Widok

Jak dojechać do Pruszcza Gdańskiego?

Co? Gdzie? Kiedy? Temat dostępny też na forum:
Jak w temacie, chodzi mi o dojazd autobusami z Gdańska Głównego do Pruszcza w dni robocze w godzinach szczytu?
Nie interesują mnie zbędne komentarze, żebym sprawdziła sobie rozklad!
Jak długo się jedzie? Jakim autobusem najlepiej? Ile kosztuje bilet? Gdzie się go kupuje i czy można na cały miesiąc, jeśli jest to linia prywatna?
Życzliwym bardzo dziękuję na pomoc :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej, najtańsze bilety są w autobusie prywatnej lini J (N-2zł, U-1zł) lub w busie 852 - też 2 zł, nie wiem tylko jaka część miasta Cię interesuje ?ta J przejeżdża przez Pruszcz a docelowo jedzie do Juszkowa. Generalnie w godz. szczytu jedzie się 15-20 minut do centrum.
autobusy 232 , 207 205 chyba
autobusy ZTM: 200, 205, 207 i 232, cena to 3,00 za bilet normalny na jeden przejazd lub 3,60 za godzinny-kupisz w kiosku, u kierowcy lub w automatach, bilet miesięczny kosztuje 96,00 w dni robocze. co się tyczy jazdy w godzinach szczytu to zależy od dnia i kierowcy :) jak wracam z gdańska po 15tej to ok 25min
TA trasa to moja codzienność ,pracuję w Pruszczu Gdańskim,i codziennie pokonuję tę trasę i z przyjemnością mogę Ci polecić jeszcze autobus lini prywatnej NR 3 jezdzi dość szybko,i nie wlecze się ja osobiście uważam,że nie będziesz miała problemów z dojazdem ,czas podróży nie dłuższy niż 20 minut,a i ulgi są N2.50 i U 1,50 ja w każdym razie polecam ten autobus

Inne tematy z forum Pruszcz Gdański

Sikorskiego 36 (76 odpowiedzi)

Inwestycja powstaje w zielonym otoczeniu, we wschodniej części Pruszcza Gdańskiego. Niewielka...

Sklep rybny (8 odpowiedzi)

cześć, szukam w pruszczu sklepu ze świeżymi rybami. jest jeszcze gdzieś coś takiego?

do góry