Widok

Jak działa bielizna termoaktywna?

Opinie do artykułu: Jak działa bielizna termoaktywna?.

Bielizna termoaktywna produkowana ze specjalnych materiałów syntetycznych, które posiadają zdolność sprawnego odprowadzania potu i pary wodnej ze skóry pozostawiając ją suchą, nawet przy intensywnym wysiłku fizycznym. Dzięki temu, że bielizna ta szybciej odparowuje wilgoć niż ją absorbuje, sama pozostaje sucha i zarazem zapewnia suchość samej skóry, dzięki czemu przy skórze utrzymywana jest cienka warstwa ogrzanego przez ciało powietrza, co daje łącznie wrażenie komfortu cieplnego. Różnice ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety, ale dobra bielizna termoaktywna musi być droższa. Głównie ze względu na użyte materiały przy jej produkcji. "Lidlowa" odzież termoaktywna to głównie taki materiał jak poliester. Jest to jeden z najtańszych materiałów, więc odzież z niego wykonana jest tańsza.
Poliester nie jest jednak najlepszym materiałem jeśli chodzi termoaktywność. Zdecydowanie lepsze materiały to poliamid oraz polipropylen. Jeśli chcemy faktycznie mieć dobrą bieliznę termoaktywną to dzieży z takich właśnie materiałów proponuję szukać. Osobiście korzystam z produktów marki Oxyburn. Różnica w odprowadzaniu wilgoci i utrzymaniu ciepła kolosalna jeśli porównując do poliestrowej odzieży.

Maratuńczyk

Kupiłem bieliznę termoaktywną i jak dotąd nie umiałem przebiec nawet kilometra, tak teraz 15 km bez niczego naraz biegnę. Nawet zadyszki nie dostaję. Coś w tym jest. Kosmos panowie i panie.... kosmos!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

bielizna

Ja bieliznę termoaktywną w Biker Shopie kupowałam i super się na stoku sprawdzała :) To juz obowiązkowy asortyment dla mnie :)

plagiat

http://turystyka.interia.pl/gory/poradnik/news/bielizna-termoaktywna,1748251,1000084

wszyscy piszą to samo zero własnej inicjatywy i doświadczeń

odzież termoaktywna

Tutaj jest także fajnie opisane http://gwo24.pl/bielizna-termoaktywna-stworzona-dla-wygody-w-codziennej-pracy/

bielizna

Mnie się marzy hyperwarm flex od nike'a. Chociaż teraz mam taką ze środkowej półki z forpro też od nich i sprawdza się w porządku.

dużo zależy od pory roku

Wszystko zależy od tego co robimy i kiedy. Ja akurat biegam. W lecie biegam mniej bo mi wiecznie duszno:) i w sumie wystarczą zwykłe spodenki i bluzka, ale gorzej jest w chłodne dni już w zimie czy jesienią. Wtedy ubieram sobie już specjalne ciuchy do biegania. Uważam, że tu cena robie jednak dużą różnicę. Jak kupowałam w sieciówkach to mi się jedna koszulka odbarwiła, a spodnie były mokre podczas biegania. Teraz zaopatruję się tu i jakość bez porównania:

Ja już dawno zaufałem produktom firmy Brubeck i moje zaufanie nie zostało zawiedzione, bielizna którą noszę jest rewelacyjna i zapewnia i pełen komfort podczas upalnych jak i mroźnych dni. Zdecydowanie polecam i zapraszam na stronę Brubeck.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

bielizna

kupiłem crafta komplet chyba za 300 i jest bardzo dobra ,za jakość trzeba płacić
mam jeszcze kalesony brubeka , i jeszcze tam takie inne i to już nie to

Tu się nie ma czego uczyć, bo sam sparzyłem się w praktyce na takich butach.

Buty z membraną to porażka. Łączą nieoddychalność kaloszy z nieprzemakalnością sandałów :-/.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeśli chodzi o pocenie to przypomina to faktycznie worek foliowy.

Ale jeśli chodzi o nieprzemakalność to raczej worek papierowy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

cała zima chodze w bieliznie termicznej.

Pierwsza kupilem 2 lata temu w Dekatchlon firmy Hi-Tech i do dzisiaj jest Ok
Nic sie nie rozciaga i wyglada jak nowa
W tym roku kupiłem dwa zestawy Dekatchlon KIPSTA spodnie +koszulka w cenie 160zł - swietna jakość doskonale odprowadza wilgoć i zawsze jest ciepło..niekoniecznie musisz uprawiac sport nawet jak stoisz na przestanku czujesz konfort.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli tylko to proszki Amway...

...ale tych nie dostaniecie w zwykłych sklepach.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tylko Niemiec zarabia np 15Euro na gfodzinę, a Polak 3. Widzisz różnicę?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

złapałeś ich

Bohater!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dla każdego powinno być oczywiste, że po każdym "intensywnym wyjściu" każda bielizna powinna być wyprana, jak i również nie powinna brudna kisnąć w koszu! Dotyczy to też wierzchnich ubrań, jeżeli zostały przepocone lub zabrudzone.
Nie należy również zapominać o myciu siebie! Kto tego nie przestrzega, będzie "jechał jak sto dwa". : )))
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko Calgon!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

2 tygodnie temu z polecenia kumpla kupiłem komplecik marki Kalenji (Decathlon)

nosi się bardzo przyjemnie, a i rozmiarówkę mają dla szczupłych i długich, o co nie łatwo. zobaczymy jak będzie z jakością

tania a w miare dobra

Nordcamp na allegro za 6 dyszek komplet, za ta cene lepszych chyba nie ma. Jest jeszcze berens, ale sprawdzalem tylko koszulke - ta faktycznie lapie zapach
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry