Widok

Jak kupić bilet na PKM?

Kasowniki i automaty biletowe zaklejone. W aplikacji biletu kupić nie można. Opłata za sprzedaż biletu w PKM 7 zł.

Brawo Gdańsk. Jednak będę jeździł autem. Że wygodniej to wiedziałem. Ale że taniej autem?

Spróbowałem dziś pierwszy raz i mam dość.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Da się kupić

Opłata dodatkowa jest w przypadku wydania biletu ze stacji, na której jest czynna kasa biletowa.

perspektywa zmienia wszystko :)

Dojeżdżam do pracy z Gdyni -Obłuża do Gdańska -Politechniki , auto opel astra 1.4, czyli bez szaleństw : minimalny mc. koszt paliwa (benzyna) 700 zł, średni czas ok. godziny, natomiast transport publiczny: bilet metropolitarny (na cały obszar MZKZG) 240zł, średni czas dojazdu + dojście na i z przystanku to 1h15 min. Czy taniej? raczej nie. Czy szybciej? różnica w czasie myślę że w granicach zdrowego rozsądku. Czy wygodniej? to sprawa indywidualna. Rekomenduję oduczyć się narzekania bo wówczas żyje się zdecydowanie łatwiej. Pozdrawiam i życzę miłego popołudnia ;)

serio?

Przez aplikację możesz normalnie tylko trzeba chcieć;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie. Liczą się tylko kasy biletowe. Takie z kasjerem. Biletomaty, nawet czynne, nie są powodem do pobrania opłaty za wydanie biletu w pociągu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Naliczają oplate

Naliczają opłatę we Wrzeszczu- gdy jest czynna kasa. Gdy kasy biletowej nie ma( czyli pozostałe stacje do Kartuz) lub jest już nieczynna, to opłaty nie pobierają.
Taka jest rzeczywistości
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

A nie tylko z przystanku na którym nie ma biletomatu? Np niedzwiednik.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bzdura to masz na drugie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

W Scy cash można kupić

U konduktora bez dodatkowej opłaty można kupić jak wsiadasz na stacji gdzie nie ma kas biletowych. Np jak wsiadasz we Wrzeszczu albo w Gdyni Głównej to zapłacisz dodatkowo 7zl.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

bzdura

zawsze naliczają opłatę za wydanie 7 ziko
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 10

Na stronie polregio, na skycash. Przestań pisać bzdury.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Raz chciałem kupić bilet przez automat na stacji Gdańsk Wrzeszcz

Ale nie udało się kupić biletu na lotnisko ponieważ automaty należą do skm. A na linii obsługuje tylko Polregio. Chciałem skorzystać z kasy biletowej, ale otwarta była tylko 1 kasa, i 7 pasażerów w kolejce. Do odjazdu było około 10 minut, ale kolejka do kasy się nie ruszyła przez ten czas.
Również chciałem kupić bilet przez aplikację, ale pojawił się komunikat, że kupno biletu jest możliwe do 5 minut przed planowanym odjazdem, i na ten pociąg nie da się już kupić biletu.
Kupując bilet w pociągu, konduktor naliczył dodatkową opłatę za wydanie biletu(+5.50zł) tłumacząc się tym, że można kupić bilet w kasie biletowej lub przez aplikację, i go nie interesowało, że była kolejka.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2

Autem nie dość że taniej to szybciej i pod same drzwi bez chodzenia czy czekania na przystanku. O spoconych pasażerach nie wspomnę.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nie można kupić przez internet niestety.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Przez net
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Jak to jak

Normalnie
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 13

Bilet w pociągu można kupić bez żadnej dodatkowej opłaty - mijasz się z prawdą
popieram tę opinię 45 nie zgadzam się z tą opinią 30
do góry