Widok

Jack Strong

Jack Strong Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Jack Strong.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

jack strong

Jestem przerażona głupotą jaką ludzie w opiniach wypisują. Czy mamy w społeczeństwie samych prymitywnych ludzi???!!!! Strach pomyśleć co ci ludzie wychowają za potwory ze swoich dzieci!!??

dobry aktor

Jakis matoł dał komentarz co to się zna, ale ma prawo dobra rola Dorocińskiego ,ale Więckiewicz tez by dał rade...

propaganda

ruska
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

BARDZO DOBRY!

Wartka akcja, świetna kreacja Dorocińskiego, napięcie odpowiednio stopniowane... Nic dodać nic ująć - inspirowany faktami dobry film sensacyjny. Obsada fajna, zwłaszcza towarzysze radzieccy wymiatają :)

Film ciezki, ale i tematyka ciezka. Postac plk. Kuklinskiego tragiczna. Ani dobra ani zla. Nie umiem ocenic, za malo danych. Ale takie byly czasy i pewnie wielu ludzi w tamtych czasach dokonywalo rozne nieciekawe decyzje. Jak dobrze, ze zyje w czasach, kiedy nikt mnie nie szantazuje, ze posle moich rodzicow do wiezienia jak nie bede donosic. Ze nie musze sie bac, ze moge mowic co mysle i nikt mnie za to nie bedzie za to torturowac, ze w sklepach polki uginaja sie od towarow a wyjazd na wycieczke za granice jest prosty jak drut.

DNO

CHALA

Uderza unikanie przez reżysera jasnego przedstawienia Jaruzela jako posłusznego

namiestnika sowietów w Polsce i ścisłego wykonawcy ich poleceń. W filmie to tylko tępo-regulaminowy służbista rugający oficera za pogniecioną kartkę. A jednym z ciekawych opracowań pułkownika Kuklińskiego była właśnie charakterystyka Jaruzela.

zupełnie inny kraj

Jak to dobrze, że polscy aktorzy nie mają angielskiego akcentu. To znaczy, że są POLSKIMI aktorami.
Jak to dobrze, że licealiści tego filmu nie rozumieli. To znaczy, że dla nich to naprawdę odległa historia i żyją w zupełnie innym kraju.

bardzo pozytywne zaskoczenie...

znasz historię a film trzyma w napięciu! Dobry Pasikowski! Zaskoczył mnie pozytywnie. I napięcie i wzruszenie! Są słabe momenty może ze dwa mnie raziły, ale to nic bo film w całości oceniam wysoko i bardzo polecam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

polecam

dobry film choć początek przynudza
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Choroba

Nienawiść to choroba. Bardzo trudna do wyleczenia. I wymaga woli leczenia po stronie pacjenta. Współczuję Ci :(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czytam

Twoje wypociny i ręce mi opadają... zanim zaczniesz następnym razem pisać, sprawdź dokładnie o czym piszesz.
Cytat: "Uciekł z Polski do USA w listopadzie 1981 roku przed stanem wojennym."
Z tego zdamia wynika zresztą, że napisałeś komentarz metodą "kopiuj-wklej".
Stan wojenny wprowadzono 13 grudnia 1981 roku, tak więc Kukliński nie uciekł z Polski rok przed jego wprowadzeniem, tylko tuż przed.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jack Strong

Film świetny,dobrze zrobiony.Bardzo sie cieszę ,że powstał.Budzi emocje , Może dla młodych ten film to badziewie (świadczą o tym recenzje) ale dla starszego pokolenia to ich życie byli świadkami tych dni, Dziękuję za ten film.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

trzeba zobaczyć!

Bardzo dobry film. Dorociński jak zwykle nie zawiódł.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety

Odnoszę się do filmu jako sztuki a nie do ewentualnych prawd historycznych jakie opisuje wiernie lub nie - pokłosie było świetnym filmem, JS to bardzo kiepski film - nudny, bez akcji, emocji, słabo nakręcony
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niestety

Film jest kiepski - zero emocji, kiepska akcja , słabo sfilmowany - zmarnowana ciekawa historia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

choroba

....idź do lekarza psychiatry i błagaj o mocne leki.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Panie Jarosławie przede wszystkim dziękuję za rzeczowy komentarz... Być może to co Pan pisze jest prawdą. Użyłem zwrotu "być może", bo słyszałem już kilka wersji wydarzeń. A jaka wersja jest prawdziwa... tego już nigdy się zapewne nie dowiemy... Oglądając ten film starałem się spojrzeć na niego z pewnym dystansem i dzięki temu mogłem w nim dostrzec jego wartość "filmową". Wiem, że jest to może mało patriotyczne podejście do sprawy, ale od tych wydarzeń minęło sporo czasu, no i tak jak pisałem wcześniej tak do końca nie znamy prawdy ...
Pozdrawiam serdecznie

!!!

Pokłosie to obok Jack Strong najlepszy film polski ostatnich lat !!!
Pasikowski w rewelacyjnej formie. Mam nadzieję, że na kolejny Jego film nie będzie trzeba długo czekać
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie oceniam płk Kuklińskiego,, fakty z jego zyciaa poznałem wczesniej,a sam film ? polska podróba kina akcji,,,,,poscig ulicami Wawy ? zenada.. miala byc fabula? wyszedl niezly dokument z przeklamania,i
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Filmy

Avatar: Ogień i popiół (14 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Avatar: Ogień i popiół . Przeczytaj o filmie.

Mała Amelia (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Mała Amelia . Przeczytaj o filmie.

Wartość sentymentalna (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wartość sentymentalna . Przeczytaj o filmie.

do góry