Widok

JAKIEJ MARKI AUTO POLECACIE KUPIĆ????

Niedźwiednik Temat dostępny też na forum:
witam
chcę kupić auto jakie jesteście w stanie polecić ?
mam wymagania chcę aby auto miało automatyczną skrzynie biegów, jasna tapicerka lecz nie koniecznie w ciemnych kolorach i aby było w sedanie /limuzyna, ujdzie kombi, z rocznika powyżej 2000 r. do 25 tys zl. I gdzie polecaccie go kupić giełda?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
ummmm widze że będzie ciężko coś wybrać... a samochód sprowadzony ? nie koniecznie od pierwszego właściciela tu z polski
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
j/w.

Tak jak myślisz "magdalenko" , Passat albo Audi ...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 14
Hehe :) Dobrze napisałeś. I tak najlepsze auto będzie to z rodziny o ile ma normalnego właściciela dbającego o kulturę techniczną.

Dla magdaleny coś specjalnego; co idealnie spełnia wymagania:

rocznik 2003;
automat;
jasna tapicerka;
kombi;
blachy sprzed 2004 roku, więc raczej pierwszy właściciel;
silnik o mocy 150 km z gaziwem, swoją drogą bardzo fajny motor;
kolor niekoniecznie ciemny, zielony metallic;
przebieg jak na automat z gazem podejrzanie niski;
bogate wyposażenie;

http://otomoto.pl/skoda-octavia-laurin-klement-C14914040.html

Octavia kombi to już szczyt praktyczności samochodu, wersja L&K jest bardzo bogata i oferowana przez skodę tylko okazyjnie.

Te samochody mi się podobają, ale przerażają mnie koszty ewentualnych napraw. 150 KM w budzie octavii spokojnie wystarcza na trasie, w bagażniku przewieziesz nową pralkę czy lodówkę.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
słuchajcie prosiłam was o poradę chodziło mi dokładnie czego nie określiłam w powyższym pytaniu o auto które nie jest wadliwe ktorym można pojeżdzić nieodwiedzając warsztatów za szybko. wiem że vectra w automacie jest wadliwa. i mysle ze passat czy audi był by najlepszym wyborem?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
Tak się zastanawiam , "magdalenko", po co Ty w ogóle zadajesz tutaj takie pytania , skoro jak wyżej piszesz , już wiesz ,że "Kuba" przesadza ???
- Masz od niego wyczerpującą i rzeczową odpowiedź , bo wszystko co napisał zgadza się co do joty , a Ty to podważasz ?
- Kup sobie auto "fajne z białą tapicerką " , a najlepiej amerykańskie np: Continentala Mark VII i na pewno będziesz zadowolona .Na pewno wszyscy będą się za Tobą oglądali . Gwarantuję Tobie.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 9
ojjj Kubo przesadzasz...
Passat i Audi a4- a6 są bardzo fajne. Wiem że zmieniają właścicieli w nie legalny sposób ale wiesz nie mi :)
Są zabezpieczenia różne go typu nie tylko sprzętowe jak i ręczne.
Wiem ze teraz trzeba sprawdzić auto bardzo dokładnie - już dostałam taką radę ...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 14
Od sprowadzaczy, handlarzy, giełdy i komisów trzymaj się z daleka. W 10 letnim samochodzie rocznik i marka nie mają znaczenia. Zwróć uwagę na stan techniczny i blacharski. Bez dobrego, znajomego mechanika masz bardzo duże szanse na to że kupisz złom od oszusta. Najlepszym źródłem aut jest rodzina i uczciwi znajomi, ewentualnie ogłoszenie prywatne w prasie. Ale tutaj najlepsze są auta sprzedawane bezpośrednio przez pierwszego właściciela który zakupił je w polskim salonie.

Polecić? Ciężko. Odradzić - passata, audi, skodę, fiata powyżej 9 lat (bo nie dostaniesz na nie AC, a te auta szybko zmieniają właściciela w sposób sprzeczny z prawem), mercedesa,forda, kię, hyundaia, hondę, toyotę i opla (bo szybko korodują), fiata, peugeota, renault i citoena (bo często się psują). Tak na prawdę pozostaje tylko BMW, Audi 9 letnie, Passat i Skoda Superb, ale za 25 tys zł skody nie dostaniesz, jakieś pojedyncze modele zaczynają się od 30-40 tys zł, Audi spokojnie z tym że będzie to sprowadzony, zajeżdżony złom. Zostaje tobie VieśWagen Pastuch z Reichu od 80 letniego lekarza który jeździł nim co niedzielę do kościoła a resztę czasu auto magazynował w klimatyzowanym garażu, czyli szrot od turka.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 42

Inne tematy z forum Motoryzacja

Leasing operacyjny a wynajem długoterminowy (12 odpowiedzi)

Mam firmę, która ma małe koszta, a dużo płacę podatku oraz VATu. Zastanawiam się leasingiem...

Jaki polecacie skup aut powypadkowych? (33 odpowiedzi)

Witam, Wczoraj wracając z pracy wpadłem w poślizg i uszkodziłem auto. Nie opłaca się go już...

Samochód w najem długoterminowy (6 odpowiedzi)

Chcę wziąc samochód w najem długoterminowy. Zastanawiam się czy jest mozliwy "od 1-go dnia...

do góry