Widok

Jack Strong

Filmy Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Jack Strong.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jack Strong

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

o czym ty człowieku piszesz...

.. z jaką komuną walczył? w latach sześćdziesiątych studiując na Akademii Sztabu Generalnego? czy, jak jeszcze za życia Stalina, wstąpił do wojska i szybko robił karierę. Zapoznaj się z jego oficjalnym życiorysem, a potem pisz ... aby nie takie bzdury jak powyżej
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Film pełen prawdy historycznej!!!

O dziwo p. Pasikowski stworzył film pełen prawd o PRL, LWP, Jaruzelskim, Siwickim! Od 1944 r. każdy "towarzysz" był pacynką w rękach moskiewskich siepaczy dla których jak mówił Stalin jednostka nic nie znaczy i ta JEDNOSTKA pomogła obronić Polskę w grudniu 1980 i przekazała materiały Układu Warszawskiego, który jakoby był sojuszem obronnym!!! Kukliński nie zdradził Polski tylko jako jedyny przeciwstawił się na tak wielką skalę Sowietom i ich sojusznikom! Był to Cud Nad Wisłą nr 2!!! Dziwię się wszystkim z "S", że próbowali dezawuować rolę czyny i bohaterstwo płk Kuklińskiego na czele z Wałęsą TW "Bolek". I to jest właśnie chichot historii!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niestety , to jest bardzo dobry film

Niestety, bo ten film bardzo klarownie i przekonująco przedstawia postać i motywacje Kuklinskiego . I to ten film, a nie fakty , ukształtuje poglądy na jego osobę. Szkoda że taki film - pomnik trafił się akurat takiej niejednoznacznej przecież postaci, a nie jakiemuś niekwestionowanemu bohaterowi.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

B. dobry film

Naprawdę mi się podobał. Tylko polscy aktorzy mogliby poćwiczyć trochę angielski akcent, bo im bardzo bardzo nie wyszło - za to duży minus.
Na seansie siedziałam z licealistami czy gimnazjalistami i zauważyłam, że film także ich wciągnął. Niestety, zupełnie filmu nie rozumieli. Dla nich to już tak odległa historia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pieńkowski zmarł w Gulagu a nie piecu a lub czy fsb zamordowAla poza zsrr 1-3 swoich zdrajców w tym litwinienke na chyba 90 czy więcej więc bajki ze po upadku zsrr i za rządów Jelcyna zabijają syna agenta sprzed 20 lat i to tak że nie wiadomo czy to przypadek czy zemsta dla mnie to bzdura na kółkach ze zostali zamordowani po prostu nieszczęśliwe wypadki się zdarzają jednego potrącił samochód a drugi zaginął w trakcie rejsu znaleziono wyzwrócona łódź bez ciał. Zemstę to się robi tak aby było wiadomo od kogo jak np Polon i litwinienko czy czekan i trocki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Taa bo amerykany ci prawdę powiedzą tak jak o zatoce tonkijskiej czy o wagliku saddama
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Widocznie Kukliński zdradził jego ulubioną organizacje, czyli agenturę ZSRR.

Ma prawo czuć sie zdradzony :-)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

DO TEGO KOGOŚ PODPISANEGO POD OPINIĄ KUKLINSKI ZDRAJCA

Nie jest już przedmiotem debaty historycznej tylko przyjętym faktem że w 1939 Związek Sowiecki napadł na Polskę tak samo jak Niemcy.
Nie jest też przedmiotem debaty że ten sam Związek Sowiecki dokonał okrutnego ( niezgodnego z jakimikolwiek konwencjami ) mordu i eksterminacji ponad 21 tysięcy oficerów Polskiego Wojska i Polskich elit.
Mord + wysiedlenia na Syberię miały na celu zniszczenie jak największej części inteligencji oraz dorobku intelektualnego Niepodległej Polski i sprowadzenia Polaków do roli matołów - służących wiernie systemu komunistycznemu.
NA CZYM POLEGA SCHIZOFRENIA POLAKÓW PO 1989 ROKU ? POMSTUJEMY NA ZACHODNIE MOCARSTWA ŻE TAK DŁUGO NIE CHCIAŁY SIĘ PRZYZNAĆ DO WIEDZY KTO DOKONAŁ MORDU KATYŃSKIEGO. A SAMI MAMY PROBLEM Z PEŁNĄ REHABILITACJĄ CZŁOWIEKA KTÓRY SAM JEDEN RYZYKUJĄC ŻYCIE SWE I SWEJ RODZINY ZWRÓCIŁ SIĘ BOHATERSKO PRZECIWKO TEMU SAMEMU ZWIĄZKOWI SOWIECKIEMU KTÓRY WYMORDOWAŁ POLAKÓW W KATYNIU A PO WOJNIE Z POLSKI UCZYNIŁ SWOJE LENNO.
TO JEST NASZA WIELKA SCHIZOFRENIA A LUDZIE PISZĄCY TAKIE BZDURY JAK TY TYLKO JĄ PODSYCAJĄ . WYRAZY WSPÓŁCZUCIA.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie zgadzam się

