Widok

Jack Strong

Filmy Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Jack Strong.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jack Strong

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niezwykły facet

Dla swoich zwierzchników- zdrajca- powierzone mu ściśle tajne informacje przekazał wrogiemu mocarstwu.
Dla Amerykanów- prezent od losu.
Dla mnie- odważny człowiek, który umiał podjąć i zrealizować słuszną i prawą według siebie decyzję. Nie wiedział jaki będzie efekt i jak to wykorzystają Amerykanie. Wierzył, że będzie dobrze. Myślę, że mieliśmy niesamowite szczęście, że skończyło się bez konfliktu zbrojnego i ogromnej tragedii. Cieszę się, że to co zrobił, jak się wystawił na ostrzał z każdej strony, skończyło się dobrze dla państw. Szkoda jego rodziny i prywatnego życia.
Szacunek dla jego desperackiej odwagi.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zdrajca czy nie ?

Kukliński nie zdradził WP . Zdradził RUSKICH , a to wielka różnica . JEST BOHATEREM I BASTA
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

BARDZO DOBRY FILM !!!

Brawo, nie spodziewałem się tak dobrego filmu !!! Jestem w szoku:)
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

bardzo dobry film

Trzyma w napięciu, porusza. Bardzo lubię Dorocińskiego, ale po tym filmie chylę czoła za warsztat. Dawno nie widziałam tak wciągającego kina. W dodatku polskiego!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kukliński zmarł w 2004 r.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jack Strong

Kukliński bohater. Czy Kukliński zdrajca. Sadzę, że można ten problem rozpatrywać także na tle współczesnej historii Snowdena.
Bohater - dla świata i dla mnie. Ale w Stanach dostał dożywocie za zdradę.
Jak to idealnie "przylega" do historii Kuklińskiego.
Spokojnie, bez niepotrzebnych, fałszywych emocji wyciągajmy wnioski z historii.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

jack strong

Super film polecam :) Dorociński zagrał rewelacyjnie polecam
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

BARDZO DOBRY FILM !!! A co do Kuklińskiego to mega szacunek dla niego za poświęcenie na rzecz ratowania ojczyzny ! Wszystkim którzy twierdzą że to zdrajca polecam film dokumentalny "GRY WOJENNE" . Jest tam zawarta cała prawda co by zostało z naszego kraju gdyby nie zareagował Kukliński . Tylko upośledzeni ludzie (niestety jest ich jeszcze sporo w naszym pięknym kraju) mogło/może uważać Kuklińskiego za zdrajcę !!!!
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 2

wielce oburzona fanka Szyca, Adamczyka i Karolaka :-))))))))))
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

...

Film od początku trzyma w napięciu, rewelacyjna ścieżka dźwiękowa, co do obsady cieszę się że nie ma Karolaka, Olszówki i reszty reprezentacji tv papki.Pasikowski trochę zaoszczędził na przekleństwach i rozlewie krwi. 9/10
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zdrajca czy nie ?

Może płk. Kukliński jest bohaterem . Ale czy po takim wyczynie zatrudnilibyście go w swoich służbach wojskowych ? Skąd wiecie , że was też nie zdradzi ? I to jest dylemat .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 22

Dorociński świetnie zagrał. Film dobrze zrobiony.

Kukliński przyśpieszył wejście Polski do NATO. Działał przeciwko ZSRR. Dobrze , że runął Mur Berliński i dziś już takich Kuklińskich Polska nie potrzebuje. Historia Polski jest bolesna i skomplikowana. Kuklińskiemu należy się szacunek - tak jak Kmicicowi.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kukliński BOHATER !!!!!!!

Film doskonały , żyłam w tamtych czasach wszystko pamiętam , a mimo to cały czas siedziałam w napięciu do końca filmu . Gra Dorocińskiego i Ostaszewskiej
znakomita .
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dorocinski i Ostaszewska

Doskonały fil, gra Dorocinskiego i Ostaszewskiej super. Najlepsza obsada i trafiona w dziesiątkę
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo dobry!

Akcja wciąga od razu, a sceny pościgu naprawdę super!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam

Polecam, warto zobaczyć
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0

Udany film o prawdziwym bohaterze Polski!

O człowieku który nie był jak wielu polskich komunistów zwykłymi karierowiczami którzy gdy zaczęła im się ziemia palić pod nogami poszli na układ z S myśląc, że zachowają władzę i przechytrzą S.

Film o człowieku który walczył z komuną zanim powstała S
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bardzo dobry film

wreszcie super film...Dorociński po prostu rewelacyjny..bez patosu pokazał normalnego faceta gdy wkoło same miernoty i sługusy sowietów...Dzięki niemu możemy mówić o honorze Polskiego Żołnierza.Super..a kto pamięta PRL ten klęknie przed dokładnością scenografii..jakbym tam wrócił..na to szkoły powinny chodzić..gość który mógł się pławić w luksusie a wolał zniszczyć sowietów ....Film REWELACJA
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 0

hmm

a mnie sie wydaje, ze synowie kulkinskiego zyja w USa lub w innym miejscu, zmieniono im tozsamosc, nazwisko etc etc...juz USa postaraloby sie o ten klimat, tym bardziej, że naraziliby sie bezposrednio KBG lub innym intutucjom...dzisiaj ide do kina i mam nadzieje, że bedzie dobre widowisko, chociaz nie przepadam za polszczyna...pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jack Strong

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry