Widok
Izrael
Już wkrótce kolejne magiczne spotkanie na Stacji Orunia. Po ostatnim koncercie zespołu Yerba Mater przyszedł czas na kolorową muzykę rodem z Jamajki. W piątkowy wieczór dnia 14.03.2008 na peronie Stacji Orunia wysiądzie i zagra długo oczekiwany I2RAEL.Po 11 latach przerwy zespół IZRAEL spotkał się na Ostróda Reggae Festiwal 2006 pod nazwą MAGNETOSFERA. Ich powrót na scenę był wynikiem ...
więcej
więcej
A jaki sklad?
Bardzo mię ciekawi w jakim składzie wystąpi I2RAEL na Oruni. Ktoś wie? Byłem onegdaj na koncercie takiego dziwolaga co to się nazywał Kabaret Starszych Panków. Z Brylewskim i Klenerem w składzie i niestety to była porażka okropna. Obiecywałem sobie wówczas, że więcej się nie dam naciagnąć. No i teraz mam zgryz. Lubię stary Izrael bardzo, ale jest obawa przed podobną skuchą jak w przypadku KSP. Dać szansę sentymentom?
IZRAEL powraca
Też byłem na KSP w "uchu" i niestety ale zgadzam się z Tadeuszem, z tym że "kicha" wyszła (fakt), ale może dlatego, że tak na prawdę większość publiki stanowiła mocno przypadkowa młodzieżówka, która zaszła z marszu na piwo, bo usłyszała jakieś dźwięki na zewnątrz (reklama imprezy totalnie leżała) i odnosiłem wrażenie że nawet specjalnie nie mają pojęcia kto był na scenie, no w efekcie ten brak kontaktu: zespół - publika pewnie w dużym stopniu wpłynął na to, że koncert był jaki był, ale po co tu marudzić lepiej wspominać to co było fajne: może pamiętacie pożegnalną trasę IZRAELA i koncert (chyba z '94 roku) z sopockiego molo?, oprócz IZRAELA grała Natura i coś tam jeszcze. Zdecydowanie najlepszy koncert IZRAELA jaki widziałem (a było tego trochę przy różnych okazjach) - zarówno program, realizacja, nagłośnienie...
Mam nadzieję, że też będzie dobrze, choć nie znam tego klubu.
Mam nadzieję, że też będzie dobrze, choć nie znam tego klubu.