Widok

Jak sie zyje na zabiance chce kupic mieszkanie. Sopot za drogi

Dom i mieszkanie Temat dostępny też na forum:
a zabianka prawie jak sopot a ceny duzo nizsze dzielnica iknie polozona blisko morze ergo prosszze o uwagi rzetelne dziekuje z gory i pozdrawiam wszykich mieszkanców i zastanawia mie jak to mozliwe ze jest taka roznica cen
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
żabusia to 10 piętrowe szafy, lepiej szukać na przymorzu w 4 piętrowych blokach.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 23
Witam. Mieszkałam w Sopocie od urodzenia i niedawno przeniosłam się na Żabiankę. Polecam tę dzielnicę Gdańska z całego serducha. Do Sopotu blisko do Gdańska albo tramwajem, autobusem lub SKM spod domu praktycznie. Mieszkam w bloku 10 piętrowym są też bloki cztero piętrowe więc nie musisz mieszkać w tzw. szafie:). Na plażę i do parku w Jelitkowie rzut beretem, dyskonty typu Biedronka Intermarche w okolicy. Moim zdaniem żyje się tu bardzo przyjemnie.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 2
sprzedajecie cos na zabie -ze takie + wrzucacie - bo turysci juz uciekaja -tzw letnicy nie chca.....
studenci tez nie.........
Stare budownictwo , niedoinwestowane - szczegolnie szafy - ogrzewanie czesto FAVIERY !!! wszedzie - nieekonomiczne.

NIE POLECAM - mimo tego ze blisko sopotu i morza - to bez przyszlosci . ZABIANKA TO NIE JELITKOWO!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 19
A Ty co masz coś do sprzedania w Jelitkowie czy z Sopotu jesteś? Jak Ci Żabianka nie pasuje to wyprowadź się stąd..!
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3
psie budy z wielkiej plyty -wartosci o 30% zawyzonej - mi nie pasuje ucieklem.........i jak widac po ogloszeniach sporo ucieka i ceny juz spadaja......
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9
Żabianka jest zbyt droga. Lokalizacja lokalizacją, ale zainwestować tyle za metr w te bloczyska ? Never...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9
a jaki budżet ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam serdecznie, prosiłbym osoby, które mają zaciągnięty kredyt hipoteczny o wypełnienie ankiety:) Jest to ankieta anonimowa. Dane zebrane w trakcie badania posłużą wyłącznie do pracy naukowej http://www.interankiety.pl/interankieta/cb5c1b933df233541642144cfb078efc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
Jak zawsze "student" hehe. Zwyczajne zbieranie danych o ludziach w celach handlowo marketingowych. Nie badzcie frajerami :-)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mieszkam na Zabiance od prawie 30 lat i jestem zadowolona. Jest tu wszystko co potrzebne do zycia: dobra komunikacja, dobre sklepy, bary, biblioteka, przychodnia NFZ, weterynarz, szkoly (z basenem), apteki, banki itp. Wszedzie blisko. Brakuje ksiegarni i kina, ale sa nieopdal na Przymorzu.
Sopot dolicza sobie stawki za rzekomy kurort, ale na codzien nie ma to zadnego znaczenia. W sezonie tysiace turystow sa raczej udreka...
Wiec nie warto przeplacac w Sopocie...
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1
NA ZABIANCE NIE MA turystow! sa na jelitkowie! nauczcie sie - ze siedlce to nie srodmiescie, przymorze nie lezy nad morzem a zaspa ma ponad 1km do morza! :D
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 9
A kogo ty tak pouczasz?... Ja przeciez NIE pisalam o zadnych turystach na Zabiance. A oni nie bywaja "na jelitkowie", tylko W Jelitkowie. Poza tym naucz sie, ze nazwy dzielnic pisze sie z duzej litery.... :D
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
To się zdziwisz teraz... Na Żabiance są turyści. Wiem, bo wynajmowałam im mieszkanie na 2 tygodnie w lipcu:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
ddd,Zobacz sobie mapę,jak Przymorze nad morzem nie leży,to Sam się naucz.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
zagladam i czytam dziekuje za podpowiedzi...niektore sa powazne i taie cenie najbardziej bylem na zabiance w zeszlym tygodniu jest duzo ofert
To wcale nie takie dobre jak jest dużo ofert, o czymś świadczy to zawsze :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Żabianka jest całkiem ok, tylko ten krajobraz z 10-piętrowymi blokami trochę mi się nie podoba.
Może poszukaj coś bliżej Jelitkowa.
bardzo bardzo przyjemna dzielnica, lokalizacja idealna, rozplanowanie dzielnicy bardzo dobre, infrastruktura jest, dużo przestrzeni, duże odległości od bloków,
najniższe ceny mieszkań w takiej lokalizacji ale do wyboru są tylko małe mieszkania w wielkiej płycie. Największe z najmniejszych 72 m2 w czteropiętrowcach schodzą na pniu bez żadnych ogłoszeń w internecie.
Moje polowanie na mieszkanko na Żabiance trwało 1.5 roku i naoglądałem się z kilkanaście mieszkań. Najczęściej są to ruiny do kapitalnego remontu. Wybrałem tą dzielnicę z premedytacją i jestem bardzo zadowolony. Żałuję tylko że nie ma tam dużych mieszkań, choć jedno oglądałem połączone ze dwóch ale cena była zaporowa dla mnie.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Byłem ostatnio u znajomych, mieszkają przy pomorskiej w bloku, to jest coś masakrycznego ten smród na klatce. Nie kupiłbym mieszkania w takim bloku
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6
kachna jelitkowo...bardzo mi by pasowało
Jeżeli nie przeszkadzaja Tobie: stada ptaków, ptasie i psie odchody na trawnikach, fruwjące pióra gołębi, wrzaski mew,odpadki żywności wylewane i wyrzucane pod bloki i na trawniki przez dokarmiaczy gołębi
to zaryzykuj :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Do aszanny

Może pod Twoim blokiem tak jest brudno. Wystarczy przejść się po Żabiance i zobaczyć . Jednym słowem bzdura ! Ja mieszkam wiele lat na Żabiance i na prawdę nie jest tak jak piszesz .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Do POL.
To prawda robi się wiele na Żabiance, która powoli pięknieje ale to nie umniejsza faktu, że dokarmiacze dzikiego ptactwa i właściciele psów bezkarnie zanieczyszczają zieleńce i otoczenia bloków. Zwłaszcza jeżeli chodzi o skwer przy ul. Szyprów 6.
Regularne, o stałych porach dnia i roku, w stałych miejscach dokarmianie ptactwa można śmiało nazwać hodowlą. Zgodnie z Regulaminem hodowla m.in. ptaków na terenie osiedla jest zabroniona a Władze Spółdzielni zamiatają problem pod dywan. Nie wyznaczono miejsc na dokarmianie ptactwa.
Nie jestem przeciwniczką właściwego dokarmiania dzikiego ptactwa ale zimą i wyznaczonych miejscach przez Spółdzielnię !. Dokarmianie wszelakimi odpadkami z ludzkiego stołu, które gnijąc zalegają z odchodami i piórami zieleńce jest zanieczyszczaniem środowiska. Ponadto szkodzą ptactwu.
Brak jest pojemników na psie odchody i banerów zachęcających do ich uprzątania. Przepisy w Regulaminie owszem istnieją ale są MARTWE.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jest tu przeciez Rada Osiedla (Subislawa 23M, IX pietro), do ktorej nalezy to zglosic. A oni z kolei musza to zglosic do spoldzielni. Najlepiej chyba napisac jakas petycje i zebrac troche podpisow od mieszkancow. Na pewno sporo sie podpisze...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziękuję za podpowiedź :)
Wiemy, że post dodany dawno temu ale może ktoś jeszcze będzie szukał opinii w najbliższym czasie.
Wprowadziliśmy się na to osiedle rok temu ze względu na dobre połączenia komunikacyjne (skm tramwaj autobus) bliskość morza i miejsca pracy. Niestety żałujemy i wyprowadzamy się w przyszlym miesiacu.
Mieszkania na Żabiance to porażka wszystko słychać, hałas roznosi się po całym starym bloku. Sąsiedztwo to głownie osoby starsze, zdawałoby się że oznacza to cisze i spokój ale nic bardziej mylnego ;). Głosno krzyczą bo nie dosłysza głosno słuchają radia tv (tak że słychać u nas co ogląda sąsiad lub o czym gada). Nie wiedzielismy ze mieszkanie ze starszymi osobami moze byc az tak uciazliwe. Zdecydowanie odradzamy!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Co wy bzdury ludziom opowiadacie! Pewnie wasze imprezy byly zbyt glosne i staRsi wam przeszkadzaja!
Mieszkam tu od poczatku i nigdy bym lepiej nie weybrala.
Przede wszystkim , m5 w 4 pietrowym, a w szafie, to duza roznica na korzysc szAfy.
Po prostu trzeba szanowac pozostalych lokatorow, to i oni sie odwdziecza. Widac, ze krotko mieszkaliscie!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Żabianka

prof. Sworczak - gdzie obecnie przyjmuje prywatnie? (11 odpowiedzi)

dzien dobry, pytanie jak w tytule. Bardzo pilnie potrzebuje konsultacji, prosze o pomoc osoby,...

gdzie chodzicie do stomatologa? (11 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...

do góry