Widok

Jak oddać samochód do komisu?

Mam samochód na sprzedaż i zastanawiam się jak wygląda sprawa z komisem.To się w ogóle opłaca? Na jakiej podstawie oni wyceniają samochód?

Czy oni dają od razu kasę, czy dopiero jak sprzedadzą no i jaką średnią prowizję sobie liczą?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie opłaca się. Komis będzie od Ciebie chciał kupić auto możliwie najtaniej żeby jak najwięcej zarobić na jego sprzedaży.
Niektóre komisy skupują auta za gotówkę.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mój samochód raczej nie robi szału... nie muszę na nim zarobić kokosów, jednak za darmo też go nie oddam.

"Niektóre komisy skupują auta za gotówkę". Możesz trochę wyjaśnić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Komis - strata czasu i pieniędzy. Jeśli sam sprzedaż samochód zarobisz więcej niż ci dranie i oszuści .Fakt tylko 25 % samochodów sprzedawanych przez komisy jest ewidencjonowane .Wiem coś jak działają ludzie z tej branży.Faktem jest że sprzedaż teraz samochodu to loteria i ------- czas jaki na to trzeba poświęcić.Kasę na 99% nie dostaniesz odrazu .Poświęć czas na przygotowanie samochodu do sprzedaży ( kosmetyka ,dobre zdjęcia do ogłoszenia) a reszta to odpowiedni klijent / amator twojego auta. I TYLE.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki. Sądzę, że mój samochód raczej nie jest pożądanym obiektem w komisach, więc nawet nie będę próbować :) Spróbuję na razie sama go sprzedać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja kiedyś wstawiłem auto do komisu (na całe 2 dni).

Powiem tak... jak się nie ma czasu to spoko. Aut raczej nigdy nie skupują (chyba, że za grosze), mnie zapytali ile chce dostać za auto.. dołożyli do tego 1000zł prowizji i wystawili tak auto.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Motoryzacja

Ręczny na światłach- po co świecić po oczach? (3 odpowiedzi)

Dzień dobry, takie przemyślenia- dlaczego większość trzyma hamulec i świeci po oczach tym z tyłu...

BMW DOBRY MECHANIK (38 odpowiedzi)

SZUKAM NAPRAWDE DOBREGO KTORY ZNA SIE NA MARCE BEZ SCIEMY NAJLEPIEJ Z GDYNIA I SOPOT DZIEKI

Auto Części (8 odpowiedzi)

Cześć, Gdzie kupię tanio Auto Części przez internet? Niestety w Gdańsku się cenią ;/ a na olx...

do góry