Widok

Jak "wypisać się" z Kościoła katolickiego? Internauci szukają informacji o apostazji

Opinie do artykułu: Jak "wypisać się" z Kościoła katolickiego? Internauci szukają informacji o apostazji.

"Jak dokonać apostazji?" oraz "apostazja" - to hasła wyszukiwane w "polskim" Internecie w ostatnich tygodniach dużo częściej niż kiedykolwiek wcześniej. Przybliżamy temat, który w polskim Kościele znany jest od lat, ale ostatnio zyskał większe zainteresowanie.

Apostazja nazywana jest rozwodem z Kościołem, a według prawa kanonicznego - całkowitym porzuceniem wiary chrześcijańskiej.

Liczba wyszukiwań informacji o tym, jak jej dokonać w ostatnich tygodniach bije rekordy w ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zabawne. Wiara powstała z obaw człowieka przed siłami natury wobec których jesteśmy bezbronni. Mi

Kultura.

Sposób w jaki się wypowiadasz aż nadto mówi o tobie kim jesteś i w co wierzysz!!!

Elka

Nie od Boga się ludzie wypisują ale z kościoła. Jak myślisz dlaczego kościół przyłączył się do akcji i namawia ludzi do kłucia się pod znamię bestii? Ludzie odstępują od kościoła bo nie stanął za swoimi wiernymi w czasach próby a nie od Boga, który jest wszędzie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie każdy co się wypisuje jest nie wierzący
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja jestem chrześcijaninem i nie chce mieć nic wspólnego z kościołem katolickim dlatego zamierzam się wypisac

Synu

Jad sączy się z Twoich ust. A może biskup jest zbyt zajęty sprawami wiernych i trzeba pisać do stolicy apostolskiej i wtedy będzie jakiś skutek bo u biskupa mogą listy zaginął lub odbierze jakąś sekretarka typu Dziw...na i nie przekaże dalej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wyprawy krzyzackie

A może poczytaj trochę historii wyprawy krzyzackie chrzest polski przyczyny Watykan w kwestii żydowskiej w czasie oblężenia stolicy apostolskiej. I nie obrażaj bliźnich a sam uzupełnij wiedzę. Z panem Bogiem i do przodu. A i nie zapomnij o np ojcu z Torunia i np cegiełkach

Ale w tej kwestii chyba się wiele nie zmieniło wielobostwo, balwochwalstwo jak było tak jest nie ma cielcow są figury, obrazy, A gdzie w tym wszystkim jest Jedyny Bóg?

Kobieta

Dokładnie polscy katolicy nawet nie wiedzą w co i w kogo wierzą mają choinki i mikolaje, kiełbaski, króliczki i jajeczka ot! I cala wiara, świętych Maryję itd A gdzie drugie przykazanie: Nie czyń sobie podobizny rzezbionej czegokolwiek.......???????

Kobieta

Każdy odpowiada za siebie nie chce mieć krwi gwałtów i zabójstw na swoich rękach wpisałem się właśnie i moje dzieci też!!!!!

Kobieta

Nie ma mnie ani moich dzieci w tej chorej organizacji nie chce mieć na rękach przynależności do zbrodni, zabójstw i gwałtów

co żydzi mają podobnie? to dużo starsza religia

kolejny co wierzy w propagandę na temat "świętej" matki teresy...

jeszcze judaizm właśnie, który ma około 4000 lat

Jery

Jak zobacze faceta w sukience to potraktuje go gorzej niż piss lgbt
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

hmm

To można podpisywać za nieletnich dokumenty wbrew ich woli? a co na to prawa człowieka ?
No tak Pedofilia w kościele nadali sobie prawo Biznesmeni w sukienkach o decydowaniu o zyciu dzieci. A pożniej mają statystyki 90 % katolicy...

Nie twoja sprawa

Ja nie wierzę i dzieci nie chrzciłem, ale aktu apostazji nie dokonam, szkoda mi czasu i nie widzę sensu. A to że są ludzie, którzy wiary potrzebują i czują się z tym lepiej to ch uj ci do tego. Mi to nie przeszkadza, ludzie tacy są i tyle. Z resztą jak nie chrześcijaństwo to co, islam?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

1000 lat tradycji.. tylko 1000 ;) Jesteś wierzący "bo tradycja"? Czy ludzie 5000 lat temu wierzyli w tego samego Boga? ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry