaniu wiedzy na temat zaginięcia
Jest też wiele innych niejasności dotyczący Patryka
Tobie nie idzie jednak pomoc voyager od 14 lat piszesz jedno i to samo kto ci placi za te brednie marius o ci placi
Zal mi ciebie voyager jedno i to samo w kòlko klepiesz
Pytam sie tobie poraz ostatni dlaczego ty na Youtube i wszedzie piszesz jedno i to samo od 14 lat kim ty jestes ze od 14 lat na Youtube jako voyager oskrzasz patryka jako zaboje iwony wieczorek on niema tylu pieniedzy zeby tyle ludzi przekupic zrozum czlowieku
Człowiek ,który stoi za zniknięciem Iwony pracuje dla SS.naprawde.
Ten sam człowiek również jest odpowiedzialny za zabójstwo Papały.
Dlaczego kasujecie komentarze.i dlaczego ci ludzie są ,,nie doruszenia,,.Przecież to jest porażka wymiaru Sprawiedliwości.......
Takie sytuacje,tylko utwierdzają tych ludzi w przekonaniu ,że mogą robić wszystko.....dlaczego ludzie z SS są nie do ruszenia i ludzie którzy dla nich pracują?co ? Oni mogą wszystko....?
I jeszcze ci ludzie nie kryją się z tym co robią.mowi oficjalnie ....i się śmieją że są nie do ruszenia
Nawet policja wie,kto....Boją się ich ruszyć...To tylko w Polsce się takie rzeczy mogą dziać.
Andriej ,sprzedał cię jeden z ,,ludzi,,dla których pracujesz....
Andriej,a konkretnie jego brat.
CDN
CDN
2016.transport.
Escobar....Mam pisać dalej.....
Widać że sprawcą się boi jeśli był to może coś ukrywać sprawa jest dosyć skomplikowana ale są metody że sprawcą popełni błąd
Gdyby zamykali ludzi z SS.na podstawie moich zeznań niższych wyroków jak 25 lat by nie było.o nich nie wolno nawet rozmawiać....więc pisze
CDN
Niestety archiwum x pomimo tego że bardzo im kibicuję w tej sprawie popełniło wiele błędów
Zaczęli przede wszystkim niepotrzebnie od medialnego zrobionego z pełnym rozmachem przy dużej ilości gapiów odtworzenie przebiegu trasy przejścia Iwony Wieczorek
Prawdopodobnie zamierzali tym sprowokować sprawców
Takich rzeczy nie robi się w ten sposób powinni byli pisać do wiadomości że są przeprowadzane analizy z przejścia trasy Iwony ale w tajemnicy zachować termin ,a w prasie powinni dawać wzmianki ale nic konkretnego że coś się nie zgadza ,że analizują logowania poszczególnych numerów telefonów itd
Takie informacje bardziej by zaniepokoiły sprawców
Wiedzę na temat co się stało z Iwona ma więcej osób z jej otoczenia i archiwum x powinno wybrać najsłabsze ogniwo żeby dojść do jakiś informacji
Paweł nie był tym najsłabszym ogniwem ,skoro przez tyle lat nie dał się
Najsłabszym ogniwem był Patryk, na niego łatwo było znaleźć coś mataczenie , bilingi ,nielegalny handel ,postraszenie że puszcza plotki o tym że został świadkiem koronnym co w środowisku całkowicie by go pogrzebało its
Natomiast Pawłowi przedstawiono zarzuty za które może beknac faktury
Jeżeli po przeszukaniu nie zrobili mu testu na obecność narkotyków oraz jeżeli nie zabezpieczyli odcisków palców na saszetce z towarem to się wywinie z tego
Natomiast dowody w sprawie Iwony są całkowicie do obalenia bo żeby coś zmieniać w komputerze trzeba znać hasło dostępu
Mama Iwony nie zgłosiła że ktoś dokonywał wpisów z jej konta
Jak to sprawdzała pocztę i nie zobaczyła że są jakieś wpisy których nie robiła ?
Mama Iwony zgodziła się i wydała Rutkowskiemu dysk i jakaś firma go sprawdzała
To jest niedopuszczalne żeby coś takiego zrobić bez zgody policji
Jeżeli już to pan Rutkowski powinien zrobić sobie kopie ,przegrać i to w dwóch egzemplarzach i jeden zostawić mamie Iwony a drugi oddać firmie która to przeglądała
Nie ma za tym pewności czy jakieś dane nie zostały utracone
Paweł do tego mieszkania musial jakoś wejść więc ktoś mu to udostępnił albo Adria albo ktoś inny
Skąd Paweł wiedział że nikogo nie ma w domu i skąd wiedział czy nikt w między czasie nie wróci .
Ktoś musiał stać na tkz czatach żeby w razie czego dać mu cynk
W mieszkaniu została kartka z numerem telefonu bolą czy policja sprawdziła czy był to charakter pisma Iwony czy Pawła
Paweł nie mógł przebywać w mieszkaniu Iwony około dziesiątej rano po pierwsze za duże ryzyko zauważenia po drugie przebywał wtedy z Anną tą od numeru tożsamego daleko od mieszkania Iwony
Ta sprawa sie nigdy nie wyjasni bo gdy byl czas na jej wyjasnienie policja z Gdanska spala .kto to widzial zeby pawel mial takie wejscia na policji ze katarzynia zeznaje ze stala na przystanku pawel ja zobaczyl jak skonczyla zeznania pyta sie kasi a czemu policja ciebie do domu nie zawiozla dzwoni pawel do jakis policjantow i oni przyjezdzaja po kasie na przystanek no ludzie to tylko w polsce jest mozliwe bravo
Numer tożsamy
Dlaczego policja nie ustaliła z jaką prędkością poruszała się numer tożsamy
Jest to bardzo istotne bo jak ustalono numer ten był w posiadaniu koleżanki Pawła
Później policja po złożeniu przez nią zeznań. Powiedziała że Anna nie może Ala z tym nic wspólnego i była jak to określili ,, w określonej sytuacji towarzyskiej,,
Ale z tego co jeszcze ustalono Anna wcale tam nie mieszkała po ,,sytuacji towarzyskiej ,, wróciła do Sopotu
I teraz jeżeli Anna loguje się w tych samych miejscach co Iwona to oznacza że na miejsce spotkania nie jedzie samochodem tylko idzie pieszo
Kto zasuwa tyle kilometrów z buta a później ma ochotę na ,,sytuację towarzyska ,,
Może ktoś inny był w posiadaniu tego telefonu bo to bez sensu
Jeżeli się idzie na spotkanie to jedzie się taksówką a nie idzie w tak upalna noc na piechotę
Szkoda ,że policja nie spytała Anny w jakich była wtedy butach
Anna wielokrotnie z tego numeru kontaktuje się z Pawłem ,a więc istnieje duże prawdopodobieństwo że jednak trasę pokonała pieszo
Nie wyobrażam sobie ,,sytuacji towarzyskiej ,,ze spocona i zmęczona drogą panią ,l
Numer tożsamy to Anna ta co bawila sie z pawlem przeciesz zostal ustalony
W sprawę zamieszane są Służby Specjalne.Nigdy tego nie rozwiążecie.Oni są bezkarni.....
Iwonę wieczorek uprowadził i zamordował człowiek ze Służb Specjalnych.porwal ja sprzed domu.miala pecha.byla podobna do dziewczyny która zgwałcili w wieku 12 lat
Co jeszcze chcecie wiedzieć?
Nigdy nikt tego nie rozwiąże.nie ma takiej możliwości .ci ludzie są bezkarni.
Gdzie jest ciało....ciało znajduje się gdzieś na działce ,gdzieś gdzie morderca kupił przed rokiem 2010 jaką nieruchomość....to człowiek ze Sluzb specjalnych .robi wszystko na 120 procent....myślę ,że ciało znajduje się godzinę ,2 godziny jazdy samochodem.
Morderca nie pojawia się w aktach.....
Telefon Iwony był pewnie na podsłuchu.wiedzial o niej wszystko.....morderstwo prawie doskonałe.....zaznaczam prawie....
Trzeba by ustalić działki itp.ktore morderca kupował do 2010 r .w okolicach miejsca uprowadzenia Iwony.policja wie ,o jakiego człowieka mi chodzi.
Jeżeli policja pójdzie tym tropem.napewno znajdą kości Iwony .....
do góry