Widok
Niezwykły facet
Dla swoich zwierzchników- zdrajca- powierzone mu ściśle tajne informacje przekazał wrogiemu mocarstwu.
Dla Amerykanów- prezent od losu.
Dla mnie- odważny człowiek, który umiał podjąć i zrealizować słuszną i prawą według siebie decyzję. Nie wiedział jaki będzie efekt i jak to wykorzystają Amerykanie. Wierzył, że będzie dobrze. Myślę, że mieliśmy niesamowite szczęście, że skończyło się bez konfliktu zbrojnego i ogromnej tragedii. Cieszę się, że to co zrobił, jak się wystawił na ostrzał z każdej strony, skończyło się dobrze dla państw. Szkoda jego rodziny i prywatnego życia.
Szacunek dla jego desperackiej odwagi.
Dla Amerykanów- prezent od losu.
Dla mnie- odważny człowiek, który umiał podjąć i zrealizować słuszną i prawą według siebie decyzję. Nie wiedział jaki będzie efekt i jak to wykorzystają Amerykanie. Wierzył, że będzie dobrze. Myślę, że mieliśmy niesamowite szczęście, że skończyło się bez konfliktu zbrojnego i ogromnej tragedii. Cieszę się, że to co zrobił, jak się wystawił na ostrzał z każdej strony, skończyło się dobrze dla państw. Szkoda jego rodziny i prywatnego życia.
Szacunek dla jego desperackiej odwagi.
Jack Strong
Kukliński bohater. Czy Kukliński zdrajca. Sadzę, że można ten problem rozpatrywać także na tle współczesnej historii Snowdena.
Bohater - dla świata i dla mnie. Ale w Stanach dostał dożywocie za zdradę.
Jak to idealnie "przylega" do historii Kuklińskiego.
Spokojnie, bez niepotrzebnych, fałszywych emocji wyciągajmy wnioski z historii.
Bohater - dla świata i dla mnie. Ale w Stanach dostał dożywocie za zdradę.
Jak to idealnie "przylega" do historii Kuklińskiego.
Spokojnie, bez niepotrzebnych, fałszywych emocji wyciągajmy wnioski z historii.
BARDZO DOBRY FILM !!! A co do Kuklińskiego to mega szacunek dla niego za poświęcenie na rzecz ratowania ojczyzny ! Wszystkim którzy twierdzą że to zdrajca polecam film dokumentalny "GRY WOJENNE" . Jest tam zawarta cała prawda co by zostało z naszego kraju gdyby nie zareagował Kukliński . Tylko upośledzeni ludzie (niestety jest ich jeszcze sporo w naszym pięknym kraju) mogło/może uważać Kuklińskiego za zdrajcę !!!!
Dorociński świetnie zagrał. Film dobrze zrobiony.
Kukliński przyśpieszył wejście Polski do NATO. Działał przeciwko ZSRR. Dobrze , że runął Mur Berliński i dziś już takich Kuklińskich Polska nie potrzebuje. Historia Polski jest bolesna i skomplikowana. Kuklińskiemu należy się szacunek - tak jak Kmicicowi.
Bardzo dobry film
wreszcie super film...Dorociński po prostu rewelacyjny..bez patosu pokazał normalnego faceta gdy wkoło same miernoty i sługusy sowietów...Dzięki niemu możemy mówić o honorze Polskiego Żołnierza.Super..a kto pamięta PRL ten klęknie przed dokładnością scenografii..jakbym tam wrócił..na to szkoły powinny chodzić..gość który mógł się pławić w luksusie a wolał zniszczyć sowietów ....Film REWELACJA
hmm
a mnie sie wydaje, ze synowie kulkinskiego zyja w USa lub w innym miejscu, zmieniono im tozsamosc, nazwisko etc etc...juz USa postaraloby sie o ten klimat, tym bardziej, że naraziliby sie bezposrednio KBG lub innym intutucjom...dzisiaj ide do kina i mam nadzieje, że bedzie dobre widowisko, chociaz nie przepadam za polszczyna...pozdrawiam