Dla mnie nie jest to film- pomnik. Jest to opowieść reżysera i jego interpretacja wydarzeń. Jednocześnie jest to na tyle mało znany ogółowi temat ( tak, tak, wcale nie tak wiele osób wie o co chodzi ze sprawą Kuklińskiego), że raczej zobaczą go osoby zainteresowane tematem, a więc mające już jakieś swoje poglądy. Myślę, że ten film może być raczej zachętą do zastanowienia dla myślących ludzi, a nie peanem na cześć bohatera, nie dającym miejsca na dyskusję.
Właśnie tego nie chcę w polskim (ani żadnym innym) kinie: filmów- pomników o bohaterach.
Proszę o filmy ważne, mocne, dające do myślenia, ale i dające nadzieję, która Polakom jest bardzo potrzebna, tak myślę...
Anielka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

a mi sie podoba!!

Dzieki temu 'zdrajcy' nie gadacie po rusku a wasze dzieci nie bawia sie matrioszkami w przedszkolu! Byl sam z tym wszystkim, bylo odczuc w filmie zarąbiste emocje, napiecie,nerwy... po wyjsciu z kina sama mialam wrazenie ze ktos co rusz mnie obserwuje. Facet dzialal dla dobra polski, dzialal intuicyjnie, nie mial z kim o tym pogadac.. no ale jesli upadlosc zwiazku radzieckiego, 'wolna' polska( tuska tez trzeba sprzedac ale ruskim, tam gdzie jego miejsce) jest dla was zdrada to wasze miejsce jest tam gdzie tuska.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

niewdzieczni

Cieszcie sie ze nie gadacie po rusku,ze wasze dzieci nie bawia sie matrioszkami w przedszkolu a wy nie pracujecie w jakims obozie! Jestem pod mega wrazeniem ze dzieki kuklinskiemu, mamy wolna polske( no moze tuska na sybir jeszcze wyslac ale ja nie o tym), zsrr upadl dzieki ZDRAJCY w niektorych mniemaniu, ja osobiscie jestem dumna z tego czlowieka i z tego ze mieszkam w wolnym panstwie dzieki niemu. Narazal sie wszystkim, duzo osob ktorzy nie maja zadnych info na jego temat, niepowinni sie wogle wypowiadac. W naszych czasach niema juz bog honor ojczyzna. Ale bo obejrzeniu filmu sama czuje sens tych slow, dumy z bycia polka. W filmie zarąbiscie bylo czuc stres ,nerwy, czasami bezradnosc kuklinskiego. Podziwiam i polecam
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak, teraz mieszkamy w WOLNYM kraju. W Polsce.

.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nawet jeśli źle zaczął to dobrze skończył. Ludzie się zmieniają GS... A nasz majątek narodowy roztrwonili ci od obalenia rządu Olszewskiego, ci którzy bali się rozliczeń, ujawnienia TW... Ci, którzy pod przykrywką Solidarności wydymali najpierw robotników a później nas wszystkich.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wreszcie

Super film i główna rola Dorocińskiego Jak ktoś oczekiwał polskiego Jamesa Bonda to musi wybrać się na inny film bo to jest film o polskich realiach czasów PRLu.Idąc na ten film proponuję polskim gniotom chociaż w zarysie zapoznać się z osobą Ryszarda Kuklińskiego i jego działalnością bo 2 godzinna projekcja nie jest w stanie wszystkiego przedstawić.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

!!!

Kolejny, po Pokłosiu Mistrzowski film Pasikowskiego
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dobry film,

Moj pierwszy film polski w kinie od lat. Warto. Pasikowski ciagle gwarantuje, ze film nie jest belkotem o niczym, jak wiekszosc ostatnich lat. Zakladajac, ze fakty sa prawdziwe, warto je poznac.
Jesli chodzi o opinie w kontekscie zdrajcy... Mysle, ze ten ktos (a raczej nikt), powinien wraz z cala reszta swoich kolegow zamieszkac w jednym z nadal utrzymujacych sie rajow na ziemi (np, Chiny lub Kore Pln). Beda mogli dalej czcic swoja ideologie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nieprawda

Pokłosie to film pełen przekłamań historycznych, nakręcony na zamówienie polityczne n ie pokazujący prawdy jak Żydzi witali Armię Czerwona a później kolaborowali z NKWD wydając polską inteligencję po 17.09.1939 r.!!!!!! To wówczas możemy odpowiedzieć skąd ten jakoby antysemityzm!? To nie był antysemityzm lecz dzika chęć zemsty na Żydach za ich współpracę z czerwonymi!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie oceniam płk Kuklińskiego,, fakty z jego zyciaa poznałem wczesniej,a sam film ? polska podróba kina akcji,,,,,poscig ulicami Wawy ? zenada.. miala byc fabula? wyszedl niezly dokument z przeklamania,i
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jack Strong

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry