Widok

Jak się mieszka na Oksywiu? (lotnisko, wojsko)

Dom i mieszkanie Temat dostępny też na forum:
Witam,
Planuje przeprowadzke na Oksywie, w sąsiedztwie wojska, na ul. Dickmana. Jak się tam mieszka? Moze ktos sie wypowie, czy takie sąsiedztwo nie jest uciążliwe? czy lotnisko wojskowe daje sie odczuć? Mam na mysli samoloty - czy duzo ich lata?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie mieszka się źle i jest dość spokojnie. Zależy, w którym dokładnie miejscu, bo jest jeden blok, w którym swego czasu mieszkało sporo patologii, ale to też się trochę zmieniło. Fajne tereny, blisko do plaży, super Osada Rybacka itp., komunikacja miejska regularnie jeździ i w miarę często. Wojsko w ogóle nie jest uciążliwe i pewnie nawet nie zauważysz, że są :) Natomiast lotnisko da się odczuć - zwłaszcza podczas ćwiczeń w okresie letnim (a właściwie od wiosny do wczesnej jesieni). Można się do tego przyzwyczaić. Gorzej jak lubisz spać przy otwartym oknie, ale z czasem nie będziesz na to zwracać uwagi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dziekuje za info, a jak ze szkołami (podstawowa, gimnazjum)?. Może jeszcze jakies opinie? Bedę wdzięczna za kazda informację
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podobno SP 33 przy Godebskiego jest dobra. Znam dzieci, które tam uczęszczały i nie słyszałam zarzutów.
Chętnie poznam za kilka miesięcy twoją opinię o nowym miejscu zamieszkania. Mam nadzieję, że będziesz zadowolona :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dam znać, jak sie mieszka :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mieszkam tu od roku.Jest spokojnie ,ale zielone placyki brudne pełno tam różnych śmieci...brak też siłowni na powietrzu..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a jak dojście do morza ? faktycznie da się tam mieszkać blisko plaż ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry