Widok
Jak się mieszka na Witominie??
Witam,
przymierzam się do kupna mieszkania. Prośba o przydatne wskazówki, czy warto inwestować w mieszkanie na Witominie? Jak się mieszka, czy jest to dobra dzielnica? Czy jest problem z dojazdem do Centrum Gdyni zarówno samochodem jak i komunikacją miejską?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi :)
przymierzam się do kupna mieszkania. Prośba o przydatne wskazówki, czy warto inwestować w mieszkanie na Witominie? Jak się mieszka, czy jest to dobra dzielnica? Czy jest problem z dojazdem do Centrum Gdyni zarówno samochodem jak i komunikacją miejską?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi :)
Ja mieszkam na Witominie od prawie 2 lat. Mieszkanie kupiłam w bloku z lat 80. Moim zdaniem dojazd z/do centrum jest bardzo dobry..
Napewno warto ostrzec przed ulicami typu Widna :)
No i ważny, a chyba najważnieszy jest fakt ze spoldzielnia - ja podlegam pod sm Bałtyk i uwazam, ze to co oni wyprawiaja i jak czesto podnosza koszta jest zalosne
Napewno warto ostrzec przed ulicami typu Widna :)
No i ważny, a chyba najważnieszy jest fakt ze spoldzielnia - ja podlegam pod sm Bałtyk i uwazam, ze to co oni wyprawiaja i jak czesto podnosza koszta jest zalosne
Dzielnica jak każda inna, niezaprzeczalną zaletą jest lokalizacja, mieszkam już blisko 50 lat :) - żadnych problemów z bezpieczeństwem nie było. Wszędzie blisko - las, centrum, obwodnica.. Minusem są korki ale akurat ja jadę w przeciwnych kierunkach (rano do obwodnicy a po południu z obwodnicy więc mnie nie dotyczą.
Lokalizacja jest super, wszystko co niezbędne do życia pod ręką plus las, do centrum blisko. Niestety w godzinach szczytu robią się duże korki, głównie przez rozbudowę Chwarzna i Wiczlina i trzeba wziąć pod uwagę, że to się może jeszcze pogorszyć. Spódzielnia Bałtyk to straszny beton i zdzierają kasę niestety.
Mieszkałam tam całe życie z rodzicami. Wyprowadziłam się na kilka lat i bardzo mi brakowało tego miejsca, ciszy, lasów...To wyjątkowa dzielnica moim zdaniem, z niesamowitym klimatem. Teraz po latach wracam już z własną rodziną. Kupiliśmy mieszkanie na osiedlu Słoneczna Zatoka. Bardzo nam się spodobała ta inwestycja i już nie mogę się doczekac kiedy wszystko będzie wykończone. Witomino jest dobrze skomunikowane, są sklepy, przedszkola, przychodnie, szkoły-wszystko czego trzeba :)