Widok

Ja mam....

...nadzieję, że pierwszym posunięciem nowego księdza proboszcza będzie przywrócenie tabernakulum należnego - CENTRALNEGO miejsca w świątyni. Nie dziwne, że w parafii dzieją się takie rzeczy skoro nie jest tu należnie czczony Chrystus w Najświętszym Sakramencie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
oj co do naszej świątyni,co do zasad liturgii to można by epopeję, godną trylogii Sienkiewicza napisać.

Począwszy od
1. Repertuaru zarówno scholi jak i chóru, wykonywanego w trakcie ofiary Mszy Św.Zwłaszcza przy okazji Świąt.
2. Ustawienia scholki podczas Mszy Św. - czy naprawdę muszą stać w prezbiterium, zasłaniając tabernakulum, tym bardziej że zachowanie dzieci pozostawia wiele do życzenia.
3.Akompaniament pani prowadzącej, bardziej właściwy dla przedstawień dla dzieci przedszkolnych w gminnym ośrodku kultury, aniżeli dla liturgii.

Tak pro memoria dla Pani prowadzącej - może czyta nasze forum- zachęcam do lektury, informacji pod poniższym linkiem.

http://spiewnik.katolicy.net/index.php?topic=1242.0
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
a ja uważam, że muzyka i wspólne śpiewanie zachęca właśnie dzieci do kościoła. Nie przyciągniesz ich, jeżeli będą miały śpiewać i słuchać smętnych, barokowych melodii. Żyjemy w XXI wieku i kościół również się w nim zajmuje. Trzeba dostosowywać się do ewolucji.

Ale z tego co widzę poniektórym przydałoby się naoliwienie i odmalowanie starych, zardzewiałych i sparciałych ideologii ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
A ja mam nadzieję ,że zaczniesz od naprawy siebie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
czytanie ze zrozumieniem -niedostateczny ! - 0 pkt.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Bojano

Morderstwo (5 odpowiedzi)

Masakra co sie dzieje u nas...szkoda dziewczyny

FRED - stacja kontroli pojazdów - proszę o opinie. (49 odpowiedzi)

Witam, czy można bezpiecznie oddać samochód do naprawy na stację Fred w Bojanie. Jest mi blisko,...

Hiena cmentarna (4 odpowiedzi)

Jak dorwę osobę, która kradnie kwiaty na cmentarzu w Bojanie, to przysięgam, że ręce połamie.

do góry